Allah kolaylik versin. Bir oglum var suan 5 yasinda. Bu zamana kadar benim de bagirdigim oldu hala oluyor. Fakat hc bi zaman plansiz bir tepki olmadi. Olduysa da nadirdir. Yasi bukdr kucuk iki cocuk cok zor, destekciniz de yokmus, size hak veriyorum. Fakat hem surekli bagirmak hem sonra ozur dileyip cocugun nazarinda ona karsi zayiflik gostermek (yanlis anlamayin arada biz de anne olarak yanlis tepkiler verebilirz ve ozur dileriz, cocuk da guzel birsey ogrenmis olur) cok ama cok yanlis. Bunun farkindasiniz zaten. Buyuk 2,5 yasinda bence kres yada anasinifi icin erken, tabiki gonderenler mecbur olanlar var orasi ayri. Ama en kotu ihtimalle 1,5 yil sonra zaten anasinifina baslatabiliceginiz yasta olucak. Yani sabrediceginiz bukadar. Sinirleriniz yipranmistir, belki mental ve psikolojik olarak iyi durumda degilsiniz fakat biraz faha sabrederseniz cok daha rahat olucaginiz gunler gelicek. Hem kucuk olan 2 yasinda olucak hem buyuk olan gunun yarisinda okulunda sosyallesiyor olucak. Bu zamani bu sekilde nasil geciricem derseniz, ben olsam olabildigince disari atardim kendimi. İki cocukla disariya hazirlanmak da zor biliyorum ama her gun olmasa iki gunde bir parka yuruyuse kisa sureli bi kahve icebiliceginiz bi cafeye (cocuklar durdugu kadar) hem sizi rahatlatr hem cocuklari.