çocuğuma dokunma

hayır cook haklisiniz. ne mubasebet yakin temas dokunma. asla goz yummayın.

Temasa gelene kadar, ailenin izni-haberi olmadan çocuğunun fotoğrafının çekilmesi ne demektir ya?!
Annemin kuzeni anlatmıştı kendisi Almanya'da yaşıyor; torunu anaokulundayken, kendisi hep beraber arkadaşlarıyla bir hatıra fotoğrafı çekmek istemiş ve anaokulu hocasına söylemiş. Hocaları ise "Kesinlikle izin veremeyiz, burada her çocuk bize emanet ve ailelerinin bilgisi olmadan tek poz dahi alamazsınız, kendi torununuzun fotoğrafını tek olarak çekebilirsiniz" demiş. Bu disipline, bu dikkate, bu emanete sahip çıkma duygusuna hayran kaldım demişti kadın anlatırken. Doğru, sonuna kadar da hak vermiştim.

Bizim "Aman cinim nooolcak"çılar, çektikleri fotoğrafları yine ailenin bilgisi olmadan internette bile paylaşıyorlar.
Cahillik ya, ca-hil-lik!

Öğretmenine güveniyorsa öğretmenine sarılır, onu öper hanımefendi.
Öğretmenin olduğu ortama giren herkesin kendisine dokunmasına izin verecek diye bir şey yok.
Bu çocuklar kişi ayırabilir, kendisini uzak tutabilir.
Haa çocuk bu unutur, heves eder diyorsanız o başka.
Ben de bu her zaman her yerde olabilir diyorum.

Öğretmen çok istiyorsa kendisi çeksin fotoğraflarını ya.Başkasına ne gerek var ne kadar tanıyor bu adamı ki güvenip savunuyor ?

siz beni anlamadınız galiba açıklayayım.Tabi ki resimleri çekilecek toplu ya da tek.Ama niye hep bu kişi çekiyor vasfı ne.Neden bu kişiden başka erkek veli olmuyor sınıfta etkinliklerde sadece toplantılara katılıyorlar ya da öğretmenle konuşmaya ya da çocuklarını bırakıp almaya geliyorlar.Neden bir adam sınıftaki benim her davranışımı her hareketimi resimlesin ya da diğer bayanların ve de çocukların bu hakkı nerden buluyor.Artı neden kapalı bayanlar bile bu durumdan rahatsız olmuyor.Bu adam bu resımleri belki de kötü amaçla kullanacak nerden bileceğiz.Sonuçta bayan veliler etkınlık diye daha güzel gıyıyor sac makyaj yapıyor neden bu adam resimliyor bizi etkınlık boyunca biz kendimizi resımleyebılmekten acizmiyiz hocam çoğumuz eğitimliyiz

Ogretmeni sikayet edin milli egitime ,oyle her akli esen cocuklara birsey ogretemez ,

Bende sınıf annesiyim. Öğretmenler günü. 23 nisan vs ne varsa resmini ben çekerim. Sadece 1 kere 23 nisanda fotocu ayarlamak istedik parası ile oda. Bu adam in mi cinmi ne alaka beleş geziyor hergün sınıfta resim ayağına. Etkinlik günleri ben yoksam öğretmen var görevli var stajyer var 1 o çeker atar bana whatsup dan bende veliler için açtığım gruba atarım ki çoğu okulda olan uygulama bu. Öğretmen çok mu genç sizin. Genç yeni öğretmen ise işgüzarlık yapmış olabilir. Uzun süredir öğretmen olan birinin bunu yapmasını beklemiyorum hiç. Ayrıca o okulun yöneticisi armut mu topluyor okulda

Evet fotoğrafı olmasın kısmı biraz abartı haklısın ; çünkü bundan kaçış yok. Ama ne idüğü belirsiz kaydı kuydu olmayan bir adamın benden habersiz çocuğuma sarılıp birşeyler anlatması benim de sinirimi bozardı..

Keşke velilere önceden bilgilendirme yapsaymış. Wats ap grupları var şimdi hepsinin 2 satır yazsaymış velilerin olurunu alsa imiş keşke..

Şimdi ben bunu anlayabilirim.
Evet bence de gerek yok hepimizin elinde akıllı telefon.

Ama profesyonel biri çeksin fotoğrafçılık eğitimi almış biri demiştir belki öğretmeniniz bilemeyiz.
En sağlıklı bilgiyi de kendisinden alırsınız.
Bundan sonrası için sizlerin hassasiyetini muhakkak dikkate alır.

Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum.

Ama az önce dediniz ya ben çocuğumun fotoğrafı samimi olmadığım başka velide olsun bile istemem diye.

Bunlar abartı işte.
O sınıfın bir parçasıysanız eğer çocuğunuzun katıldığı toplu etkinliklerin toplu fotoğrafı da olur, videosu da çekilir.
Bunlarda ya kızınız rol almayacak ya da siz sınıfın tüm velileri ile o resimleri paylaşmaya razı olacaksınız.

Uyum gerektiren konular vardır. İstemem, hoşlanmam diye diretemeyeceğimiz konular vardır.
Bunları anlatmak istedim.

İnşallah şimdi anlaşılabilmişimdir..

İyi geceler dilerim..

sonunda beni anlıyan bir k.k üyesi daha teşekkürler hanımefendi.Bu gericilik değil işte çocuğun ve kendimin mahremiyetini güvenliğini sağlama endişesi

uzun süredir öğretmen kendi çocuğuda 2 yaş kuçuk ama aynı sınıfta kızımla kendi kızınada temasta bulunmuş ama o normal buluyor anlamıyorum ben insanları

Şöyle bir düzeltme yapayım, taciz olması için kişinin illa ki eyleme geçmesi gerekmez. Yani en ekstrem örneği veriyorum, adam pedofildir, çocuğa sarılır zevk alır, bu taciz. Çocuğun haberi yok, fiziksel olarak yaptığı "rahatsız edici" bir eylem yok, ama taciz bu. Herkeste olan kişisel alan kavramı çocuklar için de geçerlidir. Yüzden bir karış kadar uzağı insanın kişisel alanı, mahremiyet bölgesidir. Sizin bu alanınıza giren birini ya öper/sarılırsınız ya da rahatsız olursunuz. Bu adam onlar için yabancı olduğuna göre kolunu çocukların omuzlarına atması çocukların kişisel alanlarını ihlal etmesi demektir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

tebrik ederim çok güzel açıklamışsınız.yabancı biri dışarda bizle konuşmak istese taa nefesimize kadar sokulsa temas etmeden rahatsız olmazmıyız bu da tacizdir bana göre

tebrik ederim çok güzel açıklamışsınız.yabancı biri dışarda bizle konuşmak istese taa nefesimize kadar sokulsa temas etmeden rahatsız olmazmıyız bu da tacizdir bana göre

Elbette tacizdir, kişisel alanı ihlaldir. Biz genelde toplum olarak canım cicimli bir toplum olduğumuzdan çoğunlukla kişisel alanı ihlal ediyoruz, mesela daha yeni tanıştığımız bir insanın hemen bizi yanaklarımızdan öpmesi, kolunu omzuna atması. Bunlar yakınlık gibi görülse de aslında bir yabancı için karşısındakinin kişisel alanını ihlale girer. Kol kadar uzaklık ideal konuşma mesafesidir.

Ya kesinlikle haklisiniz cok yalnis hreketler yaptiklari hic iyi birsey degil bana kalirsa. Iyi niyet olsa bile mesafe mesafe. Ablam birkere ana okul ögretmenini aradi haber verdi bugün ben gelemicem kizkardesim gelecek kizimi almaya diye. Ögretmen beni ilk defa gördü ve sorgu yagmuruna tutdu beni kapidan girer girmez yigenimi de sorgulari bu kadin kim feln taniyormusun diye. Hani herangi bir insan da olabilirdim sonucta.
Ve ben almanyada yasiyorun benim arkdasim ana okulund stajerlik yapti ve okul icin bir dosya hazirliyorsun bu zaman icinde ne ögrendin gibisinden is ortami nasildi diye. Ve o dosyalarin icinde illaki resimolmali ama ana okul ögretmenleri asla izin vermiyor cocuklarin resimlerini cekmeye. Bütün odalari oyun yerini felan cocuklar yokkekn cekti dosya icin. Yani kesinlikle kimse ve kimse izin vermiyor burada. Dogru olani da bu zaten bunu savunuyorum

Evet tabi ki bunu taciz olarak adlandıranlar olur.
Şahsen ben çocuğumun yanağına bir bakkal amca ahh ne tatlı şey maşallah diye dokunsa tacizci diye algılamam.
Bu konuda bu kadar sert değilim.
Her ne kadar çok pis şeyler duysak da çok şükür hala o kadar paranoyak olmadım.

Yine de çocuk kişisel alanlarını koruma görevini en başta kendisi üstlenecek..
4 yaşında bir çocuğun kendisini sevmek için uzanan elden kendisini çektiğine şahit olmuştum mesela.
Demek öğretirsek çocuk öğrenebiliyormuş.

Ben de bunu anlatmak istedim konu sahibine.
Makine gördü diye uçup gitmeyecek maalesef.

Bu hassasiyete bu dikkat şart..

Fotoğrafçı anlaşılan özel günlerde gelip fotoğraf çekiyor müdüründe haberi vardir bence.fotograf çekilirken öğretmenin cocuklari toparlaması açısından bi fotografciya ihtiyaç duymuş olabilir.fotografcininda sınırı aşıp çocuklarla samimi bi şekilde fotoğraf çektirmesi adamın sapık oldugu anlamına gelmez.

evet bu en medeni modern ülkelerden biri olan Almanya da bir de.Sorun ahlaki dini değil işte sorun pedegojik güvenlik kişi mahremiyetine saygı insana saygı sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…