çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Okurken zor tuttum kendimi ağlamamak için.
Kızınızın inanılmaz bir empati yeteneği var anlattığınıza göre. Çok da nadir görünür söylemeliyim.
Onu değiştirmeyin, değiştirmeye çalışanları engelleyin, siz annesi olarak onun koruyucu meleği olun, onu sizden başkası koruyamaz.
Olmadı okulu değiştirin ama kurtarın kızınızı o çirkin insanların yanından.

canım yazdığın şeyler çok mantıklı olmakla birlikte, maalesef uygulaması bir o kadar zor şeyler
yazdığın herşeyin çözümlenmesi gerektiğine katılıyorum, hatta bunların bir kısmını yazmayı ben de düşündüm
fakat bu çocuk zaten psikolog psikiyatr gezmiş
bir sürü ilaç kullanmış ve aile yılmış artık
baba da yok ki destek olsun

bak mesela ben bir ara çocuğumu çocuk psikoloğuna götürmek istedim, belki okumuşsundur o da biraz ucundan kıyısından uyumsuzluk çekti (gerçi son 20 sayfanın içinde ), sadece dikkat dağınıklığı var mı veya göremediğim bir problem var mı diye 1 kere baktırmak istedim

özel çocuk psikologları 250-400 TL den kapı açıyor ve ilk seans çocuğu görmeyi reddediyor
2. seansa çocuğu alıyorlar ama aynı ücreti tekrar ödüyorsun
ve sonra bir daha, inan bana çok büyük meblağlar bunlar

devlete gideyim diyorsun, ilk randevuyu aylar sonrasına alabiliyorsun eğer torpilin yoksa
torpil varsa ilk randevuyu 15 gün içinde alabiliyorsun ama 2. randevu kim bilir ne zamana
tabi iyi diye lanse edilen isimler için yazıyorum bunu

farklı alanlardaki prof doktorlar bile çocuk psikoloğu ismi vermek istemiyor!, hangisine güvenip gideceğini bilemiyorsun
Türkiye'de şu anda bu çocuklara devlet tarafından bir eğitim verilemiyor, seneye başlayacak bir proje var, inşallah 2 yıl içinde oturacak deniyor bu proje

bulundukları yerde bir resim kursu bile yok, hani mesela İstanbul'a gelseler evet var
fakat konu sahibi şu anda kazı yapıyor, bırakıp gelse iş bulmak kolay değil
ha, çocuğu için gelmeli mi evet, denemeli

fakat anladığım kadarıyla çocuk, ilkokul öğretmeninden bu sene ayrılmış
branş hocalarının derslere girmesi ile bu sene zorluklar hat safhaya çıkmış
bu yüzden Dante 'nin de bunları düşünmeye başladığını zannediyorum

bir ara yurtdışını deneyebilirim yazmıştı
orada hem devlet tarafından eğitim var, hem de özel yetenekli çocuklara burs imkanları var

daha yazsam yazarım ama konuyu uzatmış olmayayım
sana hak veriyorum, ama uygulamanın zorluğunu da anlıyorum

offfffffffffffff
athenenoctua nerede, siz hala nerede...
Yahu anliyorum konu sahibiyle benzer bir sorunun var, onun avukatligina soyunmussun resmen. Kendinin soylemedigi seyleri bile aslinda soyle dmeek istedi tarzi acikliyorsun.
Lakin uslup var uslup var.
Kizi icin elinden gelenin fazlasini yapmak baska, sakin sakin okula gitsin gelsin dersleri isterse 1 olsun demek baska.
Konu sahibinin istedigi coZum gercek olsa tamam bu kiz okulda mesut olsa falan degisen ne olacak? Hala heba olan bir cocuk olmayacak mi? Bu resmen gunu kurtarmak degil mi?
Ayrica konu sahibinin cocugu anne ben olecek miyim diye aglamaya bu ogretmenle de baslamis degil. 8 yasinda baslamis panik atak sorunu. Lakin neden ogretmenin gunahsiz cocuguna beddua ediyorsun dediginizde cevabi benim cocugumun ne gunahi var? Yani oyle bir cevap ki sanki bu ogretmen kizini panik atak yapti.
Madem bu durumda bir cocugun var madem o kadar kariyerin diploman var. israRla kucuk yerde yasamak niye?
Is buyuk yerde de bulunur lakin bu cocugun kaybettigi yillar gelir mi?
Ayrica eski konusunda kendini de suclamis konu sahibi. Simdi burda birkac kisi tarafindan ornek anne ilan edildi diye ben onun sacma buldugum dusuncelerini elestiremeyecek miyim?

tepkim eleştirmenize değil uslubunuza
ki aynı uslupta bana karşı da ısrarcısınız

biz sizin yazdığınız bu cümleden

Konu sahibinin cozumu suclayacak ve beddua edecek birilerini bulmak.
şimdi yazdığınız koskoca paragrafı mı anlamalıyız? müneccim gibi mi görünüyoruz oradan?

Bu konuya ilk yorumum degil. Ayrica ben bu yorumu katildigim bir yorumun altina yazmisim. Direk bos bos bunu yazmamisim. Bu demek oluyor ki athena arkadasn yorumunu destekliyor ve beddua kismini ekliyorum. Eger iki yorumuma bakarsaniz bunun boyle oldugunu da dogrulamis olursunuz. Muneccim olmaya gerek yok yani.

demek ki ben müneccim olmamaktan öte, anlayışı da kıt bir insanım
zira döndüm 3 kere tekrar baktım
yine de o cümleden, yazılış yeri ve şeklini göz önünde tutarak bile, yorumu destekleyip, beddua kısmını eklediğiniz anlamını çıkaramadım
konu sahibini eleştiren bir yorum yakaladığınız için, yorumun altına, takıldığınız 2 şeyi yapıştırdınız hissi uyandırdı bende
neyse uzatmayalım bence

Banlanma lütfen olur mu =((

yok yaw, çok çok nadir gelirler bana öyle
gerçi sonradan pişman da oldum yazdığıma, yani malum kişiye, ban yediğim için değil
üzülmüştür herhalde diye

Konu sahibinin daha önceki konusunu okuma fırsatınız oldu mu bilmiorum. Gerçekten evladı için çırpınan bir anne. Ancak o konuda öğretmeninin bilinçli yapmadığını görüp çocuğuna toleranslı davranınca diger çocukların sorun çıkarfığını yazmış. Son bir aydır çocuklar arasında şiddet de başladı zaten pedagoga götürecektm bu da tuz biber oldu demis. En axından dersi dinlese milleti rahatsız edip tepki almasa falan yazmış. Yani çocuğunda şiddet varmış, derslerde milleti rahatsız da ediyormuş. Bu konuya o kadar açık yazmamış bazı şeyleri.. bir de kendisi için sinirli agresif bir insanım ben mi yaptım bu çocuğu böyle demiş. Bu konuda da çocuğum çok merhametli yazmış. Milleti döven, kendi hayvanını kesen bir çocuk şiddet eğilimli olabilir..

yok yaw, çok çok nadir gelirler bana öyle
gerçi sonradan pişman da oldum yazdığıma, yani malum kişiye, ban yediğim için değil
üzülmüştür herhalde diye
O abla da çok iyi mesajlasiyoruz biz
o kadar samimi konuşuyor ki
ben banliydim ama konuyu takip ediyordum
çok şaşırdım siz polemige girince ve üzüldüm =(
çünkü ikiniz de çok sevdiğim uyelersiniz
ama tamamen olayın hararetinden öyle oldu biliyorum
Seni ilk defa bir konuda bu kadar Fevri gördüm ( fevriligin bile o kadar hanimefendi ki benim normal halim çok daha sinirli )
Bunun sebebi de evlat tabiki
çok daha fazla empati yapıyorsun çünkü senin kızının da yaşadığı sorunlar

ya neyse istemiyorum işte banlanmaaaaa

Konu sahibini elestiren tek bu yorum vardi cunku. (?!)
Siz buyurun devam edin konu sahibinin avukatligina, biz bolmeyelim.

yazdıklarınızın bir bölümüne katılıyorum,
dua, beddua ise konu sahibinin kendi takdiri, su anki sonucları degistirmeyecegini dusunuyorum,
ogretmenin basına gelse de, anlasa da su an kendi kızı icin bir cozum degil.
bu ofkesini cocuguna yoneltmek yerine internette yazıp oyle deşarj oluyorsa da kendi bilir, sonucta eşinden ayrılmıs bir anne olarak dahi cocuk buyutmekte zorluk cekilirken konu sahibinin kızıyla ilgili yasadıgı sıkıntılar en sorunsuz gordugumuz aileler icin bile cok zor...

o yuzden biraz daha anlayısla yaklasmaya calısıyorum,
kendisi gelince acıklar diye umuyorum.
gerci bize burada yazacaklarını da pek onemsemiyorum şahsen, sadece o kucuk kız icin kısa vadede cozum nasıl olur diye dusunuyorum.
inatlasmak mı, alttan almak mı, tasınmak mı... egitimle ilgili sıkıntısında özel okula yollayamayacagını soyledigine gore bir cozum bulmak gerek.
kendi kızım olsa resim kursunda yetenekleri ile ön plana cıkmasını saglar ozguvenini toparlamasını ve arkadasları tarafından itilen cocuk olmak yerine resmi begenilen olmasıyla kendisini daha iyi hissetmesini saglamaya calısırdım.
satranca yonlendirirdim, ilgisi varsa muzige baslardım vs.
ama bulundugu yerden ayrılamıyormus, resim kursu yokmus.
belki kendisi acabilir, seramik yapabiliyorsa atolye kurabilirler, ev hanımları da gelir gider, konu sahibi icin de farklılık olabilir, ilk aklıma gelenler bunlardı.
eminim bir egitimci daha kapsamlı oneriler sunabilir...
sonucta hiperaktif, dikkat eksikligi bunlar bile baslı basına bir sorun...

ben olamaz demiyorum, ama bu kadar psikoloğa pedagok'a gitmiş, şiddet eğilimli olsa farkedilmez miydi acaba dedim sadece
açıkçası önceki konusunu okumadım, ama farkındaysanız hep savundum bu özelliklere sahip çocukların dersi dinlemeyip diğer çocukları rahatsız edebileceğini
"ben mi yaptım bu çocuğu öyle"
bakın ben hiç agresif bir anne değilim, aksine çocuklarımı anlamaya çalışırım hep, eşim arkadaşlarım hep çok iyi bir anne olduğumu söylerler, bilmiyorum doğrudur değildir, onların dışarıdan gördüğü ile çocuklarımın hissettiği bir midir
fakat ben bile bazen, bazı olaylar karşısında "acaba ben mi sebep oldum" diyorum, sonra genelde öyle olmadığına kanaat getiriyorum
tanıdığım tüm anneler de zaman zaman kendini sorguluyor, kendini sorgulamamış anne yoktur sanırım
buraya da en buhran hallerimizde konu açmıyor muyuz?
aslında burada anlatmak istediğim tek şey var, konu sahibi için çözümün çok zor olduğu...

Evet çözüm çok zor çünkü gecikildiği kanısındayım.. konu sahibi çocuğum milleti rahatsız etmese yeter bana derdinde gbi yazmış önceki konusunda da. Ben derslerden vazgeçtim dışlanmasın yeter gbi bişey olamaz, olmamalı da.. aslında sorun çok önceleri başlamışken tek bir insan buna sebepmiş gbi konu açması ve beddua etmesi hiç doğru değil. Öğretmeni çocuğunu düşünmüyorsa o düşünecek.. küçük bir ilçede iş bulabiliyorsa istanbul gbi yerde de bulabilir. Gerekirse eğitiminden daha aşağı bir iş yapar ama çocuğunun sağlığını önceliği yapar..

Okulda sorun çıkmasın yeter zihniyeti bir eğitimciye yakışmamış. Her zaman bu örneği veririm. Kolları olmayan çocuklar var. Kimi aile benim çocuğum böyle deyip elleriyle besler kimisi de çocuğunu gece gündüz çalıştırıp onumla ilgilenip belki yıllarca ayaklarıyla ihtiyacını görmesini sağlar..

Çok bunalmış ve buraya öfkesini kusup rahatlamaya çalışan bir anne. Sorunlu bir çocuk var ortada ve geç kalınması kayıptır..

Siz konu sahibiyle aynı süreçlerden geçmişsiniz ancak onun sizin kadar hassas olmadığını düşünüyorum. Konuyu kendi derdiniz gbi sahiplendiniz gercekten de..

benim bu konudan çe
Konu sahibini elestiren tek bu yorum vardi cunku. (?!)
Siz buyurun devam edin konu sahibinin avukatligina, biz bolmeyelim.

ilk yazdığınız mesajı da okudum
demişsiniz ki "en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir, bir pedagoktan yardım alın." sonra yine konu bedduaya gelmiş.
oysa konu sahibi 2-3 sayfa önce psikolog- pedagok - psikiyatr maceralarını yazmış, okumamışsınız bile

evet haklısınız, ben avukatlık yapmaya devam edeyim, siz de beddua üzerine yazmaya (ki beddua konusunda sizinle hemfikirim, ilk mesajımda yazmıştım)

yok hayır aynı süreçlerden geçmedik
benim kızım sadece üstün zekalı
Dante 'ninki üstün zeka + hiperaktivite + dikkat dağınıklığı
benimki 1 ise, onunki 100 diyebilirim size, yani çaba gerekmesi açısından
İstanbul gibi büyük şehirler resim için çözüm olabilir ki bu da büyük birşeydir, gerisi için...bilemiyorum

zaten bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım
yazabileceğim herşeyi yazdığımı düşünüyorum
umarım çocuk için en hayırlısı ne ise o olur, çok istiyorum ki mutlu olsun...

Reactions: twe

yorumunuz çok hoşuma gitti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…