Çocuğunuzu başkasına bırakır mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır işte bizde bu yüzden olduğunu düşünüyoruz bizim olduğumuz yerde yaşıtı çocuk yok onlarin olduğu yerde çocuklar var. Hava soğuk olmasa hemen hemen her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum
Çocuk çocukla eğlenmek ister . Boşuna üzülmeyin bu duruma . Söyle de bir durum var .Komşumun oğlu benim kapımın sesine dikkat kesiliyor . Ben kapıyı açtım mi koşa koşa bana gelmek istiyor . Annesinden babasından farklı geliyorum çünkü oyun oynuyoruz falan :)) Yani annesinden daha mı çok seviyor beni asla 🤷

Çocuğunuzu dedesinden vs kıskanmanız çok abes geldi. Klasik dede işte napsın der böyle gayet normal. Siz bi uzmana danışın ve onun dışında kendinizi de toparlayın bence.
Ya kiskanmadim neden kiskanayim Allah aşkına sadece bir günde bizi tanımaması unutmasına üzüldüm

Çocuğumuzun yanında kavga etmiyoruz bu duruma özen gosteriyoruz tabiki

Bu evlerde kavga kiyamet kopuyor her gun hatta bazilari dayak yiyor ama cocuk etkilenmiyor mi diye sorulunca hiç birini de cocuk gormuyor, o yokken oluyor deniyor hep nedense. Nerde bu cocuklar sizinle yaşamiyor mu? Bu kadar şeyi hiç gormuyor.

Ayagini carptiginda bile sinirlenip acisini cikaran adam cocugun uyumasini mi bekliyor her gun sinirlenmek için?

Nedensiz yere aglama krizi yazmişsiniz, her gun kavga olan evde cocugun boyle olmasi normal. Bu kadar agresif bir adam cocuk var yok dinlemez devamli. Kendiniz kabul etmek istemiyorsunuz. 🙄

Bir de çocuklar gerçekten kendisini seven insanları iyi tespit ediyorlar.Onların yanında olmaya bayılıyorlar.

Bu evlerde kavga kiyamet kopuyor her gun hatta bazilari dayak yiyor ama cocuk etkilenmiyor mi diye sorulunca hiç birini de cocuk gormuyor, o yokken oluyor deniyor hep nedense. Nerde bu cocuklar sizinle yaşamiyor mu? Bu kadar şeyi hiç gormuyor.

Ayagini carptiginda bile sinirlenip acisini cikaran adam cocugun uyumasini mi bekliyor her gun sinirlenmek için?

Nedensiz yere aglama krizi yazmişsiniz, her gun kavga olan evde cocugun boyle olmasi normal. Bu kadar agresif bir adam cocuk var yok dinlemez devamli. Kendiniz kabul etmek istemiyorsunuz. 🙄
Evet doğru olabilir

Ev ortamınız gerginse, kavga gürültü çoksa şayet, çocuk huzurlu ve huzursuz enerjiyi hissediyor ve ayırt ediyordur ve o nedenle dede ve babaanne ile huzurlu oluyordur.
Onlar çocukların üst soyu, başkası değil ayrıca.
Gönül rahatlığıyla bırakabilirsiniz.

Çocuklar sessiz kayıt cihazıdır. Sizdeki tedirginliği de algılarlar. Mimikleri de sizin mimiklerinizden oluşur. Neyi farkında olmadan tekrarlarsanız onu öğrenirler. Aynı evde olduğunuz için eğer ses geçirmez stüdyo yoksa evde o huzursuzluğu çocuk anlar. Hamilelikte tedirgin olan, takıntılı kadınların çocuklarında kolik sancı daha fazla olur.

Çocukta bu yaşlarda bir de öfke nöbetleri, istediğini yapmak için kendini yere atma, hatta kafasını vurma gibi hareketler olabilir. Bunda da ; çocukla o an iletişimi kesip, başla bir şeyle ilgileneceksiniz. Ağlayarak, kendine zarar vererek istediğini yaptıramadığını kendi kendine görmeli. Ağlama krizine girip ,morarıp bayılan çocuklar da oluyor. Sakinleştireceksiniz ama asla istediğini yapmayacaksınız. Ağlamaya başladığında bir köşeye geçin ve izleyin. Eğer bayılma nöbeti yoksa izlemeden, başka bir şeyle ilgilenin, kesinlikle çocukla konuşmaya çalışmayın. Bir süre uzakta kalıp sonra sakince konuşacaksınız. Bak biraz önce yaptığın şeyle ne kadar kendini yordun değil mi? Öfkeyle kendine zarar verdiğin zaman çok üzülüyorum, seninle konuşarak ve sinirlenmesen bu sorunu çözebiliriz gibisinden. Her gün dışarı çıkmalı oyunlar oynamalısınız. Kendiniz terapiye gidin çift olarak

Başkasına değil ama babannesine dedesine bırakırım.
Benim oğlumda 4 yaşına kadar ağladı. Her yerine bakıldı bir rahatsızlığı mi var diye ? Görme,duyma,ciğerler... En son Dr bu aksi olacak mizacı bu dedi. Gerçekten ters bir çocuk atarlı.

Aslında hiç dert edilecek şey değil.Tabi ki en çok anne babasını sever bir çocuk.Gönderin dedesine hem biraz rahat edersiniz,hem de çocuk sakinleşir.

Terapi kesinlikle, belli ki çocuk bir şeyden rahatsiz. En azından bunun ne olduğunu fark edersiniz,belki sorun çözülür.
Ben de melek gibi birisiyim, ama anneme karşı tam ergen😂😂 babama 'efendim' bile demem 'efendim babacigim' derim, seslenince kalkıp yanına giderim. Annem seslendim odadan 'heöööeö???' gibi bir ses çıkartırım 😂😂 sizin de böyle olmasın, şimdiden çözün sorun neyse.
Ayrıca madem onlarda sorun çıkarmıyor her cuma verin, cumartesi alın. O cumalari da kocanizla yeni evli zamanlardaki gibi koklasarak, beraber film izleyerek falan geçirirsiniz,rahat rahat haftasonu kahvaltısı yaparsınız

2.5 yaşındaki çocuğumu mecbur olmadığım sürece hiç kimsenin evinde ben olmadan yatılı bırakmam. 7 ve 3.5 yaş çocuklarım 1 kez benden ayrı kaldılar, o da hastaneye yattığım için. Annem babam ve ya bir başkası farketmez.
Eğer evde sorun varsa (yorumlardan anladığım kadarıyla) bu sorun çocuğunuzu göndererek ortadan kalkmayacak, aksine artacaktır.
Bence psikatriste götürmek iyi bir fikir. Kendini ifade edebiliyor mu? Oyun terapisi iyi gelebilir.
Gece terörü olabilir mi?
Eşiniz de psikatriste gitsin ayrıca.
Bir de bunu sevgi eksikliği olarak algılamayın. Sizi her zaman dünyaki herkesten çok sevecek. Zaten 1 hafta kalabilirdi bu şekilde, yapabileceği her şeyi keşfettikten sonra sizi isteyecektir.

Ben anne-baba- teyze üçgeni ile çocukları büyütüyorum. Gayette güzel oluyor. Onlarla aşk yaşıyorlar resmen.

Ama ortada çocukta ciddi bir sıkıntı var ve önemli olan onun çözülmesi. Babaanneye gitsin arada ama küçücük çocuğun sorunu bu şekilde çözülmez. Destek almak şart.

Sizde çift terapisi düşünebilirsiniz. Çok kavga ediyorsanız.

Bence bi baris musluyu takip edin gece uyanmasi ciglikli travma sebebi olabilir. Birde bi yerdeyazi okumustum ne kdr gercek bilemem ama yattigi odada gözü olan oyuncak ve ayna olmasin yaziyordu.

Ya hanımlar, çocuklar çok enteresan varlıklar. Çocuk eve gelmek istemiyorsa aa ev kötü, ailesini sevmiyor diye bir şey diyemeyiz. Şöyle düşünün: çocuklar genelde ilk hafta bayıla bayıla kreşe giderler, orada her şeyi keşfettikten sonra 2. Hafta ağlamalar başlar. Hatta bunu daha yeni görümcemin oğluyla yaşadık. Kayınvalidem de ilk hafta ne güzel gidiyordu eve gelmek istemiyordu, oradaki çocuklar vuruyormuş ondan gitmek istemiyor şimdi diyor. Halbuki alakası yok.
Çocuklar koşulsuz şartsız severler annelerini. Hele ki 2.5 yaşında bir bebek.

Bunu birinin yazacağını biliyordum😅 yani illa birşey bulacaksınız dimi. Başkası değiller tabiki ama aynı evde de yaşamıyoruz
Yazdığımı tam okunmamışsiniz galiba psikologa götürecegimi söyledim
Kendinizde goturmenizi öneririm sağlıklı bı bakış açısı degil çünkü hatta ilk kendiniz gidin

Çocuğunuz sizden sıkıldı evet sıkıldı bu kadar basit(sizde keşfedecek birşey yok artık) çünkü ona kendini özgür hissedecek alan bırakmıyorsunuz ister istemez farklı ev, farklı insan davranışları,hoşuna gitti ne var bunda ki düşünün hergün aynı kişi, aynı şeyler bir heyecan yok sizde sıkılırsınız. Çocuk bile olsa bazen özgür olmak, her istediği olsun, şımartılmak ister duygusal açlıktan kaynaklı. Yani sizi unuttuğu filan yok sadece farklı bir alan açıldı ona ve hoşuna gitti. Her zaman yaptığın şeyleri değiştirmek lazım, demekki şuanki ev ortamında onu geren, stres yapan bir durum var, tabiki sendrom filan ama devamlı aynı şeyleri yaşamanız normal değil.
Büyüklerin haftada bir gün çocuklarla zaman geçirmesi kadar güzel bir şey yok hem çocuğa değişiklik hemde size kendi, kişisel alan açılıyor, alın kahvenizi, kitabınızı kendinize vakit ayırın. Kendinize bağımlı birey yetiştiriyorsunuz şuan hoşunuza gidiyor ama ileride çok büyük problem kapınızda. Özgüvensiz, iletişim problemi, akran zorbalığı gb gb... Kendinize bağımlı değil, dışa dönük kendi ayakları üzerinde durabilecek çocuklar yetiştirin. Bırakın kiminle mutluysa onunla belli zaman geçirsinler, onunda kendi kararları, duyguları, davranışları var, akışına bırakın biraz sizede iyi gelecek tabiki bu arada yardım alın, eşinizle problemleri çözmeye çalışın.

aafedersiniz ama evde kavga gürültü olsun büyük insan bile kalmaz o evde cocuk nasil istesin?
Daha 2,5 yasinda çocuğun ayarlarini bozmuşsunuz.
Muhakkak destek almaniz gereken bir durum.
Kimseyede birakmam çocuklarımı.
sorunu cozmeniz lazim, gecici ve sacma cozumler olmasin.
Yorumundan sonra eski konulara baktım geçimsiz, hep mutsuz, evde of puf kavga kıyamet bir baba var. Bu çocuk neden evde mutlu olsun ki?
Sorun göz önünde ama kadının başına patlamış kabak

Benim yeğenimde bana gelir,kalır.Bebekliğinden beri bu böyle.Evlerinde annesinin yediremediği sebze yemeklerini ben de yer.Ben çok sıkmam, o yüzden ben de rahat eder.Bu beni annesinden daha çok sevdiği için değil.2 gün kalsa 3.gün anneme götür artık beni der.Normal aslında dedesinin evinde sakin olması.Değişik gelmiştir o ortam ona.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X