Bilen bilmeyen herkes konusuyo zaten icimize kurt dusuruyomerhaba
bie doktor değilde öğretmenin konuşmaları ile ima etmesi oldu. çocuğunuz okulda arkadasıyla oynamıyor iletişim kurmuyor.konuşmuyor. tuvalete gitmek istese işaret ediyor felan dedi.
pedagoga götürdüm uyum saglayamamıs alısamamıs henuz o yuzden beden dili kullanıyor dedi. tersine pedagogda canavar gibi konuştu oynadı. çocuk büyütmekte basımıza herşey gelebiliyor maleseef. gerekli kontrolleri yaptırmalı.içimiz rahat etmeli.
o zaman Allah ın izniyle iyidir annesiOgretmenleri gayet iyi kobusur konusur diyo.goz temasi sosyalligi adina tepki vermesi falan iyi cok sukur
Kreste gorduklerim birak iki kelimeyi 50kelimeli cumle kuruyor.hele beni bu hale getiren ve kafamin karismasini saglayan oglumla ayni gun dogan cocuk benden iyi konusuyordu.o zaman 34 ayliklardi (simdi 36 aylik) cocuga annesi beni duzeltecek bak simdi dedi.oglum bak bu alma dedi.cocuk demesinmi hayir annecigim alma degil o elma lutfen dogrusunu soyle.benim oglanda gak guk ediyo daha :)3 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz ki ?
Benim oğlum 3 yaşında , uzun uzun konuşmuyor yani.
Anne bak, abi geldi , araba gidiyor vs gibi şeyler söylüyor.
Uzun uzun birşeyler anlatması mı gerekiyor ?
Çok fazla takıntı yapmışsınız
Oooo masallah sen buyutmussun o gunler senin icin geride kalmis,simdi sira bizde.insallah bizimkide senin kiz gibi konusur skir sakir :)Evet insan ister istemez kıyaslıyor ama yapmamak lazım. Şimdi 8 yaşında kızım Türkçe ve yabancı dili var. Şakır şakır konuşuyor. Haftada 2 kerede 45 dk konuşma terapisi aldı. Kreşe başlayınca 2li cümlelerden 3 e çıktı yavaş yavaş gelişti.birde tv izlemeyi tamamen kesmiştik o dönem.
Sukurler olsun oyle haklisinki.insallah benim oglumda senin kizlar gibi konusurda kurtulurum bu ic sikintisindanBenim kızlar 4 yaşından önce konuşmuyordu.
Hiçbir dr otizm demedi, her çocuğun gelişimi farklıdır dediler.
Kafaya takmayın, aksine sağlıklı diye şükredin.
Ciddimisin ya..senin ruh halini dusunemiyorum.masallah evladinaMaalesef ülkemizde bilinçsiz doktor sayısı oldukça fazla...
Benim kızım dünyaya geldiğinde başını tutamıyordu ve gecikme geriliği vardı epey dolaştırdık, en son çocuk nöroloji doktoru çocuğunuz hem zihinsel hem de bedensel engelli ve ömrü boyunca yataktan kalkamayack dedi. Ancak, gel görki öyle birşey söz konusu bile değil aksine çocuk yerinde duramıyor şuan ve zihinsel olarak tahiçbir problemi yok.
O yüzden biraz zaman ve sabırlı olun. İnşallah birşey yoktur...
Ben istanbulda yasamiyorum kiBakin buraya yazmaniz bile kafanizi daha cok karistirir emin olun. Ve stresiniz çocuga da esinize dde yansiyormus yazik etmeyin kendinize. İsterseniz bende dr tavsiyesi verebilirim istanbulda, maddi durumunuz musait ise. Bizim yillarca egitim aldığımız pedagog cok kisiye onerdik. Ama siz kulaginizi kapatin sadece cocugunuza bakin. Ben onceki gun mevlite gittim cocugum hic durmadi. Kadinin biri diyorki senin cocuk hiperaktivite. Bende farkindayim asiri hareketli ama gozlemliyorum neticede gerek duyarsam bende goturcem
Gerçekten otizm olsa emin olun farkederdiniz.Sukurler olsun oyle haklisinki.insallah benim oglumda senin kizlar gibi konusurda kurtulurum bu ic sikintisindan
Ya bi cocuk gordum oglumla ayni yasta sakir sakir konusuyo,anneside sen bunu bi dr.a gotur dedi.oncesinde bi suphem vs yoktu.o oyle diyince icime bi kurt dustu.aslinda biliyorum erkekler gec kobusur derler ama hani merde ben hic gormedim.gorduklerim sakir sakir konusuyor.dr.da atipik olabilir diyince bi turlu atamadim icimden baska dr yok desede ben ilk dr.da takildim kaldimİlk doktorda var dememişki kreşe verin 1 ay sonra gekrar göriyim demiş zaten ama boşuna psikiyatra göturmussunuz otizmde çocuklar hic kelime kullanmiyorken sizin çocugunuz zaten 20 kelime kullaniyormuş. Ne diye doktora göturdunuz anlamadim. Erkek bebekler kiz gibi olmuyor kizlar cok kelime kullanir ama erkek bebekler genelde 4 5 yaşina kadar 20 kelimeyi aşmaz pek. Boşuna endişe yapmişsiniz hep
Senin 30 aylik kizin hemde ablasida varmis anne baba diyomus.internette neler neler yaziyo allahim 30 aylik bebek aya cikar 36 aylik uzaya ://Gerçekten otizm olsa emin olun farkederdiniz.
Şu anda 30 aylık kızım var, sadece anne, baba diyor. Her söyleneni anlıyor ama konuşmuyor. Göstererek anlatıyor.
Bazı çocuklar anlaşıldığı için konuşmayı umursamıyor. Ne zaman ki kreş, anaokuluna gidiyorlar, akranlarıyla iletişim kurmak için konuşmaya başlıyorlar.
Büyük kızım 4,5 yaşında ana okuluna başladığında öğretmenleri kızımı anlamıyordu. Kızım 2 ayda düzgün konuşmaya başladı.
Krese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim[/QUOTE
Her çocuk farklıdır ,arkadaşımın oğlu da 5 yaşında konuştu bunun gibi çevrmede birkaç çocuk daha biliyorum.Her çocuk farklı gelişir.Bence dil gelişimi için kreş iyi olur yarım gün.Sıkıntı yapma rahat ol,hareketli çocuk çabuk öğrenir
Canim baris korkmaza mail atabilirsin ben attim hemen geri dondu ve gercekten mahvoldum kac gunden beri ikinci bebekten vazgecmistim artik o haldeydim rahatladim biraz bahsettigimiz ebeveyn yaslari bu yaslar degil dedi ben 25 esim 36 yasinda dedim bence sende yazBen istanbulda yasamiyorum kievet burayada yazdim herkesten allah razi olsun tecrubelerini yorumlarini paylasiyolar.
O sagdaki soldaki kadinlar hic susmazmi ya.ayakli teshis makinasi.otizm,hiperaktif vs vs vs :/// senin cocugun kac yasinda,bizimkine dr hiperaktif dedi,ilac vermedi,buyudukce duzelmezse kendine zarar verecek boyuta gelirse ilac veririz dedi.ha bide balik yagi verdi hiperaktiviteyi azaltirmis diye kullaniyoruz bakalim
Bakın mesela kızımın 1 yaşında göz kayması başladı. Bir sürü doktora götürdüm. 5-6 ayda bir kontrol ettirdim.Ya bi cocuk gordum oglumla ayni yasta sakir sakir konusuyo,anneside sen bunu bi dr.a gotur dedi.oncesinde bi suphem vs yoktu.o oyle diyince icime bi kurt dustu.aslinda biliyorum erkekler gec kobusur derler ama hani merde ben hic gormedim.gorduklerim sakir sakir konusuyor.dr.da atipik olabilir diyince bi turlu atamadim icimden baska dr yok desede ben ilk dr.da takildim kaldim
Ablasıyla bile işaretle anlaşıyor. Onlar da anlıyor valla.Senin 30 aylik kizin hemde ablasida varmis anne baba diyomus.internette neler neler yaziyo allahim 30 aylik bebek aya cikar 36 aylik uzaya ://
İki ayda şakır şakır konuşamazki bence erken davranmanız iyi olmuş. Sabredin zamanla açılacak. Eşimin kuzenin çocuğu okula başladığı sene dil gelişimine başladı iki sene önerdiler ona. Baya toparladı ama anne hem okul hem dil gelişimi çok yoruluyor. Çocuk çok yıpranıyor. Siz çok iyi yapmışsınız. Üzülmeyin zamanla konuşacakta inşallahKrese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim
Sorma cocugun basinda papagan gibi konusuyorum oda bikti yavrum :) bizde iki yil yollayacaz krese,yasi itibariyle zaten 2 yil gidecek.sonrada ana sinifi.o zamana kadar konusur herhalde ya :)İki ayda şakır şakır konuşamazki bence erken davranmanız iyi olmuş. Sabredin zamanla açılacak. Eşimin kuzenin çocuğu okula başladığı sene dil gelişimine başladı iki sene önerdiler ona. Baya toparladı ama anne hem okul hem dil gelişimi çok yoruluyor. Çocuk çok yıpranıyor. Siz çok iyi yapmışsınız. Üzülmeyin zamanla konuşacakta inşallah
:))))) tovbe yarabbi ya.bi bellemisler otizm olmasin.aslinda demek lazim herseyi bilmekte otizm belirtisi.basina gelmeyen anlamiyor.ben oglumu eve getirmek zoe diye bazen bebek arabasina oturtuyorum,karli buzlu olunca yollar.eve gelene kadar 10 teyze laf soyluyor.niye bindiriyosun,yuruyemiyomu,nuye aglatiyosun,rahat birak cocugu,hastami yuruyemiyomu daha vs vs vs.konusamadigindan dem vurmasinlar diye mazallah bi ortama girsek hemen ben diyorum daha konusamiyo diye.psikolojim iyice bozulduBize konuşur sorun yok dedikleri halde psikopata bağladım çocuklar ne zaman konuşursa biz o zaman Rahatlarız canım. Bilmişler yok mu çocuğu parka çıkartmam lazım bu otizmli olmasın diyorlar gel de normal kal. Bize kreş ten konuşma tembelliği var dediler buna rağmen öğretmeni çok memnun sınıfta herşeyi önce o yapıyor. Bu arada balık yağı beyin gelişimini destekler bizde kullandık birde vitamin hyper super mab kullandık biraz ara verdim ben
İki kanka anneye karsi :) ne guzel kardesinin olmasi.inanirmisin oglumda oyle yoruldumki ikinci cocuga tovbe ettim.ya oda konusamazsa hircin olursa oda diyeAblasıyla bile işaretle anlaşıyor. Onlar da anlıyor valla.
Bir de ukalalar. Ben elma diyorum, hayır alma diye düzeltiyorlar güya :)