Çocuğunuza kızıp bağırdığınız oluyor mu?

Jer istedigi oldugu icin agliyo bence. Yeterince sınır cizilmemis. Her istedigi olan cocuk ana babayi yonetmeye bunun icin aglamaya bagirmaya basliyo genelde.

Son düzenleme:
onun sebebi belli, beşik kertiğide öyle çünkü onlar ağlamalı bu ikisini everelim ağlaşsın dursunlar baş başa
düşündüm de şuan aman yarabbi hangimiz aglarken daha cok ses cikaracak ciglik atacak yarisi falan

Kızım üc yaş yaklastı o anlattıgınız gibi. Ama beş yaşda aşar diye umut ediyordum. Üzdü konu .

O daha küçük yaşlar için geçerli diye biliyorum

Bu konuyu okumadan az önce çocuklara bağırarak odalarına göndermiş olmam benimkiler büyükler oğlum 10 buçuk, kızım 12 yasında. Kendi odaları olmasına rağmen ben mutfakta kitap okurken yada cay içerken yanıma gelip ders çalışmak istemeleri sonra kavga etmeleri beni delirtiyor. 5 yasında bir çocuğun artik kendini tanıyıp artik yavaş yavaş karakterinin oluştuğunu düşünüyorum. Benim yeğenim 4 yasında o da bu şekilde herhangi istediği birşey olmadığında ağlamaya başlar ama o hep böyleydi yani hatirliyorum iki yasinda bile ayniydı.. Sizinki yeni yeni başladıysa konuşa bilirsiniz sık sık.

Kız bu büyüğü ahajsj
Kerti değil, küçüğe yapmamış mıydık?
Olay döndü dolaştı robloxa dadandı.
Okulda herkes oynuyormuş bu oynamadığı
için dışlanıyor yanlarına istemiyorlarmış bundan kötü anneymişim.
Yarın okula gidiyorum, o çocukların hepsinden o oyunu sildiriyorum o zaman seni daha mı çok sevecekler dedim.
Hayır benim annem yüzünden oyundan olurlarsa hayat boyu konuşmazlar benimle, sen yükle dedi.
Tek seçim hakkın var, ya herkesten sildiririm ya da sen yasaklı bir oyun için kendini bizi bu hale düşürmeyeceksin, ileride anlayacaksın ilgili anne nedir diye anlattım.
Onlar çok ilgili çok seviyor günde 3 4 saat roblox oynatıyorlar dedi
Kafamı duvara vurarak kırmak istiyorum ya!!!

Oğlum4 yaşına girmek üzere ama oda 2 yaşından önce başlayan ve hala devam eden durumları var . Konuşmaya başladıktan sonra biraz daha iyi oldu açıkçası 3 yaş civarı . Şimdi bir tık daha iyi ama ağlıyor ya deliriyorım gerçekten bakın . Evde ona bağırmamak için la havleeeee diye bağırıyorum kendi kendime allahhhh yardım et diye filan çok ağladığı bir dönemde bir gün dedim ki oğlum neden sürekli ağlıyorsun bana dedi ki annem ben ağlayınca mutlu oluyorum haydi ne denir ki bu olaya . Bu arada biz nazlı büyütmedik ağlayarak istediği hiç bir şeyi yapmadık yapmıyoruz . Kendine diyorum ki oğlum ağlayınca istediklerin yapılıyor mu diyorum hayır anne diyor bana neden ağlıyorsun diyorum canım öyle istiyor mutlu oluyorum diyorokula ilk başladığı zaman okula uyumda zorluk yaşayan çocuklar vardı oğlum onlardan çok etkilenmişti o zaman çok zor günler geçirdik . Mesela 13:00 bıraktık 17:00 alıyoruz nasıl heyecanlı gidiyorum kapıya çıkınca başlıyor bi ağlama tutturma filan 18:00 e kadar sürüyordu . Benimde artık 4 senede maalesef ki sabrım tükendi özellikle 2 ile 3 yaş arası tamamen tüketti beni o yüzden kendimi sıkıyorum olmuyorsa sesim yükseliyor maalesef

Allah'ım sen koru

Bir çocuk yeter ya kolik olursa diye korkuyodum ama kolik ne ki 3 4 aya geçer ama bu ihtimal
Ahaha merve benim küçük kolikti.
Bebekken ağlama korosu yaparları bir o odadan bir bu odadan.
Ama insan alışıyor yahu, beyninde matkapla yaşıyorsun işte.
Ben de şımarıklığa tahammül edemiyorum mesela, çocuklar annelerine küfür ediyor tükürüyor, anne susuyor.
Evlerden ırak dediğim tür o.

Benimkinin ağlama krizleri çok aşırı olmadı ama çenesiyle bezdirdi beni. Hiç knouşmasa gala gula şarkı uyduruyor evde fonda sürekli bir ses

Ay o bambaşka Allah herkesi o türden korusun. Ama ağlamak zor ya. Gerçekten derdi olmadam ağlamaz benimki. Mızırdanma sadece sağolsun.

Benimkinin ağlama krizleri çok aşırı olmadı ama çenesiyle bezdirdi beni. Hiç knouşmasa gala gula şarkı uyduruyor evde fonda sürekli bir ses
Aynı benim oğlan gibi bir insan 5 saniye susmaz mı ya

Şuan bir birey olduğunun farkına varıyor ve kendi isteklerini özgürce talep ediyor. Bu çok normal ve doğal bir süreç .. bizim nesil yaşayamadığımız için farkında değiliz sadece.. tüm psikologlar bu yaşlarda çocukların bazı şeyleri inatla yapmak istemeyerek ya da ısrarcı olarak, birey olarak saygı duyulmak istediğini belirttiğini söylüyorlar. Ona seçenek sunun parka mı gidelim , oyun mu oynayalım ?? Bu oyuncağı alırsam başka alamam.. vb gibi.. parktan eve dönüşecekse son kez kay ve sonra eve gidiyoruz denilince eve dönüşecek ama.. hem ona saygı duyup hem kendinizin koyduğu kurallarda siz saygı bekleyeceksiniz. Evet zor bir süreç ama emin olun az çok her aile yaşıyor. Siz sadece süreci kontrol etmekte zorlanıyorsunuz.. Bir iki doğan cücenoğlu kitabı tavsiye edebilirim.

Bence burada yanlış yapıyoruz benim çocuğumda 5 yaşında saçma sapan sebeplerden ağlar. Her zaman olmasa da istediğini ağlayarak ister hiç bir sebep yokken. Bazen ciddi şekilde çekilmez oluyor. Psikoloğa da gittik, çok özgüvenli herşeyin farkında olan sıkıntısız çocukmuş çok şükür.
Bizim sorunumuz geniş ailede büyümüş her dediği yapılmış şımarık çocuk. Sizinki de öyle olabilir daha sabırlı olun, ben bağırmamak için duymazdan geliyorum kendi haline bırakıyorum. Ama kim derse ki ben hiç bağırmıyorum kızmıyorum yalan söyler, hepimiz insanız sabrımızın taştığı zamanlar olabilir. Ben şöyle bir yol izliyorum. Çocuğuma kızıp sonra vicdan azabı çekeceğime duyma görme, işi de yarıyor.
Kendinizi kötü hissetmeyin, bu sizi kötü anne yapmaz. Aksine vicdanlı iyi anne yapar. Çocuğuna günde 3 posta şiddet uygulayıp sonra da gönül rahatlığıyla başını yastığa koyan ne anneler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…