- 27 Şubat 2012
- 14.249
- 23.663
- 598
- Konu Sahibi SeviyomHee
-
Çocuk psikolojisine yenilikçi bir yaklaşım!!!Ben gerçekçi bakıyorum.
Çocuk bu bilmez, iyi konuşucaksın o da onu öğrenecek ama bazen anne sabrı tükendiği noktada sinirini sözel dile getirmeli, vurmaktansa. Ve evet patlatcam diyebilir benim gözümde. Patlatcam diyip patlatmaması önemli bir şey. Çocuk eğer korkmazsa öğrenemez. Yeğenim sürekli elini prize sokmaya çalışıyor, güzellikle söylediğimizde anlamıyor, tekrar yapıyor en son gözünü korkutmak icin bagırıp bak dayak geliyo simdi diyip elimizi kaldırdık. Vurduk mu ? Hayır. Ama biz onu yapmazsak o zarar görecek. Yani bazı durumlarda bu patlatıcam kelimesi kaba olduğu için şuan aa ne kadar ayıp denir mi olarak karşılanıyor. İçerisindeki anlam önemli, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..
Eyvah doktor mu bir de allah düşürmesin bunun gibilerin eline ne diyelim. Ne doktorusun konu sahibi hangi hastane uzak kalalım.Doktor olmaniz bu konudaki tavrinizin nahos oldugunu degistirmedi.
Sizi hakli cikarmadi. Siddeti mesrulastirma cabanizi daha sempatik hale getirmedi.
Ben gerçekçi bakıyorum.
Çocuk bu bilmez, iyi konuşucaksın o da onu öğrenecek ama bazen anne sabrı tükendiği noktada sinirini sözel dile getirmeli, vurmaktansa. Ve evet patlatcam diyebilir benim gözümde. Patlatcam diyip patlatmaması önemli bir şey. Çocuk eğer korkmazsa öğrenemez. Yeğenim sürekli elini prize sokmaya çalışıyor, güzellikle söylediğimizde anlamıyor, tekrar yapıyor en son gözünü korkutmak icin bagırıp bak dayak geliyo simdi diyip elimizi kaldırdık. Vurduk mu ? Hayır. Ama biz onu yapmazsak o zarar görecek. Yani bazı durumlarda bu patlatıcam kelimesi kaba olduğu için şuan aa ne kadar ayıp denir mi olarak karşılanıyor. İçerisindeki anlam önemli, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..
yazımda yoksa sormanıza da gerek yok. Bunu savunan insan zannetmiyorum kalmamıştır.Zaten yazmamissiniz,ben de size bunu mu kastediyorsunuz diye soru yonelttim bu yuzden.
Anneligi kutsal cocuklari mucize olarak gormek cocuklarin prenses, prens ya da bencil olarak yetismesinin sebebi degildir.
Ben zaten kendi anneligi ve kendi cocuklari demedim. Kavramsal olarak " annelik" diyorum.
Diger cocuklar da mucize, diger anneler de kutsal. Bu anlayisla bakilirsa empati kurulur ve baskasinin cocugu icin de patlatsin bi tane mantigi olmaz.
Çocuk anlamıyor inadı var, güzellikle hayır dediğimizde inatla devam ediyor, napalım çarpılmasını mı bekleyelim ? Yoksa vuralım mı ? İkisinide istemediğimize göre tabiiki lafımızı sertleştireceğiz zarar görmemesi için.Çocuk psikolojisine yenilikçi bir yaklaşım!!!
Anlatamadınız demek istediğinizi
Doktorlarin hepsi degil ama bu gibilerin meslegine para odakli bakmasinin kanitidir. İnsan sevmeyen ne ogretmen olsun ne doktor. İnsanlar hasta oldugu icin geliyor sana. Beklenilen guler yuz birazcik anlayis. Ama bu kizimizdan pek alamayacaklari seylermis gibi. Neyse Allah herkese hakettigini versin. Gonlune gore..
Ūzūldūm senin adina.dūnyayi gūzellestiren tek canli cocuk hele mutlu ise sarki söylūyor ise tadindan yenmez.sen bu gūzelligi göremiyorsun yazik sana valla.Ay her yerdeler daraldım. Otobüste dolmuşta avm de markette sokakta. Çocuklar kendini yere atıp sürüm sürüm sürünüyor. Sesleri çıktıkça çığlık atıyor. Kendilerini parçalıyorlar. Otobüse biniyorum bağıra bağıra şarkı söylüyor çocuk. Söylediği şarkı bile değil uydurma kelimeler. Eve misafirliğe geliyorlar çocuk her şeye ellemek istiyor. Tutuyor masadaki danteli çekiyor tüm camlar geliyor. O masa örtüsüyle ne yapıyorsun demek bu kadar mı zor. Ya bi dur deyin çocuklara yapma deyin. Sözünüzü geçirin. Öyle annecim dur diyip kafanızı bile çocuğa çevirmeden oturmayın. Dur deyince durmayan size hakaret eden hatta vuran edepsiz çocuğunuza bir tane patlatmayı bileceksiniz. Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda mı yaa. Ay valla daraldım.
Anlatmayı, dikkatini başka yöne çekmeyi deneyebilirsiniz çocuğu dayakla tehtid etmek yerine.Çocuk anlamıyor inadı var, güzellikle hayır dediğimizde inatla devam ediyor, napalım çarpılmasını mı bekleyelim ? Yoksa vuralım mı ? İkisinide istemediğimize göre tabiiki lafımızı sertleştireceğiz zarar görmemesi için.
Çocuk anlamıyor inadı var, güzellikle hayır dediğimizde inatla devam ediyor, napalım çarpılmasını mı bekleyelim ? Yoksa vuralım mı ? İkisinide istemediğimize göre tabiiki lafımızı sertleştireceğiz zarar görmemesi için.
Bilmiyorum ama genelde herkes hastane duragindan biner evinde inerÇocukta hastaneden mi geliyor acaba?
yazımda yoksa sormanıza da gerek yok. Bunu savunan insan zannetmiyorum kalmamıştır.
Mucize değil işte sıradan, herkes gibi, herkesle eşit haklara sahip, herkes kadar değerli. Mucizeyse de uçan kuşun yumurtlaması kadar mucize, balığın denizde nefes alması kadar işte. Her canlı kadar mucize.
priz korumaları var 1 paket sigara parasınaLafini sertlestirme prizi bantla, sonra da gunlerce her prize kostugunda anlat.. vurmak cozum degil cunku senin olmadigin yerde yine yapar.. ama ilgisini dagitip o prizi normallestirirsen bir sure sonra ilgisini bile cekmez.. denendi, onaylandi..
Insan profesor kelimesini yanlis yazabilir insanlik halidir. Ama doktorluk okuyorum nedir ya...Bu kadar abartacaklarini ben de bilmiyordum. Hepsi zaten uzman profosor. Doktorluk okuyan benim uzman olan bunlar bilim milim hikaye annemiz ne yapmışsa gerektiğinden yapmış.
Tebrik ederim anneni. İnsallah sende oyle olabilirsinYa cocuk sevgisi ayri edepsizlestirilmis cocuk ayri. Ben neden milletin simartip tepesine cikardigi cocugunu cekeyim ki. Biz insan degil miydik. Biz neden kimsenin bir çöpüne dahi zarar vermedik. Ben turkiyede cogu ilde avm yokken markette bile bisey isterken bir kere sorardim alabilir miyiz diye. Bizim annemiz oyle bi anneydi.
Hayir patlatmak kelimesi kaba degil.
Yani sadece kaba degil. Siz cocuga vuracaginizi soyluyorsunuz.
Cocuk elini prize sokmaya calistiginda siz ona bi tane patlaticam diyerek kendi ebeveynlerinden zarar gorecegini ifade ediyorsunuz ki bu elini prize sokmasi kadar kotu.
Cunku o cocuk size guveniyor, bu sekilde korkutarak evet belki onu orda fiziksel bir zarardan korurken manevi bir zarar veriyorsunuz.
Oysa bunu "dogru" kelimelerle de anlatabilirsiniz. Cunku o aslinda bir birey. Sadece neyin ne oldugunu bilmedikleri icin ogretilmeye ihtiyaclari var. Inatcilar, meraklilar ama emin olun ogreniyorlar ve unutmuyorlar.
Patlaticam demek ebeveynlere rahat ve kolay, en azindan biseyin zararli oldugunu saatlerce anlatmak yerine tek sozle o eylemi durdurabilmek cezbedici ama onlarin acisindan bakin.
Onlarin dunyasindan bakin.
Yarin arkadasiyla anlasamadiklarinda sorunu anlatmak yerine annesinden ogrendigi patlaticam kelimesini kullanacak. Cunku her seyi ogreniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?