çok haklısın teşekkürler...
ama karşı taraf olarak yazmadım...sizde beni yanlış anlamayın....
ayrıca konun gerçekten çok güzel....aydınlattıgın için bir kez daha sagol...a.s.
a.s. Ellerine sağlık çok güzel bir konuya değinmişsin. Arkadaşların yazdıkları yorumlarıda okudum haklılar ilk başta karşı durup erkeğe minnet edilmiceğini üzerimizde egemen olamıyacaklarını anlatmamız öğretmemiz gerekiyor neticede demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve kadın erkek eşitliği var.amaaaaaaaaaaaa biz Türkiyede yaşıyoruz ve ne kadar demokratik bir ülkeyiz desekte biz türk örf ve adetlerinin önüne geçemiyor.buradaki kadınlar kulübüne takılan kadınlardan bahsetmiş bir arkadaşımız buraya takılan kadınların çoğunluğu kültürlü bayanlar ama Türkiyede yaşayan kadınların çoğunlu cahil,okumamış,ekonomik özgürlüğü olmayan ve bir çoğuda ailesinin çevresinin örf ve adetlerine kurban gitmiş kadın.Hadi buyrun bir örf ve adetler çerçevesinde evlendirilmiş maddi gücü olmayan bir bayana gel bu adamı çekme boşan diye akıl ver sizce sizin verdiğiniz akılı tutarmı? hayır tutmaz!Çünkü korkar.Yazındaki bayan şanslıymış kocasının parası varmış ve şuan ki kanunlara göre mal paylaşımı var .ve bu kadında bundan yararlanmış.malın bir çoğuna ortak olmuş almış ayrılırken. ya adamın bir çöpü olmasaydı bu kadın ne alacak ekonomik özgürlüğü yok,cahil,çocukları var.ayrılsa kocasından bişi alamicak. napacak bu kadın.ayrıldı taktirde çocuklarınamı bakacak çalışacakmı.öyle bir devirde yaşıyoruz ki çocuklarımızı başı boş bırakmaya gelmiyor.oyüzdende kadın diyor ki ben ayrılsam napacam hiç bişi yapamicam faydalımı olacam bu koşullarda faydalı olamicak ama kocası oldu taktirde kötüde olsa dayakta atsa açta bıraksa başımda bir erkek var bize sahip çıkar diyip sineye çekiyor.ya da örf ve adetler yüzünden korkudan oturuyor.şimdi biz bayanlar bu koşullarda nasıl erkeklere ders verecez, öncelikle kadını yetiştirmemiz gerekiyo ekonomik özgürlüğünü eline almasını sağlamamız gerekiyo bunada çok geç kaldık yapmak için ancak bundan sonraki nesil için elimizden geleni yapmalıyız kızlarımıza örnekler göstererek ayaklarının üstüne sağlam basmayı öğretmeliyiz.bunlara vah vah diyerek olmuyor.okuyupda bas tekmeyi demesi çok kolay iş o tekmeden sonra o kadının nasıl ayakta kalabilmesine yardımcı olabileceğimizi düşünüp konuşmak çıkar yollar bulmaktan geçiyor..!!
süper ya helal olsun kadına
latifehanim avukat oldugun icin bir sorum olacakti, benim anladigim kadariyla evliligin sürecinde toplanan mal varligi ikiye bölünür ayrilmalarda. Neden sap gibi ortada kalinilsinki?
Yoksa evlilik sürecinde biriktirilen para veya mesela bir daire sirf kadinin üstüne yapildigindami tümü kadina kaliyor ayrilinca???Anlamadimki...
Yanlis anlama ama bir avukat olarak sen bunlari yaziyorsan vay Türkiye`deki kadinlarin haline...
arkadaslar bosanmayı düsünüp de, nasıl olsa nafakamı alırım maasın yarısı benim, evin yarısı benim, malın mülkün hepsinin yarısı benim diye gaza gelip de bosanmayın. ortada sap gibi rezil kalırsınız. ha varsaki hali hazırda mevcut kendi isiniz kendi üstünüze eviniz arkanızda aileniz hayırlı ugurlu olsun daha da mesut olun yuklerınızden kurtulun ıns.
ben kendim avukat olarak söylüyorum, gözünü para bürümüs paraya vicdanını satan avukat cok. bildigim icin konusuyorum. esinizin kendine ait benzin istasyonu bile olsa ne yapar ne eder kendini orda calısan asgari ücretli kisi gösterir hakimin kıramayacagı bir avukat tutar size vermedigi 10 milyarı tıkır avukata sayar, hakim de size aylık 100 lira nafaka baglar . bozdurur bozdurur rahat rahat yasarsınız. kısacası adam eger size kendi rızasıyla vicdanıyla bir imkan saglamıyorsa malesef devlet eliyle de hic bisey yapamazsınız. yapsanız da en erken 5 yılda sonuclanır hakkınızı alamazsınız. ne yazıkki Türkiyede durum bu. onun ıcın kendinize güveniyosanız bosayın, donuna kadar alıcam diyerek degil alamazsınız o vermezse. o bosandıgı karısına mılyonlarca dolar tazminat ödedi diye duyduklarınız da amerikan hukuk sisteminde, burasıyla karıstırmayalım. gaza gelmeyelim kandırılmayalım.
aahhhhh aahhhh dishekimi yerine keske ben avukat olsaydim, anasini aglattirdim vallahi bu düzenin.
Gercekten sinirlerim tepeme cikiyor böyle seyleri özellikle okumus, akademisyen birde üstüne üstlük bir avukat`tan duymak...
Birde hemcinsimden duymak((((( ben mahv oldum simdi :84: su dünyaya bakin ya?????
Aglamak istiyorum, hickira hickira
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?