• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna dur demeyen anne

Sanane??????? Istedigi gibi ziplar sarki soyler mutluuu cocugum ohhh ne guzeeeelll sefaaaaam olsunnn.. Cocuk sarkisindan bile rahatsiz oluyorsan kendini eve kapat cikma!!
Senin gibiler icin evladima pataklicam oyle mi? Evine gelen cocugun annesi mudalee etmezz oyle rahatlar var anlarimmm ama sennn baska bir kafadasinn.
Nasil bir öfke bu yaa nasil sinirlendimmm.
Cocuga siddeti nasil hak gorursun? Bende ozaman sana patlatayim nasil olur?

Arkadaslar atladiginiz minik bir nokta var.. bugun nefret ettiginiz cocuklari yetistirenler, 80-90’larin dayak yiyen, ezilen, azarlanan cocuklari.. onlarda ne kadar ise yaramis ki ayni yontemi deneyeceksiniz allah askina.. bugunun prems ve premses dedigimiz cocuklarini yetistirenler de onlar, demek ki olmuyor iste yontemi degistirmek gerekiyor..

engelli konuşamayan çocuğu olan anne ne derdi:ahhh keşke benim yavrumda bir kere bağırabılseydi şarkı söyleyebilseydi.Çocukların kıymeti bilinmeli

ama sehpayı çizmiş olması çocuğun suçu değil işte.
konu sahibesinin evinde yaşadığı durum da çocuğun suçu değil.
o çocukları yetiştiren ailelerin suçu
bu durumda çocuklara patlatmak çözüm mü?
madem anne babalarına patlatsın bir tane.

Zaten yazmaya başlarken katılıyorum ama patlatma kısmı hariç demiştim.

Tabii ki çocuğun suçu değil.Suç çocuğunu zaptedemeyen terbiye veremeyen ailede.Ama benim suçum da değil işte anlatabiliyo muyum, ben de çekmek zorunda değilim.

Çocuğunu eğitmek her anne babanın görevi eğitemiyosan da çocuğun sürekli gittiğin yerde etrafa zarar verip insanları rahatsız ediyosa o zaman dizini kırıp gezme lüksünü bırakıp evinde oturucaksın, çocuğunu parka götürüceksin, gerekirse pedagoga götürüceksin onu eğitmek için ne gerekiyosa onu yapıcaksın.

Bakıyosun anne babalara 5 yaşına gelmiş çocuklarıyla övünüyolar şunu yapıyo bunu açıyo bunu beceriyo ee ne güzel ama ne tuhaf ki en asgari toplum kurallarını bile öğrenememiş.Onca şeyiyle övünülen çocuk etrafın içine etmemeyi bilmiyo ama, “e napalım çocuk” oluveriyo bi anda.E orda durcaksın o zaman onu da kimse çekmez yani.

Çocuk anlamıyor inadı var, güzellikle hayır dediğimizde inatla devam ediyor, napalım çarpılmasını mı bekleyelim ? Yoksa vuralım mı ? İkisinide istemediğimize göre tabiiki lafımızı sertleştireceğiz zarar görmemesi için.

Iste o yuzden annelik kutsaldir.
O yuzden annelik sabir isidir.
Evet inatla devam ederse defalarca defalarca anlatip engel olabilmektir annelik.
Cocuk da carpilmaz anne engel oldukca. Tek yol patlaticam demek degildir,bu kadar sig bakmayin.

Anlatmayı, dikkatini başka yöne çekmeyi deneyebilirsiniz çocuğu dayakla tehtid etmek yerine.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama benim var ve bu yöntemler kesin işe yarıyor.
Her çocuk aynı değil inanın aylarca sayıkladığı şey oluyor, ve hiç dayak yememesine rağmen sinirlendiğinde etrafa vuran bir cocuk, öfke kontrolu yok çünkü, yardımda alınıyor..

Arkadaslar atladiginiz minik bir nokta var.. bugun nefret ettiginiz cocuklari yetistirenler, 80-90’larin dayak yiyen, ezilen, azarlanan cocuklari.. onlarda ne kadar ise yaramis ki ayni yontemi deneyeceksiniz allah askina.. bugunun prems ve premses dedigimiz cocuklarini yetistirenler de onlar, demek ki olmuyor iste yontemi degistirmek gerekiyor..

Dün bir premsesle 10 dakikam gectı
Yok artık dedım yalan degil
Bir cocuk nasıl sımartılıp ilk defa gordugu ınsana cemkırır onu da gormus oldum

yazımda yoksa sormanıza da gerek yok. Bunu savunan insan zannetmiyorum kalmamıştır.

Mucize değil işte sıradan, herkes gibi, herkesle eşit haklara sahip, herkes kadar değerli. Mucizeyse de uçan kuşun yumurtlaması kadar mucize, balığın denizde nefes alması kadar işte. Her canlı kadar mucize.
Yaw Koalina kardeş sen hangi okuldasın?
Kızımı senin okuluna yollayayım. Seneye anaokuluna başlıyor. Sonra sana gelsin.
Kaçları okuyacaksın?
Evrakta sahtecilik mi yapsam senin okula yollamak için?
Nerden bulacam iyi öğretmen pfffff

="miniminnak elif, post: 55284412, member: 852291"]Ya cocuk sevgisi ayri edepsizlestirilmis cocuk ayri. Ben neden milletin simartip tepesine cikardigi cocugunu cekeyim ki. Biz insan degil miydik. Biz neden kimsenin bir çöpüne dahi zarar vermedik. Ben turkiyede cogu ilde avm yokken markette bile bisey isterken bir kere sorardim alabilir miyiz diye. Bizim annemiz oyle bi anneydi.
çok haklısınız. Buradaki mükemmel annelere bakmayın.. onlar dışarda ya da misafirlikte rahatsız olduğunuz ebeveynler işte. Çocuk ya işte napalim diyerek çocuklarını terbiye etmekten uzak yetiştiren aileler. Himm patlatmak da olmaz tabii. Patlatmak la eğitim olsaydı şu an bu durumu yaşamazdiniz. Sonuçta bizler ya öğretmenden ya aileden bir şekilde patlak yemiş nesiliz sonuç.... Bence en önemli şey saygı empati... Ama o da gördüğünüz gibi tek tarafki... Aynen şöyle: aman yarım saat cocugumu cekiversin. Ben bugün bir konuda misafirlik adabı vardır çocuğun da olsa misafirlikte gidip kapalı kapıyı açmaması siz onu tutacaksınız bu olayın zaten başı yanlış dedim diye yemedigim laf kalmadı...

Dün bir premsesle 10 dakikam gectı
Yok artık dedım yalan degil
Bir cocuk nasıl sımartılıp ilk defa gordugu ınsana cemkırır onu da gormus oldum

Hah iste onu yetistiren annenin cocukluguna insek nasil ezilmistir ki cocuguna sinirsiz ozgurluk veriyordur.

Insan profesor kelimesini yanlis yazabilir insanlik halidir. Ama doktorluk okuyorum nedir ya...
Tip okuyorum diyorum hangi bolum hemsirelik mi diyorlar ne yazmam gerektigine de bir karışmayın artık. Bıktım usandım bu hicbir yapici yonu olmayan sadece elestiri olsun diye yapilan yorumlardan

valla konuyu okudukça sinirleniyorum
burada hiç kimse çocuğuyla ilgilenmeyen anne - babayı savunmuyor
fakat çocuk dediğin her kuralı, her değeri, her doğru davranışı ha deyince öğrenmiyor
bu bir süreç
her bağıran, ağlayan, zırlayan çocuk için "annesi ilgilenmiyor" yorumu yapılamaz
mesela ben bazen toplum içinde çocuğumun ağlamasına izin veriyorum, aksi halde o çocuğa, o anda istediği şeyin olmayacağını anlatamam, öğretemem
veya bir yerde otururken gelip bir şey için ısrar etmesini görmezden gelebiliyorum, vızır vızır vızırdanıyor
ama emin olun, görmezden gelmeden önce defalarca ona istediği şeyin olamayacağını söylemiş, anlatmaya çalışmışımdır
bu örnekler çoğaltılabilir
çocuğun eğitimi sadece evde olup, dışarıda yok sayılamaz

bir bakışla susan çocuk, yaptığının yanlış olduğunu anladığı için değil, korktuğu için susuyordur
yanlış olanı öğrendiğinde zaten yapmaz
çocukları korkutarak öğretilen şeyler de bir üyenin yazdığı gibi yalana teşvik eder, bu sefer çocuk onu, ebeveyninin olmadığı, okul gibi ortamlarda yapar

evet, misafir misafirliğini bilecek, eğer çocuk durmuyorsa, zarar veriyorsa kalkıp gidecek
ama bunlar uç noktalardaki örnekler

otobüsten ben bile sıkılıyorum, çocuk nasıl sıkılmasın
herkesin maddi durumu her yere otobüsle gidecek kadar iyi değil
çocuğu otobüste bağırıp çağıran anneler, eğer psikopat değillerse yerin dibine geçiyorlar
bazen insanın eli kolu bağlanıyor
bunu dışarıdan ayırt etmek zor

amma velakin
konu çocuk olunca şiddeti önermek, tavsiye etmek korkunç bir düşünce
ve bu düşünceyi "ama" , "fakat" vb bağlaçlarla dahi olsa savunmak da bu düşünce kadar korkunç geliyor bana

Her çocuk aynı değil inanın aylarca sayıkladığı şey oluyor, ve hiç dayak yememesine rağmen sinirlendiğinde etrafa vuran bir cocuk, öfke kontrolu yok çünkü, yardımda alınıyor..
Yardım alınması gerekecek durumda ise zaten tehtid tamamen zararlı bana göre. Uzman da zaten bunlar için bir yöntem öneriyordur mutlaka.

Çocuklar zaten evde bunlarla zaman geçiriyor dışarı cikamiyorlar bizim cocuklugumuz gibi değil şimdi zman o yüzden evden carsiya pazara giderken oyuncaklar la oynamasına karşıyım dış dünyayla alakali olmalılar azda olsa doğal yasmalilar diyorum mükemmel yetismemeli aralıksız Aktiviteler zeka gelistirici oyunlar vs katilmiyorum böyle büyütulenlere
Bahsettiğim yolculuk, misafirlik, avm restoranları. Çarşıya giderken olmaz zaten ama çarşının süresi de çocuğa fazla gelmemeli, her anne bu tarza zaten yetişemez, zor gelir onun için yıllarca oyun ablası olarak çalıştım bir hafta boş kalmadım.

Yaw Koalina kardeş sen hangi okuldasın?
Kızımı senin okuluna yollayayım. Seneye anaokuluna başlıyor. Sonra sana gelsin.
Kaçları okuyacaksın?
Evrakta sahtecilik mi yapsam senin okula yollamak için?
Nerden bulacam iyi öğretmen pfffff
ciddimisin gece gece beynim yandı da konudan:63:

Lafini sertlestirme prizi bantla, sonra da gunlerce her prize kostugunda anlat.. vurmak cozum degil cunku senin olmadigin yerde yine yapar.. ama ilgisini dagitip o prizi normallestirirsen bir sure sonra ilgisini bile cekmez.. denendi, onaylandi..
Burdan böyle anlaşılıyor işte, biz denemiyor muyuz sanıyorsunuz :) çocuklar çok zeki, demin söyledim ya aylarca kafasında tuttuğu şeyler var sırf inadından ağlaya ağlaya acı biber yiyen bir çocuk biz yanarsın yeme diyoruz diye yiyor hayır ben yicem benim o diyip..
ben zaten dediğiniz şeyleri savunuyorum, dayaktan yana değilim sadece insanın ağzından bazen cıkabiliyor demek istiyorum

Back