- 7 Temmuz 2014
- 292
- 304
Ben lise öğretmenimin etkilerini hala atlatamadım. Gayet başarılı, ortaokul öğretmenlerimin her iyi şeye beni örnek gösteren garanti fen lisesi diye bahsettikleri bi öğrenciyken o lanet okula düştüm kabuğuma çekildim parmak kaldirmaya,dersle ilgili bi yorum yapmaya cekinir oldum bana bisey sorulsa nefesim tıkandı cevap veremedim utandım ki liseye başlamadan önce tahtaya kalkmaya fırsat kollayan herseye bir cevabı olan konuşan hatta aa x yok mu bugün derste yokluğu nasıl da belli denilen bir öğrenciyken ne hale geldim şimdi bu adama hakkım helâl midir vebal değil midir bu üstüne hadi dini boyutunu geçtim bu insan mıdır bana bunu yapmaya hakkı var mıydı?Cok uzuldum . Bir ogretmen boyle olmamali veya herkes ogretmen olmamali.cocuklarin gelecegi belirleniyor hayatlari sekilleniyor okulda yasadiklari sayesinde biraz duyarli olsa keske biraz vicdanli
Oooo üstün zekalı olduğunu okuduğum an aman allahım dedim. Oğlumda da belirtiler vardı. Anaokuluna gidiyor ve 5 buçuk yaş çocuklarla beraber. Onlardan üstün halleri var. Birde oğlumla konuşan bir doktorun mutlaka çocuğuna test yaptır üstün zekalı olması çok yüksek ihtimaldemesi üzerine konuyu araştırdım. Allahım nolur normal zekalı olsun diye dua ettim. Böyle çocuklar çok zor. Ama devlet okullarında okumaları imkansız. Hele birde ücretli öğretmen le. Yani ailenin okulun izlediği yol ona göre olmalı. Aileler çocuğa üstün zekalı olduğunu söylememe li hatta akrabalar arasında bile bu bir sır olmalı. Doğru yetiştirmek çok çok önemli ve zor. Çocuk çok zeki olmasından dolayı bir çok yetişkin ve malesef öğretmen onların bir yetişkin gibi davranmasını bekliyor ki bu imkansız. Yokmu Çevrenizde çocuğunuzu okutacağınız bir okul. Malesef hiçbir devlet okulu çocuğunuz daki cevheri ortaya çıkaramaz heba olur çocuk. Bu çocuklar iyi eğitim ve eğitmenle zirveye yetersiz eğitim ile dibe çrkilirler. Nolur bişey yapın. Bizim öğretmenimiz çok duyarlı anlattıklarım ile hemen izlemeye aldı oğlumu rehberlik ile görüştü. Dün bana araştırdım yakından izledim. Deha değil korkmana gerek yok dedi. Çünkü korkularımı ve onu yetiştirecek kabiliyeti kendimde bulamama korkusunu anlattım. Ama yaşıtlarına göre ileride. 30 a kadar sayıyor. Harfleri tğm renkleri biliyor. Sınıfta öğretmen bana kırmızı bir örnek verin derse misal tüm çocuklar kalemi dolabı sınıfın içinden örnek verirken bizimki öğretmenim çilek te kırmızı dır diyor muş. Ama hem belliki six çok ilgileniyor sunuz ve çocuk çok zeki. Akşamları kitap okuduğumu söyledim. Mesela ama oğlum hikaye resimle değil harfler sayılar renkler ile ilgilendi hep bu ne bu ne diyerek. 2 buçuk yaşında öğrendi. Amanben yinede peşini bırakmamayı düşünüyorum . Çünkü gerçekten deha bir çocuk farkında olmadan yetiştirilince sonucu kötü oluyor. Aksi takdirde ışık gibi parlıyor.kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul
hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz
dipnot....anlamak isteyene:kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk
ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk
şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum
ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem
Bence de söylenmemeli kimseye sonra çocuktan garip garip beklentilere giriyo insanlar hani vardır ya eğitim almamış bi köpekten odunu uzağa atıp geri getirmesini beklemek sonra getirmeyince salak bu kopek demek gibi bilmiyorum ne kadar uygun oldu ama sonra çocuk garip bi davranış sergileyince bu çocuk gerizekali mal gibi hitaplarda bulunurlar bilmiyolar ki o çocuk ne durumda zaten uyum sağlayamıyor çevresine insanlar da hiç yardım etmiyorlar...Oooo üstün zekalı olduğunu okuduğum an aman allahım dedim. Oğlumda da belirtiler vardı. Anaokuluna gidiyor ve 5 buçuk yaş çocuklarla beraber. Onlardan üstün halleri var. Birde oğlumla konuşan bir doktorun mutlaka çocuğuna test yaptır üstün zekalı olması çok yüksek ihtimaldemesi üzerine konuyu araştırdım. Allahım nolur normal zekalı olsun diye dua ettim. Böyle çocuklar çok zor. Ama devlet okullarında okumaları imkansız. Hele birde ücretli öğretmen le. Yani ailenin okulun izlediği yol ona göre olmalı. Aileler çocuğa üstün zekalı olduğunu söylememe li hatta akrabalar arasında bile bu bir sır olmalı. Doğru yetiştirmek çok çok önemli ve zor. Çocuk çok zeki olmasından dolayı bir çok yetişkin ve malesef öğretmen onların bir yetişkin gibi davranmasını bekliyor ki bu imkansız. Yokmu Çevrenizde çocuğunuzu okutacağınız bir okul. Malesef hiçbir devlet okulu çocuğunuz daki cevheri ortaya çıkaramaz heba olur çocuk. Bu çocuklar iyi eğitim ve eğitmenle zirveye yetersiz eğitim ile dibe çrkilirler. Nolur bişey yapın. Bizim öğretmenimiz çok duyarlı anlattıklarım ile hemen izlemeye aldı oğlumu rehberlik ile görüştü. Dün bana araştırdım yakından izledim. Deha değil korkmana gerek yok dedi. Çünkü korkularımı ve onu yetiştirecek kabiliyeti kendimde bulamama korkusunu anlattım. Ama yaşıtlarına göre ileride. 30 a kadar sayıyor. Harfleri tğm renkleri biliyor. Sınıfta öğretmen bana kırmızı bir örnek verin derse misal tüm çocuklar kalemi dolabı sınıfın içinden örnek verirken bizimki öğretmenim çilek te kırmızı dır diyor muş. Ama hem belliki six çok ilgileniyor sunuz ve çocuk çok zeki. Akşamları kitap okuduğumu söyledim. Mesela ama oğlum hikaye resimle değil harfler sayılar renkler ile ilgilendi hep bu ne bu ne diyerek. 2 buçuk yaşında öğrendi. Amanben yinede peşini bırakmamayı düşünüyorum . Çünkü gerçekten deha bir çocuk farkında olmadan yetiştirilince sonucu kötü oluyor. Aksi takdirde ışık gibi parlıyor.
Ve bu yazılan mektubun çok etkisinde kaldım
Thomas Edison bir gün eve geldiğinde annesine bir kağıt verdi ve “Bu kağıdı öğretmenim verdi ve sadece sana vermemi tembihledi”. dedi.
Annesi kağıdı gözyaşları içinde oğluna sesli olarak okudu: “Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok. Lütfen onu kendiniz eğitin”.
Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Edison’un annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim adamlarından biriydi ve bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden bir çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt buldu ve alıp açtı.
Kağıtta “Oğlunuz “şaşkın” (akıl hastası) bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz...” yazılıydı.
Edison saatlerce ağladıktan sonra günlüğüne şu satırları yazdı:
Thomas Alva Edison, kahraman bir anne tarafından, yüzyılın dahisi haline getirilmiş, “şaşkın” bir çocuktu.
Bu bahsettiğiniz olay fake bir hikaye ve edison da mucit filan değil Nikola Tesla ve bir çok mucidin icatlarını çalıp pazarlayan biridir buna ampul de dahil.Oooo üstün zekalı olduğunu okuduğum an aman allahım dedim. Oğlumda da belirtiler vardı. Anaokuluna gidiyor ve 5 buçuk yaş çocuklarla beraber. Onlardan üstün halleri var. Birde oğlumla konuşan bir doktorun mutlaka çocuğuna test yaptır üstün zekalı olması çok yüksek ihtimaldemesi üzerine konuyu araştırdım. Allahım nolur normal zekalı olsun diye dua ettim. Böyle çocuklar çok zor. Ama devlet okullarında okumaları imkansız. Hele birde ücretli öğretmen le. Yani ailenin okulun izlediği yol ona göre olmalı. Aileler çocuğa üstün zekalı olduğunu söylememe li hatta akrabalar arasında bile bu bir sır olmalı. Doğru yetiştirmek çok çok önemli ve zor. Çocuk çok zeki olmasından dolayı bir çok yetişkin ve malesef öğretmen onların bir yetişkin gibi davranmasını bekliyor ki bu imkansız. Yokmu Çevrenizde çocuğunuzu okutacağınız bir okul. Malesef hiçbir devlet okulu çocuğunuz daki cevheri ortaya çıkaramaz heba olur çocuk. Bu çocuklar iyi eğitim ve eğitmenle zirveye yetersiz eğitim ile dibe çrkilirler. Nolur bişey yapın. Bizim öğretmenimiz çok duyarlı anlattıklarım ile hemen izlemeye aldı oğlumu rehberlik ile görüştü. Dün bana araştırdım yakından izledim. Deha değil korkmana gerek yok dedi. Çünkü korkularımı ve onu yetiştirecek kabiliyeti kendimde bulamama korkusunu anlattım. Ama yaşıtlarına göre ileride. 30 a kadar sayıyor. Harfleri tğm renkleri biliyor. Sınıfta öğretmen bana kırmızı bir örnek verin derse misal tüm çocuklar kalemi dolabı sınıfın içinden örnek verirken bizimki öğretmenim çilek te kırmızı dır diyor muş. Ama hem belliki six çok ilgileniyor sunuz ve çocuk çok zeki. Akşamları kitap okuduğumu söyledim. Mesela ama oğlum hikaye resimle değil harfler sayılar renkler ile ilgilendi hep bu ne bu ne diyerek. 2 buçuk yaşında öğrendi. Amanben yinede peşini bırakmamayı düşünüyorum . Çünkü gerçekten deha bir çocuk farkında olmadan yetiştirilince sonucu kötü oluyor. Aksi takdirde ışık gibi parlıyor.
Ve bu yazılan mektubun çok etkisinde kaldım
Thomas Edison bir gün eve geldiğinde annesine bir kağıt verdi ve “Bu kağıdı öğretmenim verdi ve sadece sana vermemi tembihledi”. dedi.
Annesi kağıdı gözyaşları içinde oğluna sesli olarak okudu: “Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok. Lütfen onu kendiniz eğitin”.
Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Edison’un annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim adamlarından biriydi ve bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden bir çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt buldu ve alıp açtı.
Kağıtta “Oğlunuz “şaşkın” (akıl hastası) bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz...” yazılıydı.
Edison saatlerce ağladıktan sonra günlüğüne şu satırları yazdı:
Thomas Alva Edison, kahraman bir anne tarafından, yüzyılın dahisi haline getirilmiş, “şaşkın” bir çocuktu.
Evet. Mesela bir yazıda okudum dahi bir çocuk Yaşıtı başka bir çocuk gibi mızmızlanır. Hata yapar. Saçma sapan (yetişkinlere göre) hareket eder ve bu çok normaldir. Geçen mesela oğluma merka ettim yapabilirimi diye. Bakkala gittin 3 yumurta aldın yolda gelirken biri kırıldı kaç kalır dedim. 2 diyince herkes sırayla çok bilinmeyen li denkleme çevirdi olayı. 4 yaşında 30 a kadar sayan hiç işlem yapmayan bir çocuk için çok ilginç geldi cevabı bana ama 30 dan 5 çıkar diyen oldu. :)Bence de söylenmemeli kimseye sonra çocuktan garip garip beklentilere giriyo insanlar hani vardır ya eğitim almamış bi köpekten odunu uzağa atıp geri getirmesini beklemek sonra getirmeyince salak bu kopek demek gibi bilmiyorum ne kadar uygun oldu ama sonra çocuk garip bi davranış sergileyince bu çocuk gerizekali mal gibi hitaplarda bulunurlar bilmiyolar ki o çocuk ne durumda zaten uyum sağlayamıyor çevresine insanlar da hiç yardım etmiyorlar...
Son durum nedir konu sahibi? İlk okuduğumda bir öğretmen adayı olarak utandım, ben de İngilizce öğretmeni olacağım. Bazı yerlerde sizi hatalı buldum, çoğu hatanın öğretmende olduğu apaçık. Meslekten ihraç edilmeli böyle sözde eğitimciler.izledim evet
çok güzel bir filmdi
Iyi mi kotu mu?yeni konu vesilesiyle bu konu da gündeme geldi
şimdi kızımın ingilizce öğretmeni kuzenim
kısmete bak
gelen bir beğeniyle bu konu karşıma çıktı
o hiç bir dersi dinlemeyen kızım ömrü boyunca yine hiç bir dersi dinlemeden
yine ödev yapmayıp ders çalışmadan yine tüm derslerde resim yaparak güzel sanatlar fakültesini kazandı
tam da bugün kaydı yapıldı
bir kaç sayfa okudum da ne yalancılığım kalmış ne kızımın saygısızlığı ne düzgün yetiştirememem
bugün görüyorum ki çok da şey değişmemiş
ben sıramı savdım yeni nesil öğretmen ve velilere ders olsun bu konu
çok bilen eğitimsiz eğitimcilere not:21 yıldır öğretmenlik yapıyorum
veli öğrenci öğretmenin her halini gördüm biliyorum
bana ders vermenize gerek yok
Kızınızı kendisine uygun bir okula gönderme imkanınız yok mu acaba? Öğretmenin yaptığı çok yanlış ama tüm öğretmenleri denk gelip aynı şekilde davranıyor da olamaz. Elbette buradan konuşmak çok kolay ama bildiğim kadarıyla bu tip çocuklar için özel eğitim mwrkezleri var.kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul
hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz
dipnot....anlamak isteyene:kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk
ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk
şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum
ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem
Ne kadar mutlu oldum bunu okuduğuma bana umut oldu evladinizin yolu bahtı açık olsun inşallahgelen bir beğeniyle bu konu karşıma çıktı
yine ödev yapmayıp ders çalışmadan yine tüm derslerde resim yaparak güzel sanatlar fakültesini kazandı
bir kaç sayfa okudum da ne yalancılığım kalmış ne kızımın saygısızlığı ne düzgün yetiştirememem
gelen bir beğeniyle bu konu karşıma çıktı
Çocuk büyümüş güzel sanatları kazanmış. Eski konuya yazarken dikkat etmiyorsunuz. Oturduğunuz yerden konuşmak kolay evet. Ne çok seviyorsunuz çocukları karalamayı.Kızınızı kendisine uygun bir okula gönderme imkanınız yok mu acaba? Öğretmenin yaptığı çok yanlış ama tüm öğretmenleri denk gelip aynı şekilde davranıyor da olamaz. Elbette buradan konuşmak çok kolay ama bildiğim kadarıyla bu tip çocuklar için özel eğitim mwrkezleri var.
Sınıfı rahatsız etmiyorsa onların ders dinlemesine engel olmuyorsa aile de dersleri yüksek olmasın önemli değil yeter ki çocuk mutlu olsun diyorsa karışmazdım öğretmeni olsam. İster resim çizsin ister kitap okusun ister uyusun o ders de.Çocuk büyümüş güzel sanatları kazanmış. Eski konuya yazarken dikkat etmiyorsunuz. Oturduğunuz yerden konuşmak kolay evet. Ne çok seviyorsunuz çocukları karalamayı.