- 25 Ocak 2014
- 1.004
- 1.676
- 408
- Konu Sahibi nedenbunusoruyorsun
-
Alparslan apo diyeni ilk kez duydumOlabilir. Arkadaşım alparslan koydu millet apo diye seviyor pişman oldı
Valla ben hanhanhannn diye dalga gecerdımDuranı sildirsek sadece Han kalsa bu sefer de Hanım hanım diye dalga geçilecek
Buna benzer bir şey duymuştum evet ama günümüzde cidden çok rahatsız edici bana bu gibi isimler. Eski isimleri bende severim benim çocuklarımın isimleri de dederinin isimleri bu arada ancak anlamı kötü yada komik olan bir isim koymam çocuğuma.O ismin kökleri Şamanizme dayanıyor. Tanrıya çocuğunu adamak için satılmış ismi koyarmjl eski Türkler. Ama artık gereksiz
Konu sahibinin çocuğunun ismi de duranmış aynı mantıkta konulmuş bir isim.
Bir ailenin çok fazla ölü doğum düşük hikayesi olursa yaşayan çocuğa bu isimler takılır.
Ben olsam değiştirmez han diye seslenirdim.
Dede isimlerinin yaşatılmasını seviyorum.
Ama çok değiştirmek istiyorsa turan yapılır küçük bir tını değişimiyle kurtulur :)
Eşiniz sizin teklif ettiğiniz isimleri beğenmediği için değil babasının ismine razı gelesiniz diye hepsini reddetmiş bence.Bu durumu yaşayan bir tek ben değilim demek ki.haklısınız aslında .ben ne ismi söylesem babası beğenmedi bir orta yolu bulamadık.son anda dedesinin ismine karar verdik.ama hiç kimse demedi koymayın bu ismi çocuğa diye.
Evet benim bir kaç arkadaşım da bu şekilde değiştirdi basit bir dilekçeyle.Benim arkadaşım avukatsiz, sadece şahitle değiştirdi. Şahitler "bu isimle hitap etmiyoruz zaten" dedi, sanırım ilk celsede bitti gitti. Ama üstünden çok yil gecti.
Yakın bir akrabam da aynı şekilde avukatsiz değiştirdi
İsimde düzeltme mi yaptılar,yoksa tamamen mi değiştirdiler.ne kadar sürede sonuçlandı dava bilginiz var mı?Evet benim bir kaç arkadaşım da bu şekilde değiştirdi basit bir dilekçeyle.
Tamamen değişti. Zaten başvuruyu yaptı altı aya randevu verdiler İlk celsede de bitti diye biliyorumİsimde düzeltme mi yaptılar,yoksa tamamen mi değiştirdiler.ne kadar sürede sonuçlandı dava bilginiz var mı?
Han sorun olmaz bence. Masumlar apartmanında da Han vardı.farklı bir isim verince zor bir alışma süreci olacak muhtemelen Duran ı sildirip sadece Han olarak kalmasını düşündüm ben dışarda çoğu zaman Han olarak çağırıyorum zaten. Ama Han ile de dalga geçilir mi?yada çocuk büyüyünce madem değiştirdiniz güzel bir isim verseydiniz der mi. ama dediğim gibi zor bi karar.ama çocuk büyümeden karar verip uygulamak gerekiyor
Avukata gerek olmadan ,dilekçe verip şahitle oluyor değil mi?Tamamen değişti. Zaten başvuruyu yaptı altı aya randevu verdiler İlk celsede de bitti diye biliyorum
Bence de. Duran’ın aile için bir anlamı var en azından. Turan ne alaka.Turan güzel değil bence
farklı bir isim verince zor bir alışma süreci olacak muhtemelen Duran ı sildirip sadece Han olarak kalmasını düşündüm ben dışarda çoğu zaman Han olarak çağırıyorum zaten. Ama Han ile de dalga geçilir mi?yada çocuk büyüyünce madem değiştirdiniz güzel bir isim verseydiniz der mi. ama dediğim gibi zor bi karar.ama çocuk büyümeden karar verip uygulamak gerekiyor
Eşimin haberi varda.düşüncesi net değil.kimin ne düşündüğünü önemsemek istemiyorum.çocuğumun geleceğini düşünüyorumİnsanlar dalga geçecek bir şey elbet buluyorlar. Onu çok aşırı kafaya takmamak lazım bence.
Eşiniz ve aile isim değişikliği konusunda ok mi? İtirazları yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?