Lütfen üzülme ve korkma,6 yaş altı çocuk her halükarda annede kalıyor.Ucunuzle ayrı ayrı görüşme yapacaktir sosyal hizmet uzmanı.Cocukla anne ilişkisine de ayrıca dikkat ediyor ama çocuk bu 3 gün eğlendi diye hemen etkisinde kalsa da bolca vakit geçirirseniz birlikte yine 360 derece dönecektir çocuk bu.Sosyal hizmet uzmanınin nelere dikkat ettiğini istersen yazarım ayrıntılı.Biz o basamağı geçtik çok şükür ama dediğim gibi 6 yaş altı çocuk sende kalır.Babayla şahsi ilişki düzeni kararı gelince o surelerin dışına çıkmazsin çocuğun da kafası karışmaz.6 yaşından sonra da düzenini bozmak istemez artık hiç korkmaMerhabalar yine ben ve yine buraya çaresizliğimi dökmeye geldim.
Bir önceki konumu yukarıya alıntıladım. Nitekim haftasonu alamadı babası oğlumu, istemedim, izin vermedim.
Ama ne yaptı? İnat, intikam duygusu, öfke, canımı yakma arzusu bu...
Pazartesi okuldan aldı çocuğu, tamam dedim, bu gece kalacak mı sende, kalacak dedi, yarın getiririm dedi, tamam dedim.
Salı akşamı bekledim, getirmedi. Bir gece daha kalacak bende diye aradı. Sinirlendim ama sustum çünkü hala mahkemeden geçici velayet çıkmadı. Çarşamba akşamı bekledim, getireceğim dedi, sonra aradı, arkadaşlara geldik, onların çocuğuyla oynuyor oğlum, gelmek istemiyor, bu gece de kalacağız burda dedi. (Arkadaşlarını karı-koca tanıyorum, evliyken çok sık görüşür, kalırdık birbirimizde, burda bir sorun yok) Tabi ben delirdim bu sefer. Bir gece için konuşmuştuk, bana oğlumu getir dedim. Getirmiyorum, ben de babasıyım, benim de hakkım onu görmek vs dedi. Dedim ki ben bugüne kadar asla senin görmeni engellemedim, istediğin zaman gördün, aldın. Ama 1 gece dedin, 3 gece kalacak, bunu inat diye yapıyorsun getir dedim. Çok sinirlendim, kontrolümü kaybettim, polisi arar, çocuğumu aldırırım dedim. Ara dedi kapattı telefonu.
Sonra avukatı aradı, o da üstüme geldi. Ortada henüz velayet yok, istediği zaman alır, bırakır, babası onun, vs. Uzaklaştırma kararım var dedim. Onun süresi bitti dedi avukatı. Takip ediyorlarmış demek ki, tesadüf değil bu zamanlama. Baya bi atıştık avukatıyla, hadi çağır bakalım polisi, ne yapacaklar merak ediyorum, dedi. Tabi hiçbirşey yapamazdım, çünkü tedbir kararımın süresi bitmişti, uzatılması için başvurduk ama karar çıkmadı henüz.
Avukatı üstü kapalı tehdit etti, gerekirse bu konuda dava açarız dedi (velayet davasını kastediyor). Ben de delirdim tabi, açın dedim, hadi alabiliyorsanız açın dedim.
İlk kez kontrolümü kaybettim, ilk kez fevri davrandım ama çocuğumu çok merak ediyordum, çok özlemiştim, ilk kez 3 gece ayrı kaldım oğlumdan, bütün gece ağladım.
Evet, alışmam lazım belki bu ayrılıklara. Ama yapamıyorum, beni bu süreçte ayakta tutan oğlumun varlığıymış, o yanımda değilken çok çaresizim, çok zayıfım. Bir anda yıkıldım, resmen yıkıldım.
Perşembe sabahı konuştum oğlumla, bana anne ben seni özlemedim, oyun oynuyorum arkadaşımla dedi, işyerinde hıçkıra hıçkıra ağladım.
Akşama doğru mesaj attım, oğlumu lütfen getir dedim, getiricem yazdı, akşam 8.30 da getirdi.
O saate kadar kalbim patlayacak gibi acıyordu, oğluma sarılınca hayata döndüm.
Ancak... Oğlum bana karşı çok soğuk. Çok durgun ve mutsuz. Dün akşam üzgünüm diyip durdu. Neden dedim, babam da bizim evimize gelsin, o da bizimle yaşasın dedi. Oyun oynamak istedim, istemiyorum dedi, benim uykum var dedi, erkenden gidip uyudu. Sabah uyandığında hala çok üzgünüm anne, ben artık hep üzgün olacağım dedi. Hiç gülmicem dedi. Sabah okula gitmek istemedi, zor ikna ettim.
Belki okuyanlara çok saçma gelecek ama ben oğlumu kaybedecek gibi hissediyorum. Ödüm kopuyor. Ölecek gibi oluyorum bu düşünce gelince. Benden onu alacaklar gibi geliyor, beynim uyuşyor. Bi de o böyle benden uzaklaşınca...
Ne yapacağım, nasıl aşacağım bu korkuyu, o daha minicik bir çocuk, yaptıklarına söylediklerine çok mu anlam yüklüyorum?
Yine değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
OğlunuU en acilinden çocuk psikoloğuna götürün. Babası beynini yıkamışElbette paylaştım.
Yahu anlamadığım avukatı kim oluyor da seni arayip tehdit edebiliyor. Sizin avukatiniz yok mu? Siz avukatıyla muhattap olmak zorunda değilsiniz. Avukatinizla iletişim kursunlar. Size göz dağı vermişler ve başarıya ulaşmışlar. Avukatiniza danışın ama sonuçta onların yaptığı da psikolojik şiddet şuan.Merhabalar yine ben ve yine buraya çaresizliğimi dökmeye geldim.
Bir önceki konumu yukarıya alıntıladım. Nitekim haftasonu alamadı babası oğlumu, istemedim, izin vermedim.
Pazartesi okuldan aldı çocuğu, tamam dedim, bu gece kalacak mı sende, kalacak dedi, yarın getiririm dedi, tamam dedim.
Salı akşamı bekledim, getirmedi. Bir gece daha kalacak bende diye aradı. Sinirlendim ama sustum çünkü hala mahkemeden geçici velayet çıkmadı. Çarşamba akşamı bekledim, getireceğim dedi, sonra aradı, arkadaşlara geldik, onların çocuğuyla oynuyor oğlum, gelmek istemiyor, bu gece de kalacağız burda dedi. (Arkadaşlarını karı-koca tanıyorum, evliyken çok sık görüşür, kalırdık birbirimizde, burda bir sorun yok) Tabi ben delirdim bu sefer. Bir gece için konuşmuştuk, bana oğlumu getir dedim. Getirmiyorum, ben de babasıyım, benim de hakkım onu görmek vs dedi. Dedim ki ben bugüne kadar asla senin görmeni engellemedim, istediğin zaman gördün, aldın. Ama 1 gece dedin, 3 gece kalacak, bunu inat diye yapıyorsun getir dedim. Çok sinirlendim, kontrolümü kaybettim, polisi arar, çocuğumu aldırırım dedim. Ara dedi kapattı telefonu.
Sonra avukatı aradı, o da üstüme geldi. Ortada henüz velayet yok, istediği zaman alır, bırakır, babası onun, vs. Uzaklaştırma kararım var dedim. Onun süresi bitti dedi avukatı. Takip ediyorlarmış demek ki, tesadüf değil bu zamanlama. Baya bi atıştık avukatıyla, hadi çağır bakalım polisi, ne yapacaklar merak ediyorum, dedi. Tabi hiçbirşey yapamazdım, çünkü tedbir kararımın süresi bitmişti, uzatılması için başvurduk ama karar çıkmadı henüz.
Avukatı üstü kapalı tehdit etti, gerekirse bu konuda dava açarız dedi (velayet davasını kastediyor). Ben de delirdim tabi, açın dedim, hadi alabiliyorsanız açın dedim.
İlk kez kontrolümü kaybettim, ilk kez fevri davrandım ama çocuğumu çok merak ediyordum, çok özlemiştim, ilk kez 3 gece ayrı kaldım oğlumdan, bütün gece ağladım.
Evet, alışmam lazım belki bu ayrılıklara. Ama yapamıyorum, beni bu süreçte ayakta tutan oğlumun varlığıymış, o yanımda değilken çok çaresizim, çok zayıfım. Bir anda yıkıldım, resmen yıkıldım.
Perşembe sabahı konuştum oğlumla, bana anne ben seni özlemedim, oyun oynuyorum arkadaşımla dedi, işyerinde hıçkıra hıçkıra ağladım.
Akşama doğru mesaj attım, oğlumu lütfen getir dedim, getiricem yazdı, akşam 8.30 da getirdi.
Ancak... Oğlum bana karşı çok soğuk. Çok durgun ve mutsuz. Dün akşam üzgünüm diyip durdu. Neden dedim, babam da bizim evimize gelsin, o da bizimle yaşasın dedi. Oyun oynamak istedim, istemiyorum dedi, benim uykum var dedi, erkenden gidip uyudu. Sabah uyandığında hala çok üzgünüm anne, ben artık hep üzgün olacağım dedi. Hiç gülmicem dedi. Sabah okula gitmek istemedi, zor ikna ettim.
Belki okuyanlara çok saçma gelecek ama ben oğlumu kaybedecek gibi hissediyorum. Ödüm kopuyor. Ölecek gibi oluyorum bu düşünce gelince. Benden onu alacaklar gibi geliyor, beynim uyuşyor. Bi de o böyle benden uzaklaşınca...
Ne yapacağım, nasıl aşacağım bu korkuyu, o daha minicik bir çocuk, yaptıklarına söylediklerine çok mu anlam yüklüyorum?
Yahu anlamadığım avukatı kim oluyor da seni arayip tehdit edebiliyor. Sizin avukatiniz yok mu? Siz avukatıyla muhattap olmak zorunda değilsiniz. Avukatinizla iletişim kursunlar. Size göz dağı vermişler ve başarıya ulaşmışlar. Avukatiniza danışın ama sonuçta onların yaptığı da psikolojik şiddet şuan.
Büyük ihtimalle de karşı avukat bayandır. Bende benzer seyleri yaşadım. Açmadım aradı sürekli, meşgule attım mesaj atmaya başladı. En son bir kez daha ararsan seni baroya şikayet edeceğim mesajlarıni kanıt gösterip dedim kesti aramayı. Yahu avukat bu yaa diyorlar ya avukat önemli. Bence değil kendi işini kendin takip edeceksin onların sadece hukuki bilgisinden yararlanacaksin. . Çünkü meslek gereği yalana, hileye her türlü pisliğe aliskinlar... Senin avukatın 3 kuruşa seni bile satabilir diye düşünüyorumKarşı taraf da avukatı da y.vşak afedersiniz
Bir kadına çocuğuyla şantaj yapmaktan çekinmiyorlar şefersizler
Ayrıca avukat bir uyuşturucu bağımlısı ve tecavüzcü pisliği savunuyor. Para için şu yapılmaz yanş Allah akıl fikir versin
Aynı şeyi yazmaya geldim karşı avukat sindirme politikası uyguluyor. Konu sahibesi senden korkmuyorum y.vşak sakın beni arama diyip yüzüne kapatmalı
Çocugun beynini yıkamıilar bu sürece.Merhabalar yine ben ve yine buraya çaresizliğimi dökmeye geldim.
aralarında mesleğini kötüye kullananlar var diye bütün avukatlara böyle ithamlarda bulunamazsınız.her mesleğin iyisi kötüsü var ayrıca.kadın zaten zor durumda derdini anlatmış üzüntülü.bir de avukatın seni 3 kuruşa satabilir denmez denmemeliBüyük ihtimalle de karşı avukat bayandır. Bende benzer seyleri yaşadım. Açmadım aradı sürekli, meşgule attım mesaj atmaya başladı. En son bir kez daha ararsan seni baroya şikayet edeceğim mesajlarıni kanıt gösterip dedim kesti aramayı. Yahu avukat bu yaa diyorlar ya avukat önemli. Bence değil kendi işini kendin takip edeceksin onların sadece hukuki bilgisinden yararlanacaksin. . Çünkü meslek gereği yalana, hileye her türlü pisliğe aliskinlar... Senin avukatın 3 kuruşa seni bile satabilir diye düşünüyorum
Ben onun avukatından bahsetmedim ki genel olarak söyledim yok mu böyle şeyler. Tabiki her avukat aynı kefete konulmaz. Sırf yanlısı savunmam diye dava almayan avukat tanıyorum. Ama malesef aksi de bir hayli fazla. Benim söylediğim sanki abartılarak yanlış anlaşılmış yada ben yanlış anlattım. Mesela şunu düşündüm karşı avukat bunları yaparken konu sahibinin avukatı nerde? Madem kendi muhattap olacak niye avukat tuttu ki arkadaş. Yazık değil mi sinirlerine...aralarında mesleğini kötüye kullananlar var diye bütün avukatlara böyle ithamlarda bulunamazsınız.her mesleğin iyisi kötüsü var ayrıca.kadın zaten zor durumda derdini anlatmış üzüntülü.bir de avukatın seni 3 kuruşa satabilir denmez denmemeli
Okurken yüreğim daraldı neler hissetiğinizi anlayabiliyorum. Çoçuğun beynini yıkıyor kocanız denen yaratık (insan demek istemiyorum kusura bakmayın) hem de küçüçük çoçupun psikolojik sağlığını hiçe sayarak sırf kendi hırsları ve intikam duygusu tatmin etmek için yapıyor bunu. Ne yazık ki çoçuk bunu idrak edecek yaşta değil. Bilmiyorum insan bazen mutlu geçirdiği anları düşününce karşısındakinin nasıl böle çanavarlaştığına anlam veremiyor. Üzgünüm gerçekten beki de çoçuğunuza uygun bir dille babasının yediği naneleri anlatmalısınız madde bağımlısı bir babanın çoçuğunuzun psikolojisini bozmasından ve ona kötü örnek olmasından daha iyidir belki...Benim de en çok korktuğum şey bu bebğim çok küçük şuan o yüzden sıkıntı yaşamıyorum şuan ama ileriyi düşünmeden de edemiyorum malesef. Büyüdükçe babasına gidip kalacak ve eminim ki benim vasıfsız da çoçuğumu manipüle etmeye çalışıcak hatta ailesi de... Keşke sağlıklı düşünüp bu kini öfkeyi kenara bırakıp çoçuğun psikolojisini düşünüp, biz anlaşamadık deyip, çoçuğu silah olarak kullanmasalar. O zaman asla çoçuğuma babasının pisliklerini anlatıp zihnini kirletmem hatta görüş günleri bile mühim değil istediğinde gelsin alsın çoçuğum her istediğinde gitsin babasına beraber doğum günü kutlayalım vs çoçuğum annem babaö ayrı ama beni çok seviyolar diyenilsin çok isterim bunu fakat tersi olur diye ki bu ihtimal çok fazla tüm mesajları saklıyorum dava dilekçelerini bile ilerde çoçuğumu zehirlerse diye belki yanlış bir tutum ama aklını bulandırırlar anne senle kalmak istemiyorum der diye çok korkuyorum böle bir durumda kalırsam ben anlatırım herşeyi usturuplu bir şekildeMerhabalar yine ben ve yine buraya çaresizliğimi dökmeye geldim.
Avukatına soyleseydi zaten konu sahibini yatistirirdi,böyle şeyler yaptırmazdi yapmazdı diye düşünüyorum.Ben onun avukatından bahsetmedim ki genel olarak söyledim yok mu böyle şeyler. Tabiki her avukat aynı kefete konulmaz. Sırf yanlısı savunmam diye dava almayan avukat tanıyorum. Ama malesef aksi de bir hayli fazla. Benim söylediğim sanki abartılarak yanlış anlaşılmış yada ben yanlış anlattım. Mesela şunu düşündüm karşı avukat bunları yaparken konu sahibinin avukatı nerde? Madem kendi muhattap olacak niye avukat tuttu ki arkadaş. Yazık değil mi sinirlerine...
Ben boşanma davası açtıktan sonra eşim de karşı boşanma davası açmış. Sürekli ben daha çok boşanmak istiyorum diyormuş çevresindekilere. Ama yine de barışmak istemiyor diyemem. Hayatta onunla ilgili kesin birşey konuşmam. Bana inat diye dava açar, sonra barışmak ister. Çocuğun velayetini istemem der, bir anda velayet davası açar! Herşeyi yapabilir.Esiniz barismak istiyor mu?
Benim babam da beni aldiginda "sen benim yanima gel, sen gelirsen annen dayanamaz o da evimize doner, yeniden anne baba cocuk olmamizi istemez misin" vs şeklinde beni ikna etmeye calisirdi. Esiniz de muhtemelen oglunuzu doldurmaya calismis sizi barismaya ikna etmek icin.
Bir de bunlar cocuk. Orada arkadaslariyla vs cok eglendiyse onun da etkisi vardir gitmek için.
evet kesinlikleOrada fazla eğlenmiş bu yüzden de böyle söylemiştir. Üzülmeyin, bir hafta sonu temizliğiniz kalsın mesala, beraber keyif aldığınız şeyleri yapın. Çocuklar nerede eğleniyor ise orada kalmak istiyor. Sizin yaptığınız fedakarlıkları, hayat mücadelenizi anlayacak çağda değil.