Şikayet et diyorsunuz.. Belki de en doğrusu bu. Ya keşke anlattıklarımdan en ufak bir şey anladığını gösterse. Hep yüz yüze bakıyoruz çünkü.. Eşiyle eşim görüşüyor..Gözünü korkutmak amaçlı da olsa şikayet edin mutlaka. Bebeğinin elinden alınmasını istemiyorsa o şikayetten sonra kendi uğraşsın dursun.
2 yaşındaki çocuk her hatasında dayak yiyorsa o çocuğun psikolojisi ilerde ne olur düşünemiyorum. Bence annesi de psikolojik tedavi almalı.
Peki siz benim yerimde olsanız şikayet eder miydiniz? Ya da burada "beni ilgilendirmez" demek yine de görüşmeye devam etmek demek mi?Çocuğu ile iletişimi seni ilgilendirmez bence. Üzgünüm bebeği dövmesine ama buna müdahale edecek kişi siz değilsiniz. Belki kitap hediye edebilirsiniz. Yada tatlı dille uyarmaya devam edebilirsiniz uzatmadan.
Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim
Kimisi şikayet et diyor, kimisi kadına şaplatmamı söylüyor. Hiç karışma diyen var.. Sende daha samimi ol ve öğret diyorsun.. Kafam çok karışık. Şu durumda en doğrusu nedir acaba..Bence arayı sogutmak yerine daha samimi olup,
Cocugunu dövmedende terbiye edebilcegini göstermelisin,
Belki sana baka baka bişeyler dank eder,
Sinir oldum.
Evet haklısınız.. Ama o gün öyle güzel açıklamalar yaptım ki, hiç cevap alamayınca benimde ister istemez umudum kırıldı.. Benim umudumun kırılması önemli değil, ben yine çabalarım. Önemli olan onun değişmesi. Ama en ufak bir olumlu bakış hissedemeyince konu açıp birde size danışmak istedim..Iyi geceler..
Ben biraz farklı düşünüyorum.. Bence o kadının, hatta çocuğunun size ihtiyacı var. Şikayet ederseniz belki.o çocuğu anneden ayiracaklar ve ömür boyu ayrı kalacak bunun psikolojisi de çok ağır bir çocuk için. Belli ki o kadın çocuk eğitimini öyle sanıyor. Ama siz onu yavaş yavaş, uygun bir yolla, kendiniz bebeğinizle sorunlarınızı bahsedip mesela nasıl çözme yoluna gittiğimizi örnekleyerek, çocuk siz varken bir hata yaptığında kadının ona yaklaşımını yönlendirerek vs.. Doğru eğitim şeklini farketmesini sağlayabilirsiniz. Kadının sizinle görüşmek istemesi, çocuğuna yaptığı davranıştan duyduğu rahatsızlığı anlatması bence düzelmeye yatkın olduğunu gösteriyor. Onunla aranıza duvar örmeyin, ona ufkunuzu açın o degışmek istiyorsa açtığınız kapıdan siz davet etmeden girecektir zaten. Sadece sabır, zaman ve umut...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?