Çocuğunuzu başkasına bırakır mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

melek karman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
198
47
28
Herkese merhaba bir konuda çok stresliyim yardımınıza ihtiyacım var. Bur konu açmıştım dün çocuğumun sebepsiz yere ağlaması kendine bize zarar vermesi ve boğazı yırtılana kadar saatlerce ağlaması ile ilgili. İki buçuk yaşında ve hergun istinasiz yaşıyoruz bu durumu. Uykudan uyanıyor ve bu şekil oluyor. Neyse asıl konu kayinbabam kaynanam. Geçen hafta, bir günlüğüne çocuğumuzu dedesi babannesi götürdü. Hiç huysuzluk etmemiş. Gece kalkıp krize girmemiş bizi hiç sormamıs resmen unutmuş bizi çocuk. Dedesi bize getirdi ve dedesinin kucağından inmedi yüzümüze bile bakmadı. Çok zoruma gitti üzüldüm açıkçası neyse bugün eşime bi psikiyatriye götürelim dedim çünkü sabah yine bir krizle uyandı bir günümüz krizsiz geçmez oldu. Neyse babasına söylemiş eşim. Kayınbabam beni aradı psikolaga götürmeyin bize getirin bize verin diyor Allah aşkına böyle birsey olabilir mi ben mi çok abartıyorum. Bir günlüğüne onlarda kaldı çocuk bizi unuttu. Kayinbabama olur mu öyle şey baba dedim. Eşim diyor ayıp etmişsin öyle birşey denir mi. Ayıp mı etmişim . Sanki ben bakamiyormusum bizim yüzümüzden oluyormuş gibi

Cocugum yok o yuzden dikkate almasaniz da olur. Ben olsam her gun degilse de hafta 1-2 goturur birakirdim madem cok istiyorlar.
Bunun yaninda psikolojik destekte alabilirsiniz, esinizin ailesinden izin almak zorunda degilsiniz bunun için.

Son düzenleme:
Aklıma hemen hamilelik veya yeni doğan döneminde yanında bir kavga edip etmediğiniz geldi. Böyle bir durum var mı?Veya daha bebektir uyuyor nasılsa diye düşünüp aynı odada sesli şekilde birliktelik yaşadınız mı? Lütfen gülmeyin, uzman psikolog bir dostumdan bunların etken olduğunu duymuştum.

Baskasi dediğiniz eşinizin anne ve babası farkındaysanız. Hani eşinizi buyutenler. Kıskançlık derecesinde çocuklarınızi boguyorsunuz sonra bu çocuklar asosyal içine kapanık bireyler oluyor. Anneye bağımlı yetisiyorlar. Sizin cocugunuzsa onlarında torunu? Çocuktur o bugün öyle yapar yarın sizin kucaginizdan inmez onlara gitmez yani psikologa götürelim nedir. Evet siz abartiyorsunuz.

Çocuklar anneanne babaanne dede çok seviyorlar . Benımkıler de öyle .
Başkasına bırakır mısınız dıye sormuşsunuz başlıkta ama çocuğun babaannesi ve dedesi başkası mı oluyor ? Sık sık gönderebilirsiniz .
Ikı buçuk yaşında daha bebek o , konuşup kendini ifade edebilir mu ?
Belki ilgi oyun istiyordur , ne zamandır böyle ?
Psikiyatristle görüşebilirsiniz , o daha iyi yönlendirir .

Acaba evinizde çocuğunuzu tetikleyen, onu huzursuz eden bir şeyler mi var şöyle bir eski konunuza baktım da evde hemen hemen her gün kavga olduğunu söylemişsiniz belki de ondandır. İşin uzmanı değilim tabi bir pedogoga götürebilirsiniz çocuğunuzu.

Acaba evinizde çocuğunuzu tetikleyen, onu huzursuz eden bir şeyler mi var şöyle bir başka konunuza baktım da evde hemen hemen her gün kavga olduğunu söylemişsiniz belki de ondandır
Çocuğumuzun yanında kavga etmiyoruz bu duruma özen gosteriyoruz tabiki

Çocuğunuz sizi unutur mu hiç arkadaşım?
Unutmadığı için zaten size ağlıyor, onları yabancıladığı için sessizleşiyor.

Yani ben çocuk bakımından anlamam da evlatların ana babalarını unutacağını hiç sanmıyorum.

Ağlama krizleri için elbette uzmanla görüşün.

Ben olsam karı koca yatalak hasta değilsek yavrumuzu hiç kimseye vermem.

Onlara çocuğun sadece bir gün kaldığını, evinde ki rahatlığı hissetmeye başladığı an yine orda da krizlerine kaldığı yerden devam edeceğini, en mantıklı çözümün psikolog olduğunu söylemeli.

Tabi ki torununuz sonuçta arada gelir kalır diye de eklemeli.
Kabul etmezlerse de çocuğun ebeveynleri olarak biz karar verdik demeli.

Eş kişisi olurda diretirse çocukla beraber onu da yollamalı biraz kafa dinlemeli konu sahibi bu stres iyi değil dikkat edin kendinize ki çocuğunuza da sağlıklı bir ebeveyn olun.

Öncelikle çocuğum yok önden belirteyim dikkate almak size kalmış ...
Çocuk sizden sıkılmış olabilir mi ? Dışarı sık çıkar misiniz ? Yaşıtlarıyla oynayabiliyor mu ? Değişik bir ortam ve kişiler ona iyi gelmiş ben öyle düşündüm . Tabiki yine destek alın . Bize bırakın derken haftada bir falan demek istediler değil mi ? Ben öyle anladım aksi takdirde insan çocuğunu birakacaksa niye dogursun zaten :)

Bunu birinin yazacağını biliyordum yani illa birşey bulacaksınız dimi. Başkası değiller tabiki ama aynı evde de yaşamıyoruz
Yazdığımı tam okunmamışsiniz galiba psikologa götürecegimi söyledim

Her cocuk dedeyi neneyi çok sever. Ee onlar da tecrübeli ebeveyn bir cocuk nelerden hoşlanır iyi bilirler. Bence kıskanmak yerine. Gözlem yapın. Neden bu kadar seviyor onları?

Büyük ihtimal yeni nesil ebeveynsiniz çikolata yedirmem tablet oynatmam diyorsunuz dede ile nene ise herşeyi serbest bırakıyor ondan seviyor cocuk .

Çocuklar çıkarcıdır :) kimde eğlenirse diğer tarafı unutur

Çocuğumuzun yanında kavga etmiyoruz bu duruma özen gosteriyoruz tabiki
Eşinizin çok agresif bir insan olduğunu anlatmışsınız. Başka odada olsa da mutlaka kavga sesinizi duyar. Duymasa bile gergin havayı hissedir. Dediğim gibi uzman değilim eski yazdıklarınıza dayanarak tahmin yürütmeye çalışıyorum. Benim yetişkin halimle gergin ortamda psikolojim etkileniyor küçücük çocuğun hayli hayli etkilenir

Hayır işte bizde bu yüzden olduğunu düşünüyoruz bizim olduğumuz yerde yaşıtı çocuk yok onlarin olduğu yerde çocuklar var. Hava soğuk olmasa hemen hemen her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum

Bence sinirli eşinizi bir iki günlüğüne anne babasına gönderin.:)Çocuk sakinleşirse sorun eşinizdedir.Çocuklar siz yanında kavga etmeseniz bile negatif enerjiyi hissediyorlar.

Sevmesiyle ilgili problemim yok tabiki sevsin isterim. Evet her dediğine izin verdikleri için olabilir. Biz herşeye izin vermiyoruz. Vermiyoruz derken ona zarar verecek şeyleri vermiyoruz. Ama kayinbabam ne istese veriyor. Bu yüzden olabilir

Bence sinirli eşinizi bir iki günlüğüne anne babasına gönderin.:)Çocuk sakinleşirse sorun eşinizdedir.Çocuklar siz yanında kavga etmeseniz bile negatif enerjiyi hissediyorlar.
Olabilir ama çocuğum babasına da aşırı düşkün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…