- 9 Ağustos 2021
- 15.362
- 52.577
- 548
- Konu Sahibi nedenbunusoruyorsun
-
Görkem'i biliyorum da Ahmet Mete olayını kaçırmışım o neydiYa da Ahmet Mete’nin…
İmdat han da varmışÇocuğuna sırf dedesinin adını koymak için satılmış ismini koyan var, bence daha kötü bir isim olamaz. Bence yasaklanmalı hatta. Buna benzer bir şey olabilir diye düşündüm.
Zaten çocuklar her şeyle dalga geçer her dalga için değiştirilmez ki mesela bana sürekli kokuyo burcu burcu diye şarkı söylelerlerdi hatta ortaokulda aburcuburcu derlersigıcık olurdumDalga geçmeleri için ismin çok çok garip olması lazım.Bir çocugun ismiyle neden dalga geçersinki zaten.
Turan han bencede mantıklı çocuk yadirgamaz duran dediginiz içinSadece Han olarak mı?
Bakındım da bulamadım konuyu. Görkem’de hadi neyse kadın kendi kendine olmadık anlamlar çıkarıyordu, Ahmet Mete’de o da yok.Görkem'i biliyorum da Ahmet Mete olayını kaçırmışım o neydi
Evet Han ismi tek başına iyi. Sonuçta Kağan diye isim varsa Han diye de olabilir. Harf değiştirmek çok basit bir işlemse de Duran’ı Turan yapın. Anlamı da güzel.Sadece Han olarak mı?
Şimdi isim var isim var yani Duran diye isim olunca haliyle dalga konusu ola bilir.Ama Burcu alıştigimiz bir isim kokuyo burcu ne ya ne alaka.Zaten çocuklar her şeyle dalga geçer her dalga için değiştirilmez ki mesela bana sürekli kokuyo burcu burcu diye şarkı söylelerlerdi hatta ortaokulda aburcuburcu derlersigıcık olurdum
Düşünsene Fizik anlatıyorsun duran araba diyorsun herkes çocuğa bakıyor.Şimdi isim var isim var yani Duran diye isim olunca haliyle dalga konusu ola bilir.Ama Burcu alıştigimiz bir isim kokuyo burcu ne ya ne alaka.
Benim ismimde lakap takmak için müsait bir isim 3 4tane böyle herkes sevdigi gibi sesleniyor dalga konusu olacak bir isimde değil Allahtan.
O ismin kökleri Şamanizme dayanıyor. Tanrıya çocuğunu adamak için satılmış ismi koyarmjl eski Türkler. Ama artık gereksizÇocuğuna sırf dedesinin adını koymak için satılmış ismini koyan var, bence daha kötü bir isim olamaz. Bence yasaklanmalı hatta. Buna benzer bir şey olabilir diye düşündüm.
Yanii,arkadaşın sonuçta olumsuz bişey desen üzülecek vermiş artık çünkü.ama çocuk çok sıkıntı yaşayacakBiri bana gelse oglumun adini imdat han koymaya karar verdik dese yere yikilana kadar gulerim kendileri nasil farkina varmamis.
Bir de yeni nesilin dinledigi sarki var imdat imdat yok mu kafamizi yakaliycak arabayi valeden aldiricak
Bu durumu yaşayan bir tek ben değilim demek ki.haklısınız aslında .ben ne ismi söylesem babası beğenmedi bir orta yolu bulamadık.son anda dedesinin ismine karar verdik.ama hiç kimse demedi koymayın bu ismi çocuğa diye.
Kötü gerçektende.Düşünsene Fizik anlatıyorsun duran araba diyorsun herkes çocuğa bakıyor.
Bu durumu yaşayan bir tek ben değilim demek ki.haklısınız aslında .ben ne ismi söylesem babası beğenmedi bir orta yolu bulamadık.son anda dedesinin ismine karar verdik.ama hiç kimse demedi koymayın bu ismi çocuğa diye
Hala ebe dede ismi diye bariz dalga konusu olabilecek isimleri veren çok maalesef .değiştirmeyi düşündüler gibi ama karar veremediler galiba,zor bir karar çünkü
Haklısınız.İmdat isminde de tanıdıklarım var.ama çocuk değil tabiki de yaşlı insanlar geneldeYani sizin durumla çok benziyor ama toplumda imdat ı çağırması daha zor.siz harf değişikliği ile Turan yada tek başına Han olarak kullanabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?