Çocuğunuza kızıp bağırdığınız oluyor mu?

Allah allah sıpaya bak sen bunları nereden gördü acaba? Bir yerlerde sıkıntı var ama nerde?

Benim kızım da 5 yaşında ve aynı böyle
Uçan kuşa bile ağlayabilir
Son zamanlara kadar hiç sesimi yükseltmezdim ama ben de stresli bi dönemdeyim arada kızdığım oluyor artık
Şok oluyor tabi benim o tavrıma alışık değil diye
Geçen gün aldım karşıma konuştuk babası ile. biraz işe yaradı daha az mızmızlık yapıyor.
Benim gözlemlediğim benimle daha çok zaman geçirirse bu davranışları azalıyor benim işimin yoğun olduğu dönemler onunla çok ilgilenemezsem bu davranışları artıyor

Aslında okuldan çıkınca ağlaması çok normal. Tüm güm okulda sabrettiği şeyler, tuttuğu duygular oluyor. Güvendiği insana gelince bırakıyor. Günün stresini boşaltıyorlar aslında.
Ama bilsek de bazen sakin kalamıyoruz ne yazık ki.

Yanlış anlamayın da bilmediğim için soruyorum.

Zaten okulda resim çizmiştir bol bol.

Eve gelince de mi devam ediliyor etkinlik yapmaya?

Kreş,anaokulu anneleri rahatlatır diye umut ediyordum.

Kreşten gelince tuvalettir,duştur,sohbetle ve dinlenmeyle geçer diye düşünmüştüm.

Sürekli etkinlik mi yapacağız ayol?

3 yasinda bir kizim var benim eşimin ve bakicimizin kisacasi hepimizin hakkından geldi sendrom mu dibine kadar yasıyoruz.Dün baktım duvarlari keceli kalemle çizmiş anne kizdın mı diyor bir de haliyle gülemedim sinirlendim ama bagırmadım verdim ıslak bezi hadi sil dedim sildi silmedi o baska bir seye dalinca ben sildim.Hata yaptiysa bağirmaktan ziyade telafi etmesini saglıyorum yere su dökse hemen mutfağa havlu almaya gider

Aynı şeyleri ben de yaşadım. gerçekten çok zor. ama zamanla geçecek bir dönem oldugunu düşünüyorum.. allah yardım etsin. bir de evde sürekli öfkelenen çabuk patlayan biri varsa bundan da kaynaklı olabilir. örnek aldıkları kişiler bizleriz..malesef..

Ahahahahahaha
Daha arabada bibi dansı diye bir dans uydurdu. Eve girdik, bir hızla tuvalet ve üst değiştirme yapıldı, dansa başladık. Sonra yemek eşliğinde bol çene, şimdi oyun oynayacağız. Yatmadan önce de resimdir yazıdır bir şeyler. Yatarken zaten kitap okuma. İyi dilim şişmiyor bütün gün konuşmaktan

Anladım.

Allahım yardımcımız olsun inşallah.

Bağırıyorum çünkü ancak o zaman bir şeyleri yanlış yaptığını anlıyor. Bu hafta yeni oyun icat etti. Sandalyelerin üstüne çıkıyor. Ben o an başka bir şeyle ya da diğer çocuğumla meşgulsem düşecek diye panik oluyorum.
Çocuk eğitmek çok zor. Ben en küçük 6 yaşımı filan hatırlıyorum. Annem bana hiç bağırmazdı. Bizim evde kızmak babamın tekelindeydi. Babam kızacak korkusuyla da pek çok şeyi yapmadığımı biliyorum.

Okuldan gelince evde tablet, televizyona çok sarmasın diye kutu oyunu, biraz resim gibi şeylerle oynamaya devam Dinleniyor tabi ama 3 dk falan Keşke dediğiniz gibi olsa

Bence sorun tam olarak burada, benzer konuda destek alıyoruz. Psk çocuğun karşısında otorite görmediğini söyledi. Yanlış yaptığı konularda yumuşayıp onun dediğini yapıyoruz yine. Çocuk sınır nedir bilmiyor ve zorluyor. İlerde empati yapamamasına ve mutsuz birey olmasına sebep olacak bu maalesef . Biz en kısa sürede düzeltmeye başlayacağız kendimizi dr yardımı ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…