- 26 Aralık 2022
- 198
- 47
- 28
-
- Konu Sahibi melek karman
Baskasi dediğiniz eşinizin anne ve babası farkındaysanız. Hani eşinizi buyutenler. Kıskançlık derecesinde çocuklarınızi boguyorsunuz sonra bu çocuklar asosyal içine kapanık bireyler oluyor. Anneye bağımlı yetisiyorlar. Sizin cocugunuzsa onlarında torunu? Çocuktur o bugün öyle yapar yarın sizin kucaginizdan inmez onlara gitmez yani psikologa götürelim nedir. Evet siz abartiyorsunuz.Herkese merhaba bir konuda çok stresliyim yardımınıza ihtiyacım var. Bur konu açmıştım dün çocuğumun sebepsiz yere ağlaması kendine bize zarar vermesi ve boğazı yırtılana kadar saatlerce ağlaması ile ilgili. İki buçuk yaşında ve hergun istinasiz yaşıyoruz bu durumu. Uykudan uyanıyor ve bu şekil oluyor. Neyse asıl konu kayinbabam kaynanam. Geçen hafta, bir günlüğüne çocuğumuzu dedesi babannesi götürdü. Hiç huysuzluk etmemiş. Gece kalkıp krize girmemiş bizi hiç sormamıs resmen unutmuş bizi çocuk. Dedesi bize getirdi ve dedesinin kucağından inmedi yüzümüze bile bakmadı. Çok zoruma gitti üzüldüm açıkçası neyse bugün eşime bi psikiyatriye götürelim dedim çünkü sabah yine bir krizle uyandı bir günümüz krizsiz geçmez oldu. Neyse babasına söylemiş eşim. Kayınbabam beni aradı psikolaga götürmeyin bize getirin bize verin diyor Allah aşkına böyle birsey olabilir mi ben mi çok abartıyorum. Bir günlüğüne onlarda kaldı çocuk bizi unuttu. Kayinbabama olur mu öyle şey baba dedim. Eşim diyor ayıp etmişsin öyle birşey denir mi. Ayıp mı etmişim . Sanki ben bakamiyormusum bizim yüzümüzden oluyormuş gibi
İyi akşamlar herkese öncelikle esimle 4 yıllık evliyiz 1 tane çocuğumuz var. Eşim herşeye sinirlenen bir yapıya sahip. Neredeyse her gün kavga ediyoruz. Çocuğa sinirlenir sinirinı benden çıkarır. Ayağını biryere vurur acısını benden çıkarır. Bugün de kız kardeşim bize geldi. 5 karış surati ne desem ters cevap veriyor. Ofluyor sürekli noldu sana niye böyle davranıyorsun diyorum. Normal davranıyorum diyor kabul etmiyor ama halinden anlıyorum sinirli davranıyor. Ben de kırılıyorum trip atıyorum sonra ben küsen trip atan oluyorum sürekli. nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum artık. Daha dün barıştık bugün yine aynı ne yapmalıyım
Çocuğumuzun yanında kavga etmiyoruz bu duruma özen gosteriyoruz tabikiAcaba evinizde çocuğunuzu tetikleyen, onu huzursuz eden bir şeyler mi varşöyle bir başka konunuza baktım da evde hemen hemen her gün kavga olduğunu söylemişsiniz belki de ondandır
Çocuğumuzun yanında kavga etmiyoruz bu duruma özen gosteriyoruz tabiki
Bunu birinin yazacağını biliyordumÇocuklar anneanne babaanne dede çok seviyorlar . Benımkıler de öyle .
Başkasına bırakır mısınız dıye sormuşsunuz başlıkta ama çocuğun babaannesi ve dedesi başkası mı oluyor ? Sık sık gönderebilirsiniz .
Ikı buçuk yaşında daha bebek o , konuşup kendini ifade edebilir mu ?
Belki ilgi oyun istiyordur , ne zamandır böyle ?
Psikiyatristle görüşebilirsiniz , o daha iyi yönlendirir .
Eşinizin çok agresif bir insan olduğunu anlatmışsınız. Başka odada olsa da mutlaka kavga sesinizi duyar. Duymasa bile gergin havayı hissedir. Dediğim gibi uzman değilim eski yazdıklarınıza dayanarak tahmin yürütmeye çalışıyorum. Benim yetişkin halimle gergin ortamda psikolojim etkileniyor küçücük çocuğun hayli hayli etkilenirÇocuğumuzun yanında kavga etmiyoruz bu duruma özen gosteriyoruz tabiki
Hayır işte bizde bu yüzden olduğunu düşünüyoruz bizim olduğumuz yerde yaşıtı çocuk yok onlarin olduğu yerde çocuklar var. Hava soğuk olmasa hemen hemen her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorumÖncelikle çocuğum yok önden belirteyim dikkate almak size kalmış ...
Çocuk sizden sıkılmış olabilir mi ? Dışarı sık çıkar misiniz ? Yaşıtlarıyla oynayabiliyor mu ? Değişik bir ortam ve kişiler ona iyi gelmiş ben öyle düşündüm . Tabiki yine destek alın . Bize bırakın derken haftada bir falan demek istediler değil mi ? Ben öyle anladım aksi takdirde insan çocuğunu birakacaksa niye dogursun zaten :)
Sevmesiyle ilgili problemim yok tabiki sevsin isterim. Evet her dediğine izin verdikleri için olabilir. Biz herşeye izin vermiyoruz. Vermiyoruz derken ona zarar verecek şeyleri vermiyoruz. Ama kayinbabam ne istese veriyor. Bu yüzden olabilirHer cocuk dedeyi neneyi çok sever. Ee onlar da tecrübeli ebeveyn bir cocuk nelerden hoşlanır iyi bilirler. Bence kıskanmak yerine. Gözlem yapın. Neden bu kadar seviyor onları?
Büyük ihtimal yeni nesil ebeveynsiniz çikolata yedirmem tablet oynatmam diyorsunuz dede ile nene ise herşeyi serbest bırakıyor ondan seviyor cocuk .
Çocuklar çıkarcıdır :) kimde eğlenirse diğer tarafı unutur
Olabilir ama çocuğum babasına da aşırı düşkünBence sinirli eşinizi bir iki günlüğüne anne babasına gönderin.:)Çocuk sakinleşirse sorun eşinizdedir.Çocuklar siz yanında kavga etmeseniz bile negatif enerjiyi hissediyorlar.