Çocuğunu bahane ederek boşanmama, çocuğumu Babasız büyütemem diyenler okusun.

Helal olsun valla en iyisini yapmis..
Cogu bayanlar cocuklarim diyerek aldatilmaya asagilanmayi goz yumuyorlar
yeterki cocuklarimin basinda olsun diye
bu insanlari basimizda tutup herturlu eziyet boyun egerken
cocuklarimizin kendi psikolojimizin ne duruma geldigini dusunemiyoruz bile..

Canim zaten burada bu sekilde bir konu acildigi zaman, once bayanin ekonomik gucune bakiyoruz. ailesinin arkasinda olup olmadigina bakiyoruz, yorumumuzu ona gore yapiyoruz.

benim lafim elbette elinde meslegi olmayan, ya da kocasindan ailesinden geliri olabilecek halde korkusundan! bosanamayanlara...

gercekten o kadar sindirilmisisz ki, okumak falan kar etmiyor. yani bu sindirilmislik, 2. sinif olma, erkektir yapar, elinin kiri, kadinin namusu, dul kadin laflari o kadar kanimiza islemis ki ne kadar tesrini soylersek soyleyelim aslinda beynimizin icinden gecenler erkeklerinki ile ayni. yani erkek evin reisi. evin babasi. para kazanir. iyi babalik yapar. tamam. daha ne isteyelim. bizim hayatimiz mahvolmus, mutlu bir gun yuzu gormemmisiz. jilet gibi utuleytip gonderirken, o cocuklarimizin nafakasini elin karilari ile yemis, ustuine de gece dayak yemisiz. nasil olsa 9 canliyiz, 2. veya 3. hayatimizda belki dogru insanla karsilasir insanca muamele gorur mutlu oluruz.

ben buna kiziyorum. cocuklarini bahane etme. ayrilamiyorum, korkuyorum de. anlarim cunku gercekten toplum baskisi cok fazla bizim ulkemizde.

ama calisan aldatilan ve ustuen dayak yiyen kadidnin seviyorum deyip ayrilamamasi ya da cocuklari bahane etmesi cok aci.

benim hayatimda en takdir ettigim kadinlar, bosanmis kadinlar. cunku her babayigidin harci degil. bir de elinde duzgun meslegi yoksa, vay beee, helal olsun kadina, bunca olumsuzluga ragmen ayaklari uzerinde durmayi basarmis, masallah. bu kadinin sirti yere gelmez diyorum.

İçerik nedeniyle konunuz”Aile, Evlilik ve Çocuklar.”bölümüne taşınmıştır

Editör arkadaşımın da bilgisine

Kadın, başka kadınlara nispeten daha şanslıymış ki malların yarısı baştan bile kendi üzerineymiş ve eline kanıt niteliğinde bir sürü belge geçmiş. Aldatıldığını bilip de ispat edemeyenler var, bırakın üzerine ev geçiren bir eski kocayı, malların yarısını, nafaka mahiyetinde ayda 400-500 lirayı bile alamayacaklar var, yani kadın bu haliyle bile şanslıymış ki geriye çocuklarıyla beraber hayatını sürdürebileceği koşulları kalmış... Rabbim bu durumda olup çıkar yol bulamayanlara yardım etsin.

Tebrik ederim bunları yapan kadını. .
Kadın dediğin böyle olucak . ezdirmicek kendini.21 sene dayanmş snra tak etmiş. İyi olmş kocasına.Sürüm sürüm süründürceksin aldatan erkeği

21 yıl çekmediği kalmamış zaten, aldatma olmasaydı, diğer çektikleri bile başlı başına boşanma sebebiymiş. İhanete de uğrayınca kadının canınan tak demiş artık.

her satırı içime işledi yüreğim çekildi ne mutlu size kendi değerinizi geçte olsa anlamışsınız
gerçekten ders alınacak bi olay
konunun güncellenmesi iyi olmuş

Korkan tek basına yasayamayacagına toplumun onu asla rahat bırakmayacagını dusunen,dogup buyuyup evlenene kadar ana babasıyla buyuyuncede kocasıyla bı hayat gecırdıklerı ıcın tek basına kendını hıc gıbı hıssedenlerın yaptıgı şeyy...

arkadaslar bosanmayı düsünüp de, nasıl olsa nafakamı alırım maasın yarısı benim, evin yarısı benim, malın mülkün hepsinin yarısı benim diye gaza gelip de bosanmayın. ortada sap gibi rezil kalırsınız. ha varsaki hali hazırda mevcut kendi isiniz kendi üstünüze eviniz arkanızda aileniz hayırlı ugurlu olsun daha da mesut olun yuklerınızden kurtulun ıns.
ben kendim avukat olarak söylüyorum, gözünü para bürümüs paraya vicdanını satan avukat cok. bildigim icin konusuyorum. esinizin kendine ait benzin istasyonu bile olsa ne yapar ne eder kendini orda calısan asgari ücretli kisi gösterir hakimin kıramayacagı bir avukat tutar size vermedigi 10 milyarı tıkır avukata sayar, hakim de size aylık 100 lira nafaka baglar . bozdurur bozdurur rahat rahat yasarsınız. kısacası adam eger size kendi rızasıyla vicdanıyla bir imkan saglamıyorsa malesef devlet eliyle de hic bisey yapamazsınız. yapsanız da en erken 5 yılda sonuclanır hakkınızı alamazsınız. ne yazıkki Türkiyede durum bu. onun ıcın kendinize güveniyosanız bosayın, donuna kadar alıcam diyerek degil alamazsınız o vermezse. o bosandıgı karısına mılyonlarca dolar tazminat ödedi diye duyduklarınız da amerikan hukuk sisteminde, burasıyla karıstırmayalım. gaza gelmeyelim kandırılmayalım.

latifehanim avukat oldugun icin bir sorum olacakti, benim anladigim kadariyla evliligin sürecinde toplanan mal varligi ikiye bölünür ayrilmalarda. Neden sap gibi ortada kalinilsinki?
Yoksa evlilik sürecinde biriktirilen para veya mesela bir daire sirf kadinin üstüne yapildigindami tümü kadina kaliyor ayrilinca???Anlamadimki...
Yanlis anlama ama bir avukat olarak sen bunlari yaziyorsan vay Türkiye`deki kadinlarin haline...

Benden çok yaşayacaksınız!
Bu nasıl bir yorumdur anlamadım. Bir avukatın hemcinslerine yardım etmesi,cesaret vermesi gerektiği halde kanun boşluklarından bahsediyor!
Adam üçkağıt yaparsa elbet onun da hesabı sorulur. Bunun şahidi var,delili var,banka hesap cüzdanları var. İş mahkemeye gidince hesaptaki eski para hareketleri bile inceleniyor.

Ayrıca hiç kimse gaza geldiği için boşanmaz!
Evliliğinde mutlu değilse ne yapsın insanlar?
Dayak yedim gaza gelmiyeyim,aldatıldım gaza gelmiyeyim!
Oldu canım adam bana nafaka vermicek de ben evde cehennem azabına razı olayım!

Bu yazdıklarınızı doğru bulmuyorum.Evet kandırmaya çalışabilir üstündekileri başkasının üzerine yapar falan filan ama siizn görevinizde bunu ortya çıkarmak değilmi zaten...,
Nasıl bi avukat olarak çaresiz bişey yapamazsın dersiniz aklım almıyor.Oldu canım ben hem aldatılacağım hem eziyet göreceğim hemde boşanamayacağım.Türkiye bu haldeyse ne yazık ki bu zihniyetler yüzünden bu durumda hiç kusura bakmayın ama avukatım diyede dolanmayın ortada boşuna..Siz nasıl müvekkilinizi savunacaksınız ki daha kendiniz çaresizlikten bahsediyorsunuz.

aahhhhh aahhhh dishekimi yerine keske ben avukat olsaydim, anasini aglattirdim vallahi bu düzenin.
Gercekten sinirlerim tepeme cikiyor böyle seyleri özellikle okumus, akademisyen birde üstüne üstlük bir avukat`tan duymak...
Birde hemcinsimden duymak ((((( ben mahv oldum simdi :84: su dünyaya bakin ya?????
Aglamak istiyorum, hickira hickira

Ağlamalık olmuş zaten halimiz inanın ki korkuyorum bu ülkenin halinden ülkemiz kimlere emanet böyle hakkımızı bile arayamayacaksak ve bunu okumuş kendince tecrübe edinmiş avukat söylüyorsa çok yazık halimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…