Konusma 3yasindan sonra birdenmi oldu
Valla hayatım ilk doktorda teşhis koymamış. Tekrar getir bakalım demiş. Şu tavrınız aşırı abartılı. Benim çocuğuma gelişim geriliği var. İlk teşhis konduğunda ben olayların farkında olduğum halde yinede derin bir keder yaşadım. O yüzden durumunuzu anlamaya çalışıyorum ama yine de aşırı bence. Burada amacınız gerçek neyse onu anlamak olmalı.Kizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.
Oğlan çocukları geç konusuyor genellikle çok stres yapmayın hayatı kendinize de eşinize de dar etmeyin gerçekten çok kötü olur insan benim arkadaşım da aynı durumda konusamiyor diye sizle ayni oğlan çocuklarının yapısı öyle etrafida gördüğüm de bu (yetiskin erkekler çok mu konuşuyor sanki :))Krese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim
Valla hayatım ilk doktorda teşhis koymamış. Tekrar getir bakalım demiş. Şu tavrınız aşırı abartılı. Benim çocuğuma gelişim geriliği var. İlk teşhis konduğunda ben olayların farkında olduğum halde yinede derin bir keder yaşadım. O yüzden durumunuzu anlamaya çalışıyorum ama yine de aşırı bence. Burada amacınız gerçek neyse onu anlamak olmalı.
Geçmiş olsun. Bu süreçte bir sürü şey öğrendim. Prematüre bebeklerin fizik tedaviye gitmesi çok faydaliymis. Yarım saatlik bir seans ta size bebeğe yapacağınız veya yaptıracağız hareketler gösterigösteriyor. İstanbuldaysaniz size önerebileceğim çocuk fizyoterapistler var.Bebeğiniz de nasıl bir gelişim geriliği var ve kaç aylık merak ettim. Hangi alanlarda ya da hangi doktorlara götürüyorsunuz? Benim bebeklerimin birinde de var. Prematüreler Aslında Doktorlar genelde normal karşılıyorlar ama yine de merak ediyorum
Canimm hemen hemen ayni seyleri yasamisiz.biran once konussalarda kafamizlari kurtlari atsak.masallah senin oglun alismis.zaten hep evde oturup kafada kurmaktan oluyo bunlar.Seni çok iyi anlıyorum o kurt içine bir girdimi insanı içerden kemiriyor. Benimde 34 aylık oğlum var konuşma olmadığı için bizde gittik bize konuşur hiç birşey yok denildi yetmedi başka doktora gittim oda aynı şeyi söyledi yetmedi psikoloğa gittik inatlaşmış inadını kırarsanız 2_3 aya konuşur dedi 2 özel eğitim öğretmeni bizlik hiçbirşeyi yok dediler konuşma terapisti az daha bekleyelim dedi konuşur dedi ama hepsi kreş dedi 2 aydır kreşe gidiyor son bir haftadır kelime sayısı birden 100e çıktı kelime tekrarı başladı bu arada bende destek aldım ama o kurt orda hala duruyor. Görüştüğüm herkes kendime meşkale bulmamı ve mükemmel anne olmayı bırakmamı söyledi. Şu anda oğlum sınıfının en iyisi el becerisinde bol bol kitap oku ince ve kaba motor gelişimine ağırlık ver arkadaşım Rabbim bu günkerimizi aratmasın her konuşmayan çocuğada otizm denmesin
Beni anladigina eminim.oyle zor geciýorki bu surec.oteki cocuklar masallah bizler gibi kpnusurken benim oglum bebek gibi geveliyor cok uzuluyorum.tamam kiyas yapmayayim diyorum ama maalesef kiyasliuorum.simdi kac yasinda cocugunuz.nasil konusmaya basladiBencede ilk doktorun söylediğine göre hareket edin.
Benim kızımda 3,5 yaşında konuşmaya başladı. Kreşe başladıktan 5 ay sonra açıldı birden.
Sizi o kadar iyi anlıyorumki. Yaşıtlarıyla asla kıyaslamayın insanı çok üzüyor bu durum.
Kızım İkili cümleler kuruyordu ve nesnelere kendi isim takmıştı birşeyi anlatırken iki kelimeyle herşeyi anlatmaya çalışıyordu. Birçok testten geçti hiçbirşey çıkmadı. doktor canı ne zaman isterse o zaman konuşacak demişti.
Ağladığım günleri bilirim. kreşte diğerleri durmadan konuşurken benimki hiçbirşey söylemezdi.
Bazı çocuk erken bazı çocuk geç konuşur yapacak bişi yok.
Neden suphelendiniz.net zaten canimiza okudu.normal insan girse otizm cikar.oyle genis bir yelpazeki asiri sosyallik otizm asosyallik otizm duz baksa otizm yan baksa otizm.allahim hepsine sifa versin.Oglum normal gelisim gosterdigi halde Otizm korkusuyla yanip tutusmus bir anneyim bidefa nette denk geldim hayatim alt ust oldu daha yeni rahatladim bu konuyu o kadar cok okudum ki yanlis tani alan cok fazla cocuk var ilgilenin bol bol kelimeleride artiyormus otizmde bu kadar cabuk gelisim gostermiyor
Bunjn farkindayim vallahi okudukca rahatladim cok tesekkurederimAbartiyorsunuz.
Doktorun soylediginde kotu bir sey gormedim. Ayrica teshis yok suphe var.
Insallah buda basitt bir konusma gecikmesidir.esim de benim yuzumden cok stresli gunler yasadi gercekten dunyayi dar ettim yazik dilinde yaralar doktu.yatip kalkip otizmmi acaba diye soylendim durdumOğlan çocukları geç konusuyor genellikle çok stres yapmayın hayatı kendinize de eşinize de dar etmeyin gerçekten çok kötü olur insan benim arkadaşım da aynı durumda konusamiyor diye sizle ayni oğlan çocuklarının yapısı öyle etrafida gördüğüm de bu (yetiskin erkekler çok mu konuşuyor sanki :))
Canm ben 8 ayliktan beri inceliyorum ismine o donem bakmiyordu bu da ilk bebegim cevremdeki bebekler zehir gibi taklit var hersey var benimki niye yapmiyor diye cildiriyordum sonra bir akrabam bu bebek goz temasi kurmuyor birinin bebegide boyleydi deyince bende kayislar koptu dohru psikiyatriste aglayarak oglum adama dikkat kesildi resmen psikiyatrist bu cocugun biseyi yok gerilemedigi surece sorun yok dedi ben ustumden atamadim cocukta taklit basladi isart parmagi kullanimi basladi hersey zamaninda oldu ama ben bu supheyi atamadim sevinince neden kanat cirpiyor donen nesnelere neden asiri ilgili kendi etrafinda neden donuyor diye bunlara taktim cocugun bilincli kelimeleri oldugu halde suan hepsi bitti ben bu arada 3 kere psikiyatriste goturdum rahatlayamiyordum cunkuNeden suphelendiniz.net zaten canimiza okudu.normal insan girse otizm cikar.oyle genis bir yelpazeki asiri sosyallik otizm asosyallik otizm duz baksa otizm yan baksa otizm.allahim hepsine sifa versin.
Gelisim geriligi konusamadigi icin bizede dediler.bide bazi hareketleri vben musade etmedigim icin olabilir gelismemis.ornegin kazagini giymek vb.simdi birakiuorum yapsin diye yine yapamiyo yardim ediyorum.gercek neyse anlamak olmali amac cok haklisin.ama bi dr olabilir dedi kurt dustu icime.peki care ne.kres mi tek cozumu.tamamen otekilerle bir olurmu.dusunmekten kendimi alamiyorum.ama burada sizlerin yazdiklariyla yalniz olmadigimi anlamak bile hafifleti kalbimiValla hayatım ilk doktorda teşhis koymamış. Tekrar getir bakalım demiş. Şu tavrınız aşırı abartılı. Benim çocuğuma gelişim geriliği var. İlk teşhis konduğunda ben olayların farkında olduğum halde yinede derin bir keder yaşadım. O yüzden durumunuzu anlamaya çalışıyorum ama yine de aşırı bence. Burada amacınız gerçek neyse onu anlamak olmalı.
Belli buyuk kriterler uymuyor cok sukur goz temasi var,komut aliyor,adina bakiyor,cok sosyal.