Kreşe yarım gün başlattım şimdilik keyifle giriyor. Özür dilemenin doğru olmadığını biliyorum ama o an elimden başka bir şey gelmiyor yani kızıp ve öyle devam etmek de doğru olmaz. Biz rusyada yaşıyoruz ve yılın neredeyse 6 ayı 2 çocukla tek başıma çıkmama uygun değil 2 hafta önce bile diz boyu kar ve fırtına vardı 1 hafta boyunca aralıksız. Bazen 2 hafta evden çıkamadığım günler oluyor diğer bebeğim küçük olduğu için seneye biraz daha rahat olacaktır diye düşünüyorum ama bu sene böyle geçtiAllah kolaylik versin. Bir oglum var suan 5 yasinda. Bu zamana kadar benim de bagirdigim oldu hala oluyor. Fakat hc bi zaman plansiz bir tepki olmadi. Olduysa da nadirdir. Yasi bukdr kucuk iki cocuk cok zor, destekciniz de yokmus, size hak veriyorum. Fakat hem surekli bagirmak hem sonra ozur dileyip cocugun nazarinda ona karsi zayiflik gostermek (yanlis anlamayin arada biz de anne olarak yanlis tepkiler verebilirz ve ozur dileriz, cocuk da guzel birsey ogrenmis olur) cok ama cok yanlis. Bunun farkindasiniz zaten. Buyuk 2,5 yasinda bence kres yada anasinifi icin erken, tabiki gonderenler mecbur olanlar var orasi ayri. Ama en kotu ihtimalle 1,5 yil sonra zaten anasinifina baslatabiliceginiz yasta olucak. Yani sabrediceginiz bukadar. Sinirleriniz yipranmistir, belki mental ve psikolojik olarak iyi durumda degilsiniz fakat biraz faha sabrederseniz cok daha rahat olucaginiz gunler gelicek. Hem kucuk olan 2 yasinda olucak hem buyuk olan gunun yarisinda okulunda sosyallesiyor olucak. Bu zamani bu sekilde nasil geciricem derseniz, ben olsam olabildigince disari atardim kendimi. İki cocukla disariya hazirlanmak da zor biliyorum ama her gun olmasa iki gunde bir parka yuruyuse kisa sureli bi kahve icebiliceginiz bi cafeye (cocuklar durdugu kadar) hem sizi rahatlatr hem cocuklari.
Onu bilemezsiniz bakın olmuş demekki ihtimal varmışPlanlı bir bebek değildi dicem korunsaydınız diceksiniz belki de ama korunmuyorduk çünkü zaten doğal yollarla bebeğimiz olmuyordu ilk çocuğumuz tüp bebek ve 2. Bir bebeğin olma ihtimali yoktu neredeyse
Allah kolaylık versin desteksiz olmak zor insanın hasta olmaya bile zamanı yok bu şartlarda olmasa keşke böyle hiç gerilmeden geçirebilsek günlerimizi ama bazen olmuyor zor zamanlar geçici tabi ki en yüksek sabırla en az hasarla geçirmek önemliSizde geleceğimi görüyorum sankibende yurt dışındayım 10 aylık bir oğlum var şuan 2. ye hamileyim az kaldı doğuma hiç korunma meselesine girmeyeceğim uzun süre evlat hasreti yaşadık kayıplarımız oldu oğlandan sonra hemen hamile kaldım ne kadar şükretsem az tabi ki çok zor olucak ama şuan sıkıntısını dusunmek istemiyorum bende tek basımayim gurbette esim yardimci oluyor tabi günduzleri başbasayiz Elhamdulillah sakin bir bebek ama bazen zorlandigim zamanlar oluyor benim de sesim yükseliyor ve kendime kızıyorum ama bu beni kötu anne yapmaz sizi de hatta geçende o kadar bunaldim ki dışariya attim kendimi banada bebegime de iyi geldi siz de boyle zamanlarda dışariya çikin gidecek bir kaç kapınızda varsa çok iyi size de çocuklarinizada iyi gelir buna ihtiyacınız var buyuk kizinizi okula verene kadar zorlanacaksiniz ama sonra rahatlayacaksınız Rabbim sabrinizi artirsin güç kuvvet versin
burda da bi ben varım36 yaşındayım bu yaşıma kadar çevremde çocuğuna bağırmayan kimseyi görmedim, bu site hariç
Evet varmış bebek olana kadar böyle bir ihtimalin olduğunu bilmemize imkan yoktu çünkü bu benim değil doktorların düşüncesi onların söylemiydi. Korunmanıza bile gerek yok tekrar çocuk istediğinizde yeniden transfer planlarız diye.Onu bilemezsiniz bakın olmuş demekki ihtimal varmış
Kızımın uykusu düzenli ama oğlumun bi düzeni yok ne zaman uykusuzluktan sızarsa o zaman uyuyo mecbur aynı anda alıyorum yatırmaya ama ikisinin uykusunun denk geldiği çok nadir maalesef. Ev işlerinde eşim destek oluyor çocuklar akşam yatınca de ertesi güne yemek hazırlıyorum burda kış dönemi çok uzun geçiyor kar vs bu sene oğlum çok küçük olduğu için tek başıma çıkmam imkansızdı gelecek seneye biraz daha kolay olacak inşallahGündüz uykusu iki çocuğuda denk getırıp anca öyle dınlenırsını hadi uyku vaktı diye ımkan varsa
Detaylari okuyamadım kızımda durmuyor ben bugun mesela robot çalıştı süpürüyor sleppy ıle yerler sildim pratiğe kaçmak lazım birde dısarı çıkın 2 cocuk da olsa cıkın
benim annem de bana her allahin günü bağırmazdi ama hafizamda hep bas bas bagirdigi, "allah canımı alsın da annesiz kalın" diye dualar ettigi zamanlar gelir. oysa normalde genele yayarsak iglili, alakali, hayatini cocuklara adamis bir kadindi. ikinci cocukla beraber bjr hastalik sahibi olmus bizim erken cocuklugumuz zamani onu icin cok zor gecmis falan filan. sonuc olarak yilda bir de olsa bize bas bas bagirirdi ve bunlar hafizamda gayet net. sizin cocugunuz icin de muhtemelen aynisi olur. benim annem de ne zaman ani tepki verip bagirsa bir dakika sonra pisman olup sarilip on kat iyi davranirdi. Böyle dengesiz hareketler cocugun psikolojisini bozmaktan baska bi seye yaramiyor. Avrupadaymissiniz. geliriniz dovizle. turkiyede online psikolog uygulamalari var hiwell gibi. onlardan birinde destek alabilirsiniz daha da tükenmedenYazdıklarınızın hepsinin ben de farkındayım. Bu sürekli yaşanan bir durum değil tabi ki hiç olmaması gerekiyor bunu da biliyorum. İnsanların neler yaşadığını bilmeden yorum yazmak öneride bulunmak ne kolay. Planlı bir bebek değildi dicem korunsaydınız diceksiniz korunmuyorduk çünkü zaten doğal yollarla bebeğimiz olmuyordu ilk çocuğumuz tüp bebek ve 2. Bir bebeğin olma ihtimali yoktu neredeyse
Neden ısrarla bu konu sahibini kendi annenle bağdaştırıyorsun. Sen annenin toksik bir insan olduğunu defalarca yazmıştın, yanlış mıyım? Tek sorununuz tahammülü düştüğü için arada bağırması mıydı yani? Daha önce sizlere o…pu diyerek bağırdığını da yazmışsın, bu normal insan davranışı değil zaten. Herkes çocuğuna kızıp bağırabilir, herkes o.. diyerek küfretmez ama. Sizde her şey çok uç noktalarda yaşanmış belli ki, ya çok abartılı kızmalar, beddualar, küfürler ya da abartılı sevgi gösterileri. Herkesin çocuğuyla ilişkisi bu şekilde değil. Ben burada sadece bunalmış ve çözüm arayan bir anne görüyorum, sadece bağırdığı için ileride toksik bir anneye dönüşeceğini, çocuklarını travmatize edeceğini de düşünmüyorum.benim annem de bana her allahin günü bağırmazdi ama hafizamda hep bas bas bagirdigi, "allah canımı alsın da annesiz kalın" diye dualar ettigi zamanlar gelir. oysa normalde genele yayarsak iglili, alakali, hayatini cocuklara adamis bir kadindi. ikinci cocukla beraber bjr hastalik sahibi olmus bizim erken cocuklugumuz zamani onu icin cok zor gecmis falan filan. sonuc olarak yilda bir de olsa bize bas bas bagirirdi ve bunlar hafizamda gayet net. sizin cocugunuz icin de muhtemelen aynisi olur. benim annem de ne zaman ani tepki verip bagirsa bir dakika sonra pisman olup sarilip on kat iyi davranirdi. Böyle dengesiz hareketler cocugun psikolojisini bozmaktan baska bi seye yaramiyor. Avrupadaymissiniz. geliriniz dovizle. turkiyede online psikolog uygulamalari var hiwell gibi. onlardan birinde destek alabilirsiniz daha da tükenmeden
Amin hepimize bütun annelere Allah kolaylık versin kimse dört dörtluk degil sizde durumun farkinda bir hayli rahatsız olmuş bir iki guzel yorum kendinizi daha iyi hissetmenize vesile olabilir.Allah kolaylık versin desteksiz olmak zor insanın hasta olmaya bile zamanı yok bu şartlarda olmasa keşke böyle hiç gerilmeden geçirebilsek günlerimizi ama bazen olmuyor zor zamanlar geçici tabi ki en yüksek sabırla en az hasarla geçirmek önemli
İnsanlar ne yaşadığınızı şartlarını bilmeden yargılayabiliyor bakamicaksan 2. Yi doğurmasaydın demek kolay ama ne yollardan geçtiğini kimse bilmiyor. Ben doğru yapıyorum demiyorum ama hepimiz insanız umarım acımasızca eleştirenler çok iyi birer anne olurlar eleştirdiklerini yaşamak zorunda kalmazlar.
insanin bir yerde kendine dur demeyi bilmesi gerekiyor. bugun, kendisinin 5 kati kucuklugunde iki yasindaki savunmasız bir cocuga sinirle bagirabilen bir insan kendine cekiduzen vermezse cocugun daha sevimsiz donemlerinde - daha asi donemlerinde - kendisini kiskirtacak cumleler kurabilen caginda neden daha kötü kavgalar etmesin ki?Neden ısrarla bu konu sahibini kendi annenle bağdaştırıyorsun. Sen annenin toksik bir insan olduğunu defalarca yazmıştın, yanlış mıyım? Tek sorununuz tahammülü düştüğü için arada bağırması mıydı yani? Daha önce sizlere o…pu diyerek bağırdığını da yazmışsın, bu normal insan davranışı değil zaten. Herkes çocuğuna kızıp bağırabilir, herkes o.. diyerek küfretmez ama. Sizde her şey çok uç noktalarda yaşanmış belli ki, ya çok abartılı kızmalar, beddualar, küfürler ya da abartılı sevgi gösterileri. Herkesin çocuğuyla ilişkisi bu şekilde değil. Ben burada sadece bunalmış ve çözüm arayan bir anne görüyorum, sadece bağırdığı için ileride toksik bir anneye dönüşeceğini, çocuklarını travmatize edeceğini de düşünmüyorum.
Çok sevındım sizin adınıza ıyı gelır degısıklık ınan günlük dısarı çıkıp gelmek bile senı yenılıyor ama sınır vs gıdıyor ımkan oldukça tabı ben ıstanbuldayım siz yurt dışında nerdesınız bilmeden yazdımKızımın uykusu düzenli ama oğlumun bi düzeni yok ne zaman uykusuzluktan sızarsa o zaman uyuyo mecbur aynı anda alıyorum yatırmaya ama ikisinin uykusunun denk geldiği çok nadir maalesef. Ev işlerinde eşim destek oluyor çocuklar akşam yatınca de ertesi güne yemek hazırlıyorum burda kış dönemi çok uzun geçiyor kar vs bu sene oğlum çok küçük olduğu için tek başıma çıkmam imkansızdı gelecek seneye biraz daha kolay olacak inşallahbi kaç hafta sonra da Türkiye ye gideceğim yazı orda ailemle geçircem iyi gelecek hepimize
insanin bir yerde kendine dur demeyi bilmesi gerekiyor. bugun, kendisinin 5 kati kucuklugunde iki yasindaki savunmasız bir cocuga sinirle bagirabilen bir insan kendine cekiduzen vermezse cocugun daha sevimsiz donemlerinde - daha asi donemlerinde - kendisini kiskirtacak cumleler kurabilen caginda neden daha kötü kavgalar etmesin ki?
insanin bir yerde kendisini frenlemeyi - ofkesini baska yone kaydirmayi bilmesi - ogrenmesi gerekiyor. yoksa ipin ucunu alamaz. bkz turk aile yapisindaki neredeyse tum anneler.
ayrica cocuga bağırip sonra sarilmak cocugu mal etmekten baska neye yarar ki? yanlis yanlis mesajar. cocugun bir suçu varsa - ödül cezaya inanan bir anneysen kötü davranisi cezalandirabilirsin. ama hem cezalandirip hem pisman olup sarilsan, pisman olup ekstra sevgi (odul) versen yine bu cocugun kafasini karıştırmaktan baska bir seye yaramaz.
ne diyeyim, "her anne cocuguna bağırir, merak etme cocuklar unutur" mu? ofke problemin varsa bir sekilde cozum bulmalisin. benim de vardi zamaninda (ani tepkiler verilen bir evde büyüyen insan olarak) yillarimi harcadim duzelmek icin sonuc olarak artik ofke problemim yok - ani sinirlenmiyorum bile. boyle seyler degistirilebilen seyler.
Uykusuz bebek çok zor bebegınız var mı bilmiyorum ama ya da evlimisiniz ?Bağırınca düzeliyor mu ? Yazık masuma
Eşinizden yardım alın çocuğunda psikolojisiyle oynamayın ilerde özür dilemeniz kâr etmeyebilir . 2 yaş sendromu bide üstüne siz kaldıramayabilir o daha bir bebek
Aileden uzakda kalmak cok zor öncelikle2,5 yaşında bir kızım ve 6 aylık bir oğlum var. Yurtdışında yaşıyorum ailemden uzağım çoğu zaman annem ailem her istediğimde yanımda olamıyor. Küçük bebeğim sabahlara kadar uyumuyor akşamlara kadar uyumuyor uyku problemi var haliyle ben de onunla uykusuzum kızım da malum 2 yaş. Bazen pilim bitiyor Sabrım kalmıyor bağırıyorum kızıma. Sonra kendimi kötü hissediyorum kendime daha çok kızıyorum. Sarılıyorum özür diliyorum. Defalarca kendime söz verdim. Bu konuyu aşmalıyım ama gerçekten bittiğim sesimi duyuramadığım zamanlar oluyor. Ha bağırmam işe yarıyor mu yaramıyor onu üzmekten ağlatmaktan başka. Nasıl aşacam bilmiyorum.
Çok çok haklısınız benim kızım da uykusuz bi bebekti tek gecede 8-10 defa kalktığımı bilirim 11. Ayda uyku eğitimi aldık da toparladı. Oğlum da aynı şimdi gerçekten neredeyse hiç uyumuyor ne gece ne gündüz fiziksel olarak bitiriyor bu insanıUykusuz bebek çok zor bebegınız var mı bilmiyorum ama ya da evlimisiniz ?
Bagırınca elbette düzelmiyor hıc bısey ama uykusuz kalmak okadr kötüki anca yasayan bu durumu anlayabılır bagırmak elbette cozum degıl ama bazen sabır bıtıyor bırde ıkı tane bebek tam anneye düşkün zamanlar
Bence kolaylık dilemek lazım bu arkadasımıza baska yorum yapmak cok sacma …
AminAileden uzakda kalmak cok zor öncelikle
Allah yardımcınız olsun
Uyumayan bebek hele baslı basına zor bşrde bunun yanında ağlıyorsa
Benım oğlum hem uyumuyordu hem aglıyordu
Saatlerce uyuması ıcın dısarlarda bebek arabasında gezdırdıgımı bılırım
Allah guc kuvvet versın gecıyor bu gunler ama zor gecıyor
Rabbım gücünüze güç katsın
Uyku ve sakinlik versin yavrularınjza
Hıc kendınızı bagırıyorum dıye yıprqtmayın uykusuz olmasanız yorgun olmasanız zaten bagırmassınız vicdan olarak cok yokluyor bı anneyı bu durum
Bi anne olarak yanınızdayım Rabbım kolaylastrsın işlerinizi inşaAllah….
Aynı sıkıntıyı yaşayanlar anlar sizi zaten yaşamayan ne bilsin uykusuzlugu caresızlıgıAmingerçekten bunları duymaya çok ihtiyacım varmış. Ben de istemiyorum tabi ki bu kadar gergin olmayı ama inanın çok zorluyor uykusuzluk bebek 2 yaş hepsi üst üste. Burda yazarken vay vicdansız nasıl annesin sen demek çok kolay ama ben inanın vicdanen kendimi nasıl hissettiğimi anlatmam mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?