çocuğundan bul

yeni gördüm, teşekkür ederim iltifatlar için

nedense ben de yazdıklarını üstüme alınmadım o konuda zaten bu şey gibi birinin dinine saygı duymazsın ama o dine inanma hakkına saygı duyarsın, inanmayabilirsin ya da saygı duymayadabilirsin bence problem yok yoksa seninle zıt olduğumuz zibilyon tane konu var eminim

Eee hani benim cevabım :) Gunlerdır milyon tane psikologdan birinden alıntılanacak kanıtı bekliyorum

Günlerdir şu konuya bişey yazmayayım diyorum en sonunda tutamadım kendimi
Biri Psikoloji bilimi yoktur demiş hatta safsatadır demeye yeltenmiş

Biz önümüzü psikoloji sayesinde görebiliyoruz. Bir çok meslek elemanı psikoloji biliminin gerektirdiklerine göre hareket eder, etmek zorundadır..
O zaman 3-5 bilim dalını daha çürüttünüz

İnsan davranışlarını neye göre yarumluyorsunuz çok merak ettim zoolojiye göre mi

tamam canım, öpüyorum seni

iyi niyetle yardımcı olmak isteyen fikir veren herkese de teşekkürler

Merhaba, acaba TAARE ZAMEEN PAR adli filmi izlediniz mi? Orada ustun zekali bir cocugun, hayatinda karsilastigi zorluklar anlatiliyor. Disleksi bu cocuk.
Biz esimle bu gece izledik ve harika anlatilmis, cok duygulandik, yurekten hissettik. izlemenizi tavsiye ederim. Ki sizler o cocuklarin annesisiniz. Allah yardimciniz olsun, filmi izleyince kalpten hissettim.
Ve sevgili Dante ogretmeninizin kiziniza nasil aci cektirdigini bu filmde gördüm. Icim acidi.
Basroldaki yavrucagin halini izlerken siz geldiniz aklima. Lutfen cocuklariniza sahip cikin ki kesinlikle cok iyi bakiyorsunuzdur ama onlari baskalarinin incitmesine izin vermeyin.. Ve asla ogretmenlerine de ezdirmeyin. Allah onlari size bagislasin..

izledim izledim çok önce izledim zaten o filmi
ben elimden gelen her şeyi yapıyorum
sanılanın aksine boş boş oturmuyorum
bu konuyla ilgisi olmadığı için yazmadım zaten yaptıklarımı

sınıfta çocuklar tartıştı diye sınıf basıp milletin çocuğuna vuran veli var,öğretmen kurs açmak istedi kaynak kitap almak istedi diye mebe şikayet eden veli var,ama yorumlara bakılırsa sesimi çıkarmadığım için bi tek ben haketmişim bu muameleyi,bunu da anladım ki bundan sonra of dedikleri an şikayet edicem,bakalım el mi yaman bey mi yaman

sen gelen kadar parkon ve ben yazmama kararı almıştık ama şimdi sen geldiğin için yazabilirim
o üyenin öğrencilerine ben de çok acıdım inan
iftira var, fişekleme var...

Arkadaşlar;

Konuyla ilgili olarak her zaman olduğu gibi kendi düşüncelerimi paylaştım ve maalesef yazım dilinin olumsuz yansıması ve insanların bazı şeyleri anlamak istememesi neticesinde yanlış anlaşılarak haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Çok canım sıkıldı bazı yorumlara o yüzden bu konuda bana ait son birkaç şey olmasını istedim.

Bu konuda öğretmen haksız bir kere…

Haksız evet. Yetişkin bir insanın bir çocuğu muhatap alması hoş değil. En çokta öğretmenin “ …’ ı sevmeyenler parmak kaldırsın.” demesi çok onur kırıcı. Eminim çocuğun ruhunda derin yaralar açmıştır.

Üstün zeka her zaman beraberinde akademik başarı getirmez.

Biliyorum. Bir akrabamız üstün zekalı. Çocuk teste tabi tutulduktan sonra aile çocuğun durumu ile ilgili bilgilendiriliyor. Ebeveynler çok seviniyorlar tabi ve uzman bu duruma sevinmemeleri gerektiğini söylüyor. Biz duyduğumuzda çok şaşırmıştık. Bizde sevinmiştik çünkü. Gerçi bizim delikanlı bizi hiç şaşırtmadı. Şimdi Boğaziçi üniversitesinde okuyor ve çok başarılı maşallah.

Üstün zekalı çocukların algı seviyeleri, olayları analiz etme, değerlendirme şekilleri farklı. Dolayısıyla bir kısmı ciddi uyum sorunları yaşıyorlar. Birinci dereceden ilgi alanıma giren bir konu olmaması sebebiyle bu konuda detaylı bilgiye sahip değilim ama bu çocuk için “Bu ne biçim üstün zekalı … dersinde ya da … alanında başarılı olması lazım.” demeyecek kadar bilgim var.

Anne çocuğu öğretmenine saygılı olması konusunda teşvik etmeli.

Demek istediğim tamamen buydu. Arkadaşlardan birisi üstün zekanın yönetilmesi gerekir demiş evet. İşte bunu demek istiyorum. Vekil öğretmenlerin bir kısmı bu işi kendi meslekleri olmadığı halde yapıyorlar. Normal çocukların bile nasıl eğitilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmayan bir insandan nasıl oluyor da üstün zekalı bir çocuğu eğitmesini bekliyorsunuz? Bu saçma değil mi?

Bu iş nasıl çözülür?

Anne kızımı buna yönelik bir okula gönderemem, yaşadığım ilçede devam etmek zorundayım diyor. Madem çocuk bu okula devam edecek bu durumda öğretmene saldırmanın anlamı yok. Diyelim ki bu öğretmen ceza aldı yada her neyse… Diğer öğretmenler bu çocuğa karşı asla samimi ve içten olmayacaklar. Çocuk kendisini sevmeyen hatta kendisine gıcık olan bir öğretmenle eğitim hayatına devam etmek zorunda kalacak. İş mi bu? Bakın kadının başka seçeneği yoksa elindeki malzemeleri kızının lehine kullanması lazım.

Yeni nesil ukala…

Evet. Kişisel görüşüm. Güdülesi bir neslimiz olsun demiyorum ama öğretmenini seni velime şikayet ederim diye tehdit eden öğrenciler var. Ben ne bileyim bu kızın durumunu, anlatılana göre yorum yapıyoruz. Ne olursa olsun çata çat cevap verilmez öğretmene. Çocuk özel durumu nedeniyle bu fikre direnç gösterse bile annenin tatlı tatlı çocuğa empoze etmesi gerekir bazı şeyleri. Bu çocuk hayatının her döneminde kendisini anlamayan insanlarla bir arada olacak bu bir gerçek. Onu alıp seraya koyamazsınız. İnsanlarla ne tür ilişkiler kurması gerektiğini, kendisi gibi olmayan insanların hayata nasıl baktıklarını ve olayları değerlendirme şekillerini öğrenmesi lazım.

Ve ben;

- Saygıdan bahsettiğim halde birilerinin anneliğine laf ederek benim saygısız olduğumu ima eden,

- Yazdıklarımı okuyup şoka girdiğini söyleyen,

- “Şaka mısın?” diye soran arkadaşlara sitemim var.

Ben kimsenin anneliğine laf etmedim bir arkadaş bana benim gibi insanların yetiştireceği evlatlar adına üzüldüğünü söyleyince bende size karşı aynı düşünceler içerisindeyim dedim. Ne deseydim? Burada hakarete uğrayan ben iken neden saygısızlıkla suçlandım acaba? Öğrencilerinin kullandığı ilaçlarla ilgili bilgi almak için belli aralıklarla psikiyatr servisine gidip oradaki asistanlardan bilgi alan, üniversitede koca koca kızlarla adamların velileriyle görüşen bir hoca olarak haksızlığa uğradığımı düşünüyorum (bu tamamen benim tercihim, böyle bir sorumluluğum yok). Neyse…

İnşallah yazdığım onca şeyden bir şeyleri cımbızlayıp işi yokuşa sürmeye çalışan insanlar çıkmaz. Bu konuya bu kadar mesai harcadıktan sonra onlara verecek cevabım kalmamış olacak sanırım.

Bu arada bu açıklamayı yazdığım onca mesajı yumuşatmak amacıyla yazmadım. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım.

Allah hepimizin evlatlarını hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Selamlar…

sitemleriniz arasındaki "anneliğine laf ederek benim saygısız olduğumu ima eden" dediğiniz üye benim
şimdi bu yaptığım bir şeyleri cımbızlayıp yokuşa sürmek ise, öyle düşünebilirsiniz

ben size tepki verdim çünkü sizin o üyeye tepki verdiğiniz mesaj kızın yaptığının saygısızlık olmadığını savunan anneleri ilk eleştirdiğiniz mesaj değildi. İlkini genele, kimseyi yanıtlamayacak şekilde ve şöyle yazdınız:

Bu konuya daha fazla yazmayacağım. Çocuklarınızı yanlış yetiştiriyorsunuz. Şişen egolar insanları yalnızlığa ve bunalıma sürükler zamanla. Yanlış işler bunlar.

ardından da birine cevaben bahsettiğiniz mesajı yazdınız

ben size iki mesajın birleşimiyle tepki verdim, siz bizim anneliğimizi bu şekilde eleştiremezsiniz dedim, saygıyı savunuyorsunuz ama bu da bize saygısızlıktır dedim.
buna ister sitem edin, ister kızın, hala aynı fikirdeyim

anladıklarınızı ve görüşlerinizi yazmışsınız evet, fakat yine olayı sadece üstün zeka ile sınırlandırıp, asıl konuda başrolü oynayan ve en önemli problem olan DEHB'nu göz ardı etmişsiniz.

konu zaten üstün zekadan bağımsız bir konu laf lafı açtığı için oraya geldi
her halükarda hiçbir öğrenciye hiçbir öğretmen hiçbir kimse bu lafları söyleyemez
üstelik de ne yapmış olursa olsun

yeni konu vesilesiyle bu konu da gündeme geldi
şimdi kızımın ingilizce öğretmeni kuzenim
kısmete bak

Konunuzu okurken aamir khanin filmi geldi aklima ... Her cocuk özeldir.. izledinizmi bilmiyorum ama sanki sizin cocugunuzu anlatiyor ..

Cokduygusalim yaaa arkadaşım evladına iyi bak gerisini boşver olmadı açıköğretim sen okut yıpranmasın çocuk spora yonlendir enerjisini atsin sanata ilgilymis bu tur okullar var oraya yonlendir ülkemizde insana deg r yok ugrasamazsin

Kaç yaşında çocuğunuz?
Gereksiz eleştiri gizli hayranliktir.

sıkayet et pesını bırakma bence
boyle bı ogretmenden herkes sıkayetcıdır emın ol...
once okul mudurunden basla tek tek tum sıkayet edebılecegın bırımlere bıldır

sımdıkı cocuklar cogu koca ınsandan akıllı
bellıkı evladının kendısınden daha akıllı olmasını hazmedememıs
benımde ılk okul ogretmenım yaptıgım resme ınanmayıp annemı okula cagırmıstı gercekden bunu kendısımı yaptı dıye
benı cok aptal bulur hıc sevmezdı
aılemı okula cagırıp bu kızın okumakta gozu yok demıstı erken yasta evlendırın demıstı
babam evde aglamıstı...
noldu ? ıyı bı anadolu lısesını kazandım unv okudum
kendısının cocukları bı halt olamadı
takmayın kafanıza

Yahu yapmayın ya yok öğretmene saygısızlık olmazmış yok cevap verilmezmiş siz zannediyormusunuz ki her öğretmen Türk dizilerindeki gibi idealist diye kendim bizzat şahit olduğum lise matematik öğretmenimin davranışları var hitap şekli aynen söyle -Hey dörtgöz naber,kepce kulak sana diyorum,sarı kafa niye duymuyorsun,senin ayakkabın niye eski,eee senin saçın ne biçim şimdi sana herkez erkek dicek vb ki bunları bütün okulun önünde yapmaktan o öğrencinin nasıl rencide olacağını özguveninin nasıl zedeleneceğini düşünmeden yapan bir öğretmen bu ve o öğrenciye\öğrencilere bütün okulun kahkalarla gülmesi de cabası düşünebiliyor musunuz şimdi onların halini öğretmen derse girince veya kürsüde olunca beni görmesin farketmesin diye yüreği ağzında atan öğrenciler var bunlardan biri de ben şimdi bu hocaya ne yaptım ne yapmıştık da bu hitapları hakkettik biz bu öğretmene de cevap verilmez mi,saygısızlık yapılmaz mı? Evladından bulmasın mı bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…