Çocuğunu döven komşum

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
13.227
196.751
598
Merhaba hanımlar.. Yaklaşık 2 aydır bu evde yaşıyorum. Her ne kadar "Komşuluk bitti artık" deselerde ben, benim gibi bebişli yeni gelin bir komşum olsa ne hoş olurdu diye düşünüyordum :) Aslında yalnızlığı seven bir tipim. Bebişten kalan zamanlarımda hobilerimle uğraşayım, kitap okuyayım isterim. Çok fazla gel-git yapmıyorum yani. Yine de akraba ilişkilerimde iyiyimdir.. Ne uzak, ne çok samimi.. Ortadayım. Komşularıma gelince, biri sağda biri solda olmak üzere iki yan komşum var.

Konum sol tarafımda oturan komşumla ilgili.. Oda benim gibi yeni evli, 2 yaşında bir oğlu var. Aslında iyi bir kadın. Bana karşı çok sevecen, çok tatlı, her zaman güler yüzlü.. Yanında kendini rahat hissediyorsun. Çok iyi anlaşacağımızı düşünüyordum, ta ki çocuğunu dövmelerini duyana kadar..

Aklım almıyor.. Benimle annelik hakkında neredeyse bir konferans düzenledi. Bu kadar bilinçli, duyarlı bir insan nasıl olurda el kadar çocuğun canını yakar.. Çok tatlı bir çocuk. Daha yeni yeni yürüyor yavrum. Ben sesleri duyunca çok şaşırdım.. Birden kadına karşı içim buz kesti. Bütün o iyi izlenimlerim çöp oldu..

Sonra tekrar aynı güler yüzüyle beni evine davet etti. Bende belki bunu konuşabiliriz diye düşünüp gittim. Bebeğim biraz oynayıp sonra bana bakıp gülümsüyordu. Oyun yapıyordu :) benimde hemen içim gider koklar öperim.. Komşumun çok garibine gitti. Biraz oturduk.. Konuyu ne şekilde oraya getirsem diye düşünüyordum ki kendi söyledi. "Bazen beni cok sinirlendiriyor. Yapma diyorum anlamıyor. Bende dövüyorum ne yapayım. Laftan anlamıyor." Dedi. Bende yaptığının yanlış olduğunu, ona bir şeyler öğretmenin başla yolları da olduğunu açıkladım. Oda "Herkes bana çocuğuna karşı ne kadar sertsin diyor. Hiç sevip ilgi göstermiyormuşum. Ama benimde yapım bu şekilde. Eğer ben bunu pohpohlayıp durursam bu çocuk nasıl terbiye olacak. Beni kaile alıp dinlemez bile. Ama kendi evladım tabi ki onu seviyorum. Yine de bu şekilde yapmaması gereken şeyleri anlayacak" dedi. Bende dövsede yarın tekrar yapabileceğini, şuan henüz aklı ermediğini, 2 yaşına girmişte olsa hala bir bebek olduğunu söyledim.. "Teşvik ederek, ödüllendirerek cazip hale getirebilirsin" dedim. Daha birçok şey söyledim, açıkladım. Bu konuda çok şey okuduğum için işte fırsat deyip ne var ne yok uygun bir dille anlattım. Dinledi ama anladığını sanmıyorum.

Sonra evime geldim. Bir iki gün sonra yine aynısı.. Şimdi benim öneri almak istediğim konu şu, siz olsanız iletişimi tamamen keser miydiniz? Bu kadın benimle sık sık görüşmek istiyor. Çocuğunu dövüyor olmasa iyi anlaşılabilecek bir insan. Ama gel gelelim bu durum beni çok etkiliyor ve ben kadına yaklaşamıyorum. Bu olay arada bir duvar gibi. Ona ısınabilmeme engel oluyor ve ne demem gerektiğini bilmiyorum. Ona da aynı bu şekilde söylemeli miyim.. Bilemiyorum ya..
Sizinde çocuğunu dövdüğünü bilip sık görüştüğünüz komşularınız var mı? Ya da öğrendikten sonra hiç konuşmadığınız?Başka ne yapabilirim.. Şikayet etmeli miyim? Ya da degismesi icin daha mi çok çabalamalıyım

Son düzenleme:
Gözünü korkutmak amaçlı da olsa şikayet edin mutlaka. Bebeğinin elinden alınmasını istemiyorsa o şikayetten sonra kendi uğraşsın dursun.
2 yaşındaki çocuk her hatasında dayak yiyorsa o çocuğun psikolojisi ilerde ne olur düşünemiyorum. Bence annesi de psikolojik tedavi almalı.

Çocuğu ile iletişimi seni ilgilendirmez bence. Üzgünüm bebeği dövmesine ama buna müdahale edecek kişi siz değilsiniz. Belki kitap hediye edebilirsiniz. Yada tatlı dille uyarmaya devam edebilirsiniz uzatmadan.

Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim

Şikayet et diyorsunuz.. Belki de en doğrusu bu. Ya keşke anlattıklarımdan en ufak bir şey anladığını gösterse. Hep yüz yüze bakıyoruz çünkü.. Eşiyle eşim görüşüyor..

.size karşı güler yüzlü ama evlada mesafeli çok anlar gibi ciddi takılan bir annecik.
size neden sevecen gözüküyor belkide yapmacık davranıyor.
bir insan ona farklı kendi canına farklı olamax dövmek nedir ya hu.terbiye olunuyorsa size zahmet bunu ciddiye alın ve
bak sana kaç kere anlattım ama anlamadın laf dinlemiyorsun bu çocuğa vurma deyerek bir tane şaplatın

Çok kötü bir şey. Tiksinirdim öyle bir pislikten. Kızım 9 yaşında. En ufacık fiziksel bir harekette anında tepki veriyor. (Öğretmen elini çimdiklemişti). Hemen paylaşıyor ve çözüyorum. Şimdi bu kadının çocuğu dayak normal sanacak. Gelen dövecek. Giden dövecek çocuğu ilerde

Peki siz benim yerimde olsanız şikayet eder miydiniz? Ya da burada "beni ilgilendirmez" demek yine de görüşmeye devam etmek demek mi?

Hadi iletişimi kestiniz peki o yavru!
Ya dünya neden bu kadar adaletsiz neden pamuk gibi insanların çocukları olmuyor neden böyle zalimlerin çocukları var
Şu kayserileri üveyanne vahşetini hatırlayın insanlar kadın hakkında çok iyi biri demişlerdi
Terbiye çocuklara değil ona lazım

Son düzenleme:
Benim aklım almıyor bir insan nasıl bebeğini yavrusunu kanından canından savunmasız bir yavruyu dövebilir? Böyle bir insanın kesinlikle vicdanı olduğunu düşünmüyorum. O zaman insanlar da kendisini döverek bir şeyler yaptırsın nasıl olur?
Allah akıl fikir versin, öyle içim acıdı ki.
Keşke imkanım olsa da bütün sevgisiz çocukları yanıma alsam her gün öpsem koklasam keşke!

Bence siz karismayin derim. Eskiden hep doverlermis bebeklerini. Kimse de eksik ya da deli olmadi. Bu yazdigimdan asla dayagi savundugumu anlamayin. Ben sadece insanlarin aile isine karismayin diyorum sonra siz kotu olursunuz. İnanin odul ve ceza da dayakla ayni sekilde psikolojiyi bozacaktir. Bebek icin uzuldum insallah komsunuz daha sabirli olmayi basarabilir.

Çocuk doğurmak marifet zaten! Tahammülü düşük olan insanlar doğurmasın arkadaş! Şu toplum detaylı testlerden geçirilse önemli bir bölümünün ne evlilik ne de ebeveynliğe yetkinlikleri olmadığı anlaşılır.

Iyi geceler..
Ben biraz farklı düşünüyorum.. Bence o kadının, hatta çocuğunun size ihtiyacı var. Şikayet ederseniz belki.o çocuğu anneden ayiracaklar ve ömür boyu ayrı kalacak bunun psikolojisi de çok ağır bir çocuk için. Belli ki o kadın çocuk eğitimini öyle sanıyor. Ama siz onu yavaş yavaş, uygun bir yolla, kendiniz bebeğinizle sorunlarınızı bahsedip mesela nasıl çözme yoluna gittiğimizi örnekleyerek, çocuk siz varken bir hata yaptığında kadının ona yaklaşımını yönlendirerek vs.. Doğru eğitim şeklini farketmesini sağlayabilirsiniz. Kadının sizinle görüşmek istemesi, çocuğuna yaptığı davranıştan duyduğu rahatsızlığı anlatması bence düzelmeye yatkın olduğunu gösteriyor. Onunla aranıza duvar örmeyin, ona ufkunuzu açın o degışmek istiyorsa açtığınız kapıdan siz davet etmeden girecektir zaten. Sadece sabır, zaman ve umut...

Bence arayı sogutmak yerine daha samimi olup,
Cocugunu dövmedende terbiye edebilcegini göstermelisin,
Belki sana baka baka bişeyler dank eder,
Sinir oldum.
Kimisi şikayet et diyor, kimisi kadına şaplatmamı söylüyor. Hiç karışma diyen var.. Sende daha samimi ol ve öğret diyorsun.. Kafam çok karışık. Şu durumda en doğrusu nedir acaba..

Evet haklısınız.. Ama o gün öyle güzel açıklamalar yaptım ki, hiç cevap alamayınca benimde ister istemez umudum kırıldı.. Benim umudumun kırılması önemli değil, ben yine çabalarım. Önemli olan onun değişmesi. Ama en ufak bir olumlu bakış hissedemeyince konu açıp birde size danışmak istedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…