• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna dur demeyen anne

Yaw Koalina kardeş sen hangi okuldasın?
Kızımı senin okuluna yollayayım. Seneye anaokuluna başlıyor. Sonra sana gelsin.
Kaçları okuyacaksın?
Evrakta sahtecilik mi yapsam senin okula yollamak için?
Nerden bulacam iyi öğretmen pfffff
arada bir tane patlatacaksam olur :D

Her çocuk aynı değil inanın aylarca sayıkladığı şey oluyor, ve hiç dayak yememesine rağmen sinirlendiğinde etrafa vuran bir cocuk, öfke kontrolu yok çünkü, yardımda alınıyor..
Yardim ise yaramiyor o zaman, baska birine gitseniz.
Ofke kontrolu ayri size vurmasi ayri bence, buna izin vermemelisiniz. Yani bagirmasi ve ardindan aglamasi ayri bisey, sizden hirsini almaya kalkmasi ayri.

Zaten yazmaya başlarken katılıyorum ama patlatma kısmı hariç demiştim.

Tabii ki çocuğun suçu değil.Suç çocuğunu zaptedemeyen terbiye veremeyen ailede.Ama benim suçum da değil işte anlatabiliyo muyum, ben de çekmek zorunda değilim.

Çocuğunu eğitmek her anne babanın görevi eğitemiyosan da çocuğun sürekli gittiğin yerde etrafa zarar verip insanları rahatsız ediyosa o zaman dizini kırıp gezme lüksünü bırakıp evinde oturucaksın, çocuğunu parka götürüceksin, gerekirse pedagoga götürüceksin onu eğitmek için ne gerekiyosa onu yapıcaksın.

Bakıyosun anne babalara 5 yaşına gelmiş çocuklarıyla övünüyolar şunu yapıyo bunu açıyo bunu beceriyo ee ne güzel ama ne tuhaf ki en asgari toplum kurallarını bile öğrenememiş.Onca şeyiyle övünülen çocuk etrafın içine etmemeyi bilmiyo ama, “e napalım çocuk” oluveriyo bi anda.E orda durcaksın o zaman onu da kimse çekmez yani.

yok zaten okudum yazının başını da.
ne demek istediğini gayet iyi anladım da kimseyle polemiğe girmemek için senin nezdinde yazdım yazacaklarımı:)

Hah iste onu yetistiren annenin cocukluguna insek nasil ezilmistir ki cocuguna sinirsiz ozgurluk veriyordur.
Ya bu geçmişinde istismar veya dayak olan insanların çocuklarını kötü yetiştirdiği algısını yıksak olmaz mi?
Ya da genelleme yapmasak?
Ben üzülüyorum şahsen öyle söylendiği zaman.

Harfi harfine yanlışsız bir cümle. Bunu anlayamadan yaptıkları cocuklari milletin uzerine saliveriyorlar. Yazik gercekten kendilerini kandırıyorlar
Zaten yazmaya başlarken katılıyorum ama patlatma kısmı hariç demiştim.

Tabii ki çocuğun suçu değil.Suç çocuğunu zaptedemeyen terbiye veremeyen ailede.Ama benim suçum da değil işte anlatabiliyo muyum, ben de çekmek zorunda değilim.

Çocuğunu eğitmek her anne babanın görevi eğitemiyosan da çocuğun sürekli gittiğin yerde etrafa zarar verip insanları rahatsız ediyosa o zaman dizini kırıp gezme lüksünü bırakıp evinde oturucaksın, çocuğunu parka götürüceksin, gerekirse pedagoga götürüceksin onu eğitmek için ne gerekiyosa onu yapıcaksın.

Bakıyosun anne babalara 5 yaşına gelmiş çocuklarıyla övünüyolar şunu yapıyo bunu açıyo bunu beceriyo ee ne güzel ama ne tuhaf ki en asgari toplum kurallarını bile öğrenememiş.Onca şeyiyle övünülen çocuk etrafın içine etmemeyi bilmiyo ama, “e napalım çocuk” oluveriyo bi anda.E orda durcaksın o zaman onu da kimse çekmez yani.

Evet dediğiniz doğru benim demek istediğim zaten her yaptığı yaramazlıkta inatta bunu demek değil, sadece bazen insanım tahammül edemediği noktada, 'anne sabrıda' tükendiği noktada bu laflar ağızdan cıkabiliyor. Bunu garipsemedim dedim o yüzden. Gelipte çocuklarınız anlamıyorsa dövün deseydi ona bende tepki gösterirdim, sadece onun o manada söylemediğini ve kelimelerin bazen söyleniş şeklinin değil niyetinin daha önemli olduğunu vurgulamaya çalıştım. Ama burda herkes bi gergin herkes mükemmelmiş gibi birbirini kötülüyor, sırf bu konu değil genel bu forumda bu var çok şaşkınım kadınlar arasındaki bu duruma. Daha hoşgörülü anlayışlı bakıp birazda olumlu sorgulamamız lazım, büyükler bunu yapsınki küçüklerede öyle yaklaşım olsun..
He evet diyelimki dediğiniz sakinlik olmadı benim dediğim yolla anlatıldı, sakinleşince çocuğa bu anlatılabilir ben sana böyle dedim sebebi buydu zarar görmemen için, yoksa sana vurmam sen cok değerlisin vs...

Ben sizi anladim.
Siz iyi niyetli bakmaya calisiyorsunuz ama bi tane patlatsinlar diyen bir insanda iyi niyet goremiyorum ben.
Bu siddeti normallestirmektir,en buyuk problemimiz de bu.
Oyle dedikten sonra cocuga aslinda oyle olmadigini soylerseniz,bir dahaki sefere patlaticam demenizi ciddiye almayacaktir, siz de ikna icin patlaticam kelimesinin bir tik ustune cikmak zorunda kalirsiniz.
Inanin cocuklar cok zeki. Tek tek anlatirsaniz sabirla, anlarlar.
Annelik sabri olmayan insanlar var elbette var. O yuzden boyle siddet yanlisi bir toplum olduk ciktik.
Ben mukemmel oldugumu asla kastetmedim. Sadece gercekten cozum o degil. Gercekten degil.

Tip okuyorum diyorum hangi bolum hemsirelik mi diyorlar ne yazmam gerektigine de bir karışmayın artık. Bıktım usandım bu hicbir yapici yonu olmayan sadece elestiri olsun diye yapilan yorumlardan

Arkadaslar mayıs ayında ultrason cektirdim sag yumurtaligimda 4 cm kist görüldü. Ismi hemorajik kist. Doktor 1-2 ay icinde atılır dedi ilac falan vermedi. Ondan sonraki ay kanamam gerçekten fazla oldu. Ama hala ağrım ve eski şikayetlerim var ama hastaneden nefret ediyorum. Daha once yaşayan oldu mu bu kisti. Ve ne yaptiniz?

Okuyommm ben yaaaaa... hastaneden nefret eden ama doktorluk okuyan arkadasimiza sevgiler.

Burada “pataklamak” lafına takılıp duyar kasacağınıza çocuklarına toplum içinde nasıl davranılacagını ögretmeyen bencil ,saygısız ana babaları eleştirseniz diyorum. Konu sahibi çok haklı, çocuk bu anlamaz kafasına göre takılır diye birsey olamaz, toplum içine girmeyi ögrenecek dağda yaşamıyorsa eğer.
Ikı çocuk buyuttüm, inanın bir fiske vurmadım ama her ortama davet edilirdim çünkü evdeyken daha anlatırdım gidecegimiz yerde neler yapıp yapamıyacaklarını, sınırlarını çizerdim, doyurur uyutur , oyalanacakları malzemeleri alıp yanıma öyle çıkardım, zor birşey değil ki, sonuçta cocuk olması etrafa rahatsızlık vermesini haklı çıkarmaz, birisi demiş ki rahatsızsan taksiye bin, bence sen çocuguna laf anlatamıyorsan taksiye bin ,kuralları ihlal eden sensin.

Yardim ise yaramiyor o zaman, baska birine gitseniz.
Ofke kontrolu ayri size vurmasi ayri bence, buna izin vermemelisiniz. Yani bagirmasi ve ardindan aglamasi ayri bisey, sizden hirsini almaya kalkmasi ayri.
Aileye cok sonradan gelince hepimiz çok şımarttık her istediğini yaptık, şimdi büyüdüğünde ona hayır denmeye başladığı için bu öfke sorunu çıktı, dediğiniz gibi ağlayıp bağırmakla kalmayıp vurmaya başlıyor - ve belirtiyorum bu cocuk hic dayak yemedi bizden hep el istünde tutuldu- ama karakteride inat..

Hah iste onu yetistiren annenin cocukluguna insek nasil ezilmistir ki cocuguna sinirsiz ozgurluk veriyordur.

Annesi kurabiye koymuştu cocuklara hepsini onune cektı sadece kız olan arkadasına verdı oglum da bende yemek istemiştim anne dedı. Bende cocuga tatlım Hepberaber yesenız paylassanız olmaz mı , dedim.

Yuksek bir ses ve kıpkırmızı suratla
Onu benım annem yaptı vermıcem ıste dedı..
Annesınden cıt yok
Şok oldum

konu sahibi doktorluğu bitırıp doğuya tayın olunca 10 çocuklu vatandaşlarımızın çocuklarını tedavi ederken napacak acaba çok meraktayım.her çocuk değerli bence e 10 çocukta değerli aileye aman patlatmasın birine maazallah...

Burdan böyle anlaşılıyor işte, biz denemiyor muyuz sanıyorsunuz :) çocuklar çok zeki, demin söyledim ya aylarca kafasında tuttuğu şeyler var sırf inadından ağlaya ağlaya acı biber yiyen bir çocuk biz yanarsın yeme diyoruz diye yiyor hayır ben yicem benim o diyip..
ben zaten dediğiniz şeyleri savunuyorum, dayaktan yana değilim sadece insanın ağzından bazen cıkabiliyor demek istiyorum

Iste ciktigi zaman yine size zarar olarak donecek, cunku amiyane tabirle arsizlasilir bir yerden sonra.. kendi adima ornek vereyim oglum ciddi anlamda inat ederdi ilk uc yil, yani anne sutu bile sevmeyen bir bebek dusunun ve acligin verdigi inatla siniri harmanlayin :) cildirma kelimesi anlamini yitirmisti bende, sakin sakin bir seyi 100 kere anlatir cinnet aninda yatak odasinda kendime ozel yaptirdigim yumos yastigi yumruklar sinirimi atardim :) simdi ergenlige giriyor ve benim yastik yine cikti :27: ama ona tek bir an belli etmedim, yuz goz olmamak icin ki o inat ve siniri 3 yasindan sonra kalmadi zaten.. bir de “vurursan vur” seviyesi var cunku, devir bizim devrimiz gibi de degil.. restlesmemek gerek diye dusunuyorum..

İçerik ayrı tartışılır, ele alınır o kısım farklı.
Ama...

Bazı kelimelere-tabirlere mümkün olduğunca dikkat etmemiz "Tabu" görmemiz, keskin davranmamız gerekiyor ki bu konular esneklik olmaktan çıkıp ciddiyetle ele alınabilsin; bunların başında da "Çocuk ve dayak" kelimelerinin bir arada düşüncesizce sarf edilmesi geliyor bence. "Bi tane patlatırım" denemez, denmemeli. O zaman "Ya şu her şeye burnunu sokan kadınlara iki patlatacaksın" demekle de aynı, "Ya şu haddini bilmeyen kadına iki tecavüz edecen anlayacak" demekle de aynı, "Hırlayan köpeğe bi tekme atacaksın ama" demekle de aynı...

Bunlar bu ülkenin kanayan yaraları, hayvan, çocuk, kadın taciz, istismarları...
Hayır. Hafife alınamaz. Bu konu bu şekilde anlatılamaz.

Bugün patronunuzun önünde bile konuşurken kelimelerinizi seçiyorsanız, bu kelimeleri de toplum faydasına, insanlık namına seçmek zorundasınız-zorundayız.

Şahane bir yorum. Sizin gibi kadınlara, insanlara hayranım. :KK200::KK9::KK9:

Ben sizi anladim.
Siz iyi niyetli bakmaya calisiyorsunuz ama bi tane patlatsinlar diyen bir insanda iyi niyet goremiyorum ben.
Bu siddeti normallestirmektir,en buyuk problemimiz de bu.
Oyle dedikten sonra cocuga aslinda oyle olmadigini soylerseniz,bir dahaki sefere patlaticam demenizi ciddiye almayacaktir, siz de ikna icin patlaticam kelimesinin bir tik ustune cikmak zorunda kalirsiniz.
Inanin cocuklar cok zeki. Tek tek anlatirsaniz sabirla, anlarlar.
Annelik sabri olmayan insanlar var elbette var. O yuzden boyle siddet yanlisi bir toplum olduk ciktik.
Ben mukemmel oldugumu asla kastetmedim. Sadece gercekten cozum o degil. Gercekten degil.
Şükür anlatabildim demek istediğimi :110:
Hayır biran korktum bana gelen yorumlar sanki ben savunuyormuşum gibi oldu o görüşü..
Herkes sakince okusa herkes birbirini anlayacakta.. :/

Gercekten zavallısın biliyor musun. asla olamayacağın yerdeyim. Ne dersen de. Doktorcuyum evet bir derdin olunca koşacağın kurtarın beni diye yalvaracağın doktorcu
seçim yapmayı biliyoruz korkmayınız.doktorumuzu kendimiz seçebiliyoruz

Burada “pataklamak” lafına takılıp duyar kasacağınıza çocuklarına toplum içinde nasıl davranılacagını ögretmeyen bencil ,saygısız ana babaları eleştirseniz diyorum. Konu sahibi çok haklı, çocuk bu anlamaz kafasına göre takılır diye birsey olamaz, toplum içine girmeyi ögrenecek dağda yaşamıyorsa eğer.
Ikı çocuk buyuttüm, inanın bir fiske vurmadım ama her ortama davet edilirdim çünkü evdeyken daha anlatırdım gidecegimiz yerde neler yapıp yapamıyacaklarını, sınırlarını çizerdim, doyurur uyutur , oyalanacakları malzemeleri alıp yanıma öyle çıkardım, zor birşey değil ki, sonuçta cocuk olması etrafa rahatsızlık vermesini haklı çıkarmaz, birisi demiş ki rahatsızsan taksiye bin, bence sen çocuguna laf anlatamıyorsan taksiye bin ,kuralları ihlal eden sensin.

Sizin yaptiklarinizla konu sahibinin hakliligini nasil bagdastirdinizi anlayamadim?
Evde cocuklarina gereken ozeni gosteren , disarda cocuklarini beli bir sinir icerisinde tutabilen bir anne nasil bi tane patlaticam diyen birine cok hakli der.
Konu sahibi, cocuklar cok simariyor aileler tepksiz dese evet hakliydi ama su durumda ne kadar celiskili yazmissiniz.
Duyar kasalim.
Bence cocugunuza bi tane patlatin yazan bir konuya da duyar kasalim.
Gerekli.

Ya bu geçmişinde istismar veya dayak olan insanların çocuklarını kötü yetiştirdiği algısını yıksak olmaz mi?
Ya da genelleme yapmasak?
Ben üzülüyorum şahsen öyle söylendiği zaman.

Hayir genellemedim zaten Loch, ama bizim millette “ben gormedim evladim gorsun” ya da “ben cok ezildim onun bir dedigi iki olmasin” anlayisi hakim.. yoksa elbette ki tam tersi olan da var..

Back