Çocuğum sürekli hasta oluyor

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?
Kreşin ilk 1 yılı hep hastalıkla geçermiş. Bağışıklık gelişmesi için. E bi de korona var. Normal. Sabır. Geçmiş olsun.

bence imkanınız varsa eve bir yardımcı alın. Hem size ev işlerinde yardımcı olur çocuk yokken, hastalık durumunda da çocukla ilgilenir. Maddi imkanı olan tanıdıklarım öyle yapıyorlar çok memnunlar düzenden.
Kreşe 1600 veriyorum. Bu paraya bulabilir miyim emin değilim. Bir de sigorta falan derken şikayet edilirim diye korkuyorum

Ama bu seçeneği değerlendireceğim.

Covid testi yaptırdık bekliyoruz sonucu. Bu aşamada daha da kötü öksürmeye başladı

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Valla benimki 5 yasında bu sene ilk defa gidiyor anaokuluna daha dogrusu dogru duzgun gidemiyor cunku surekli hasta.
Ben evdeyim dogum izninde eger olmasaydim ne yapardim bilmiyorum gercekten cunku ayni anlattiginiz gibi 2 gün zor gidiyor hatta suan 1 aydir gidemiyor parainfuanzaymis cunku suan ki virus ve cocuk buna kendi bagisikligini kazanmadigi surece tekrar tekrar yakalaniyormus.
En son zaturre oldu doktor influanza cikana kadar gonderme dedi.
Bu ayin 15 inden sonra gecer bu virus kalmaz dedi yenisi gelir ama digeri gibi tekrar tekrar.yakalanmaz dedi.
Bir de evdd bebek var ikisi birden hastalaniyor.kardesine de geciriyor.
Sizinle ilgili degil yani😬

Herkese mutlu sabahlar

Sizle alakası yok. Kreşe giden çocuklar ilk senesi çok hasta oluyor. Benim oğlum ilk sene 3 ay hastalıkla geçmişti. Tam iyileşti dedik okula 1 hafta gitti bu seferde korona patladı. Bu sene yine başladı daha 1 kez hasta oldu. İlk seferde bir anda birden fazla mikrobu maruz kalınca böyle oluyor sanırım. Birde doktorum bize bağışıklık için bir ilaç önermişti bitkisel onu kullandık. Ondan sonra hastalanmadi suanlik insallah olmazda. Bulabiliyorsaniz bakıcı ile devam edin derim

Çok geçmiş olsun. Bu ara hastanede arkadaşların çocukları da hep hasta salgın var. Olmasa bile çocuklar okulun ilk yılı virüslere alışmaya çalışıyorlar. Benim oğlumun bağışıklığı prematüre olduğu için çok düşük doktorumuz kesinlikle kreşe göndermiyor bizi. İlkokul yaşına kadar biraz güçlenecek insallah. Sende üzme kendini zamanla alacak bitecek

Geçmiş olsun. Aynı problemler küçük kuzenimde de vardı propolis kullandılar düzenli, doğal antibiyotik diye geçiyor. Bağışıklığı epey arttı bu sene okula başladığı halde hasta olmamış. Yalnız likit olanını değil toz press olanından kullanmak gerekiyormuş.

Covid negatif çıktı, muhtemelen boğaz enfeksiyonu geçiriyor. Biraz daha böyle giderse bakıcıyı düşünürüz sanırım. Tabi 1600 tl ye bakıcı da zor da neyse..

Parainfluanza salgını var suan uc tip oluyor bogaz enfeksiyonu, sinuzit, ve bronsit seklinde biz okula basladigimizdan bu yana ayni virusu kapıyor yani suan cocuklarin hepsi aynı virusu tasiyor.
Ve buna bagisiklik kazanmiyorlar.
Habire öksürüyorlar.
Dikkat.edin aniden bronslara iniyor cunku..

Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve en çabukta o yollanır.
Canim benim yasadigim ulkede 2bucuk yasinda okula baslaniyo 4 yil anasinifi
En gec 3 yasinda vermelisin ozamanda 3 yil anasifi okuyo
Ise geri donmeyi dusunmuyorum ama cocugumu 2bucuk yasinda okula vericem
Sistem boyle, hadi 2bucukda vermedim desem 3de mecbur vermeliyim yani

S Spizella merhaba seninle aynı dönem annesi sayılırız, hamilelikten biliyorum seni.Gecmis olsun kızına, inşallah bir an önce bağışıklığı güçlenir.

Benim oğluma evde anneannesi bakıyor seneye kreşe vereceğim ve annem memlekete dönecek, bulunduğum şehirde de akrabamız yok senin gibi bizim de, kara kara düşünüyorum sık sık hasta olunca ne olacak diye böyle..

Bazı hafta sonları bir AVM nin kreş tarzı oyun odasina bırakıyorum kreşe hazırlık amaciyla ve çok seviyor orayı fakat oradan mi alıyor bilmem sık hastalaniyor.Su an bile antibiyotik kullanıyor zatürre başlangıcı demişler.

Bizde ayrıca geniz eti ve bademcik sorunları da var,geniz eti bademcik alınmalı diyen prof var,alınacak kadar büyük degil diyen de var hangisini dinleyeceğim bilmiyorum.Calistigim için vaktim de olmuyor randevu bul götür fln, mecburen boşanma aşamasında da olsak babaya yükledim bu işleri..

Çalışan biriyken zor nasıl olcak bilmiyorum krese çok heves ediyor ben de heves ediyorum mecbur gidecek ama arkadaşların da yazdığı gibi ihyiyac hallerinde gelecek günlük bakıcı ayarlamak lazım,ben velilerimden ayarlamayı düşünüyorum başka alternatif yok.
Allah yardımcımız olsun

Canim benim yasadigim ulkede 2bucuk yasinda okula baslaniyo 4 yil anasinifi
En gec 3 yasinda vermelisin ozamanda 3 yil anasifi okuyo
Ise geri donmeyi dusunmuyorum ama cocugumu 2bucuk yasinda okula vericem
Sistem boyle, hadi 2bucukda vermedim desem 3de mecbur vermeliyim yani
İyi ama ben onu demedim ki. İstersen 1 yaşında ver. Bu tamamen senin kararın. Ama bir anne özellikle evdeyse , çocuğu da hastaysa bir zahmet baksın diyorum. Okula 3-4 saat gitsin bende rahatlayım dememeli. Bu benim hayat görüşüm. Kızım hasta olsa ve kreşe gidiyor olsa ben yollamam. Bakın kadının bakacak kimsesi yok ve çocuk birinden kapmış oldu. Annelerin keyfi çocuklarını kreşe yollamasına ve kreşin de hasta çocuğu kabul etmesine karşıyım.

İyi ama ben onu demedim ki. İstersen 1 yaşında ver. Bu tamamen senin kararın. Ama bir anne özellikle evdeyse , çocuğu da hastaysa bir zahmet baksın diyorum. Okula 3-4 saat gitsin bende rahatlayım dememeli. Bu benim hayat görüşüm. Kızım hasta olsa ve kreşe gidiyor olsa ben yollamam. Bakın kadının bakacak kimsesi yok ve çocuk birinden kapmış oldu. Annelerin keyfi çocuklarını kreşe yollamasına ve kreşin de hasta çocuğu kabul etmesine karşıyım.
Bu yıl benim veliler bu konuda çok iyiler, ilkokuldayim.Az hapsirsin,az kırıklık hissetsin gondermiyorlar.Eskiden sınıfta biri hasta olunmp gelince üç gun sonra 5-6 kişi hasta olup gelmiyordu sınıf dökülüyordu..
Çalışan anneler olarak da hasta çocuğu göndermemek lazım.

Bu yıl benim veliler bu konuda çok iyiler, ilkokuldayim.Az hapsirsin,az kırıklık hissetsin gondermiyorlar.Eskiden sınıfta biri hasta olunmp gelince üç gun sonra 5-6 kişi hasta olup gelmiyordu sınıf dökülüyordu..
Çalışan anneler olarak da hasta çocuğu göndermemek lazım.
Elbette çalışan da yollamasın. Ama o hasta olan çocuk çalışmak zorunda olan annenin evladını da hasta ediyor.
Ne şanslısınız bu konuda. Koronadan sonra herkes sanki daha dikkatli olmaya başladı.

İyi akşamlar , benim oğlum kresede gitmiyor 4 buçuk yaşında kapmadigi hastalık kalmadı grip , boğaz enfeksiyonu, vs vs kuzenleriyle hep bı arada onlar okula gitti için onlardan bulasiyordu artık bırakmıyorum yanlarına seneye başlayacak kreşe alışkın olur böylelikle diyorum. Aynı dediniz gibi vermedim vitamin çeşiti kalmadı

Herkese mutlu sabahlar

Geçmiş olsun öncelikle. Yeğenlerim de hep öyle. Okula başladılar hep hastalar. Birbirlerine bulaştırıyor çocuklar sürekli. Bir de orda sürekli koşup oynama terliyorlar terleri soğuyor öylece

Back