Mesela ''justholdmetight'' psikolog... Meslegine saygı duyuyor muyum, hayır... Psikolojiye bilim demesine saygı duyuyor muyum, hayır... Burada onun da okuyabilecegi şekilde yazıyorum, hem de net ve direkt bir şekilde. Ama şahsına bir eleştirim var mı, hayır... Veya meslegini yaparken iyi niyetli olmasına karşı bir eleştirim var mı, oda hayır. Meslegini yaparken iyi niyetle yaptıgına da eminim, samimiyetini ölçmeye de kalkmadım asla. Hatta eleştirmeyi geç, her ne kadar meslegine ve psikoloji bilimine(!) saygı duymasam da bence kendisi sempatik, esprili ve kafa bir kadın. Şahsına yönelik eleştirim olmadı yani ve olamaz da, benim eleştirim başka şeylere.
Yine uyduruk olmuş. Psikologlar şiddet uygulayan herkesin küçüklüğünde de şiddet gördüğünü söylemiyor zaten. Kafadan yalan, yanlış bir tez uydurup, tezi psikologların üzerine atıp, üstüne yanlışlığını gösterip "psikoloji spekülasyondur, uydurmadır" demek çok tuhaf gerçekten.
O lafı söyleyen milyon tane psikolog var, kimi kandırıyorsun acaba? ki bunu genele de yaymadım zaten, onu örnek olarak verdim. Orada anlatmaya çalıştıgım mesele ise psikologların davranışları bir yerlere dayandırmaya çalışması, standard hale getirmeye çalışmasıdır...
İleride yapılan davranışların eski yaşantıyla ilgisini kurmaya çalışıyorlar, bunu kural haline getirmeye çalışıyorlar. Bu saçmalıktır.
O lafı söyleyen bırakın milyonu, bir tane bile psikolog ben hiç görmedim. Bu tamamen sizin uydurmanız. Bir tane psikologdan örnek kaynak gösterin bize ki şöyle desin: "Şiddet uygulayan herkes küçüklüğünde de şiddet görmüştür".
tamam canım, öpüyorum seni
iyi niyetle yardımcı olmak isteyen fikir veren herkese de teşekkürler
izledim izledim çok önce izledim zaten o filmiMerhaba, acaba TAARE ZAMEEN PAR adli filmi izlediniz mi? Orada ustun zekali bir cocugun, hayatinda karsilastigi zorluklar anlatiliyor. Disleksi bu cocuk.
Biz esimle bu gece izledik ve harika anlatilmis, cok duygulandik, yurekten hissettik. izlemenizi tavsiye ederim. Ki sizler o cocuklarin annesisiniz. Allah yardimciniz olsun, filmi izleyince kalpten hissettim.
Ve sevgiliDante ogretmeninizin kiziniza nasil aci cektirdigini bu filmde gördüm. Icim acidi.
Basroldaki yavrucagin halini izlerken siz geldiniz aklima. Lutfen cocuklariniza sahip cikin ki kesinlikle cok iyi bakiyorsunuzdur ama onlari baskalarinin incitmesine izin vermeyin.. Ve asla ogretmenlerine de ezdirmeyin. Allah onlari size bagislasin..
şurda şu yaş ortalamasında şunca kadın okuduğunu anlamaktan ,geçtim okuduğunu anlamak gördüğünü okumaktan acizken bir de 11 yaşında çocuğun öğretmeni anlamasını bekliyor,pes yuh yok artık diyorum
hele adını hatırlamadığım bir üye var ki kaplumbağa ile kurbağayı tanımayıp karıştıran,eğitimden öğretimden bi haber olup bol keseden yorum yapan kk üyelerine yaptığın ironiyi anlamayıp kkdaki öğretmenleri kastettiğimi sanan,haklı çıkmak için nerdeyse beni yalancılıkla suçlayacak üye yanlış hatırlamıyorsam üstelik de öğretmensiniz,velilerinize öğrencilerinize çocuklarınıza sizi tanımak zorunda kalan insanlara acıyorum maalesef ,gördüğünüzü bile okuyup anlayamamışsınız
ilgilenenlere tekrar okumalarını tavsiye ediyorum ki konu kızımın üstün zekalı olması,yapılması gerekenler,benim yaptıklarım veya yapmadıklarım,çözüm yolları falan değil,forum girişinde de yazdığı gibi sebepli sebepsiz yazıp rahatlamak istediğim kendimce bir dert
yok çocuk hayvan kesiyo dendiğinde hayvan sevgisini anlattığım,terbiyesiz dendiğinde ahlağını anlattığım yorumlar çocuğunu övüyor olarak algılanmış,hatta ben sanki kızım üstün zekalı oh öğretmenin ağzının payını verdi yazmışım gibi yorumlar yapılmış,ben konunun uzman muhataplarıyla her şeyi konuşuyorum zaten,sizin kaplumbağa kesmek normal değil bence demenizle anormal olmuyor,o kaplumbağa kesen çocuklar olmasa sizin bi tanecik çocuğunuzu götüreceğiniz doktorlar olmaz,yılan besleyen çocuklar olmasa sevimli kedinizi götüreceğiniz veterinerler olmaz,çamurda kirlenmeyen çocuklar olmasa ufkunuzu açan sanatçılar olmaz,sizin demenizle olmuyor yani o işler öle
yok öğretmen bu zamana kadar neler yaşamıştır da,yok bu çocuk bu veli şimdiye kadar neler yapmıştır da...farkındaysanız bu öğretmen 2 ay önce gelen 2 ay sonra gidecek bir ücretli öğretmen henüz kendisini kötü emellerimize alet etmiş değiliz,öğretmenliği tercih eden bir insan 547957497543 çeşit milletin yaşadığı bir ülkede karşısına neler çıkacağını bilir,askerin dağa çıkacağını ,polisin taş yiyeceğini,doktorun üstüne kusulacağını,arkeoloğun toz toprak içinde kazı yapacağını bildiği gibi,o zaman bi zahmet ona göre hareket edecek
yansıtmaya çalıştığınız gibi hiç bir cümlemde öğretmen ücretli olduğu için kötü yetersiz veya bütün öğretmenler tü kaka demedim,yedirtmicem dediklerim de mesajımda özellikle belirttiğim gibi 'bu zihniyetteki' öğretmenler,yeni nesil öğretmenlerin de nasıl olduğunu her gün ve hatta son günlerde sıkça görüyoruz zaten
unuttuğunuz bi şey var ,ben iki tarafım bu konuda hem veli hem öğretmenim,öğretmenler arasında neler konuşulduğunu o öğretmenler odasında neler anlatıldığını adım gibi biliyorum,ben şikayet etsem de başka okula gitsem de bi şey değişmeyecek,ki daha olay olduğu gün sınıf öğretmeninin kızımı sınıfın içinde öğretmeni şikayet ettiği için azarladığını anlattım sorun benin kızımda değil sorun 11 yaşında çocuğun zekasına ahlakına vicdanına babasının mesleğine anasına takan,çekemeyen sizin gibi öğretmen ve velilerde,farklılığı sizden ve çocuklarınızdan farklı düşünen yaşayan insanlar da olduğunu kabullenmediğiniz sürece biz her yerde aynı şeyleri yaşıcaz
iyi ki bu konuyu açmışım,kızımın zeki olduğunu anlamak için teste falan gerek yokmuş gerçekten,ve evet kızımla övünüyorum ahlakıyla edebiyle terbiyesiyle iyi niyetiyle vicdanıyla merhametiyle kendini savunması fikrini söyleyebilmesiyle farklılığı yeteneği ve zekasıyla,ne kadar doğru yolda olduğumu bir kez daha anladım sayenizde aynen böyle yetiştirmeye devam edicem
Arkadaşlar;
Konuyla ilgili olarak her zaman olduğu gibi kendi düşüncelerimi paylaştım ve maalesef yazım dilinin olumsuz yansıması ve insanların bazı şeyleri anlamak istememesi neticesinde yanlış anlaşılarak haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Çok canım sıkıldı bazı yorumlara o yüzden bu konuda bana ait son birkaç şey olmasını istedim.
Bu konuda öğretmen haksız bir kere…
Haksız evet. Yetişkin bir insanın bir çocuğu muhatap alması hoş değil. En çokta öğretmenin “ …’ ı sevmeyenler parmak kaldırsın.” demesi çok onur kırıcı. Eminim çocuğun ruhunda derin yaralar açmıştır.
Üstün zeka her zaman beraberinde akademik başarı getirmez.
Biliyorum. Bir akrabamız üstün zekalı. Çocuk teste tabi tutulduktan sonra aile çocuğun durumu ile ilgili bilgilendiriliyor. Ebeveynler çok seviniyorlar tabi ve uzman bu duruma sevinmemeleri gerektiğini söylüyor. Biz duyduğumuzda çok şaşırmıştık. Bizde sevinmiştik çünkü. Gerçi bizim delikanlı bizi hiç şaşırtmadı. Şimdi Boğaziçi üniversitesinde okuyor ve çok başarılı maşallah.
Üstün zekalı çocukların algı seviyeleri, olayları analiz etme, değerlendirme şekilleri farklı. Dolayısıyla bir kısmı ciddi uyum sorunları yaşıyorlar. Birinci dereceden ilgi alanıma giren bir konu olmaması sebebiyle bu konuda detaylı bilgiye sahip değilim ama bu çocuk için “Bu ne biçim üstün zekalı … dersinde ya da … alanında başarılı olması lazım.” demeyecek kadar bilgim var.
Anne çocuğu öğretmenine saygılı olması konusunda teşvik etmeli.
Demek istediğim tamamen buydu. Arkadaşlardan birisi üstün zekanın yönetilmesi gerekir demiş evet. İşte bunu demek istiyorum. Vekil öğretmenlerin bir kısmı bu işi kendi meslekleri olmadığı halde yapıyorlar. Normal çocukların bile nasıl eğitilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmayan bir insandan nasıl oluyor da üstün zekalı bir çocuğu eğitmesini bekliyorsunuz? Bu saçma değil mi?
Bu iş nasıl çözülür?
Anne kızımı buna yönelik bir okula gönderemem, yaşadığım ilçede devam etmek zorundayım diyor. Madem çocuk bu okula devam edecek bu durumda öğretmene saldırmanın anlamı yok. Diyelim ki bu öğretmen ceza aldı yada her neyse… Diğer öğretmenler bu çocuğa karşı asla samimi ve içten olmayacaklar. Çocuk kendisini sevmeyen hatta kendisine gıcık olan bir öğretmenle eğitim hayatına devam etmek zorunda kalacak. İş mi bu? Bakın kadının başka seçeneği yoksa elindeki malzemeleri kızının lehine kullanması lazım.
Yeni nesil ukala…
Evet. Kişisel görüşüm. Güdülesi bir neslimiz olsun demiyorum ama öğretmenini seni velime şikayet ederim diye tehdit eden öğrenciler var. Ben ne bileyim bu kızın durumunu, anlatılana göre yorum yapıyoruz. Ne olursa olsun çata çat cevap verilmez öğretmene. Çocuk özel durumu nedeniyle bu fikre direnç gösterse bile annenin tatlı tatlı çocuğa empoze etmesi gerekir bazı şeyleri. Bu çocuk hayatının her döneminde kendisini anlamayan insanlarla bir arada olacak bu bir gerçek. Onu alıp seraya koyamazsınız. İnsanlarla ne tür ilişkiler kurması gerektiğini, kendisi gibi olmayan insanların hayata nasıl baktıklarını ve olayları değerlendirme şekillerini öğrenmesi lazım.
Ve ben;
- Saygıdan bahsettiğim halde birilerinin anneliğine laf ederek benim saygısız olduğumu ima eden,
- Yazdıklarımı okuyup şoka girdiğini söyleyen,
- “Şaka mısın?” diye soran arkadaşlara sitemim var.
Ben kimsenin anneliğine laf etmedim bir arkadaş bana benim gibi insanların yetiştireceği evlatlar adına üzüldüğünü söyleyince bende size karşı aynı düşünceler içerisindeyim dedim. Ne deseydim? Burada hakarete uğrayan ben iken neden saygısızlıkla suçlandım acaba? Öğrencilerinin kullandığı ilaçlarla ilgili bilgi almak için belli aralıklarla psikiyatr servisine gidip oradaki asistanlardan bilgi alan, üniversitede koca koca kızlarla adamların velileriyle görüşen bir hoca olarak haksızlığa uğradığımı düşünüyorum (bu tamamen benim tercihim, böyle bir sorumluluğum yok). Neyse…
İnşallah yazdığım onca şeyden bir şeyleri cımbızlayıp işi yokuşa sürmeye çalışan insanlar çıkmaz. Bu konuya bu kadar mesai harcadıktan sonra onlara verecek cevabım kalmamış olacak sanırım.
Bu arada bu açıklamayı yazdığım onca mesajı yumuşatmak amacıyla yazmadım. Söylediklerimin hepsinin arkasındayım.
Allah hepimizin evlatlarını hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Selamlar…
Bu konuya daha fazla yazmayacağım. Çocuklarınızı yanlış yetiştiriyorsunuz. Şişen egolar insanları yalnızlığa ve bunalıma sürükler zamanla. Yanlış işler bunlar.
Ben mi? Ben ünivesite de mesleki uygulama dersinde asistan sorduğum soruya cevap vermedi diye işi protesto edip tüm gün çalışmamış bir insanım ne baskısı ya?
Siz sapla samanı ayırmıyorsunuz bence. Bende sizin zihniyetiniz deki insanların yetiştirdiği çocuklara üzülüyorum maalesef. Benim çocuklarım büyüklerine saygılı olacaklar. Bir çemkirsinler de göreyim. Onlar efendi olacaklar bende haklı oldukları her davada sonuna kadar arkalarında duracağım. Bizde böyle...
Eee hani benim cevabım :) Gunlerdır milyon tane psikologdan birinden alıntılanacak kanıtı bekliyorum
Bir tane psikologdan örnek kaynak gösterin bize ki şöyle desin: "Şiddet uygulayan herkes küçüklüğünde de şiddet görmüştür".