Çocuğunu bahane ederek boşanmama, çocuğumu Babasız büyütemem diyenler okusun.

öyle avukatlar da var dimi gerçekten? nasıl rahat uyuyorlar acaba o dediklerini yaptıktan sonra, nasıl bi vicdana sahipler? adamın zengin olduğunu bile bile fakir göstererek kadını çocuklarıyla aç açıkta bırakmak insanlık mı? 3 kuruş avukat ücreti de alacak da başı göğe erecek.
bir akrabamız, kadın 5 yaşındaki çocuğuyla aldatma sebebiyle boşandı çok zengin olan eşinden. adam tabi memur falan olmadığı için gelirini gizlemiş, kadından nafaka alıyor şu anda. kadıncağız da özel sektörde eşek gibi çalışıyor, aldığı da 3 kuruş maaş.
gerçekten bunu başaran avukatları bulup yüzlerine tükürmek lazım

kurtuluş ama çok geç bir kurtuluş 21 yıl çekmiş bitmesi için illa ki başka bir kadının varlığı mı olmalıydı daha önce atsaymış ya o tekmeyi iyi gene de kurutlmuş ya o da birşeydir

siz avukat olsaydınız kanunları siz mi koyacaktınız acaba :)) ben de dis hekımı olsaydım kimsenın disinin cürümesine izin vermezdim :))

evet 2001 yılında yapılan medenı kanun degisikligi ile mal birligi rejimi getirildi. ıyı güzel gayet hos fakat 1. si evlendıkten makul bir sure sonra evlendıkten sonra kazanılmıs para ile o malın satın alınmıs olması gerekıyor. simdi kocanız mahkemede dese ki o parayı bana kendi babam verdi biz o daireyi oyle aldık babası da gelıp bunu ikrar etse epey zorlasır isiniz. otomatıkman bosanınca tapu dairesine gıdıp daırenın yarı hıssesını uzerınıze tescıl ettıreceksınız dıye bı olay yok dıkkatınızı cekerım. bunun ıcın ayrı bır hukuk mucadelesı vermenız gerekmekte. kı karsı taraf size bir sey kaptırmamakta kararlı ise bunu uzatmak ve ıspatlamak icin her türlü yola basvurabılır bunu anlatmaya calısıyorum. eger daire kadının ustune tescıllı ise en azından kimse onu dısarı atamaz davanın sonuclanacagı minimum 2 yıl icinde evsiz kalmamıs olur hukuki prosedurlerı daha kolay atlatır. bunu anlatmaya calıstım. isteyen istedigi gibi istifade eder gözönünde bulundurur istemeyen istedigi gibi davranır. ben olabılecek detayları söyledim.

Iste aynen bu yazdiginiz mantiga karsiyim:
"ben müvekkilimi gaza getirip parasını alma pesinde kosmam"
Bunu nedense cogu avukatlarda görüyorum sonrada efendim fazla kazanmiyoruz.
Kazanmazsiniz cünkü isin pesinden ciddi bir sekilde kosmaya niyetiniz yokki.
Benim sahsen bir avukat`tan beklentim ki "bana inaniyorsa"!!! , benim isimin pesinden kosmasini ve ne kanunlar var ise son raddeye kadar müvekilli icin kullanmasini.
Madem karsi tarafin böyle seyleri kullanacagini biliyorsunuz, madem her yola bas vurduklarini kendiniz söylüyorsunuz iki senede sürse bunlari aciga cikarmaniz bu kadarmi zor? Sonuc önemli biz müvekkiler icin, belki siz hemen paranizi alamayacaginiz icin ugrasmak istemezsiniz o ayri.
Bu is gaza getirmek demek olmuyorki bizlerin gözünden, tabiki zordur, kolaydir demiyorum, ama savasmak hakkimi aramak kadar güzel birsey olabilirmi birde bunu güvendigim avukatim benim icin yapiyorsa....
Neden kanunlar var? Onlari ückagitcilik kullanmak icin degil herhalde?
Hepimizde bu devranin nasil döndügünü bilmiyormuyuz? Karsi tarafin mantigini anlamak ve cogu seylerin yalan oldugunu ispatlamak, hakime sunmak, magdur olani savunmak? Adalet bu degilmi?
Iyi o zaman demek kim kurnaz ise, kimse bu kurnaz insana hic bir sey yapamiyor, ne avukati nede hakimi....ama magdur olanda göz göre göre yaniyor.

Öteki konuya gelince, cok basariliyim bransimda, neden biliyormusunuz?
Söyle bir söz var:" Ne yaparsan yap bu hayatta, ama en iyisini yap ", bu mantiga inandigim icin.

Birbirimizi tanimiyoruz, onun icin kisisel degil bu tartisma sadece bilgi alisverisi olarak görelim. Onun icin sizde bu yazdiklarimi bir pozitif elestiri olarak görün.
Ama yinede bana cevap yazarsaniz sevinirim cünkü gercekten bu elestirdiklerimi anlamak istiyorum.

Benim ablamda aldatılıp "çocuğu için" yürütmeye çalışan kadınlardan biriydi. Ve hatta kızının bir kardeşi olsun diye 2.bebeği bile düşünüyordu.

Kızının bir sözü ile boşandı..

Kızı legolarla oynarken, legodan bir araba yapıp içine lego bebeklerini koymuş. Ve "siz mutlu bir ailesiniz, hiç kavga etmiyorsunuz" demiş. Ablam bunu duymuş.

"Peki Elifcim, biz de mutlu bir aile miyiz?é diye sormuş. Elif yakalandığını hissetmiş, ablamın duymasına bozulmuş biraz.

"Evet anne" diyebilmiş gönülsüzce. Ablam "peki biz kavga ediyor muyuz" diye sormuş. Önce "hayır" demiş Elif, sonra "bazen evet" demiş.

Yani ablamın "çocuğu için" katlandığı şey, aslında çocuğuna da ablama da zarar veriyormuş.

Boşandı şimdi, çok da mutlu.

Avukat arkadaş kendi tecrübelerini ,gözlemleri, gerçekleri yazmış. Temennilerini, memnun olduğu noktaları değil..
Işık tutmuş, haksız da değil açıkçası.
Benim komşum boşandı, eşi gerçekten çok zengindi. Evli oldukları dönemde "mutfak masrafım 3000 TL'den aşağı düşmüyor" derdi bu komşum. Her ay araba değiştirirdi, 3 çocukları da özel okula gidiyordu. Şu an eşinden 1000 TL nafaka alıyor. 3 çocuğu da kendi yanında. 3 çocuğa ve kendisine 1000 TL.. düşünün..
Boşanmayın demiyor ki, sadece hayal kurmayın. Dikkatli atın adımlarınızı diyor.
Bu abuk kanunları da, bu tuhaf düzeni de o kurmadı sonuçta, öyle değil mi..:26:

Tabiki o kanunlari latifehanim kurmadi.
Neden insanlar tartisamaz bir konu hakkinda?
Kendiside söylemis sagolsun, bunu öz elestiri olarak kabul etmedigini, hem bende aynisini yazdim.
Benim bildigim parayi nerden buldugun önemli degil, evliysen ve ayriliyorsan, mallar yariya bölünür.

Avukat hanim öyle degil dedigi icinde, bilgilenmek bu kanun hakkinda tartismak istedik, kimsenin kalbini kirmak degil.
Madem hazirda bir avukat hemcinsimiz var, neden tartismayalim, bence bu cok önemli bir konu.
Ben sahsen Almanya`da yasiyorum ve buranin kanunu öyle, 50% 50% dagitilir, yok babam vermisti parayi demesi bir tarafin hakimi ilgilendirmez. Hak haktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…