- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi ceycey0406
-
hayır cook haklisiniz. ne mubasebet yakin temas dokunma. asla goz yummayın.selam arkadaşlar.5.5 yaşındaki kızım bu sene bir devlet anaokuluna devam ediyor.Öğretmenler günü yerli malı v.b gibi etkinliklerde öğretmen sınıfa öğrencilerden birinin amcası olan 30 yaşlarında bir adamı fotoğraf çekecek diye hep sınıfa alıyor.Etkinlik boyunca hep sınıfta kalıyor bu kişi.Çocuklarla konuşuyor.Yakından resimlerini çekiyor.En son yerli malı haftasında biz diğer veliler sınıfta değildik .Sadece sınıf annesi girdi sınıfa.Ama bu adam gene sınıftaymış ve fotoğraf çekmeyi öğretecekmiş çocuklara diye kızımla ve diğer çocuklarla yakın temasta bulunmuş kolunu sarmış çocuğa.Eşimle ben bu durumu sınıf annesinin çektığı resımle whatsap tan görünce çok sinirlendik hemen okula gidip kızımızı aldık.öğretmen kendini savundu.Oda bir veli ve fotoğraf öğretiyor çocuklara dedi.Bir anaokulu öğretmeninin sınıfta çocuklarımıza veli bile olmayan hadi ki veli olsun bir adamın temasına izin verme hakkı var mı.biz mi aşırı tepki verdik haklımıyız.yorum yaparsanız çok sevineceğim
selam arkadaşlar.5.5 yaşındaki kızım bu sene bir devlet anaokuluna devam ediyor.Öğretmenler günü yerli malı v.b gibi etkinliklerde öğretmen sınıfa öğrencilerden birinin amcası olan 30 yaşlarında bir adamı fotoğraf çekecek diye hep sınıfa alıyor.Etkinlik boyunca hep sınıfta kalıyor bu kişi.Çocuklarla konuşuyor.Yakından resimlerini çekiyor.En son yerli malı haftasında biz diğer veliler sınıfta değildik .Sadece sınıf annesi girdi sınıfa.Ama bu adam gene sınıftaymış ve fotoğraf çekmeyi öğretecekmiş çocuklara diye kızımla ve diğer çocuklarla yakın temasta bulunmuş kolunu sarmış çocuğa.Eşimle ben bu durumu sınıf annesinin çektığı resımle whatsap tan görünce çok sinirlendik hemen okula gidip kızımızı aldık.öğretmen kendini savundu.Oda bir veli ve fotoğraf öğretiyor çocuklara dedi.Bir anaokulu öğretmeninin sınıfta çocuklarımıza veli bile olmayan hadi ki veli olsun bir adamın temasına izin verme hakkı var mı.biz mi aşırı tepki verdik haklımıyız.yorum yaparsanız çok sevineceğim
yılbaşı partisi olacak gelecek hafta e gene bu adam gelecek resım çekilecek diye nesi normal bunun anlıyamadım ben .Bu duruma birinin dur demesi lazım değil mi.çocuğumu nasıl eğitecekmişim ben bu duruma karşı onu anlıyamadım çocuk sınıfında ve öğretmenine guvenıyor sonuçta
Bende sınıf annesiyim. Öğretmenler günü. 23 nisan vs ne varsa resmini ben çekerim. Sadece 1 kere 23 nisanda fotocu ayarlamak istedik parası ile oda. Bu adam in mi cinmi ne alaka beleş geziyor hergün sınıfta resim ayağına. Etkinlik günleri ben yoksam öğretmen var görevli var stajyer var 1 o çeker atar bana whatsup dan bende veliler için açtığım gruba atarım ki çoğu okulda olan uygulama bu. Öğretmen çok mu genç sizin. Genç yeni öğretmen ise işgüzarlık yapmış olabilir. Uzun süredir öğretmen olan birinin bunu yapmasını beklemiyorum hiç. Ayrıca o okulun yöneticisi armut mu topluyor okuldabir de şu var öğretmenler gününde biz velilerde sınıftaydık sadece bayan velilerdik etkinlik yıyecekler hediyevb.gibi organızasyonlar yaptık.Bu adam gene sınıftaydı ve herkesin resmini çekti temas olmasa bile .Ben bir bayan olarak sadece arada kapıda selam verdığım bir adamın resimlerımi çekmesine de kızdım .ne işi var resımlerin onda.face de bile yk resmim benim.bu olaya da tek tepki veren ben oldum.en gerici benim galiba anlıyamadım gitti
Ama öğretmenin gözü önünde de nasıl bir taciz olabilir ben de onu anlamıyorum canım.
Sonuçta elbette kötü niyetli insanlar olabilir ama bunu öğretmenin yanında yapacak kadar
manyak değildir kimse değil mi?
Öğretmen sınıfta yalnız bırakıp gitmişse o bir ihmal tabi ama..
Bir de ben konu sahibinin hassasiyetini diğer saydıkları için de fazla buldum.
Yavrumun resmi videosu kimsede olsun istemem diyor da okul etkinlikleri, tiyatrosu, yıl sonu gösterisi olur.
Bunlardan çocuğunu ayrı mı tutacak?
Ya da işin içinde çocuğu varsa onunla ilgili ortak gösterileri nasıl paylaşacak?
Tamam zaman kötü de böyle paranoyak da yaşanılmaz.
Birilerine güvenmek güzel bir şeydi.
İnsanlar ne hale geldi yazık..
siz beni anlamadınız galiba açıklayayım.Tabi ki resimleri çekilecek toplu ya da tek.Ama niye hep bu kişi çekiyor vasfı ne.Neden bu kişiden başka erkek veli olmuyor sınıfta etkinliklerde sadece toplantılara katılıyorlar ya da öğretmenle konuşmaya ya da çocuklarını bırakıp almaya geliyorlar.Neden bir adam sınıftaki benim her davranışımı her hareketimi resimlesin ya da diğer bayanların ve de çocukların bu hakkı nerden buluyor.Artı neden kapalı bayanlar bile bu durumdan rahatsız olmuyor.Bu adam bu resımleri belki de kötü amaçla kullanacak nerden bileceğiz.Sonuçta bayan veliler etkınlık diye daha güzel gıyıyor sac makyaj yapıyor neden bu adam resimliyor bizi etkınlık boyunca biz kendimizi resımleyebılmekten acizmiyiz hocam çoğumuz eğitimliyiz
sonunda beni anlıyan bir k.k üyesi daha teşekkürler hanımefendi.Bu gericilik değil işte çocuğun ve kendimin mahremiyetini güvenliğini sağlama endişesiTemasa gelene kadar, ailenin izni-haberi olmadan çocuğunun fotoğrafının çekilmesi ne demektir ya?!
Annemin kuzeni anlatmıştı kendisi Almanya'da yaşıyor; torunu anaokulundayken, kendisi hep beraber arkadaşlarıyla bir hatıra fotoğrafı çekmek istemiş ve anaokulu hocasına söylemiş. Hocaları ise "Kesinlikle izin veremeyiz, burada her çocuk bize emanet ve ailelerinin bilgisi olmadan tek poz dahi alamazsınız, kendi torununuzun fotoğrafını tek olarak çekebilirsiniz" demiş. Bu disipline, bu dikkate, bu emanete sahip çıkma duygusuna hayran kaldım demişti kadın anlatırken. Doğru, sonuna kadar da hak vermiştim.
Bizim "Aman cinim nooolcak"çılar, çektikleri fotoğrafları yine ailenin bilgisi olmadan internette bile paylaşıyorlar.
Cahillik ya, ca-hil-lik!
uzun süredir öğretmen kendi çocuğuda 2 yaş kuçuk ama aynı sınıfta kızımla kendi kızınada temasta bulunmuş ama o normal buluyor anlamıyorum ben insanlarıBende sınıf annesiyim. Öğretmenler günü. 23 nisan vs ne varsa resmini ben çekerim. Sadece 1 kere 23 nisanda fotocu ayarlamak istedik parası ile oda. Bu adam in mi cinmi ne alaka beleş geziyor hergün sınıfta resim ayağına. Etkinlik günleri ben yoksam öğretmen var görevli var stajyer var 1 o çeker atar bana whatsup dan bende veliler için açtığım gruba atarım ki çoğu okulda olan uygulama bu. Öğretmen çok mu genç sizin. Genç yeni öğretmen ise işgüzarlık yapmış olabilir. Uzun süredir öğretmen olan birinin bunu yapmasını beklemiyorum hiç. Ayrıca o okulun yöneticisi armut mu topluyor okulda
Ama öğretmenin gözü önünde de nasıl bir taciz olabilir ben de onu anlamıyorum canım.
Sonuçta elbette kötü niyetli insanlar olabilir ama bunu öğretmenin yanında yapacak kadar
manyak değildir kimse değil mi?
Öğretmen sınıfta yalnız bırakıp gitmişse o bir ihmal tabi ama..
Bir de ben konu sahibinin hassasiyetini diğer saydıkları için de fazla buldum.
Yavrumun resmi videosu kimsede olsun istemem diyor da okul etkinlikleri, tiyatrosu, yıl sonu gösterisi olur.
Bunlardan çocuğunu ayrı mı tutacak?
Ya da işin içinde çocuğu varsa onunla ilgili ortak gösterileri nasıl paylaşacak?
Tamam zaman kötü de böyle paranoyak da yaşanılmaz.
Birilerine güvenmek güzel bir şeydi.
İnsanlar ne hale geldi yazık..
tebrik ederim çok güzel açıklamışsınız.yabancı biri dışarda bizle konuşmak istese taa nefesimize kadar sokulsa temas etmeden rahatsız olmazmıyız bu da tacizdir bana göreŞöyle bir düzeltme yapayım, taciz olması için kişinin illa ki eyleme geçmesi gerekmez. Yani en ekstrem örneği veriyorum, adam pedofildir, çocuğa sarılır zevk alır, bu taciz. Çocuğun haberi yok, fiziksel olarak yaptığı "rahatsız edici" bir eylem yok, ama taciz bu. Herkeste olan kişisel alan kavramı çocuklar için de geçerlidir. Yüzden bir karış kadar uzağı insanın kişisel alanı, mahremiyet bölgesidir. Sizin bu alanınıza giren birini ya öper/sarılırsınız ya da rahatsız olursunuz. Bu adam onlar için yabancı olduğuna göre kolunu çocukların omuzlarına atması çocukların kişisel alanlarını ihlal etmesi demektir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
tebrik ederim çok güzel açıklamışsınız.yabancı biri dışarda bizle konuşmak istese taa nefesimize kadar sokulsa temas etmeden rahatsız olmazmıyız bu da tacizdir bana göre
Şöyle bir düzeltme yapayım, taciz olması için kişinin illa ki eyleme geçmesi gerekmez. Yani en ekstrem örneği veriyorum, adam pedofildir, çocuğa sarılır zevk alır, bu taciz. Çocuğun haberi yok, fiziksel olarak yaptığı "rahatsız edici" bir eylem yok, ama taciz bu. Herkeste olan kişisel alan kavramı çocuklar için de geçerlidir. Yüzden bir karış kadar uzağı insanın kişisel alanı, mahremiyet bölgesidir. Sizin bu alanınıza giren birini ya öper/sarılırsınız ya da rahatsız olursunuz. Bu adam onlar için yabancı olduğuna göre kolunu çocukların omuzlarına atması çocukların kişisel alanlarını ihlal etmesi demektir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.
İdare ile çok net bir dille konuşun derim. Kabuledilecek birşey değil bence.uzun süredir öğretmen kendi çocuğuda 2 yaş kuçuk ama aynı sınıfta kızımla kendi kızınada temasta bulunmuş ama o normal buluyor anlamıyorum ben insanları
evet bu en medeni modern ülkelerden biri olan Almanya da bir de.Sorun ahlaki dini değil işte sorun pedegojik güvenlik kişi mahremiyetine saygı insana saygı sorunuYa kesinlikle haklisiniz cok yalnis hreketler yaptiklari hic iyi birsey degil bana kalirsa. Iyi niyet olsa bile mesafe mesafe. Ablam birkere ana okul ögretmenini aradi haber verdi bugün ben gelemicem kizkardesim gelecek kizimi almaya diye. Ögretmen beni ilk defa gördü ve sorgu yagmuruna tutdu beni kapidan girer girmez yigenimi de sorgulari bu kadin kim feln taniyormusun diye. Hani herangi bir insan da olabilirdim sonucta.
Ve ben almanyada yasiyorun benim arkdasim ana okulund stajerlik yapti ve okul icin bir dosya hazirliyorsun bu zaman icinde ne ögrendin gibisinden is ortami nasildi diye. Ve o dosyalarin icinde illaki resimolmali ama ana okul ögretmenleri asla izin vermiyor cocuklarin resimlerini cekmeye. Bütün odalari oyun yerini felan cocuklar yokkekn cekti dosya icin. Yani kesinlikle kimse ve kimse izin vermiyor burada. Dogru olani da bu zaten bunu savunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?