How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anlamadığım şey şu; NEDEN HALA ÇOCUĞU VELİYİ SUÇLAYIP ÖĞRETMENİ KISMEN DE OLSA HAKLI GÖREN YORUMLAR VAR?
Şu an öğretim üyesiyim ama ben de 3 yıl kadrolu öğretmenlik yaptım, branşçıydım ve o yaş grubunu okuttum. İnanın ki en rahat çalıştığım gruptu.
Kaynaştırma öğrencim de, öğrenme güçlüğü olan da oldu, üstün zekalı da, hiperaktivitesi olan öğrencim de. Gerekiyorsa çocuğa özel bir yıllık plan yapıp öğrenme güçlüğü ya da bir engeli varsa uygun sınav hazırlardık. Terbiyesiz denebilecek davranışları da olurdu ama hiç takılmazdık, çocuğun raporu var sonuçta, kızmak tepki göstermek aklımıza bile gelmezdi, davranış sebebi belli terbiyesizlik değil. Zaten bunu aklı başında bir EĞİTİMCİNİN yapması mümkün değil çocuk normal kategoride olsaydı da öğretmen bu tepkiyi veremez. Durumu daha kötü bir hale getirmekten başka bir işe yaramaz çünkü. İstenmeyen dayranışlar görmezden gelinerek sönmesi sağlanır, ya da yapıcı bir şekilde çözülmeye çalışılır. Dersten sonra rehberlikçiyle ve diğer hocalarla istişare eder nasıl davranabiliriz yollarını arardık. RAM dan raporu olan bir öğrenciyi rencide etmek kötü davranmak ne demek? O öğretmen kılıklı bir şer...sizi ŞİKAYET ETMEMEK NE DEMEK YA????
Konu sahibinin neden şikayetçi olmadığını da bir türlü anlamıyorum.....Bu durumda okul müdürü ile konuşulabilir en başta. Daha sonra ilçe milli eğitimle. Ondan çözüm çıkmamışsa bimer'e ya da meb e şikayet etmekten başka yol kalmıyor, sonuçta o şikayetler dilekçeler kayıt altına alınıyor, öğretmene bir şey olmasa da illa ki sorumlu birileri soruşturmayı yer.
Şikayet etmezseniz çocuğunuza iyi mi davranacaklar sanıyorsunuz? Daha ne kadar kötü olabilir ki ?????

Bazı öğretmenler özveride bulunmuyor tembeller , ve istedikleri tek tip öğrenci ,mümkünse sorunsuz olsun oda fazla uğraşmasın kolay para kazansın bu anki eğitim bu, arada kaliteli ,çalışkan ve öğretmeyi seven ,çocukları ve ergenleri seven var ama halen azınlıkta
Anlamadığım şey şu; NEDEN HALA ÇOCUĞU VELİYİ SUÇLAYIP ÖĞRETMENİ KISMEN DE OLSA HAKLI GÖREN YORUMLAR VAR?
Şu an öğretim üyesiyim ama ben de 3 yıl kadrolu öğretmenlik yaptım, branşçıydım ve o yaş grubunu okuttum. İnanın ki en rahat çalıştığım gruptu.
Kaynaştırma öğrencim de, öğrenme güçlüğü olan da oldu, üstün zekalı da, hiperaktivitesi olan öğrencim de. Gerekiyorsa çocuğa özel bir yıllık plan yapıp öğrenme güçlüğü ya da bir engeli varsa uygun sınav hazırlardık. Terbiyesiz denebilecek davranışları da olurdu ama hiç takılmazdık, çocuğun raporu var sonuçta, kızmak tepki göstermek aklımıza bile gelmezdi, davranış sebebi belli terbiyesizlik değil. Zaten bunu aklı başında bir EĞİTİMCİNİN yapması mümkün değil çocuk normal kategoride olsaydı da öğretmen bu tepkiyi veremez. Durumu daha kötü bir hale getirmekten başka bir işe yaramaz çünkü. İstenmeyen dayranışlar görmezden gelinerek sönmesi sağlanır, ya da yapıcı bir şekilde çözülmeye çalışılır. Dersten sonra rehberlikçiyle ve diğer hocalarla istişare eder nasıl davranabiliriz yollarını arardık. RAM dan raporu olan bir öğrenciyi rencide etmek kötü davranmak ne demek? O öğretmen kılıklı bir şer...sizi ŞİKAYET ETMEMEK NE DEMEK YA????
Konu sahibinin neden şikayetçi olmadığını da bir türlü anlamıyorum.....Bu durumda okul müdürü ile konuşulabilir en başta. Daha sonra ilçe milli eğitimle. Ondan çözüm çıkmamışsa bimer'e ya da meb e şikayet etmekten başka yol kalmıyor, sonuçta o şikayetler dilekçeler kayıt altına alınıyor, öğretmene bir şey olmasa da illa ki sorumlu birileri soruşturmayı yer.
Şikayet etmezseniz çocuğunuza iyi mi davranacaklar sanıyorsunuz? Daha ne kadar kötü olabilir ki ?????

Kim istemez ülkemizdende bir sürü deha ciksin. Vallahi gurur duyariz. Ne demek ? Bizim baska ülkelerden ne eksigimiz var.
Ama daha önce yorumumdada yazdigim gibi ebevynlere cok is düsüyor. Bu isin pesini birakmamak, Milli Egitim Bakanligina kadar duyurulmali ve her ilde bu cocuklara özel bir okul olmali, yoksa cok zor.

• Beğen
Reactions: twe
benim bu konudan çe

ilk yazdığınız mesajı da okudum
demişsiniz ki "en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir, bir pedagoktan yardım alın." sonra yine konu bedduaya gelmiş.
oysa konu sahibi 2-3 sayfa önce psikolog- pedagok - psikiyatr maceralarını yazmış, okumamışsınız bile

evet haklısınız, ben avukatlık yapmaya devam edeyim, siz de beddua üzerine yazmaya (ki beddua konusunda sizinle hemfikirim, ilk mesajımda yazmıştım)
koyulttugunuz yer en gerizekalisi
,/halbuki koyultmaniz gereken yer dogru egitimle idi.
ayrica ben pedagogu konu sahibini cocugu icin degil konu sahibi icin onerdim. nasil davranmasi konusunda.

yazdıklarınızın bir bölümüne katılıyorum,
dua, beddua ise konu sahibinin kendi takdiri, su anki sonucları degistirmeyecegini dusunuyorum,
ogretmenin basına gelse de, anlasa da su an kendi kızı icin bir cozum degil.
bu ofkesini cocuguna yoneltmek yerine internette yazıp oyle deşarj oluyorsa da kendi bilir, sonucta eşinden ayrılmıs bir anne olarak dahi cocuk buyutmekte zorluk cekilirken konu sahibinin kızıyla ilgili yasadıgı sıkıntılar en sorunsuz gordugumuz aileler icin bile cok zor...

o yuzden biraz daha anlayısla yaklasmaya calısıyorum,
kendisi gelince acıklar diye umuyorum.
gerci bize burada yazacaklarını da pek onemsemiyorum şahsen, sadece o kucuk kız icin kısa vadede cozum nasıl olur diye dusunuyorum.
inatlasmak mı, alttan almak mı, tasınmak mı... egitimle ilgili sıkıntısında özel okula yollayamayacagını soyledigine gore bir cozum bulmak gerek.
kendi kızım olsa resim kursunda yetenekleri ile ön plana cıkmasını saglar ozguvenini toparlamasını ve arkadasları tarafından itilen cocuk olmak yerine resmi begenilen olmasıyla kendisini daha iyi hissetmesini saglamaya calısırdım.
satranca yonlendirirdim, ilgisi varsa muzige baslardım vs.
ama bulundugu yerden ayrılamıyormus, resim kursu yokmus.
belki kendisi acabilir, seramik yapabiliyorsa atolye kurabilirler, ev hanımları da gelir gider, konu sahibi icin de farklılık olabilir, ilk aklıma gelenler bunlardı.
eminim bir egitimci daha kapsamlı oneriler sunabilir...
sonucta hiperaktif, dikkat eksikligi bunlar bile baslı basına bir sorun...
bakin kendisi ilcedeyim diyor. haftad bir gun tatilinde bile cocugu il merkezine goturebilir resim kursu olur, bulundugu sehirde bilsem varmis o olur.
ben kabul edemiyorum bu bosvermisligi. konu sahibininmesajlarinda sadece duygusallik ve agresiflik akiyor.
beddua uzerine inatla yazmamin sebebi konu sahibinin de bu konuda biraz olsun geri adim atmamasi.
bana biri beddua etse de cok takilmam yani beddua konu sahibinin de ana fikri ki basligi dahi cocugundan bul. ben nasil bunu es gecip yorum yapabi!lirim.

Bu arada böyle sorunlari olan anneler bir topik acip kendi aralarinda bu olaylara cözüm bulsalar daha verimli olacak.
Ve simdiye kadar neden böyle bir topik yok hayret vallahi ??
Cünkü ayni bilgiyi bilen annelerve ayni dertten anlayanlarla sohbet etmesi daha bir cözüme götürür olayi.
Keske Konusahibi bastan daha detayli yazip bu kadar agresif olmasaymis, gercekten acidim simdi haline. iste internet böyle bir sey, eger aciklayici anlatamazsan, bizler ne kadar satir arasi okumak istesek bile, gözümüzde baska bir sey canlandiriyoruz.

Neyse canim, neticede hepimiz aydinlandik :KK58:
Bundan sonrasini verimli birseyler yapmak lazim, bu gibi cocuklari destekleyen ne varsa kendi aralarinda alisveris fikirleriyle desteklensin. Sadece suna karsiyim, her zaman empati kurarak olur böyle isler ve karsilikli bilgilendirmeyle. Eminimki o ögretmende daha önce bilgilenmis olsaydi anne tarafindan böyle davranmazdi.
Kim istemez Allah askina üstün zekali cocugu ? Herkes gurur duyar mutlu olur, zorda olsa.
Basit yorumlara, yok efendim kiskaniyorlarmis cümlesine cevap bile yazmayacagim, herkes baskasini kendisi gibi bilirmis diyorum sadece.
Hepinize güzel bir sali günü diliyorum..

• Beğen
Reactions: twe
ben şiddete eğilimli oldugunu savunmuyorum .. ben sadece kendi evindeki beslediği hayvanını öldüğünde sevinçle içine bakması olayını garipsedim. bunun normal olmadığını düşündüm ve belirttim. şiddet gelmedi aklıma,ama duygularda bir problem var diye düşündüm. bunu pedagog biliyormu ne dedi bilemem tabii.

kardeşim küçükken muhabbet kuşumuzu çok severdi ama ölünce otopsi yapmak istiyorum diyordu. tabi otopsi yapmadı ama şimdi veteriner oldu doktora yapıyor. kimini kan tutar kimi cerrah olur belki profesyonel bir merakın habercisidir bu. belki büyüdükçe aştığımız kavramları üstün zekalı çocuklar daha çabuk aşıyordur.
bir hocamın üstün zekalı bir kızı var tespit edilmiş bu durum 12 yaşındayken annesini kanserden kaybetti tabi ki bir çocuk olarak tarif edilemez bir acı yaşadı ama öyle bir olgunlukla karşıladı ki babasına destek oldu babası ondan daha perişan :(

kardeşim küçükken muhabbet kuşumuzu çok severdi ama ölünce otopsi yapmak istiyorum diyordu. tabi otopsi yapmadı ama şimdi veteriner oldu doktora yapıyor. kimini kan tutar kimi cerrah olur belki profesyonel bir merakın habercisidir bu. belki büyüdükçe aştığımız kavramları üstün zekalı çocuklar daha çabuk aşıyordur.
bir hocamın üstün zekalı bir kızı var tespit edilmiş bu durum 12 yaşındayken annesini kanserden kaybetti tabi ki bir çocuk olarak tarif edilemez bir acı yaşadı ama öyle bir olgunlukla karşıladı ki babasına destek oldu babası ondan daha perişan :KK43:
bu duygular bana çok uzak. o yüzden şaşkınım.
böyle örneklerde beni şaşırtıyor.
kkdada yapan varmış. sanırım ben çocukken hayvanları feci sahiplendiğiimden, değil içini açmak,.kaybettiğimde, ağllamaktan nefes alamaz dıuruma geliyordum.
ağabeyimde üstün zekadır. tv açar içine bakardı vs. de kuş ölünce böyle bir isteği olmadı. şu an doktor.
ben sevdiğim birşeyi,yani bir canlıyı, öldükten sonra, parçalama hissini anlayamıyorum hala ve garipiyorum. fikrim değişmez. çocukta olsa yapanada doğal bakmam
buda benim düşüncem

Son düzenleme:
burcutk burcutk

size kesinlikle katılıyorum. mesleki olarak uzman kabul edildiğim konularda bile ahkam kesmekten çekinirim. bu kadar spesifik bir konuda bilgi sahibi olmam beklenemez gerçekten başta muzurtilki muzurtilki olmak üzere hem üstünzekalı çocukları olan annelerden hem de özel eğitim öğretmenlerinden çok anlamlı bilimsel bilgiler öğrendik ve birer anne ve müstakbel anne olarak bu konularda hep bir kulağımızı açık tutmamız gerektiğine inanıyorum.

geçenlerde sosyal medyada "herbokolog" diye bir tanım duydum burdaki bazı üyelere o kadar uyuyor ki :) zerre bilgi yok verilen bilgiyi algılama sıfır elmalarla armutlar birbirine karışmış... hele dalga geçen acizler... :( yok küçük Einstein yok uzaya mı çıkmış?? çok yazık çok... işte konu sahibinin serzenişi burada haklı oluyor acaba Allah bu tür insanların başına bu zor sınavı verse ne yaparlar acaba? ne yapacaklar mahvederler soldururlar çocukları... :(

Neyse canim, neticede hepimiz aydinlandik :KK58:
Bundan sonrasini verimli birseyler yapmak lazim, bu gibi cocuklari destekleyen ne varsa kendi aralarinda alisveris fikirleriyle desteklensin. Sadece suna karsiyim, her zaman empati kurarak olur böyle isler ve karsilikli bilgilendirmeyle. Eminimki o ögretmende daha önce bilgilenmis olsaydi anne tarafindan böyle davranmazdi.
Kim istemez Allah askina üstün zekali cocugu ? Herkes gurur duyar mutlu olur, zorda olsa.
Basit yorumlara, yok efendim kiskaniyorlarmis cümlesine cevap bile yazmayacagim, herkes baskasini kendisi gibi bilirmis diyorum sadece.
Hepinize güzel bir sali günü diliyorum..
bu şekilde çocuğu olan arkadaşlara sabah böyle bir konu açalım önerisinde bulundum ben de.
daha önce de araştırdım ama çok eski konular var.

çok gurur duyulacak bir durum değil açıkcası.
ülkemizde standartın altı ve üstü her zmana sıkıntıdır.

annelik de öğretmenlik de çok hassas sorumluluklar.
bir insanı şekillendirmek çok fazla bilgi istiyor.
kişilik özellikleri de aynı oranda önemli.

insan psikolojisi çok geniş bir dünya.
herkes başka yerden bakıyor,hissediyor,görüyor.

empati ve geniş bakabilme becerisi ilişkilerimizi ve elimizdeki emanetleri şekillendirmemizde rehber olabilir.

Madem bu durumda bir cocugun var madem o kadar kariyerin diploman var. israRla kucuk yerde yasamak niye?
Is buyuk yerde de bulunur lakin bu cocugun kaybettigi yillar gelir mi?
Uzun uzun anlattı muzurtilki,ama birde ben anlatayım..
Yapılan araştırmalara göre Türkiyede üstün çocukların yarısı kaybediliyor.Çünkü bu çocukların bir kısmı normal eğitim sistemiyle öğrenemiyor.Deney yaparak,ilgilendiği alanlara yönlendirerek ,görerek,birebir eğiterek öğrenmeleri gerekiyor.Bazı ülkelerde bu çocuklar evde eğitime yönlendiriliyor çünkü okula uyum sağlayamıyabiliyor.Bazı ülkelerde sadece üstünler için açılan okullarda eğitiliyorlar.Bizim ülkemizde bu çocuklar için hiçbir imkan bulunmuyor.Her şekilde normal eğitim sistemine adapte olması isteniyor.Ve dantenin çocuğu gibi yüzlercesi heba olup gidiyor.Büyük bir şehre taşınsa nasıl bir imkan verebilir çocuğa sorusunun cevabını arayalım.Bilsemler ve üniversitelerin okul dışı aktiviteleri var,ama bunlar ders odaklı değil.Sadece çocukların okul dışında ilgi alanlarını uyguladıkları kurumlar.Benim çocuğum 7 yıldır devam ediyor Bilseme derslere hiçbir katkısı olmadığından emin olabilirsiniz.Ki bilsemlerinde kapasiteleri çok az olduğu için enüst zeka seviyesindeki çocukları alabiliyorlar sadece,üstün zekalı olmasına rağmen kazanamayan çok öğrenci var.Bir şehirde binlerce 2.sınıf öğrencisi varsa bunların sadece 30 tanesi alıyor benim bulunduğum şehirdeki Bilsem.Üstün zekalı öğrencilerinde en yüksek IQ lu olanlarını alıyorlar.Çocuk sınavı kazanamamışta olabilir.
Bu çocuğun normal derslere adapte olamaması için zaten birden fazla sebebi var.DEHS bile tek başına zaten çocuğun okulda dışlanma sebebidir genelde.Bu çocuklar dikkatini 5-10 en fazla 20 dk biryere yoğunlaştırabilirler.Yerlerinde oturamazlar,sürekli başka şeylerle ilgilenirler.DEHS nun tedavisi yoktur.Sadece uyuşturucak ilaçlarla çocuğun belki derslere biraz odaklanması sağlanabilir.Ki tanıdığım doktor ve eczacı arkadaşlarımın hiç biri bu ilaçları kendi çocuklarında kullanmıyorlar.Dante bu ilacı kullanıyor mu bilemiyorum ama kullanmıyorum diyen hiçbir anneyide eleştiremem çünkü tedavi odaklı bir ilaç değil dediğim gibi.DEHS çocukların dersleri öğrenmesinin yolu yokmudur,tek yolu birebire bir eğitimdir.Maddi olarak zorda bir kadınıda çocuğuna özel ders aldıramadığı için yine eleştiremiyorum ben.

Son düzenleme:
Okulda sorun çıkmasın yeter zihniyeti bir eğitimciye yakışmamış. Her zaman bu örneği veririm. Kolları olmayan çocuklar var. Kimi aile benim çocuğum böyle deyip elleriyle besler kimisi de çocuğunu gece gündüz çalıştırıp onumla ilgilenip belki yıllarca ayaklarıyla ihtiyacını görmesini sağlar..
Danteyi kızıyla ilgili açtığı ilk konudan beri tanırım forumdan.Benim oğlumunda farklı olmasından dolayı ilgimi çekmişti zaten kızı.Sonrasında kızlarımızda aynı yaşta olunca epey yazıştık buradaki eğitim forumlarında.Burdaki 10.000lerce annenin içinden 10-15 tane veli bulabilirsiniz eğitim forumlarında maalesef.O yüzden şu forumda arkadaşı ilgisiz diye eleştiren büyük çoğunluktan fazla ilgilendiğini söyleyebilirm .Çözüm bulamadığı noktada artık derslere bişey yapamıyorum,ilgi alanında iyi olsun,ne yapabilirm noktasına geldi,ki bu hiç kolay olmadı inanın.
Konuya azçok hakim olduğum içinde gerçekten kendini hırpaladığını söyleyebilirim.Bu çocuğun genel durumu ve annenin neden çaresiz kaldığıyla alakalı nickimdeğiştinin mesajına cevap vermiştim ,tekrar uzun uzun yazmak istemiyorum.
Yazdıklarımı arkadaşını savunmak olarak algılamayın ,mutlaka hatalı noktaları vardır onunda,ama ilgisiz bir veli asla değil.

bu duygular bana çok uzak. o yüzden şaşkınım.
böyle örneklerde beni şaşırtıyor.
kkdada yapan varmış. sanırım ben çocukken hayvanları feci sahiplendiğiimden, değil içini açmak,.kaybettiğimde, ağllamaktan nefes alamaz dıuruma geliyordum.
ağabeyimde üstün zekadır. tv açar içine bakardı vs. de kuş ölünce böyle bir isteği olmadı. şu an doktor.
ben sevdiğim birşeyi,yani bir canlıyı, öldükten sonra, parçalama hissini anlayamıyorum hala ve garipiyorum. fikrim değişmez. çocukta olsa yapanada doğal bakmam
buda benim düşüncem

anlıyorum herkes farklı düşünür farklı hisseder tabii ki ben de başka bir pencereden yazdım sadece :)

Ben durumu garipsemedim.
Kendimizle kıyaslamamak lazım. Yani en azından ben kendimle kıyaslamıyorum, ben de hayvanlarım öldüğünde içini asla açıp bakamazdım, ama benim raporum da yok. Kıyaslama yapabilmek için de belli koşulların oluşması lazım yani. Üstün çocuklarda, ilgi duydukları alana göre bu durumun çok benzeri alenen sürekli yaşanıyor. Dizginleyemediği bir merakı var keşfetmek istediği şeye karşı. Sonradan mucit olan bi adamın çocukken az bulunduğu halde en sevdiği oyuncak arabaları vs özellikle kırıp içini açtığı falan bilinen birşeydi, kim olduğunu hatırlamasam da.

bende 4 yada 5 yaşlarındayken saatlerin içini açıp boşaltırdım hatırlıyorumda yani.. hepsini tek tek ayırır sehpanın üztüne koyar sonra tekrar aynı yerlerine takardım..neden yapıyrdum bilmiyorum tabiki.. bunları yaparken bir yandanda çarpım tablosunu söylerdim ( çok saçma biliyorum bu söylediklerim ama yapardım ) çok uyumazdım gece 4te uyanırdım..uykum kaçardı..millet uyuyor tabi..belkide can sıkıntısıydı benım bu babamın kol saatlerini parçalayıp yeniden monte etmem.. bilmiyorum.. sağım solumu karıştırıyom..sosyal çevrem yok denecek kadar az.. düz vites arabayı zorunlu olduğum için kullanıyorum..ilerde param olunca otomatiğe geçiş yapıcam insallah.. solağım ama annemin zoruyla sağa alıştırıldım ve sağlağım.. ama sol ilede yazabiliyorum.. vsvs... konu ben değilim ama insan kendinden farklıyı nedense kabul etmiyor.. kızıma hamileyken dualarımda Allahım kızımı aklı normal olsun dedim.. üstün zekalı olmak bu ülkede ''ya harcanmak ya denek olarak kullanılmaktan baska birseyy değil maalesef..annem beni çok götürdü üniv.telere..pedagoglara..aradan zaman geçiyor geçiyor sonuç yok..annem en sonunda dediki benim kızım denek değil.. oyuzden normal olsunki kızım gerek okul hayatında gerekse sosyal çevresinde dışlanmasın,hayatında tam anlamda başarıyı yakalasın..

Yinede kimseye coxuguna beddua etme doner dolasir haketmiyorsa allah katinda kendi koynuna girer yapma hakli olssn dahi

Bu arada böyle sorunlari olan anneler bir topik acip kendi aralarinda bu olaylara cözüm bulsalar daha verimli olacak.
Ve simdiye kadar neden böyle bir topik yok hayret vallahi ??
Cünkü ayni bilgiyi bilen annelerve ayni dertten anlayanlarla sohbet etmesi daha bir cözüme götürür olayi.
Keske Konusahibi bastan daha detayli yazip bu kadar agresif olmasaymis, gercekten acidim simdi haline. iste internet böyle bir sey, eger aciklayici anlatamazsan, bizler ne kadar satir arasi okumak istesek bile, gözümüzde baska bir sey canlandiriyoruz.
Ben daha önce iki kez açtım böyle bir topik kadınlar kulübünde.Ama bu forumda eğitim kısmına hiç ilgi olmuyor.
İlgisiz diye konu sahibini suçlayan arkadaşlarada söyleyeyim,ben konu sahibini eğitim forumlarından tanıyorum.
Facebokta falan bahsettiğin gibi gruplar,dernekler var,defalarca MEB e de ulaşıldı bu çocuklara okul açılması için ama hiçbir sonuç çıkmadı maalesef.

Back