Çocuğuma bağırıyorum kendimi kötü hissediyorum kontrol etmekte zorlanıyorum

Gerçekten en son kırmak üzmek isteyeceğim şey çocuklarımı üzmek ikisinin de yeri bambaşka çok zor zamanların sonrasında oldu elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum 2,5 yaşındski kızımı daha 1 gün televizyonu telefonu eline verip başımdan atmadım 1 kere bile meyve suyu çikolata market ürünü yedirmedim elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum mutlaka eksik kalıyorum ama çabalıyorum. Eline telefonu verip televizyonun karşına koyup abur cuburla çocuk avutmak kolay. Belki ben de böyle yapsam bu kadar zorlanıp yıpranmazdım. Ha yapanlara da kızmıyorum şartlar onları da onu yapmaya itmiştir bunu yaptıkları için kötü anne değiller ama işte bi tarafı yaparken bi tarafı bozuyor insan çünkü mükemmel değiliz hiç birimiz

Gerçekten uykusuzluk herşeye yetebilme çabası zorluyof insanı lohusayken yaşamadığım stresi şu an yaşıyorum belki kelimemi mi doğru seçemedim bilmiyorum bağırmak diyince sanki çocuğuma işkence ediyormuşum gibi bi algı oldu ses yükseltmek desem daha mı farklı yorumlanır bilemiyorum ben yaptığımı asla savunmuyorum bunu toparlamak için uğraşıyorum her gün daha fazla ama gerçek de şu maalesef dediğiniz gibi çocuğuna kızmayan sesini yükseltmeyen çok az insan var doğru değil ama sakin kalmak gerçekten çok zor bazen

Çocuk hiç öyle şişede durduğu gibi duran bir şey değil. Dünyanın en anaç insanıydım bebeğimden önce, yeğenlerimin en uç isteklerini seve seve yapardım anneleri seslerini yükseltince kızardım falan. Ama bir çocuğun hatta bir bebeğin bütün sorumluluğunu taşımak bambaşka bir şey. Lütfen bir bebeğe tek başınıza bakmadan anne davranışları hakkında ahkam kesmeyin. Davranış doğru ya da yanlış değerlendirmesi yapmıyorum. Ama bebeğine öyle yaptın ileride şöyle zannedecek falan bu kadar dümdüz matematikle çalışmıyor insan beyni. Ve bebeği yetiştiren en nihayetinde bir insan. Yani sizin gibi etten kemikten yaratılmış. Olağanüstü güçlere sahip bir canlı değil insan.

Öyle gerçekten hiç kimse kendi çocuğunu üzmek istemez ama çocuklar işte bazen zorlamayı seviyorlar karşısındaki insanın yorgun mu hasta mı iyi mi kötü mü olduğunu bilmiyorlar haliyle onun için benim tek dileğim yanlış yaptığımı ısrarla söyleyenlerin bu yanlışa düşmeyecek kadar sakin anne olmaları sakin kalabilmeleri şimdiye kadar olmaması hiç olmayacağı anlamına gelmiyor şartlar değişiyor her gün insanın kendini nasıl hissedeceği bilinmez

Çocuğunuza hep bagirisaniz ileride onun için bağırmanız doğal olacak
Annemden çok şiddet , bağırma , hakaret yediğim için yıllarca sıkıntı çektim şuan çocuğunuza anlık yaptığınız bir durum onun ömründe çok etkili

Artık Öfke kontrolünü sağladığınızı yazmışsınız ama görüyorum ki tüm öfkenizi bana kusuyorsunuz. Söylediklerinizin hepsini çocuğumun etkilenebileceğini ben de biliyorum tabi ki. O kadar eleştirmeye odaklanmışsınız ki ne yazdığımı okumamışsınız bile . Avrupada yaşamıyorum rusyada yaşıyorum dövizle değil rubleyle maaş alıyorum ve düşündüğünüz gibi kendim keyif içindeyken çocuklarıma bağırıp çağırmıyorum. Yakınında kendi dilinde sohbet edebileceği arkadaşları bir telefonuyla yanına gelebilecek ailesi dostları olan insanlar bazen bazı durumları daha kolay aşıyor. Benim hasta olma lüksüm bile yok çünkü 2 çocuğum var ailem yada yanıma gelip bi sohbet edebilecek arkadaşım yok kış dönemi 6 aydan fazla sürüyor ve çoğu zaman haftalarca dışarı çıkmadığımız zamanlar oluyor. Bunların suçlusu çocuklarım değil tabi ki ama ben de insanım ve bazen nefes alamadığım zamanlar oluyor. Bağırmaktan ne anladığınızı tam olarak bilemiyorum ama sizin anladığınız yada yaşadığınız şey değil bizim yaşadığımız

Hep bağırmıyorum bunun hepi azı yok kime göre neye göre bunu da Biliyorum bunun farkındayım elimden geleni yapmaya çalışıyorum kolay olmuyor ama çabalıyorum

Onca yorum arasından benımki mi geldı saçma ? Cidden konu sahibine saldırmış gibi bir yorum mu yapmışım ki üstünüze vazife edinip bana saçma deme gereği duydunuz ?
İkinci çocuğu yaparken düşünseydin diyip ters tepkide verebilirdim dimi ? Hiç bi şey çocuğun psikolojisiyle oynamak ıcın geçerli sebeb değil .
Bana cevap vermeyin kimseye yorum yap die boynunuza ip bağlamıyorlar konu sahibine söylemek istediğinizi söyleyip yorum yapabilirsiniz . Saçma olduğunu düşündüğünüz yorumlarımı da görmemek ıcın beni gözardı yapmanız da bir seçenek .

Kimse kimseye ikinci cocugu yaparken düşünseydin deme hakkına sahip değil zaten !!
Böyle birsey diyemezsiniz ağzınıza böylede diyebilirdim demeyi almak bile yorumlarınızı kötü yapacagınıza işaret zaten….
Sizinki gözüme çarpmış cevap vermişim niye bukadr kızdınız?Yorum yaparken kırk kere düşünün….!
Birgün benimde basıma gelebılır cok buyuk konusmayayım diye dusunebilirsiniz mesala incelikdir bu .
Dısardan yorum yapmak cok kolay aynı yollardan gecın bakalım bi sizin tepkınız nasıl olurdu?
Amacım tartısmak değil bir annenin yanında olmayı deneyin
Zor zamanlar
Empatı yapabılırsnız
Anlamayana anlamak istemeyenede bırsey anlatmak üffff ..
Herkes evladını düşünür herkesden cok psıkolojısını en iyi anne bilir
Böyle darda kalmış annelere köstek değil destek olmayı deneyın insanlıkdır bu.

2.5 yaş alışmaya başladıysa birkaç aya tam güne geçebilir. Ufaklığı da 1 yaş itibariyle saatlik başlatabilirsininiz Avrupa’da iseniz böyle imkanlar var diye biliyorum. Çocuğun güvenli ayrılması için 1 yaş itibari ile günde 1 saat kadar ayrı kalması gerekir diyordu bizim kreşe başlatma sürecinde görüştüğümüz psikolog.

6 aylık bebeğiniz için uyku düzeni kurmaya çalışın. Siz uyuyacağı saatleri belirleyin o saatler öncesi bir rutin oluşturarak uykuya geçirmeye çalışın. Bebek uyumadıkça hiç uyumaz. Bir an önce düzenini kurmaya çalışın.
Bunun gibi mesela. Bebeğinizin gece boyu uyanması normal hala 2 saatte bir uyanabilirsiniz. Ama beklediğinizde geri uykuya dalması lazım.
Gerekirse de ayakta sallamayı vs deneyin yeter ki düzene girsin.
Yok olmuyorsa uyku eğitimi. Nasıl başlarsa öyle gidiyorlar çünkü…

Biraz sabır bunlar en zor günleriniz günden güne kolaylaşacak

Eklentiler

• IMG_0415.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 5
Ben bekar çoluksuz çocuksuz olunca bilememişim

Yaz dönüşü 1 eylülde tam gün başlayacak inşallah yazı türkiyede ailemin yanında geçircem 3 ay kendime gelirim baya diye düşünüyorum. Kızıma 11 aylıkken uyku eğitimi almıştım oğluma da o şekilde yaparım diye planlıyorum türkiye dönüşü o da uyku eğitmi alırsa kendimi çok daha toparlamış olurum allahın izniyle

İnş toparlarsınız Ailenizin yanı size kesinlikle iyi gelecektir

Doğru didin acaba düşünsene 3 çocuğum olsa üstelik ikiz falan olsa elimde napardım ki ben …..
Bu yoruma ozman bende şöyle derim
Sizin daha çok empati yapmanız lazım hani ikiz bebek daha zor olur falan ya
Böyle sert çıkışmalarımız olmasın Her anneye destek verelim elinden tutalım zaten çöküşte olan bir kadına anneye böyle olumsuz cevaplar verirsek onu dahada çöküşe sürükleriz ya hani
Empati yapmak bizi daha iyi insan yapar.

Çok doğru söylüyorsunuz zaten artık son noktada ne yapacağını bilemeyen kimseyle paylaşamayanlar buraya yazıyor burda da suçlanınca gerçekten kötü hissettiriyor zaten yaşananın yanlış olduğunu biliyorum görüyorum sadece toparlanmaya toparlamaya çalışırken bir destek arıyor fikir arıyor insan

Reactions: etf
O arkadasa değil bu yazmalarım sadece ona denk geldi onu gördüm böyle yorumm yapan herkese
Söyledim söylüyorum ve söyleyecegım

hiç bagırmayan çok sakin ben. üc tane ardı ardına gelen bebelerimi büyütürken bazen bir birine giriyolar ayıramıyorum bagırmasam olmuyo yani bağırmayan anne var ise bendim sanıyodum artık kaldımı bilmiyorum. çocuk büyütmek kolay diyil bazen bağırmamak elde diyil.

Keşke olmasa ama oluyor aslında bağırmak diyince yanlış anlaşılıyor insanın ister istemez sesi yükseliyor seni duymuyor gibi davranıyorlar çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…