Resmen kendimi gordum ya bu kadar olur.bendede kayis oglumla aynî gun dogan bir cocugu gorunce koptu.o cocuk degil 40inda adam gibi.annecim bir tane seker alabilirmiyim falan diyor agirbasli uslu oturuyor.bizimki bebek gibi gak guk ediuodu.dr.a oyle goturdum ağlamaktan dua etmekten bir hal oldum.simdi 3yasinda 100kadar kelimesi vardir.o kanat cırpma hateketi biseyi istemeyince yok anlaminda yapiyor diye kafama taktim.simdi kac yasinda evladin.konusuyormu.bide bu etrafin cok konusmasi yokmuCanm ben 8 ayliktan beri inceliyorum ismine o donem bakmiyordu bu da ilk bebegim cevremdeki bebekler zehir gibi taklit var hersey var benimki niye yapmiyor diye cildiriyordum sonra bir akrabam bu bebek goz temasi kurmuyor birinin bebegide boyleydi deyince bende kayislar koptu dohru psikiyatriste aglayarak oglum adama dikkat kesildi resmen psikiyatrist bu cocugun biseyi yok gerilemedigi surece sorun yok dedi ben ustumden atamadim cocukta taklit basladi isart parmagi kullanimi basladi hersey zamaninda oldu ama ben bu supheyi atamadim sevinince neden kanat cirpiyor donen nesnelere neden asiri ilgili kendi etrafinda neden donuyor diye bunlara taktim cocugun bilincli kelimeleri oldugu halde suan hepsi bitti ben bu arada 3 kere psikiyatriste goturdum rahatlayamiyordum cunku
Ya ben doktordan galiba direkt biseyi yok demesini bekledim demeyince afalladim.aslinda biliyorum her cocuk farkli ama uzuluyorum isteDaha ne?
Doktor teşhiş koymamış biraz daha sosyalleştirin öyle gözlemleyelim demiş..
Her çocuk aynı zamanda konuşmaz.
Kız çocuğu erken konuşur derler, ama arkadaşımın kızı 3 yaşında direk cümle kurmayla başladı. 2 yaşında her şeyi ıhıh diye gösteriyordu. Hiç kelimesi yoktu.
Oğlum 7 buçuk aylık "baba" dedi ama 2 kelimelik cümle kurması 23 ayını buldu.. Seri konuşması 28 ayı buldu. Çoğu kelimeleri de biz anlıyoruz.
Oğlumdan daha küçükler anlaşılır konuşabiliyor. Her çocuk farklı..
Suan 25 aylik uclu kelimelerimiz var bir kac defa da 4 lu kelime kurarken duydum yani gelisimi iyi gidiyor.ama kiyaslamayin 3 yas sonra konusanda normal iki yasinda konusandaResmen kendimi gordum ya bu kadar olur.bendede kayis oglumla aynî gun dogan bir cocugu gorunce koptu.o cocuk degil 40inda adam gibi.annecim bir tane seker alabilirmiyim falan diyor agirbasli uslu oturuyor.bizimki bebek gibi gak guk ediuodu.dr.a oyle goturdum ağlamaktan dua etmekten bir hal oldum.simdi 3yasinda 100kadar kelimesi vardir.o kanat cırpma hateketi biseyi istemeyince yok anlaminda yapiyor diye kafama taktim.simdi kac yasinda evladin.konusuyormu.bide bu etrafin cok konusmasi yokmu
Allah bagislasin masallah.hadi darisi benim ogluma :)Suan 25 aylik uclu kelimelerimiz var bir kac defa da 4 lu kelime kurarken duydum yani gelisimi iyi gidiyor.ama kiyaslamayin 3 yas sonra konusanda normal iki yasinda konusanda
Insallah :) emin olun sitrenizi hissediyordur o da belki etkilidir konusmamasinda.goturdugum en sonunda psikiyatrist hadi otizm atacakmisn dedi bunun ilaci yok biseyi yok sadece ilgi sevgi vereceksin dedi.zaten otizm de degil aglanacak bir cocuk hic degil dediAllah bagislasin masallah.hadi darisi benim ogluma :)
Ayni bizde oyleyiZ.cocuk yarim gun krese gidiyor simdilik.bende artik bahsetmiyorum esime herhangi birseyden oda benden bikti cunku.durumumuz ayni galiba,cocugumuzda yasit herhalde.bekimki 2015 kasim dogumlu :) 100 kelimesi vardir.iki kelimeli basit cunleleride var.vok hircin ama asiri.konusmamasina bagliyorumKreşe bazen istekli bazen isteksiz gidiyor. Yarım gün şuan ikinci dönem tam güne döneriz belki. Eşimde bıktı benden bende kendimden
Bizede kres onerdiler,herkes ve dr.lar iyle diyolarsavardir bir bildikleri diye temenni ediuorumÖncelikle atipikotizim gerçekten bir otizim vakası değildir. Sadece davranışsal benzerlikler vardır ve tedavisi vardır. Uzman değilim ama bir çok öğrenci kreş ve özel eğitim desteği ile normal sayılan davranışlara dönebilimekte.
İçinizi ferah tutun
Bizde 2016 Şubat doğumluyuz. Aynı sayılırlar bizimde ben yazıyorum söylediği kelimeleri 100vardır basit ikili var anne al an e ver anne gel anne su gibi. Bir kaç kare de 3lu kelime duydum. Biz hırçın değiliz ama konuşmama nın getirdiği sıkıntı bizde de var. Çaresi kreş bol konuşma..bana gerekiyorsa aynı kelimeyi 1000 kere söyle dedi özel eğitim öğretmeni benlik bir durumu yok dedi. Birde 5,5yaşında bir kızım var 25 aylıkken bir yetişkin gibi konuştu ikisini de ben yetiştiriyorum biri susmuyor biri konuşmuyor gerçi benim Tarafımda konuşma gecikmesi çok var ama bazı doktorlar genetiği kabul etmiyorBen
Ayni bizde oyleyiZ.cocuk yarim gun krese gidiyor simdilik.bende artik bahsetmiyorum esime herhangi birseyden oda benden bikti cunku.durumumuz ayni galiba,cocugumuzda yasit herhalde.bekimki 2015 kasim dogumlu :) 100 kelimesi vardir.iki kelimeli basit cunleleride var.vok hircin ama asiri.konusmamasina bagliyorum
Bide şunu düşün 3 yaşına gelen çocuk otizm olsa ne olacak neyi degistirebileceksin sakin olup eğitimiyle ilgileneceksin oyuzden bu kadar evham yapmaInsallah buda basitt bir konusma gecikmesidir.esim de benim yuzumden cok stresli gunler yasadi gercekten dunyayi dar ettim yazik dilinde yaralar doktu.yatip kalkip otizmmi acaba diye soylendim durdum
Oncelikle kardesine gecmis olsun canim,allah cocugunuda bagislasin.insanin ailesinde olunca iste cok etkileniyo.benimde yegenim otizmli ondanda cok etkilendigimi dusunuyorum sende oldugu gibi.oglum cok sosyal aslinda.krese uyum sagladi simdi gule gule diyip kapiyi kapatiyo.su konusamayan agziyla arkadas edinmis hasariliklar yapiyo.tv reklam kucukken izletiyordum arada bir ama artik cok sinirli hatta yok denecek kadar az İzletiyorum.Meraba benim kardesim otizmli. 5 yasina kadar hic konusmadi. Dediginix kadar bi konusma varsa otizm degildir diye dusundum. Ama tv telefotelefon tablet cok kullandiniz mi? Benim kardesim reklam ve klip izledigi icin hayal dunyasina gecmisti drumuz boyle soylemisti.
Suan 17 aylik kizim var. Akici pek konusmuyor. Asiri hareketli. Oturma emekleme falan geç oldu. Ama 13 aylik yurudu. İsin garip yani dedigi kelimeleri demez oluyor ama farkli beni sasirtan seylerde yapiyor. Bende suphelendim sssuphelendim sonucta ailemde de oldugu icin... 2 yastan once teshis konamaz dediler. Siz krese birkac ay daha devam edin. Sosyallesme durumuna goz atin. Otizmli cocuklar sosyal aktivitelere katilmaz, yalniz oynamaktan hoslanir. Saatlerce tek biseyle oynayabilir
Konusma 3yasindan sonra birdenmi oldu
İlk doktorda var dememişki kreşe verin 1 ay sonra gekrar göriyim demiş zaten ama boşuna psikiyatra göturmussunuz otizmde çocuklar hic kelime kullanmiyorken sizin çocugunuz zaten 20 kelime kullaniyormuş. Ne diye doktora göturdunuz anlamadim. Erkek bebekler kiz gibi olmuyor kizlar cok kelime kullanir ama erkek bebekler genelde 4 5 yaşina kadar 20 kelimeyi aşmaz pek. Boşuna endişe yapmişsiniz hepKizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.
Oncelikle sizin adiniza cok sevindim insallah daha mutlu gunler yasarsiniz size bir sorum olacak otizmin nedeni hakkinda bir bilginiz varmi ben ikinci cocugu cok istiyorum oglum otizm degil ama otizmsel davranislar cok gosterdi gozunu yana kaydirmak gibi bazn dis gicirdatmasi gibi suan hepsi bitti ama ben ikinci bebegimde olur diye korkuyorum sizin baska cocugunuz varmi sebeplerden biri baba yasi diyorlar esim 36 yasindaBenimde oğlum 2.5 yaşında atipik otistik teşhisi konuldu konuşması az dı sizin gibi ilk başta bende sizin gibi kabul etmek istemedim ama önemli olan bir an önce kabul edip eğitimine başlamak erken teşhis erken eğitim sizi ve çocuğunuzun hayatını kurtarır lütfen yazılan yorumları okumadım amam bir deyim vardır. adam ağaçtan düşmüş adamın biri seni çok iyi anlıyorum demiş adam demişki sen anlayamazsın bana ağaçtan düşen adam getirin ondan başkası anlayamaz demiş size ağaçtan düşmüş adam misali fikrimi söyledim teşhis koyulalı 10 sene oldu neredeyse ama bu süreçte çok yol katetik çocuğunuza bol ilgi sevgi eğitim sabır gerekiyor diğer çocuklar 2 defada anlıyor sa Malesef bizim çocuklarımız 3. 4. Seferde anlıyor sadece sabırlı olun sakın usanmayın ve evladınıza ileride tek başına bir birey olmayı öğreterek büyütün onun yapması için çabalayın yoksa hep size ihtiyaç duyacak birde okul hayatı başladığında çocuk piskoloğuna götürüp mutlaka dikkat ilacı almasını sağlayın bu ilaç sayesinde oğlum daha çok dikkatli olup daha iyi öğrenmeye başladı artık ödevler çile olmaktan çıktı keyifle ders çalışmaya başladı hem o hemde ben mutluyum artık inşallah yardımcı olabilmişimdir.
erkek çocuklar kızlara göre daha geç konuşur...Krese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim
İyi de adam olabilir kreşe götürün 1 ay sonra getirin demiş kesin dememiş ki. Kaldı ki teşhis doğru değilse bile kreşe götürmekle bi şey kaybetmezsinizKizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.