Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

Benim kızlar 4 yaşından önce konuşmuyordu.
Hiçbir dr otizm demedi, her çocuğun gelişimi farklıdır dediler.

Kafaya takmayın, aksine sağlıklı diye şükredin.

Maalesef ülkemizde bilinçsiz doktor sayısı oldukça fazla...

Benim kızım dünyaya geldiğinde başını tutamıyordu ve gecikme geriliği vardı epey dolaştırdık, en son çocuk nöroloji doktoru çocuğunuz hem zihinsel hem de bedensel engelli ve ömrü boyunca yataktan kalkamayack dedi. Ancak, gel görki öyle birşey söz konusu bile değil aksine çocuk yerinde duramıyor şuan ve zihinsel olarak tahiçbir problemi yok.

O yüzden biraz zaman ve sabırlı olun. İnşallah birşey yoktur...

Bakin buraya yazmaniz bile kafanizi daha cok karistirir emin olun. Ve stresiniz çocuga da esinize dde yansiyormus yazik etmeyin kendinize. İsterseniz bende dr tavsiyesi verebilirim istanbulda, maddi durumunuz musait ise. Bizim yillarca egitim aldığımız pedagog cok kisiye onerdik. Ama siz kulaginizi kapatin sadece cocugunuza bakin. Ben onceki gun mevlite gittim cocugum hic durmadi. Kadinin biri diyorki senin cocuk hiperaktivite. Bende farkindayim asiri hareketli ama gozlemliyorum neticede gerek duyarsam bende goturcem

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bizim de çocuk gelişim doktoru nöroloji ve fizyoterapist görüyor rutin olarak.endokrin ve metabolizma ya da gittik.

En belirgin gerilik kaba motor alanında. Bir iki haftaya fizik tedaviye başlayacağız inşallah. İstanbul'da değiliz maalesef.

Fizyoterapist 3-4 kere gördü.cok da olumlu konustu.

10 aylikken döndu.desteksiz oturdu.18 aylık emekledi.

Rabbim şifa versin evlatlarımıza

Böbreğinde ne var bu arada.
Bizim bir de havale geçirdi İki kere nörolojik takipteyiz O yüzden sürekli

Sadece size yazmak icin giris yaptim
Ogullarimi buyuttum sayilir sukurler olsun.
Tabi her anne gibi gelisimlerini takip ettim
Buyuk oglum daha 5.6 aykikken bu cocuk normal degil diyordu beraber dogum yaptiklarim

6as 1 oldu yada o siralar
Onlarinkiler guluuor oynuuor yatarken kendilerine e e ee eeeee diye nini soyluyorken
Benimki sadece agliyor kusuyor beni mahf ediyordu
Onlarinkiler konusuuor benimkide az uz biseyler diyordu
Cok taninan bir dr un pedigog kizina goturmustum yurt disinda egitim almus
Dediki evet cocugunuz zor bir cocuk vs vs ama normal
Yani demem oki az konusmasi demek cocugunuzda otizm odugunu gostermez
Arkoglu 4 yasindan sonra konustu yakin akraba cocuklarida ustelik super zeka ciktilar iyimi:))
Sıkma canini ins bisry yoktur.

Merhaba, öncelikle ilk dr teşhis koymamış olabilir demiş ve kreşe göndermenizi önermiş. O anda çocuğunuz belki dikkatini veremedi dr â. Çok takılmayın bu konuya. Bende çok pimpirikliyim sizi çok iyi anlıyorum. Nette Birgün gezerken denk geldim otizme ve oğlumda sürekli belirti arardım.
Kinusmamasina gelince ırside olabilir. Benim tarafımda erkek çocukları hep geç konuşur. Halamın oğlu 3.5 yaşına kadar anne bile demedi şimdi 15 yaşında gayet iyi. Oğlum 4.5 aylıkken su dedi 1.5-2 yaşından itiitibaren çok düzgün konuşmaya başladı. Kreş çok önemli sosyallesmesi için. Birde belki karşı çıkanlar olacaktır ama ben evde trt çocuk hiç kapatıyorum.(1.5 yaşına kadar hiç TV açmadım.) Dinleyerek çok şey öğrendi. Dalıp izlemesini izin vermiyorum ama oyun oynarken bile dinliyor. Eğer tek büyüyen bir çocukla çok faydalı bence. Tavsiye ederim. Oğlum 3 yaşında ve geçen gün bana yer çekimini anlattı. Tekrar ediyorum benim oğlum gibi evde telde TV acabilirsiniz. Ama mutlaka kreswde gönderin.

Bir keresinde soyle bir olaya sahit olmustum.Uzman bir uzman doktor yanındaki asıstan hekime hastaya her zaman en kotu ihtimali soyle kotuymus doktor bılememiş demelerindense iyiymiş doktor anlamamış desinler demişti. Sizinki o misal

Teşhisi genelde çocuk psikiyatrlari koyuyor.
Yine de araştırıp alternatif doktorlar deneyin,nöroloji dil gelişimci vs
Benim kardeşime 4 yaşında iken atipik otizim teşhisi kondu ,doğruydu da keza biz inanmak istemedik. Su an 9 yaşında ,sizinki küçük eğitimle arayi kapatabilirsiniz
Psikoloji bozulmasına değinirsek annem teşhis ilk konduğunda sürekli yürüyor ve ağlıyordu uzun bir süre hayatla ilişkisini kesti ama kendine geldi çünkü kardeşimin hepimize ihtiyacı vardi.
Eğitim ile azalır ,eğitim çok önemli.
Birde gaps diyetini araştırın.

Araştırmalara göre 2.çocukta daha ağar otizm olma ihtimali var diye 2. Çocuğu hiç düşünmedik otizm aslında çağın hastalığı diye düşünüyorum yenilen gıdaların etkisinden kaynaklandığını okudum yaşın ilerlemesi olma ihtimalini artırıyor kesin diyemem ama biz bu riski göze alamadık düşünmedik başka bir çocuk Oğlunuz için Söylediğiniz belirtiler geçmiş olsada büyüdükçe o davranışların yerini başka davranışlar alıyor uzmana genede bir fikrini alın derim ilerisi için geç kalmamak adına tavsiyem size

Evet insan ister istemez kıyaslıyor ama yapmamak lazım. Şimdi 8 yaşında kızım Türkçe ve yabancı dili var. Şakır şakır konuşuyor. Haftada 2 kerede 45 dk konuşma terapisi aldı. Kreşe başlayınca 2li cümlelerden 3 e çıktı yavaş yavaş gelişti.birde tv izlemeyi tamamen kesmiştik o dönem.

Bence normal 100 kelime azımsanacak bu rakam değil..

3 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz ki ?
Benim oğlum 3 yaşında , uzun uzun konuşmuyor yani.
Anne bak, abi geldi , araba gidiyor vs gibi şeyler söylüyor.
Uzun uzun birşeyler anlatması mı gerekiyor ?
Çok fazla takıntı yapmışsınız

Benim erkek yeğenim 2 yaşına giriyor bugün şimdiye kadar tek kelime etiğini duymadım nedenini bilmiyorum. Ama teşhis etmek o kadar kolay değil hemde 5 dakika da. Takma kafaya çok

Doktora goturdum otizmi unut bu cocugun hic bir seyi yok dedi hemde uc kere goturdum ama butun bebekler boyle seyler yapabiliyor mesela parmak ucu yurume kendi etrafinda donme bunlari yapmayan bebek gormedim.doktor bunlari normal cocuklarda yapabilir demisti suan 25 aylik uclu kelimelerimiz var ve arada 4 lu kelimeler kullaniyor isaret parmagini 11 aylikken kullanmisti.yani biz gelisim geriligi hic yasamadik.

Son düzenleyen: Moderatör:

merhaba
bie doktor değilde öğretmenin konuşmaları ile ima etmesi oldu. çocuğunuz okulda arkadasıyla oynamıyor iletişim kurmuyor.konuşmuyor. tuvalete gitmek istese işaret ediyor felan dedi.
pedagoga götürdüm uyum saglayamamıs alısamamıs henuz o yuzden beden dili kullanıyor dedi. tersine pedagogda canavar gibi konuştu oynadı. çocuk büyütmekte basımıza herşey gelebiliyor maleseef. gerekli kontrolleri yaptırmalı.içimiz rahat etmeli.

Co
Cokk gecmis olsun arkadasim allah yardimcin olsun.ama masallah buyumus alismis,cogu seyi yapmayi basarmis.bunun ilaci sabir sevgi sevkat.oglumu goturdugumuzde 34 aylkti,simdi 36 aylik kelime sayisi 20den 100e cikmistir.belki daha cok,iki kelimeli anne al baba var vs cunleler basladi.dedigim dr haricinde 2 dr daha gordu otizm yok dedi icim rahat etti dedim iki gun sonra yine icim icimi kemirmeye basladi.sizin oglunuzun sikayetleri neydi neden teshis kondu

Krese baslattik 2aydir gidiyor.simdi 3yasinda kelimeleri her gecen gun artiyor ama hala tam konusma yok.
Cocugada esimede yazik.kafamdan bi turlu atamadim
peki öğretmenleri ne diyor
çocuğunuz göz teması kuruyor mu söylenilenleri anlıyor yapıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…