Çocuğum sürekli hasta oluyor

Öncelikle geçmiş olsun. Yardımcı bakıcı olması şart görünüyor. Ben de bu sebeplerden ötürü 3 yaşında olan kızımı henüz kreşe göndermedim.Çünkü dönüşümlü bakabilecegim eşim yanımda degil. İş yogunlugum da çok.En güzeli bakıcı böyle durumlarda bakılması için
biraz araştıracağım ama kızımda şöyle bir şey de var. onu nasıl çözerim bilmiyorum. sürekli bir etkinlik istiyor. yani ya birisiyle saklambaç oynayacak, ya dışarı çıkacak, ya evde birileri onunla evcilik oynayacak, resim bile yapsa birisi yanında oturup o da yapacak. sürekli bir şeyler öğrenmek istiyor, kitap okutturuyor vs. hani 5 dk bırakayım kendi dursun diye bir şey yok. ancak tv izlerse saatlerce izler. ben de eve gelecek bakıcının sürekli bu şekilde bir performans gösterebileceğini sanmıyorum. çünkü evdeyken benim gücüm yetmiyor al tv izle diyorum yani
keşke geçen sene bakıcı arayışına girseymişim. şimdi birinin başlaması, kızımın onu sevmesi alışması, benim bir süre evde onlarla kalıp bu süreci yönetmem falan çok zor :olamaz:

Keşke imkan olsa ama benim kız kardeşim annem anneannem yok
Eşimin de annesi kendi hamile kızına bakmaya gitti doğuma kadar orada kalacak. Doğuma 3 ay var zaten çağırsak da gelmez :KK43:
Hamilenin de neyine bakılıyor anlamiyorum,hani arada el atar yemek vs yapar bırakırsın da.
3 ay annemle yaşayacağım hamileyim diye,evli olmasam neyse .
Geçmiş olsun spizella,hepsini okuyamadım,arkadaşlar da yazmis, bağışıklık güçlendirici 👍
Bir zamanlar kovid yokken de (hep varmis gibi geliyor artık) çocuklar 4 5 yaşlarındayken bağışıklık güçlendirici kullanmistim,o yıl rahat ettim kesinlikle.
Devamı da azaldi bitti.
Çok önemli gerçekten,temeli sağlamlaştırmak gibi...

biraz araştıracağım ama kızımda şöyle bir şey de var. onu nasıl çözerim bilmiyorum. sürekli bir etkinlik istiyor. yani ya birisiyle saklambaç oynayacak, ya dışarı çıkacak, ya evde birileri onunla evcilik oynayacak, resim bile yapsa birisi yanında oturup o da yapacak. sürekli bir şeyler öğrenmek istiyor, kitap okutturuyor vs. hani 5 dk bırakayım kendi dursun diye bir şey yok. ancak tv izlerse saatlerce izler. ben de eve gelecek bakıcının sürekli bu şekilde bir performans gösterebileceğini sanmıyorum. çünkü evdeyken benim gücüm yetmiyor al tv izle diyorum yani
keşke geçen sene bakıcı arayışına girseymişim. şimdi birinin başlaması, kızımın onu sevmesi alışması, benim bir süre evde onlarla kalıp bu süreci yönetmem falan çok zor :olamaz:
Acaba yeni üniversite bitirmiş genç birini mi bulsanız? Oyun ablası diyorlar sanırım şimdi. Bu enerjiye başkası dayanamaz. Genç, kıpır kıpır birini bulursanız baya faydası olur. Çalışan annelerin işi gerçekten çok zor. Kolaylık dilerim size. Ha bu arada aşıyı tekrar hatırlatayım. Yaş konusunda sorun yoksa ve doktor da tavsiye ederse bence hepiniz için çok rahatlatıcı olur.

Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve en çabukta o yollanır.
Ne alaka ya kreş ve anaokulları sadece calışan annelerin çoçukları bakılsın diye gittikleri bir kurum değil. Çoçuklar orada beraber etkinlikler yapılıyor kuralları öğreniyorlar sosyal olmayı falan filan.Ben yalnızca küçük bebeklerin kreş ortamına girmesini uygun bulmuyorum vicdanen.
Ayrıca ben çalışmıyorum kızım 4 yaşında anaokuluna gidiyor 6 saat kızım hiç sosyal değildi akranları ile oyun kuramıyordu tek oynuyordu bazı kurallara uyum sağlamıyordu şimdi olumlu olarak gelişmeler gösteriyor. Ayrıca ev hanımları evdeler çoçuklarına ister istemez yetersiz kalıyorlar istisnalar hariç bu kadınlardan temizlik bekleniyor,yemek bekleniyor,çoçuğa bakması bekleniyor birde eş sorunları falan filan.
Sırf kreşe anaokuluna çoçuklarımız gidiyor rahatsız oluyorsunuz kafalara bak her türlü baskıyı yiyen yine kadın.

Aynı şeyler ya
Hepsi aynı
Kreş hastalık bakıcı düşüncesi çocuğun sürekli faaliyet istemesi vs vs
Ben artık akşamdan akşama bile yetermiyorum çocuğuma
Henüz iki yaşında

Ne alaka ya kreş ve anaokulları sadece calışan annelerin çoçukları bakılsın diye gittikleri bir kurum değil. Çoçuklar orada beraber etkinlikler yapılıyor kuralları öğreniyorlar sosyal olmayı falan filan.Ben yalnızca küçük bebeklerin kreş ortamına girmesini uygun bulmuyorum vicdanen.
Ayrıca ben çalışmıyorum kızım 4 yaşında anaokuluna gidiyor 6 saat kızım hiç sosyal değildi akranları ile oyun kuramıyordu tek oynuyordu bazı kurallara uyum sağlamıyordu şimdi olumlu olarak gelişmeler gösteriyor. Ayrıca ev hanımları evdeler çoçuklarına ister istemez yetersiz kalıyorlar istisnalar hariç bu kadınlardan temizlik bekleniyor,yemek bekleniyor,çoçuğa bakması bekleniyor birde eş sorunları falan filan.
Sırf kreşe anaokuluna çoçuklarımız gidiyor rahatsız oluyorsunuz kafalara bak her türlü baskıyı yiyen yine kadın.
Sizene yahu ? Yorum benim yorumu. Alıntılayıp , tartışmaya çalışmak neden ? Bu benim Düşüncem. Ben kimseyi alıntılayıp nakalaa yaw diyor muyum ? Rica edicem beni de şöyle alıntılayıp durmayın. Cevap vermicem ❗

Sizene yahu ? Yorum benim yorumu. Alıntılayıp , tartışmaya çalışmak neden ? Bu benim Düşüncem. Ben kimseyi alıntılayıp nakalaa yaw diyor muyum ? Rica edicem beni de şöyle alıntılayıp durmayın. Cevap vermicem ❗
Aman verme yoksa dertten ölürüm üüü bak kuş geçti

Kuşla senin bir benzerliğin var ama ben onu yazmıyım :D
Ay kafaya bak kuş beyinli dedikleri sizin gibileri kast ediyorlar heralde kapasite yok anlamıyorsun seninle tartışmak için yorum attığımı zannedecek kadar kuş beyinlisin al oldumu. Buralara yorum yapınca sert tepki alınca gazeteci görmüş ünlü gibi davranmayın daha söylediği nereye gideceği düşenemeyen bir insansın kendi fikrinde olabilir ama kimse seninle tartışmak için efor bile harcamaz sadece benim fikrim bu geçebilirdin kavga etmeye çalışan sensin şimdi git bir yüzünü falan yıka belliki iş yerinde bugun fazla üstüne gelmişler hadi bay bay

böyle bişeyi içirmeyi nasıl başarıyorsunuz? lütfen taktik verin :)
😂😂😂 iciyor ilaç diyorum icmezsen yine hasta olursun diyorum iciyor valla. Doktorun verdigi ilaclarida iciyor aciymis biraz diyor ama yinede icer. Taktik olsa keske vereyim cocugun mizaciyla alakali sanirim her cocuk farkli bana uysali denk geldi 😊 bize cok faydasi oldu bu karisimin icirebilirseniz eminim sizede olur.

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?
1.5 sene evdelerdi simdide birden krese , okula basladilar herkes ayni sanirim bende artik cocuklar hasta demeye utanir oldum ama cevrede cogumuz boyleyiz. Bagisiklik guclendirmeye calisiyorum ama suan yine kucugum hasta ates dusurucu , antibiyotikle ask yasiyoruz hic istemesekte

İlk sene hepsi hasta olur bundan daha doğal bir şey yok. Kreşe göndermekle cok iyi yapmışsınız, cunku ne kadar katkısı olduğunu anlayacaksınız.
Fanusta yaşamayacagına gore zamanla alışacak ortama merak etmeyın

Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve

Buyurun kendi sinifimizdan size iki ornek Calisan anne bakacak kimse yok diye hasta cocugu gonderiyor ,hatta ogretmenimiz uyariyor cocuk degil evdeki bireylerden biri bile hastaysa gondermeyin tasiyicidir diye . Buna ragmen geliyor cocuk okula sonra hepsi hasta .Calismayan bir annemizde korona olduk galiba diyor ee cocuk nerede okulda niye derslerden geri kalmayacakmis.
Bu calismak calismamakla degil ailenin sorumluluguyla alakali .

Kurallarinizi soylersiniz ona gore zaten artik yardimci olan evde kamera sart durumda :(

Buyurun kendi sinifimizdan size iki ornek Calisan anne bakacak kimse yok diye hasta cocugu gonderiyor ,hatta ogretmenimiz uyariyor cocuk degil evdeki bireylerden biri bile hastaysa gondermeyin tasiyicidir diye . Buna ragmen geliyor cocuk okula sonra hepsi hasta .Calismayan bir annemizde korona olduk galiba diyor ee cocuk nerede okulda niye derslerden geri kalmayacakmis.
Bu calismak calismamakla degil ailenin sorumluluguyla alakali .
Ben aslında onu konu sahibini düşünerek yazdım. Hasta olan çocuklar diğerlerini zor duruma sokuyor. Ama mesela hasta olmayan çalışan bir annenin çocuğu , sırf evde durmasın diye hasta olan çocuk yüzünden hasta oluyor. Hasta olan hiçbir çocuk yollanmamalı. Sizinle aynı fikirdeyim. Allah yardımcınız olsun.

benim kuzenim de öyle. 2 gün okuldaysa 3 gün hastanede geçiyor, şuruplar, havalar sürekli aynı.
bu mikroplara bağışıklık kazandıklarında bitecek insallah. ilk sene hepsi hasta zaten.
okuduğum kadarıyla kimse yok ailenizden, güvendiğiniz bir komşu varsa kreşe gitmediği günler para karşılığı belki bakar diye düşündüm. böylesi sizin için de zor çünkü

valla artık ne diyip yapacağımı şaşırdım. zaten kreş de hasta dolu. bırakıp alırken bakıyorum tüm çocuklar öksürüyor. :(
Benim oglan 1 aydir okula gidemiyor.
Basladigindan bu yana hep hastaydi en son aniden zaturre oldu.
Kizimda abisinden kapti ikisi.birden hastanede yatti.
Doktor gidemez bu sartlarda bu viruse bagisiklik kazanamiyorlar gecmesini bekliycez virusun dedi.
Simdi kontrolden ciktik eskisi kadar yok 10 cocuktan 8i hastaydi simdi 2 si dedi ama bu ayin sonuna kadar gitmesine izin yok.
Doktor diyor zaten butun cocuklar oksuruyor bu rutin suan diyor ates olmadigi surece bronslara inmedigi surece ailelerde alisti diyor.
Ya bagisiklik kazansalar sorun yok habire ayni hastaligi kapmalari cok kotu

Benim oglan 1 aydir okula gidemiyor.
Basladigindan bu yana hep hastaydi en son aniden zaturre oldu.
Kizimda abisinden kapti ikisi.birden hastanede yatti.
Doktor gidemez bu sartlarda bu viruse bagisiklik kazanamiyorlar gecmesini bekliycez virusun dedi.
Simdi kontrolden ciktik eskisi kadar yok 10 cocuktan 8i hastaydi simdi 2 si dedi ama bu ayin sonuna kadar gitmesine izin yok.
Doktor diyor zaten butun cocuklar oksuruyor bu rutin suan diyor ates olmadigi surece bronslara inmedigi surece ailelerde alisti diyor.
Ya bagisiklik kazansalar sorun yok habire ayni hastaligi kapmalari cok kotu
Dön dolaş boğaz enfeksiyonu valla hep başa sarıyoruz. Vallahi alıştım önceki hastalıklarında tüm gece ateş takibi yapıyodum dün nasıl yatıp uyuduysam gece bi uyandım çocuğun ateşi 39 olmuş ilaç vermeyi falan unutmuşum. Vurdumduymaz anne oldum, dur biraz daha yükselsin de öyle vereyim falan diyorum.

Back