Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

İki kanka anneye karsi :) ne guzel kardesinin olmasi.inanirmisin oglumda oyle yoruldumki ikinci cocuga tovbe ettim.ya oda konusamazsa hircin olursa oda diye
Benim gibi bu otizmsel ozellik gosterdi ya ikincide gosterirse diye bende bi ara vazgectim ama cok istiyorum bir turlu cesaret edemiyorum doktora tup bebekle otizm engellenirmi diye sormustum sorun cocuklarda degil bizde :)

Bakın mesela kızımın 1 yaşında göz kayması başladı. Bir sürü doktora götürdüm. 5-6 ayda bir kontrol ettirdim.
Hepsi de 4 yaşında geçer dedi ama ah analık. İnsanın içi rahat etmiyor. Sık sık kontrole götürdüm yine de. Ve dedikleri doğru çıktı. Kızımdaki kayma % 90 düzeldi.
İste gelecegi goremiyoruzki :KK43: aslinda simdi dusununce vah vah niye uzuldumki diyosundur

Canım senin çocuğun da hele hiç hiç hiçbir şey yok şüphelenmek dahi hiçbir şey yok zaten 27-28 aylık çocuk üçer kelimeli cümle kullanıyorsa hırçınlığı yoksa niye korkuyorsun ki zaten yaşında daha küçük senin istiyorsun da madem. Neymiş parmak ucunda yürüyor Yan bakmış düz bakmış hepsi geçiyor Bunların aslında bir dönem takıyorlar bu hareketleri yapıyorlar çocuklar Ondan sonra bir bakıyorsun sen bile unutmuşsun yapmayı bırakmış

Kizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.
doktorun 24 aylıkken oğluma atipik otizm belirtileri gösteriyor deyip beş dakikalık görüşte gelişim geriliği var raporu çıkartması (%61 hemde) ile hayatım karardı ..hem rehabilitasyona götürdüm hem 5-6 tane pedagog psikolog dolanmadığım yer kalmadı..her defasında da hepsinden aldığım yanıt aynı idi ,bu çocukta bahsi geçen tanının konması imkansız...çocuğum 37 aylık yeni yeni başladı konuşması kelime olarak o da ama benim oğlumun gözü 4,75 hipermetropmuş yani yavrum zaten görmüyormuş..geçen seneden beri kreşe gidiyor çok açıldı..aynı zamanda durum tamamen uyaran eksikliğinden kaynaklanıyordu..eksikler tamamlanınca çocuk açıldı haliyle..
ha çocuğumdaki teşhis gerçek te olabilirdi (bu arada raporu iptal ettirmek ücretliymiş dertleri anlaşıldı)
o zaman başımla beraber o benim evladım bütün dağları yıkardım çözüme ulaşabilmek için..
Rabbim drmanı büyük olanlara yardım etsin..sıkmayın canınızı.

bu arada oğlumuzun her hareketinden nem kapıp yorumlar yapan bir karı kocaya dönmüştük..artık ağlama krizleri başlamıştı bende de hak veriyorum size.

Canım senin çocuğun da hele hiç hiç hiçbir şey yok şüphelenmek dahi hiçbir şey yok zaten 27-28 aylık çocuk üçer kelimeli cümle kullanıyorsa hırçınlığı yoksa niye korkuyorsun ki zaten yaşında daha küçük senin istiyorsun da madem. Neymiş parmak ucunda yürüyor Yan bakmış düz bakmış hepsi geçiyor Bunların aslında bir dönem takıyorlar bu hareketleri yapıyorlar çocuklar Ondan sonra bir bakıyorsun sen bile unutmuşsun yapmayı bırakmış
Iste internete bi yazinca hemn otizm cikiyor insani mahvediyor.ben iki yil boyunca neler yasadim surekli oglumla ilgilendim.antidepresanlar kullandim.Doktorla konustuktan sonra icim rahatladi cok sukur sizinde oglunuz bir an once konusur insallah

doktorun 24 aylıkken oğluma atipik otizm belirtileri gösteriyor deyip beş dakikalık görüşte gelişim geriliği var raporu çıkartması (%61 hemde) ile hayatım karardı ..hem rehabilitasyona götürdüm hem 5-6 tane pedagog psikolog dolanmadığım yer kalmadı..her defasında da hepsinden aldığım yanıt aynı idi ,bu çocukta bahsi geçen tanının konması imkansız...çocuğum 37 aylık yeni yeni başladı konuşması kelime olarak o da ama benim oğlumun gözü 4,75 hipermetropmuş yani yavrum zaten görmüyormuş..geçen seneden beri kreşe gidiyor çok açıldı..aynı zamanda durum tamamen uyaran eksikliğinden kaynaklanıyordu..eksikler tamamlanınca çocuk açıldı haliyle..
ha çocuğumdaki teşhis gerçek te olabilirdi (bu arada raporu iptal ettirmek ücretliymiş dertleri anlaşıldı)
o zaman başımla beraber o benim evladım bütün dağları yıkardım çözüme ulaşabilmek için..
Rabbim drmanı büyük olanlara yardım etsin..sıkmayın canınızı.

bu arada oğlumuzun her hareketinden nem kapıp yorumlar yapan bir karı kocaya dönmüştük..artık ağlama krizleri başlamıştı bende de hak veriyorum size.
İste bu ya iste buu.yasadiklarimin aynisi bu.bizde oglumuzun her hareketinden nem kapar olduk.aglaya aglaya mahvoldum.gece uyandim aklimda o uyurken aklimda o hep o.bize vermedi rapor krese gotur bir ay dedi.oteki psikiyatrilerde otizm yok diyince rapor olayi kalkti.iyiki almamisiz.demek alsam tam cildiricaktim.

Iste internete bi yazinca hemn otizm cikiyor insani mahvediyor.ben iki yil boyunca neler yasadim surekli oglumla ilgilendim.antidepresanlar kullandim.Doktorla konustuktan sonra icim rahatladi cok sukur sizinde oglunuz bir an once konusur insallah
Ya bi ara esim yasakladi bana nete girmeyi.girip okuyup okuyup kafayi yedim.bak soyleymis boyleymis diye diye adami bunalttim.sinra bende karar aldim okjmayi biraktim biraz daha rahatladim o zaman.soz konusu evlat olinca durum nekadar hassas oluyor.insallag konusur canim biran once insallah

İste bu ya iste buu.yasadiklarimin aynisi bu.bizde oglumuzun her hareketinden nem kapar olduk.aglaya aglaya mahvoldum.gece uyandim aklimda o uyurken aklimda o hep o.bize vermedi rapor krese gotur bir ay dedi.oteki psikiyatrilerde otizm yok diyince rapor olayi kalkti.iyiki almamisiz.demek alsam tam cildiricaktim.
düşünün yangından mal kaçırır gibi kendimizi rapor sırasında bulduk o kadar salaklaşmıştık ki rapordaki adam abla alma dedi sessizce dinlemedim o raporu aldığım için sabaha kadar uyuyamadım,o gün en aşağı 1500 kişiden fazla kişiye rapor verildi 4 ayda bir rapor günüymüş devletin devasa çocuk hastanesi..her zaman özele giderken ilk defa devletin kapısını çaldık ..resmen fobi oluşmuştu bende ..daha raporu iptal ettirmedim ..ilerleyen zamanlarda gidip ettiricem ben raporu ram dan onaylatmadım ama sağlık raporu olarak ta kalmasını istemiyorum belki çocuğum ilerde pilot asker polis olmak isteyecek karşısına çıkıp çıkmayacağı bile belli değil..

sizi çok iyi anlıyorum..
ama artı parantezi de açıyorum velev ki çocuğunuzda bu durum var o zaman bir anne olacak ilk şoku atlattıktan sonra alınabilecek tüm tedavileri eğitimleri aldırmak boynumuzun borcu..

bakın ben rehabilitasyonlarada götürdüm bana hep ticarethane mantığındakiler denk geldi çocuğa rapor alın daha çok ders aldırın 8 saati devlet ödesin bir o kadar da siz aldırın bu çocuğa yetmez dediler rehabilitasyondakiler..pedagog psikolog ve kreş hocalarının gözlemi ise tam tersi idi..

şimdi de önümüzdeki hafta bi doktora götürüp dil bağı falan var mı küçükte olsa ona da baktıracağım..olsa şimdiye kadar çıakrdı ama benimkisi emin olmak..çocuğum dediklerimi tekrarlıyor ne isterde net ifade edebiliyor işaretleri ile anne süt ver demeye başladı bile elma muz süt mü istiyor direkt söyle bunlar yeni başladı üzülmeyin içinizi ferah tutun :KK66:

Sadece size yazmak icin giris yaptim
Ogullarimi buyuttum sayilir sukurler olsun.
Tabi her anne gibi gelisimlerini takip ettim
Buyuk oglum daha 5.6 aykikken bu cocuk normal degil diyordu beraber dogum yaptiklarim

6as 1 oldu yada o siralar
Onlarinkiler guluuor oynuuor yatarken kendilerine e e ee eeeee diye nini soyluyorken
Benimki sadece agliyor kusuyor beni mahf ediyordu
Onlarinkiler konusuuor benimkide az uz biseyler diyordu
Cok taninan bir dr un pedigog kizina goturmustum yurt disinda egitim almus
Dediki evet cocugunuz zor bir cocuk vs vs ama normal
Yani demem oki az konusmasi demek cocugunuzda otizm odugunu gostermez
Arkoglu 4 yasindan sonra konustu yakin akraba cocuklarida ustelik super zeka ciktilar iyimi:))
Sıkma canini ins bisry yoktur.
Oncelikle cok tesekkurederim yazdigin icin.simdi kac yasinda cocugun.benim oglumda oyle zor bir cocukki,yerinde durmaz anlar anlamaza yatar,gozume baka baka is cevirir.konusmuyor gak guk ediyor milletinki bicir bicir konusuyor diye doktorlara gittim.yank o donem yasadiklarim oyle zorduki anlatamam.simdi nasil cocugunuz

Kızım o yaşlarda konuşmuyordu kreşe yazdırdım tek tük kelimeler kullanmaya başladı hırçın bir çocuk değildi lakin çok üzülüyordum o kadar sesizdiki yok gibiydi sonra konuşmaya başladı ama harfleri çıkaramıyor şuan 5 yasında okuma yazma biliyor okurken harfler düzgün yazarken düzgün konuşurken değil üstün resim ve dikkat yeteneği var konuşmadığı zamanlar dikkat ve resim yeteneğini geliştirmiş benim cözemediğim dikkat sorularını cözüyor ben öğretirken bazen yanılıyorum ve hayır anne yanlış değil diyor bana öğretiyor konuştuğu zaman mantıklı konuşuyor ama bebeksi konuştuğu için üstün olan seviyesini gösteremiyor gerçi bu duruma kızımın maşallahlığı gibi bakıyorum..bunları anlatım çünkü bir annenin otistik çocuğunun üstün cıkmasını ayırt edebilmesinin gözlemleyerek mümkün olmadığını zamana ihtiyac olduğunu öğrenmiş olmam darısı başına ama teşhis ve tanı için artı anormal bir durum yoksa çok erken kendini ve çocuğu yorma ve kesinlikle kreşe göndermeyi bırakma..

Merhaba benim oğlumada 3.5 yaşında atapik otizm teşhisi konuldu daha doğrusu birçok doktor psikolog çocuk gelişimi uzmanı gezdik pek karar veremediler var gibi yok gibi dediler hep sonuç olarak en son doktorumuz belirtilerden bir kısmı var ama bu otizm tanısı koydurmaz ama yokta diyemeyiz rapor çıkaralım özel eğitim görsün faydası olur zararı olmaz sonuçta ameliyat değil ilaç değil içiniz rahat olsun dedi rapor çıktı 2 yıl özel eğitime götürdük televizyon tablet telefonu hayatımızdan çıkardık haber bile açmadık kreşe zaten gidiyordu bol bol oyun oynadık bol bol parka çocukların olduğu evlere gittik hiç boş bırakmadık 5 dakika bile uyaransız kalmasın demişti doktor sürekli konuştum kitap oyun derken şimdi 8 yaşında ilkokul 2 ye gidiyor hiçbir sıkıntısı kalmadı dersleri çok iyi iletişimi çok iyi artık takipten de çıkardılar doktor gelmeniz gerek yok dedi faydası olur mu bilemem anlatmak istedim

Sorma cocugun basinda papagan gibi konusuyorum oda bikti yavrum :) bizde iki yil yollayacaz krese,yasi itibariyle zaten 2 yil gidecek.sonrada ana sinifi.o zamana kadar konusur herhalde ya :)
Konuşur merak etmeyin bahsettiğim çocukta gözle görülür büyük değişimler oldu. Düşünün okul çağıda kurduğu cümleyi anlayamyorduk

Ya bi cocuk gordum oglumla ayni yasta sakir sakir konusuyo,anneside sen bunu bi dr.a gotur dedi.oncesinde bi suphem vs yoktu.o oyle diyince icime bi kurt dustu.aslinda biliyorum erkekler gec kobusur derler ama hani merde ben hic gormedim.gorduklerim sakir sakir konusuyor.dr.da atipik olabilir diyince bi turlu atamadim icimden baska dr yok desede ben ilk dr.da takildim kaldim :KK43:
Benim çevremdede hep 3 4 yaşindaki erkekler 10 20 kelimeyi geçmiyo. Biriside bana geçen sene bebegin bir bacaği digerinden kisa biliyosunuz dimi demisti. Bende kafama takip 3 gün kafayi yemiştim doktor ölçtü filmlerle. 1cm kisa fakat herhangi bir sorundan kaynakli degil her uzvumuz ayni uzunlukta olmaz dedi rahatladim. Millet konuşsun artik dinlemem

Benim çevremdede hep 3 4 yaşindaki erkekler 10 20 kelimeyi geçmiyo. Biriside bana geçen sene bebegin bir bacaği digerinden kisa biliyosunuz dimi demisti. Bende kafama takip 3 gün kafayi yemiştim doktor ölçtü filmlerle. 1cm kisa fakat herhangi bir sorundan kaynakli degil her uzvumuz ayni uzunlukta olmaz dedi rahatladim. Millet konuşsun artik dinlemem
İnsan nasil tedirgin oluyor degilmi.somut birsey olsa doktor yok der sayfa kapanir sizinki gibi.soyut olunca vay haline insanin.yani olada bilir olmayada bilir gecede bilir gecmeyede bilir,bi baskasi yok desede sen oladabilir kismina takilip kaliyosun.sinir bozucu.senin cevrendekiler benjmde cevremde olsa ya :)

Merhaba benim oğlumada 3.5 yaşında atapik otizm teşhisi konuldu daha doğrusu birçok doktor psikolog çocuk gelişimi uzmanı gezdik pek karar veremediler var gibi yok gibi dediler hep sonuç olarak en son doktorumuz belirtilerden bir kısmı var ama bu otizm tanısı koydurmaz ama yokta diyemeyiz rapor çıkaralım özel eğitim görsün faydası olur zararı olmaz sonuçta ameliyat değil ilaç değil içiniz rahat olsun dedi rapor çıktı 2 yıl özel eğitime götürdük televizyon tablet telefonu hayatımızdan çıkardık haber bile açmadık kreşe zaten gidiyordu bol bol oyun oynadık bol bol parka çocukların olduğu evlere gittik hiç boş bırakmadık 5 dakika bile uyaransız kalmasın demişti doktor sürekli konuştum kitap oyun derken şimdi 8 yaşında ilkokul 2 ye gidiyor hiçbir sıkıntısı kalmadı dersleri çok iyi iletişimi çok iyi artık takipten de çıkardılar doktor gelmeniz gerek yok dedi faydası olur mu bilemem anlatmak istedim

Neden suphe etmistiniz siz.ben konusamamasindan,arada inat edince kanat cirpma gibi hareket yapmasindan suphelenmistim.doktor var gibide ama bi krese yollayin dedi.diger iki dr yok dedi.zaten gurbetciyiz yalniziz tanidik bile yok etrafta o yuzdende olabilir diye dusundum ben.masallah evladin buyumus hic sorunu kalmamis.bizimkide buyuse konussa okula baslasa hep hayalim bu.insallah bu hayalleri kuran tum annelerin hayali gercek olur

Kızım o yaşlarda konuşmuyordu kreşe yazdırdım tek tük kelimeler kullanmaya başladı hırçın bir çocuk değildi lakin çok üzülüyordum o kadar sesizdiki yok gibiydi sonra konuşmaya başladı ama harfleri çıkaramıyor şuan 5 yasında okuma yazma biliyor okurken harfler düzgün yazarken düzgün konuşurken değil üstün resim ve dikkat yeteneği var konuşmadığı zamanlar dikkat ve resim yeteneğini geliştirmiş benim cözemediğim dikkat sorularını cözüyor ben öğretirken bazen yanılıyorum ve hayır anne yanlış değil diyor bana öğretiyor konuştuğu zaman mantıklı konuşuyor ama bebeksi konuştuğu için üstün olan seviyesini gösteremiyor gerçi bu duruma kızımın maşallahlığı gibi bakıyorum..bunları anlatım çünkü bir annenin otistik çocuğunun üstün cıkmasını ayırt edebilmesinin gözlemleyerek mümkün olmadığını zamana ihtiyac olduğunu öğrenmiş olmam darısı başına ama teşhis ve tanı için artı anormal bir durum yoksa çok erken kendini ve çocuğu yorma ve kesinlikle kreşe göndermeyi bırakma..
Masallah suphanallah.boyle yazinca oyle mutlu oluyorumki,yasamis birilerinin yazmasi ayrica teselli veriyor umut oluyor.kresi birakmam insallah.hersey zamanla duzelir sizinki gibi umarim.bende buradan yazarim benim oglumda konustu vs diye insallah.dr tani koymadi raporda vermedi,recetemiz simdilik kres.sizin kizinizda kres ne kadar surede ise yaradi

X