• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunuzu emzirmesine izin verir miydiniz !

Bebekte algı bozukluğu olabilir. Ondan süt gelmedi diye sizin memenizi de reddedebilir. Sizin kokunuzu ister, bulamaz. Kucağa gelmeyi reddedebilir belki sonrasında. Meme emzirmek sadece süt vermek değildir. Anne çocuk arasındaki en özel bağdır. Çocuğun ağzı ortalık malı mı gelen memeyi dayasın? Bu ne saçma şeydir böyle. Çocuğun annesi hariç kimseyle böyle bir yakınlık kurması doğru değil. Bence böyle söyleyin

Merhaba kızlar, 2 ay önce doğum yaptım ikizlerim var. Az önce birini emzirirken diğeri de acıktı ve kv nin kucağında duruyordu. Ah yavrum meme çok ama sütüm yok olsa emzirirdim dedi. Bende nasıl yani sütün olsa emzirecek misin anne dedim evet ne var ben Ayşe 'yi ( kız kardeşinin kızı) hatta Fatma ve Hayriye'yi (torunları) de emzirdim dedi. Durmazlarsa seninkileri de emziririm dedi. Bende öyle şey olur mu anne benim iznim ve haberim olmadan sakın böyle bir şey yapma ben emziririm çocukları sen onların babaannesisin herkes yerini bilmeli dedim. Ama kadın inatla ben yaparım kimsede bir şey diyemez diyor. Yani ya birgün böyle bir manzara ile karşılaşırsam ne yapacağım bilmiyorum.
Bence iğrenç bi görüntü

Oyle demıs olması bıle yeterli degıl mı
Ben buna nıye kımse nıye şu açıdan bakmamıs ona sasırdım

Emzirmek ne demek
Benım cocugum
Senin alıp emzırme gırısımın bır taciz
Oyle ya Suan kım sizin agzınıza memesini verse taciz olurdu masum bısey degıl dengesizlik, sapkınlık
Cocuga olunca da cocuk tacizi
Masum degıl
17 aydır aklımı kacırcam kimseyle baş başa bırakamıyorum bırı bunu masum bulur da meme verme denemesi yapar kendı kendıne aptal gibi diye.

Yaparlar cunku
En buyuk fobim

Suan gercekten elim ayagım titreyerek midemde de bır bulantıyla yazıyorum ya hıc kaldıramadığım bır muhabbet
Yaparsa da aklından gecırırse de konusunu şakasını ederse de kaldıramıyorum
Onların ailesinde sanırım normal bu yani söylemlerinden öyle anladım.

Kayınvalide saçmalıyor sen daha da saçmalıyorsun ya kadının sütü mü varda emzirsin hem mesela bazı durumlarda sütü olan bir kadına benim yoksa emzittirbilirdim. Süt annelik asırlardır olan bişey gül geç ama sütun yok annecim de gül niye uzatıp kavga ediyorsunuz ya
Kadının sütü yok zaten olmasa da ben veririm diyor seviyorum mememde çocuk diyor. Olur anne emzir desem lak diye çıkarıp masaya vuracak diyorum siz ne diyorsunuz yaa !

Bunu benim kendi annem yapmıştı. Kızım beni emmiyordu, henüz vazgeçmeyip çılgınca denemeye devam ettiğim dönemlerdi. Annemin yanında bir gün denerken pat diye kucağımdan alıp ver bir de ben deneyim benimkini tutacak mı deyip ben dur mur derken memesini açıp uzattı çocuğa. Kızım daha dudağına temas ettiği anda kafasını çevirdi, iğrenç bir durum kesinlikle. Ama sanıyorum ki böyle saçma bir fantezileri var büyüklerin.

Bunu benim kendi annem yapmıştı. Kızım beni emmiyordu, henüz vazgeçmeyip çılgınca denemeye devam ettiğim dönemlerdi. Annemin yanında bir gün denerken pat diye kucağımdan alıp ver bir de ben deneyim benimkini tutacak mı deyip ben dur mur derken memesini açıp uzattı çocuğa. Kızım daha dudağına temas ettiği anda kafasını çevirdi, iğrenç bir durum kesinlikle. Ama sanıyorum ki böyle saçma bir fantezileri var büyüklerin.
Kendi annem duysa o da benle aynı tepkiyi verirdi herhalde

Yaşlı başlı kadın dogurmadan nasıl çocugunuzu emzirsin alemsiniz vallaha🤣

Bu konuda makaleler ve basında yer almış haberler var aslında. Süt üretimi sağlanan durumlar mevcut. O yüzden yaş, doğurganlık vb kriterlerine bakılmaksızın bu tür sınır ihlallerinin önüne geçilmeli.

Kendi annem duysa o da benle aynı tepkiyi verirdi herhalde
Kesinlikle tepki verilmesi gereken bir durum. Ben ne olduğunu anlamadan gerçekleşti ve kızım da hiçbir şekilde memeye yanaşmadığı için büyük bir tepki gösteremedim sadece bırak yapma vs diyerek aldım kucağından. Mide bulandırıcı bir şey.

Merhaba kızlar, 2 ay önce doğum yaptım ikizlerim var. Az önce birini emzirirken diğeri de acıktı ve kv nin kucağında duruyordu. Ah yavrum meme çok ama sütüm yok olsa emzirirdim dedi. Bende nasıl yani sütün olsa emzirecek misin anne dedim evet ne var ben Ayşe 'yi ( kız kardeşinin kızı) hatta Fatma ve Hayriye'yi (torunları) de emzirdim dedi. Durmazlarsa seninkileri de emziririm dedi. Bende öyle şey olur mu anne benim iznim ve haberim olmadan sakın böyle bir şey yapma ben emziririm çocukları sen onların babaannesisin herkes yerini bilmeli dedim. Ama kadın inatla ben yaparım kimsede bir şey diyemez diyor. Yani ya birgün böyle bir manzara ile karşılaşırsam ne yapacağım bilmiyorum.
Babaannem de beni emzirmiş, ne var bunda ? Büyütülecek birleş değil ki o kadar!

Aslaaaa izin vermezdim aslaaa.

Böyle şeyleri okudukça yabancı eş secmekle ne kadar doğru bir karar aldığımi bir kere daha anlıyorum . Kayınvalidem bebeğimi kucağına almak için bile benden izin istiyor ki kızım 14 aylık .
Bizimkilerde direk kucağından alır sahiplenir vermez

Babaannem de beni emzirmiş, ne var bunda ? Büyütülecek birleş değil ki o kadar!
Ne alaka ya sacmalamayın
Emzırmek ne demek
Kadın süt vermedıgı hallerde gögüsler cinselliği cagrıstırmazmı ınsan utanır boyle bırsey ıcın
Bellı babannenızın emzırdıgı 😂
Ne demek emzırmek ya iyi mide varmış sizdede

Ne alaka ya sacmalamayın
Emzırmek ne demek
Kadın süt vermedıgı hallerde gögüsler cinselliği cagrıstırmazmı ınsan utanır boyle bırsey ıcın
Bellı babannenızın emzırdıgı 😂
Ne demek emzırmek ya iyi mide varmış sizdede
Ben nerden bileyim. Bebektim o zaman, bana annem söylemişti babaannen seni emzirdi diye. Bana da bu yüzden tuhaf gelmiyor😂😂

Boş birşey emecekse emziğe alıştırırsınız yani kayınvalide ne alaka?
Manyakmıdır nedir?
Ben olsam emzirmek istiyorsan doğur bir tane derdim.

Ben nerden bileyim. Bebektim o zaman, bana annem söylemişti babaannen seni emzirdi diye. Bana da bu yüzden tuhaf gelmiyor😂😂
Banagöre emzirmek süt içirmek için yapılır
Gerı kalanı sapkınlık gıbı bısey
babannende süt varmış demekki
Babanla süt kardeşmi oldun şimdi😂

Daha once baska konularda dedigim gibi bazi kvler ve bazi buyuk ebeveynler gelinine ya da kizina tasiyici anne muamelesi yapip torunu da kendi dogurdu saniyor, torunun annesi saniyorlar kendilerini. Ciddi ciddi boyle saniyorlar malesef. Gelin veya kizi dogurup bebegi onlarin eline verecek en fazla sut annelik edecek. Bebegin annesini surekli yetersiz hissettirip kendi ustun bebek bakim hunerlerini kendi cocuklarinda sergileyemediklerinden torunda heves almaya calisiyorlar ve biraz da ego tatmini yapiyorlar. Bir de kendilerine de oyle sen ne anlarsin ki dendigi icin ogrendikleri davranisi sergiliyorlar. Ben bu tabloda bebekleri emanet etme fikrini gercekten son care gorurdum. Asiri elzem olmayan tum isleri herseyi ertelerdim. Asla yalniz birakmaz.ancak konuyu cok dillendirmezdim ki inada bindirmesin. Insallah esinizden beklediginiz destegi gorursunuz ama siz yine de bu sorunu dogrudan kv ile cozun, esinizle yeni bir savas cephesi dogurmayin. Kv ile cozme kismina suan etkili bir onerim yok, sadece bunun yarisi kadar sikintilarda bile kocasiyla buyuk problem yasamis biri olarak yaptigim hatadan bu sonuca vardim, paylasmak istedim.

Back
X