yine anlamamışsınız mervecik
her yorumum bir oncekiyle bütünlük icindeydi; savdan, argumandan, çelişkilerden bahsetmisken yöntemden kastımın sizin yazdıgınız bicimde olmayacagı açık.
keza bahsettigim çözümsüzlük de sonu gelmeyen ve sürekli birbiriyle çelisen yorumlarla ilgiliydi, bunu kac kez tekrarlamam gerekiyor bilmiyorum.
her kelimenizi dikkate alıp eleştirecek olsam ohooo neler cıkar, en basitinden toplum muhendisligine propoganda demenize bile yorum yapmadım, sanırım kabul ettigimi düşündünüz?
sizin düsüncelerinizle gercekten ilgilenmiyorum; genel olarak istediginize inanabilir, istediginiz kavramları da kendi hayatınızda -iyiliginiz icin veya degil- kabul edebilir ya da reddedebilirsiniz...
benim asıl rahatsız oldugum nokta konuda adı gecen 10yaşındaki kız cocugunun bilimsel olarak tespit edilmis üstün zeka, hiperaktivite ve dikkat eksikligi varken ve bunlarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyorken sizin bu bilimsel sonucları reddedip uydurmasyon seylermis gibi sunmanız.
istediginiz kadar psikolojiyi de reddedin umursamıyorum, ancak bu cocugun sorunlarının tümüyle kör kuyuyu itilmesine neden olacak sekilde kendinizi tatmin etmek icin mi bilmedigim ve nedenini anlayamadıgım önermelerinize kusura bakmayın izleyici kalamıyoruz,
keza üzerinize alındıgınız yorumumda da oldugu gibi cocuklugu merak da bundan kaynaklanıyor, bir insan hangi sebeple "cocuklar" soz konusu oldugu zaman dahi egolarına yenilip saldırganlasır?
kaldı ki sek sek oynamanızla sadece tek ayak uzerinde dengede durabildiginiz cıkarımını yapabilirim ki o bile muallakta, sonucta sadece oyundan bahsedilmis. ustelik bunun yorumunu yapacak bilimsel bilgiye sahip olan kisi de ben degilim, egitimini almıs kimsenin de uzaktan uzaga teshis koyacagını sanmıyorum.
fakat yukarıda sordugum sorunun cevabının nedenlerini düsünmek bile insanın gozunu korkutuyor... yoksa su an yazdıklarınız veya bir insanın sosyal bilimleri yok sayması üzerinde duracak degilim ki, dünya lideri olup yasak koysaydınız o zaman ciddi bir problem olarak gorurdum.
egitim için dayagın olabilcegini yazmanız,
psikolojiyi tanımadıgınız gibi psikolojik siddeti de kavram olarak reddetmeniz,
boşanmanın sadece darpa dayalı olabilecegini ve kadın sıgınma evlerinin de gereksiz oldugunu savunmanız yorumlarınızdan aklımda kalan sadece bir kac ornek.
dunyanın her yerinde insanların birbirinin ayagını kaydırmak icin bile acımasızca davranabildigi bir sosyal yaşantıda, sizin siddete bu kadar uzak kalıp bir de yukarıda yazdıklarım gibi cumleler kurmanız gercekten şaşırtıcı, uzman olsam incelenesi bir vaka derdim.
ancak simdi anlıyorum ki derdiniz parça parca okuduklarınızdan aklınıza takılanları yazıp tartısma konuları acarak sohbet edebilmek. bu ugurda harcadıgınız kisiler, konular, degerler hicbir sey de umrunuzda degil.
buna daha fazla ortak olmak niyetinde degilim.
hayatinizda dilerim hep kibar insanlarla karsılasırsınız,
nezaket dolu günler dilerim...