• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna dur demeyen anne

Evet patlatma kısmı harıc haklısınız. 6 yasında bir oglum var ve ben ev toplantılarına katılmam cok fazla acık hava tercihimdir sebebi ise tabıkı oglum. Baskasının evinde yaramazlık yaptıgı zaman asırı rahatsız oluyorum. Uyarmalar konusmalar her defasında oluyor fakat bazen gercekten sinirden agladıgım zamanlar da oluyor.
Kimseye gitmiyorm en fazla 10 dakika Bı kahveye cıkıyorum.

Zor is

Ben gerçekçi bakıyorum.
Çocuk bu bilmez, iyi konuşucaksın o da onu öğrenecek ama bazen anne sabrı tükendiği noktada sinirini sözel dile getirmeli, vurmaktansa. Ve evet patlatcam diyebilir benim gözümde. Patlatcam diyip patlatmaması önemli bir şey. Çocuk eğer korkmazsa öğrenemez. Yeğenim sürekli elini prize sokmaya çalışıyor, güzellikle söylediğimizde anlamıyor, tekrar yapıyor en son gözünü korkutmak icin bagırıp bak dayak geliyo simdi diyip elimizi kaldırdık. Vurduk mu ? Hayır. Ama biz onu yapmazsak o zarar görecek. Yani bazı durumlarda bu patlatıcam kelimesi kaba olduğu için şuan aa ne kadar ayıp denir mi olarak karşılanıyor. İçerisindeki anlam önemli, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..
Çocuk psikolojisine yenilikçi bir yaklaşım!!!
Anlatamadınız demek istediğinizi

Doktor olmaniz bu konudaki tavrinizin nahos oldugunu degistirmedi.
Sizi hakli cikarmadi. Siddeti mesrulastirma cabanizi daha sempatik hale getirmedi.
Eyvah doktor mu bir de allah düşürmesin bunun gibilerin eline ne diyelim. Ne doktorusun konu sahibi hangi hastane uzak kalalım.

Ben gerçekçi bakıyorum.
Çocuk bu bilmez, iyi konuşucaksın o da onu öğrenecek ama bazen anne sabrı tükendiği noktada sinirini sözel dile getirmeli, vurmaktansa. Ve evet patlatcam diyebilir benim gözümde. Patlatcam diyip patlatmaması önemli bir şey. Çocuk eğer korkmazsa öğrenemez. Yeğenim sürekli elini prize sokmaya çalışıyor, güzellikle söylediğimizde anlamıyor, tekrar yapıyor en son gözünü korkutmak icin bagırıp bak dayak geliyo simdi diyip elimizi kaldırdık. Vurduk mu ? Hayır. Ama biz onu yapmazsak o zarar görecek. Yani bazı durumlarda bu patlatıcam kelimesi kaba olduğu için şuan aa ne kadar ayıp denir mi olarak karşılanıyor. İçerisindeki anlam önemli, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..

Hayir patlatmak kelimesi kaba degil.
Yani sadece kaba degil. Siz cocuga vuracaginizi soyluyorsunuz.
Cocuk elini prize sokmaya calistiginda siz ona bi tane patlaticam diyerek kendi ebeveynlerinden zarar gorecegini ifade ediyorsunuz ki bu elini prize sokmasi kadar kotu.
Cunku o cocuk size guveniyor, bu sekilde korkutarak evet belki onu orda fiziksel bir zarardan korurken manevi bir zarar veriyorsunuz.

Oysa bunu "dogru" kelimelerle de anlatabilirsiniz. Cunku o aslinda bir birey. Sadece neyin ne oldugunu bilmedikleri icin ogretilmeye ihtiyaclari var. Inatcilar, meraklilar ama emin olun ogreniyorlar ve unutmuyorlar.
Patlaticam demek ebeveynlere rahat ve kolay, en azindan biseyin zararli oldugunu saatlerce anlatmak yerine tek sozle o eylemi durdurabilmek cezbedici ama onlarin acisindan bakin.
Onlarin dunyasindan bakin.
Yarin arkadasiyla anlasamadiklarinda sorunu anlatmak yerine annesinden ogrendigi patlaticam kelimesini kullanacak. Cunku her seyi ogreniyorlar.

Bu gün gücüm bir çocuğa yeter, döverim.Yarin onun gücü bana yeter, o beni döver.Peki benim amacım neydi?Kime ne öğrettim? Dayak bir terbiye yöntemidir diyen arkadaşlar dişinizi sıkın.... 20/30 sene sonra çocuklarınız da sizi terbiye edecek

Zaten yazmamissiniz,ben de size bunu mu kastediyorsunuz diye soru yonelttim bu yuzden.
Anneligi kutsal cocuklari mucize olarak gormek cocuklarin prenses, prens ya da bencil olarak yetismesinin sebebi degildir.
Ben zaten kendi anneligi ve kendi cocuklari demedim. Kavramsal olarak " annelik" diyorum.
Diger cocuklar da mucize, diger anneler de kutsal. Bu anlayisla bakilirsa empati kurulur ve baskasinin cocugu icin de patlatsin bi tane mantigi olmaz.
yazımda yoksa sormanıza da gerek yok. Bunu savunan insan zannetmiyorum kalmamıştır.

Mucize değil işte sıradan, herkes gibi, herkesle eşit haklara sahip, herkes kadar değerli. Mucizeyse de uçan kuşun yumurtlaması kadar mucize, balığın denizde nefes alması kadar işte. Her canlı kadar mucize.

Çocuk psikolojisine yenilikçi bir yaklaşım!!!
Anlatamadınız demek istediğinizi
Çocuk anlamıyor inadı var, güzellikle hayır dediğimizde inatla devam ediyor, napalım çarpılmasını mı bekleyelim ? Yoksa vuralım mı ? İkisinide istemediğimize göre tabiiki lafımızı sertleştireceğiz zarar görmemesi için.

Doktorlarin hepsi degil ama bu gibilerin meslegine para odakli bakmasinin kanitidir. İnsan sevmeyen ne ogretmen olsun ne doktor. İnsanlar hasta oldugu icin geliyor sana. Beklenilen guler yuz birazcik anlayis. Ama bu kizimizdan pek alamayacaklari seylermis gibi. Neyse Allah herkese hakettigini versin. Gonlune gore..

Ya cocuk sevgisi ayri edepsizlestirilmis cocuk ayri. Ben neden milletin simartip tepesine cikardigi cocugunu cekeyim ki. Biz insan degil miydik. Biz neden kimsenin bir çöpüne dahi zarar vermedik. Ben turkiyede cogu ilde avm yokken markette bile bisey isterken bir kere sorardim alabilir miyiz diye. Bizim annemiz oyle bi anneydi.

Ay her yerdeler daraldım. Otobüste dolmuşta avm de markette sokakta. Çocuklar kendini yere atıp sürüm sürüm sürünüyor. Sesleri çıktıkça çığlık atıyor. Kendilerini parçalıyorlar. Otobüse biniyorum bağıra bağıra şarkı söylüyor çocuk. Söylediği şarkı bile değil uydurma kelimeler. Eve misafirliğe geliyorlar çocuk her şeye ellemek istiyor. Tutuyor masadaki danteli çekiyor tüm camlar geliyor. O masa örtüsüyle ne yapıyorsun demek bu kadar mı zor. Ya bi dur deyin çocuklara yapma deyin. Sözünüzü geçirin. Öyle annecim dur diyip kafanızı bile çocuğa çevirmeden oturmayın. Dur deyince durmayan size hakaret eden hatta vuran edepsiz çocuğunuza bir tane patlatmayı bileceksiniz. Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda mı yaa. Ay valla daraldım.
Ūzūldūm senin adina.dūnyayi gūzellestiren tek canli cocuk hele mutlu ise sarki söylūyor ise tadindan yenmez.sen bu gūzelligi göremiyorsun yazik sana valla.

Çocuk anlamıyor inadı var, güzellikle hayır dediğimizde inatla devam ediyor, napalım çarpılmasını mı bekleyelim ? Yoksa vuralım mı ? İkisinide istemediğimize göre tabiiki lafımızı sertleştireceğiz zarar görmemesi için.
Anlatmayı, dikkatini başka yöne çekmeyi deneyebilirsiniz çocuğu dayakla tehtid etmek yerine.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama benim var ve bu yöntemler kesin işe yarıyor.

Lafini sertlestirme prizi bantla, sonra da gunlerce her prize kostugunda anlat.. vurmak cozum degil cunku senin olmadigin yerde yine yapar.. ama ilgisini dagitip o prizi normallestirirsen bir sure sonra ilgisini bile cekmez.. denendi, onaylandi..

yazımda yoksa sormanıza da gerek yok. Bunu savunan insan zannetmiyorum kalmamıştır.

Mucize değil işte sıradan, herkes gibi, herkesle eşit haklara sahip, herkes kadar değerli. Mucizeyse de uçan kuşun yumurtlaması kadar mucize, balığın denizde nefes alması kadar işte. Her canlı kadar mucize.

Mesajiniz da yok ama kast ettiginiz sey de olabilirdi. Zira neyin abartildigini yazmamissiniz, yoruma acik birakmissiniz. Belirsiz olan bir seyi yorumlayip sormam kadar normal bir sey yok. Bunda bir sorun goremiyorum.
Evet butun canlilarin mucize oldugu gibi.
Ayni sekilde, esit ve mucize.

Lafini sertlestirme prizi bantla, sonra da gunlerce her prize kostugunda anlat.. vurmak cozum degil cunku senin olmadigin yerde yine yapar.. ama ilgisini dagitip o prizi normallestirirsen bir sure sonra ilgisini bile cekmez.. denendi, onaylandi..
priz korumaları var 1 paket sigara parasına

Bu kadar abartacaklarini ben de bilmiyordum. Hepsi zaten uzman profosor. Doktorluk okuyan benim uzman olan bunlar bilim milim hikaye annemiz ne yapmışsa gerektiğinden yapmış.
Insan profesor kelimesini yanlis yazabilir insanlik halidir. Ama doktorluk okuyorum nedir ya...

Ben çocuk yetiştirmekle ilgili boşuna bu kadar kitap okuyorum demek ki. Patlat bi tane gitsin. Insan yetiştiriyorsunuz hanfendi. Saksıdaki çiçek bile emek istiyor sabir istiyor. Sonra böyle şiddetle büyüyen çocuklar da ana haber bültenlerinde şiddetin baş aktörü oluyorlar. Ayrıca gerçekten toplumsal yaşama bu kadar tahammsulsuzsen soyutla kendini gideceğin yere de taksiyle git. Cocuk hiç bir şeyi sebepsiz ya da giciklik olsun diye yapmaz o bilişsel düzeye erişene kadar bağıracak da inatlasacak da etrafı keşfetmeye de çalışacak. Çocuğu doğru yonlendirmek önemli. Ve her annenin de her çocuk için yolu gidişatı kendine özel. Kimseye ahkam kesmek haddinize değil.

Ya cocuk sevgisi ayri edepsizlestirilmis cocuk ayri. Ben neden milletin simartip tepesine cikardigi cocugunu cekeyim ki. Biz insan degil miydik. Biz neden kimsenin bir çöpüne dahi zarar vermedik. Ben turkiyede cogu ilde avm yokken markette bile bisey isterken bir kere sorardim alabilir miyiz diye. Bizim annemiz oyle bi anneydi.
Tebrik ederim anneni. İnsallah sende oyle olabilirsin

Hayir patlatmak kelimesi kaba degil.
Yani sadece kaba degil. Siz cocuga vuracaginizi soyluyorsunuz.
Cocuk elini prize sokmaya calistiginda siz ona bi tane patlaticam diyerek kendi ebeveynlerinden zarar gorecegini ifade ediyorsunuz ki bu elini prize sokmasi kadar kotu.
Cunku o cocuk size guveniyor, bu sekilde korkutarak evet belki onu orda fiziksel bir zarardan korurken manevi bir zarar veriyorsunuz.

Oysa bunu "dogru" kelimelerle de anlatabilirsiniz. Cunku o aslinda bir birey. Sadece neyin ne oldugunu bilmedikleri icin ogretilmeye ihtiyaclari var. Inatcilar, meraklilar ama emin olun ogreniyorlar ve unutmuyorlar.
Patlaticam demek ebeveynlere rahat ve kolay, en azindan biseyin zararli oldugunu saatlerce anlatmak yerine tek sozle o eylemi durdurabilmek cezbedici ama onlarin acisindan bakin.
Onlarin dunyasindan bakin.
Yarin arkadasiyla anlasamadiklarinda sorunu anlatmak yerine annesinden ogrendigi patlaticam kelimesini kullanacak. Cunku her seyi ogreniyorlar.

Evet dediğiniz doğru benim demek istediğim zaten her yaptığı yaramazlıkta inatta bunu demek değil, sadece bazen insanım tahammül edemediği noktada, 'anne sabrıda' tükendiği noktada bu laflar ağızdan cıkabiliyor. Bunu garipsemedim dedim o yüzden. Gelipte çocuklarınız anlamıyorsa dövün deseydi ona bende tepki gösterirdim, sadece onun o manada söylemediğini ve kelimelerin bazen söyleniş şeklinin değil niyetinin daha önemli olduğunu vurgulamaya çalıştım. Ama burda herkes bi gergin herkes mükemmelmiş gibi birbirini kötülüyor, sırf bu konu değil genel bu forumda bu var çok şaşkınım kadınlar arasındaki bu duruma. Daha hoşgörülü anlayışlı bakıp birazda olumlu sorgulamamız lazım, büyükler bunu yapsınki küçüklerede öyle yaklaşım olsun..
He evet diyelimki dediğiniz sakinlik olmadı benim dediğim yolla anlatıldı, sakinleşince çocuğa bu anlatılabilir ben sana böyle dedim sebebi buydu zarar görmemen için, yoksa sana vurmam sen cok değerlisin vs...

Back