çocuğundan bul

ben bu forumda 1500 küsür mesaj yazdım, ilk defa bu kadar ağır yazacağım!
beni tanıyanlar şok olacak
banlanacağımı biliyorum, umurumda değil

olivia olivia hayatımda gördüğüm en anlayışsız, en saygısız, en terbiyesiz, en empati yoksunu ve en önemlisi en cahil insanlardan birisin
bence senin kendinle barışık olman mümkün değil
bence sen son derece kompleksleri olan, 11 yaşındaki çocukla bile aşık atmaya çalışan
son derece cahil olduğu konularda cehaletinin farkında olmayan
kendini birşeymiş gibi lanse etmeye çalışıp, aslında kimse olmayan
kesinlikle psikolojisi bozuk bir insansın

bence sen, çevrende de sevilmiyorsundur
çünkü kompleksli olduğun yazdığın 3-5 yorumda bile anlaşılıyor ki, çevrendeki insanlar sana yakın oldukları için bunu çok daha çabuk farkediyorlardır

her şeyi anlarım, velilere sataşmanı, son derece düzgün yazdığım bir yazıdan, beni de olaya katarak (ki hakkımda en ufacık bildiğin birşey yok), çocuklarımıza saygıyı vs öğretmediğimizi bilmeden, görmeden savunabilmeni de bir derece anlarım

fakat 11 yaşında bir çocukla s.......k yarıştırmaya girmeni anlayabilmem mümkün değil

çok agresifsin ama agresifliğin bence yetersizliklerinden kaynaklanıyor

son derece cahil olduğun bir konuda, atıp tutacak, insanlarla dalga geçecek kadar da ukalasın

sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
bu ukalalığının, saldırganlığının da yine komplekslerini örtmek için olduğunu düşünüyorum

neymiş, yırtık pabuçla okula gitmişmişsin
bunun ne zekayla, ne üstün zekayla, ne saygıyla alakası yok, konu nerede sen nerede

bu kadar cehalet, sivri dil, kendini bilmezlik ve hadsizlikle sanırım bazı özlü sözleri de bilmiyorsundur, bak sana bazı alıntılar:
*** Düşüncelerinde inat ve şiddet, aptallığın en açık belirtileridir.
***Cahil öfkelenince bağırır-çağırır;akıllı yapması gerekli olan şeyleri planlar.
***İnsanın cehaleti konusunda cahil olması daha kötüdür.
Socrates
***Cahil insan kendi kendinin bile düşmanıdır; başkasına dost olması nasıl beklenir.
Saint Jerome
***Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.
Şeyh Sadi Şirazi

Haksızlık etmişsiniz. Burada söylenmek istenen bambaşka bir şeydi. Arkadaş bunları hak etmedi asla. Çok ayıp...

Konu sahibi internette iq testi yaptım çocugumun iqsu 3500 çıkmış benim çocuğum einstein dememiş ki.Bunun testleri var,yapılıyor çoğu ülkelerde bunun için ayrı okullar var.Üstün zekalı çocuklar genelde normal örgün eğitimde başarısız oluyorlar çünkü çocukla öğretmenin frekansı aynı değil öğretmen a dediği anda çocuk anlıyor ama o sınıfta öğretmen 5 kere a dediğinde de anlayan çocuk var öğretmen tekrar anlatmak zorunda.Düşünsenize şu anda size 1 ders boyunca toplama çıkarma işlemi anlatıyorlar ve dinlemenizi istiyorlar,dinler misiniz,hayır çünkü zaten biliyorsunuz ve çok sıkıcı.Bu 11 yaşındaki üstün zekalı bir çocuk içinde böyle ve dikkatinin dağılması kadar normal bir şey yok.Keşke bu çocuklar özel bir ortamda eğitilebilse,kendi seviyelerindeki çocuklar ve bu zekadaki çocukları yetiştirmek için özel eğitim almış öğretmenlerle.

ben bu forumda 1500 küsür mesaj yazdım, ilk defa bu kadar ağır yazacağım!
beni tanıyanlar şok olacak
banlanacağımı biliyorum, umurumda değil

olivia olivia hayatımda gördüğüm en anlayışsız, en saygısız, en terbiyesiz, en empati yoksunu ve en önemlisi en cahil insanlardan birisin
bence senin kendinle barışık olman mümkün değil
bence sen son derece kompleksleri olan, 11 yaşındaki çocukla bile aşık atmaya çalışan
son derece cahil olduğu konularda cehaletinin farkında olmayan
kendini birşeymiş gibi lanse etmeye çalışıp, aslında kimse olmayan
kesinlikle psikolojisi bozuk bir insansın

bence sen, çevrende de sevilmiyorsundur
çünkü kompleksli olduğun yazdığın 3-5 yorumda bile anlaşılıyor ki, çevrendeki insanlar sana yakın oldukları için bunu çok daha çabuk farkediyorlardır

her şeyi anlarım, velilere sataşmanı, son derece düzgün yazdığım bir yazıdan, beni de olaya katarak (ki hakkımda en ufacık bildiğin birşey yok), çocuklarımıza saygıyı vs öğretmediğimizi bilmeden, görmeden savunabilmeni de bir derece anlarım

fakat 11 yaşında bir çocukla s.......k yarıştırmaya girmeni anlayabilmem mümkün değil

çok agresifsin ama agresifliğin bence yetersizliklerinden kaynaklanıyor

son derece cahil olduğun bir konuda, atıp tutacak, insanlarla dalga geçecek kadar da ukalasın

sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
bu ukalalığının, saldırganlığının da yine komplekslerini örtmek için olduğunu düşünüyorum

neymiş, yırtık pabuçla okula gitmişmişsin
bunun ne zekayla, ne üstün zekayla, ne saygıyla alakası yok, konu nerede sen nerede

bu kadar cehalet, sivri dil, kendini bilmezlik ve hadsizlikle sanırım bazı özlü sözleri de bilmiyorsundur, bak sana bazı alıntılar:
*** Düşüncelerinde inat ve şiddet, aptallığın en açık belirtileridir.
***Cahil öfkelenince bağırır-çağırır;akıllı yapması gerekli olan şeyleri planlar.
***İnsanın cehaleti konusunda cahil olması daha kötüdür.
Socrates
***Cahil insan kendi kendinin bile düşmanıdır; başkasına dost olması nasıl beklenir.
Saint Jerome
***Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.
Şeyh Sadi Şirazi
:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Tabiki ögretmenin yaptigini hos bulmuyorum, bunu baska türlü cözecekti, yani anne ve babayi okula cagirip bundan sonra nasil devam edeceklerini planlayacaklardi.
Ama anne ögretmene sucu atacagina, aslinda kendisinin cocugunu ihmal ettiginin farkida degil, madem cocuk Üstün zekali o Zaman bunu ögretmenleriyle daha önceden cözecek, veya baska bir okula yollayacak.
Konu bu.
Neyse hepinize iyi geceler. Muzurtilki kusura bakma canim cok uzun yazmissin hic okuyamayacagim bu saaten sonra. Ama yarin sana cevabimi buradan yazarim.
Herkese iyi aksamlar

Bak canim, ne olursa olsun, saygisizlik sinifda kabul edilmez.
Ya anne baba hala cocugun üstün zekasi hakkinda bir girisimde bulunmamissa bu o ögretmenin sucu degil. Ögretmen dersini verir ve isterki herkes dinlesin, ilgilenmeyen bir ögrenci, baska cocuklarada kötü örnek olur. Hele hele sinifda birde ögretmene karsi gelmekde olmaz.
Bence siz bu konudan uzaklaşın artık. Zira söyledikleriniz hiç bir temele oturmuyor. Çocuk eğer arkadaşlarını rahatsız etmiyor, dersi sabote etmiyorsa ders dinlemek zorunda değildir. Öğretmenin buna müdahale etmeye hakkı yok.
Konu sahibi çocuğunun raporlarını aldığına göre okulun ve okuldaki her öğretmenin durumdan haberi vardır. Çocuğun üstüne gitmek anlamsız.

Bizim ülkedeki öğretmen profili: Öğretmen yanlış davranışta bulunduğunu düşündüğü öğrenciyi rencide edebilir,tüm sınıfın içinde küçük düşürebilir hatta dövebilir .Ama çocuk kesinlikle bir şey diyemez,çünkü o öğretmen ;en doğrusunu o bilir.
Tabi böyle olmayan sisteme boyun eğmeyen güzel öğretmenler var.Ben rastladım.Öperim onları.
Devir de eski devir değil,he saygısızlıkla hakkını aramak ayrı.Saygısız davranmayı ben de onaylamam.Ama öğrenciler susmuyor artık bir haksızlık karşısında.En azından benim sınıfım öyle .

yanılıyorsunuz
daha fazlasını haketti
Hayır arkadaşım. Bu çocuk için hayatı kolaylaştırmak istiyorsa annesi her ortamın kendine göre bazı kuralları olduğunu onunda bu kurallara uyması gerektiğini ona öğretmesi lazım. Yoksa bu çocuk her daim böyle sıkıntı çeker. Neyse, bende gidiyim artık. Hepinize iyi geceler...

Einstein gerizekalı damgası yememişti. Aksine çok başarılı bir öğrenciydi. Bence araştırma yaptığınız kaynakları tekrar gözden geçirin. Ayrıca yazdıklarınız öfke dolu.

Kadın vekil öğretmen ya. Büyük ihtimalle kendi mesleği bile değil öğretmenlik. Üç kuruş paraya dünyanın sıkıntısını çekiyor siz bu insandan pedagog gibi hareket etmesini bekliyorsunuz. Az empati kurun ya!

Saygı dan bahsediyoruz burada. Saygı bambaşka bir şeydir. Avrupa' da bir öğrenci öğretmenine saygısızlık yapsın da göreyim! O işler filmlerdeki gibi değil inanın.
Einstein 9 yaşına kadar tek bir doğru cümle bile kuramamıştı ve konuşma bozukluğu çekmişti bence sizde biraz araştırın. Ben öfkenize karşılık verdim sadece. Üstelik benim öfkem bi çocuk için konuştuğunu unutanlaraydı.
Benim çocuğum üstün zekalı falan drğil kaldı ki daha 9 aylık:)
Çok yakınım biri üstün zekalı biri düşük zekalı iki çocuğa sahip birine yetemiyor birine anlatamıyor. İnanın ikisinindr pek bi farkı yok. Üstelik zihinsel engelli bi çocuğu şefkatinizle dizginleyebilirsiniz ama diğerinin yanlış yola sapmamadı için o kadar çok mücadele etmeniz gerekir ki Allah kimsye taşıyamayacağı yükü vermesin. Dilerim sizde bununla sınanmazsınız.
Ben ne pedagogum ne öğretmenim. İnsanın bi çocuğun sınıfın önünde rencide edilmemesi gerektiğini bilmesi için bi eğitimden geçmesi gerekmiyo bence. Siz nasıl ailenizden büyüklere saygısızlık etme diye terbiye aldıysanız böyle olmadı gerektiğini biliyorsanız eminim küçüklerede şefkatle yaklaşılmadı gerektiğini öğretmişlerdir.
Vekilmiş normal öğretmenmiş hiç önemli değil insansa böyle davranması gerektiğini bilecek. Bilmiyosada orda olmayacak tabi yine sisteme geliyoruz. Ayrıca üç kuruş paraya dünyanın sıkıntısını çekiyo diyosunuzda kendi mesleği öğretmenlik değilse muhtemelen öğretmenlikten daha rahat para kazanıldığı için onu yapıyodur. Hemen hemen asgari ücrete yakın alıyolar bu öğretmenler arkadaşım 1200 bile alıyodu yeri geldiğinde o parayı başka nerden bu kadar rahat kazanacak? Ha kazansın lafım yok ama helalinden kazanacak davranması gerektiği gibi davranacak o zaman. Sistem sistem sistem boşa konuşuyoruz.
Avrupa görmüş bi insan değilim ama ingilteredeki yakınlarımın internete attığı okul videolarını TÜrkiyede atmış olsalar soruşturma anında açılmış videolar silinmiş öğretmenler görevden alınmış çocuklar uzaklaştırılmış olurdu..
Filmler çoğu şeyi abartıyo olabilir ama bu doğruluk payı olmadığı anlamına gelmez.

Size tavsiyem üstün zekalı çocukların çektiği zorlukları bi araştırın hele ki ailelerininkini daha çok araştırın. Aaa çok zrki be güzel işte değil malesef mesele. Üstün zekalı çocuklarıyla başedemeyen ailelerin kafasından geçen tek bi şey vardır o da' keşke çocuğum normal olsaydı'.

Bir nsanın çevresinde bu kadar çok üsün zekalı çocuk olamaz eğer ki üstün zekalılar için çaışmıyorsa. sizin bahsettikleriniz sadece zeki çocukladır muhtemelen. Üstün zekanın tespiti zordur ve bir çok test içerir. Ben iki kişi tanıdım şimdiye kadar üstün zekaı olduğu tespit edilmiş, ikisi de topluma çok zor uyum sağlayan insanlar. Evet öss derecesi alabilirler ama bu okulda mutlu olacakları anlamına gelmez.
evet puanlamaya göre biri arkadaşımın çocuğun zeka testinde çıkan sonuçta ( bir psikiyatrist uygulamış ) 130 ve öss derecesi almış
diğeri de aynı şekilde ama hiç kimse çocuğun üstün zekalı olduğuna inanmıyordu
çünkü dersle ilgilenme problemleri okula uyum sağlayamama arkadaşlarından ayrı bir noktada takılma gibi problemleri vardı lise 2 de terk
ben de tam tersi daha düşükte olan öğrencilerle çalışıyorum iki durum da zor hatta arkadaşlarıma göre üstün zekalı ile çalışmak daha zor çünkü başkaları dersi yeni yeni anlamaya başlamışken o çoktan anlamış oluyor öğretmenin tüm öğrencilere verdiği problemi çoktan çözmüş olmaları ders boyunca sıkılma durumları

öğretmenin tavrı tabi ki eğitimde yanlış yapılmaması gereken baş yanlışlardan biri
öğrenciyi sınıf içinde küçük düşürme, diğer öğrencilerin dışlamasına neden olma
ve bende olsam bende şikayet ederdim
ama çocuk da burada resim çizerken diğerleri fark etmemiş olmuyor büyük ihtimalle diğerleri öğretmene sesli veya sessiz isyan edecek öğretmenin o dinlemiyor ben neden dinliyeyim sorusu gelecek resim çizerek dersin akışını bozmamış olmuyor
ayrıca verdiği cevap çok saygısızca sanatta ne anlarsın sen kimsin hesabında yani
bunun yanlış olduğunu da kabul etmeliyiz bence
en başta çocukların iyiliği için

Bencesiz bu konudan uzaklaşın artık. Zira söyledikleriniz hiç bir temele oturmuyor. Çocuk eğer arkadaşlarını rahatsız etmiyor, dersi sabote etmiyorsa ders dinlemek zorunda değildir. Öğretmenin buna müdahale etmeye hakkı yok.
Konu sahibi çocuğunun raporlarını aldığına göre okulun ve okuldaki her öğretmenin durumdan haberi vardır. Çocuğun üstüne gitmek anlamsız.

yahu okul zorla rama'a göndermiş zaten, ama tam tersi sanmış okul, yetersiz, anlama güçlüğü var zannetmiş
ama çocuk üstün zekalı + hiperaktif + dikkat dağınıklığı çıkmış

o çocuk orada ne testlere giriyor
wisc-r mesela
burada, atıp tutan üyelere uygulayalım bakalım aynı testi
eminim sonuç hüsran olur...

atıp tutan üyelere not:
"ram" milli eğitim bakanlığı araştırma rehabilitasyon merkezi anlamına gelir
burada çocuklar çok ciddi testlerden geçirilir
milli eğitim bakanlığı, diğer ülkelerde üstün zeka kabul edilen puanın, ülkemiz için 10 puan fazlasını üstün zekalı olarak kabul etmektedir.
her isteyen "ram" da teste tabi tutulamaz! mutlaka okulun yönlendirmesi gerekir!

Polemik yaratmak gibi olmasın da Einstein matematikten falan sınıfta kalmadı, çok yaygın fakat yanlış bir bilgi.

Bir de öğretmeni gibi savunmak gibi sakın algılanmasın; yaptıklarının kesinlikle elle tutulur bir yanı yok fakat, atıyorum 30 kişinin olduğu bir sınıfta öğretmen herkesin önünde açık kitap defter varsa fakat biri resim çiziyorsa farkeder, farketmelidir de. Konu sahibi kızının durumundan yeterince bahsetmemiş olabilir. Bu bir sebep ama umursamayan öğretmen de olabilirdi. Daha iyi mi olurdu? Belki bu durum için evet, konu sahibi öğretmeniyle konuşmanız yine de bu yüzden bence gerekli.
Ben matematikten sınıfta kaldı demedim zaten.

Hayır arkadaşım. Bu çocuk için hayatı kolaylaştırmak istiyorsa annesi her ortamın kendine göre bazı kuralları olduğunu onunda bu kurallara uyması gerektiğini ona öğretmesi lazım. Yoksa bu çocuk her daim böyle sıkıntı çeker. Neyse, bende gidiyim artık. Hepinize iyi geceler...

ha, siz o arkadaşın yazdığı onca iğneleyici, dalga geçen, saygısız mesajdan
anlaya anlaya bunu mu anladınız?

yahu okul zorla rama'a göndermiş zaten, ama tam tersi sanmış okul, yetersiz, anlama güçlüğü var zannetmiş
ama çocuk üstün zekalı + hiperaktif + dikkat dağınıklığı çıkmış

o çocuk orada ne testlere giriyor
wisc-r mesela
burada, atıp tutan üyelere uygulayalım bakalım aynı testi
eminim sonuç hüsran olur...

atıp tutan üyelere not:
"ram" milli eğitim bakanlığı araştırma rehabilitasyon merkezi anlamına gelir
burada çocuklar çok ciddi testlerden geçirilir
milli eğitim bakanlığı, diğer ülkelerde üstün zeka kabul edilen puanın, ülkemiz için 10 puan fazlasını üstün zekalı olarak kabul etmektedir.
her isteyen "ram" da teste tabi tutulamaz! mutlaka okulun yönlendirmesi gerekir!

Lütfen ama hanfendi öyle demeyin nasıl olur da bir öğrencinin zeka seviyesi öğretmeninden yüksek olur!!Öğretmenin hiyerarşisi zedelenir o zaman..

Dante Dante siz de İngilizce öğrenmese olur sadece okula alissin tavrinizi bence çocuğunuza yansitmamalisinz.

Anladigim kadariyla İngilizceyi bilen bir çocuk değil bu yüzden ilgisini çekiyor olmalı ya da bu dersi öğrenmenin ona faydaları anlatilnali. Boşver demek yanlis.

Benim kardeşimin dili her zaman çok iyiydi öğretmeni asla kulagi bende değil ama her sorumu cevapliyor her sinavimdan yuksek aliyor bunu değerlendirin derdi.

Yani hem bilmemesi hem öğrenmek istememesi başka bir sey. Biliyor olup sıkılmak ve sessizce kendine uğraş bulmak başka bir sey.

Ama "mal misin" vs konusmalarinin hesabi sorulmali hiçbir öğrencinin sinifta gururunu böyle saçma sebeplere kirmak doğru değil. Ki bu kelimeleri agzindan döken öğretmen umarim tüm çocuklardan uzak olur kendine başka bir meslek bulur.

Ogretmen hatalı net ama çocuk da hatalı ve annesinin bu hatasını yavrusuna anlatması gerekiyor bu da en az okadar net.

Sınıfta bir öğrenci resim çiziyor ve dersle ilgilenmiyorsa siz görmezden gelirseniz 45 kişilik sınıfta geriye kalan en az 30 öğrenci de resim cizmeye sos oynamaya kitap okumaya aralarında sohbet etmeye başlar. Bu da sınıfta dersi islenmeyecek hale getirir.

Bilinenin aksine üstün zekalı öğrencilerin notları normal okullarda düşük olur.
Bilmeden esip gürlüyorsunuz.
kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem

Bu cocuk 11 yasinda hala anne ve baba bu cocugun neye egilimli oldugunu neye olmadigini bilmiyor öylemi ?
Ögretmende zaten kafadan sakat unu anlamamis hala??? Cok ilginc !!!
Arkadaşım ne desek boş. Ben herşeyi bilen biri olduğumu iddia etmiyorum fakat siz bu konuda bilgisizsiniz ve şuan söyledikleriniz tamamen önyargıya dayalı.
Ahkam kesmek kolay elinizin altonda büyük bir nimet var araştırın.
Normal zekaya sahip bir anne baba gerekli donanıma sahip değilse üstün zekalı evladına ye te mez. Onu gerektiği şekilde eğitemez. Üstün zekalı bir çocuğa sahip olmak engelli bi çocuğa sahip olmaktan çokta farkı yok. Ayakları olmayan bi çocuk için tekerlekli sandalye neyse üstün zekalı çocuklar içinde onlara uygun okul o dur. Eğer buna sahip olamazlarsa büyük ihtimalle yürüyemezler.

ha, siz o arkadaşın yazdığı onca iğneleyici, dalga geçen, saygısız mesajdan
anlaya anlaya bunu mu anladınız?
Yani...

Bana neden tosladınız şimdi? Neyse, üstün zeka olayı birinci dereceden muhatap olduğum bir konu değil. Büyük konuşmamak lazım ama ben çocuğum duble üstün zekalı bile olsa bu durumda onu öğretmeninden bir güzel özür diletir öğretmenede gereken uyarıyı yapardım.

Ego iyi bir şey değil...

Kim üzerine alınır bilmem ama bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın.
Bu zamanda herkesin çocuğu üstün zekalı derken o zekanın seviyesinin nasıl ölçüldüğünü biliyo musunuz siz? Erkenden konuşmayı söktü ilkokulda hep 5 getirdi diye üstün zekalı denmiyo o çocuklara. Bir sürü testten geçiyo o çocuklar belki senin o koca aklınla geçeneyeceğin testlerden hemde.
Otizmli bi çocuk normal çocukların arasında nasıl zorluk çekerse uyumsuzluk yaşarsa bu çocuklarda hemen hemen aynını yaşar.
Birde cahil cahil 7 yaşında piyano çalar anlarım diyosunuz. Zekanın tonlarca çeşidi var ve siz kısıtlı düşüncenizle bunu müzikle vb şeylerke bağdaştırıyosunuz.
Ne yapıyo bu çocuk diyosunuz.
Belki zekasına uygun onun dilinden anlayan bi eğitimciyle matematiğe başlasa Bu konuda harikalar yaratacak nerden biliyodunuz?
Metroda görme engelli bi adam yanlış durakta inerse bu onun suçu değildir o metroya o adamı düşünüp sesli uyarı koymayan yetkililerindir.
Belkide çok güzel işlere imza atacak bir sürü üstün zekalı çocuk einstein Gibi gerizekalı 'mal' damgası yiyo. Avrupada nüfusu bizimkinin çeyreği bile olmayan ülkelerde bizdekinden daha çok okul var böyle çocuklara yönelik.
Siz 11 yaşındaki çocuğa kızacağınıza önce sisteme küfredin.
Ne yapmış çocuk derte konuşmuş mu? Yanındaki arkadaşının kafasına silgi mi atmış? Matematikten zerre anlamayan bi adamı üst düzey matematik dersine koyduğunuzda ne hissederse bu çocukta bunu hisseder. Tomlumun düzenini bozmadan kendi başının çaresine bakabilmeyi düşünebiliyosa bu bile çok güzel. Kaldı ki farklı davranıyo bile olsa hiç vir öğretmen hiç bir öğrenciyi sınıfta arkadaşlarının çnünde rencide etme hakkına sahip değildir. Benim çocuğum derste yaramazlıkta yapsa kalkıpta çocuğuma kimse mal diyemez. Dersten sonra çekersin köşeye uyarırsın anlamadı mı söylersin anne babasına gereği neyse onlar yaparlar.
Çocuğa mal dersen oda sana öyle cevap verir. Adam desin her haltı çocuk cevap vetince terbiyesiz olsun. Var mı böyle dünya? 11 yaşındaki çocuktan normal bir çocuk bile olsa ne mükemmelliği bekliyosunuz?
Birde bu çocukta hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varmış. O çocuk sınıfta resim çizmekle kendini rahatlatabiliyos buna bile şükretmek lazım. Piyano mu çalıyo diyen arkadaşta burayı atlamış galiba belki picasso kadar iyi bir resim zekasına sahiptir çocuk:)

:KK9::KK9::KK9:

X