Çocuğum sürekli hasta oluyor

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?
Krese ilk başladığında tüm cocuklar hasta oluyor. Hatta ben sene başında velileri uyarirdim. İlk girdikleri büyük toplu alan olduğu için. Fakat şimdi tabi ki daha fazla çünkü çocuklar kovitten ötürü daha çok evdeydi

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Maalesef çocuklar böyle olabiliyor kreşe yada okula başladığında…Benim kızımda oluyordu böyle, biraz büyüyünce daha rahat ediyorsunuz..
doktorunuza danışarak düzenli bağışıklık güçlendirici birseyler kullanın..

standart kreşin ilk senesi.
seneyede gönderseniz aynısı olacaktı.
sizinle bakıp bakamamanızla ilgisi yok.
birde bu çocuklar 2 senedir izole. bağışıklıkları düşük malesef.

Nisanda 4 olacak benim kız, o da Eylül'de tam zamanlı başladı. Aynı durumdayız. Malasef çocukları pandemide steril yetiştirdik ,yeni tanışıyorlar virüslerle.Benimki sebze yemez, sıcak şeyler içmez ve üstüne reflüsü var. Cumartesi geceyi acilde geçirdik,pazar tüm gün kustu , dün toparladı biraz ama bugün artık gidecek çünkü evden çalışıyorum ama bana iş yaptırmıyor. Hala öksürüyor az buçuk, kendisi çıldırdı ben okula gitmek istiyorum diye. Yapacak bir şey yok bağışıklığı güçlendirmeye çalışacağız, vitamin vereceğiz yeri gelince de parasetamol ve antibiyotik. Bir sene olacak böyle 🥲
Geçmiş olsun size de. Evet evden de çalıştırmıyor sağolsun. Şu an kucağımda ayılıp bayılıyor. İstisnasız her hastalığa yakalanıyorlar yahu.
Daha el ayak hastalığı yeni geçmişti. O kadar kötü oldu ki 3 gün tek kelime konuşamadı yemek yiyemedi ağız içinde boğazına kadar aftlar çıkmıştı. Tam şükürler olsun iyileşti dedik ki şom ağızlı mıyım neyim.

standart kreşin ilk senesi.
seneyede gönderseniz aynısı olacaktı.
sizinle bakıp bakamamanızla ilgisi yok.
birde bu çocuklar 2 senedir izole. bağışıklıkları düşük malesef.
Geçen sene haftada 3 gün gidiyodu yine kreşe ama bu kadar hasta olmamıştı. Her ay 1 kere hasta oluyordu bu sene bu kadar zor geçmez diyodum olmadı

Kızım 4 yaşında, anaokuluna gidiyor, aynı durumdayız. Bir hafta iyi 3 hafta hasta. Ben de o da eylülden beri 4. gribimizi geçiriyoruz. Ben ayakta geçiriyorum ama en son hastalığında iki antibiyotik içmek zorunda kaldı ve bu sefer de sindirim sistemi bozuldu.
Ben supradyn tarzı c vitamini alıyorum, ona da immunex, pekmez, balık yaği veriyorum takviye olarak. Bu seferin de anne boğazım acıyor dedi, çocuklar için boğaz spreyi aldım ve deniz siyu ile burun temizliyorum sürekli. Bu kez o da ayakta atlatıyor gibi ama gerçekten hastalıktan artık psikolijim bozulacak neredeyse.

Sence bizim yatıp dinlenme lüksümüz var mı zaten :) mecbur ayakta geçiriyoruz. Ben de yakın temas etmemiz yüzünden hissediyorum boğaz ağrısı vs var ama kendimi o kadar sıkıyorum ki hastalansam da yıkılmadım ayaktayım modundayım şu an.

Psikoloji kalmadı çok haklısın

Biz ayda 5 yada 6 kere doktora giderdik. Surekli hasta olurdu, hatta bütün doktorlar bademciklerinin alınması gerek dediler. Hatta bir ara kulağınada tüp takılması gerekebilir dediler. Kuzenimin cocuguda aynıydı, ameliyat için büyümesini bekliyorlardı. Bir bağışıklığı arttiran vitaminle duzeldigini soyledi inanmadım. Biz doktor ne vitamini verse alip demedik diye vitaminle duzelir mi diye. En son çaresiz kaldım denemekten zarar gelmez diye aldim. Sukur 1.5 sene cok hafif hastalıklar gecirdi. Suan ilk okulda suan hastalandik yine ama bronsiolit oldu alerjisi yuzunden. Denemek isterseniz araştırın sambucol kids

İlaçlarını kullandınız mı.Alerjik rinit için ilaçlar var düzenli kullanım gerektiren.Ayni şeyleri ben yaşamıştım ancak KBB doktoru ile kurtardım.
Sürekli kullanım için vermediler. Bir aylık verdi sonra kontrole gittik ve kestiler ilaçları. Bir de arada nebulizatör kullanıyoruz. Ama o da hastalanınca. Yani önleyici bir şey verilmedi. Yapılan alerji testlerinde hiçbir şey çıkmadı. Hastalık öyküsüne göre alerjik rinit teşhisi koyuldu.

Sürekli kullanım için vermediler. Bir aylık verdi sonra kontrole gittik ve kestiler ilaçları. Bir de arada nebulizatör kullanıyoruz. Ama o da hastalanınca. Yani önleyici bir şey verilmedi. Yapılan alerji testlerinde hiçbir şey çıkmadı. Hastalık öyküsüne göre alerjik rinit teşhisi koyuldu.
Çiğneme tableti?

Spizellaa aynı dönem doğum yapmıştık seninlee adını gördüğümde kader arkadaşım diye bağrıma basıyorum senii 😂 ben de oğlumu bir ara gönderdim ancak senin hesap haftanın yarısı okul yarısı hastane şeklinde ilerliyorduk bir ayda toplasan 10 gün gitmedi en sonunda alerjisini tetikleyen bir şey var okulda astıma döner denildiği için almak zorunda kaldık. Çok zor vallahi hele çalışan insana ayrı zor, takviye ediciler şunlar bunlar neler yapmadık yok çocuğun bağışıklığı guclenene kadar böyle olacaktı. Yakınınızda aileden birileri yok mu onlar ilgilense çocukla diyeceğim de her hafta her hafta kim nasıl vakit ayırsın onun için de dimi

Annem hep der ve dogru cocuklar 7 yasi gecene dek bagisikliklar zayif oluyor,sonra rahat edeceksin derdi cok uzulurdum neden gecmiyo diye.Simdi buyuduler sukur daha az oluyorlar.

Immun vitaminler alin ve dvitamin cabuk bitiyor viral salgin hastaliklarda yine direnc dusuyor bu kez dvit damlatin ekmegine degerlerine baktirip.

Sırf bu sebepten gönderemiyorum bende çocuğumu maalesef. Hangi sene gitse ilk zamanlar böyle olacak deniyor. Evde de küçük kardeşi var bu senede riski göze alamadım bende.. seneye mecbur anaokuluna gidecek artık😕çok geçmiş olsun sizede

Herkese mutlu sabahlar

Geçmiş olsun. Kreşe başlayan her çocuğun ilk senesi tam da tarif ettiğiniz şekilde geçiyor. Hastayken de kreşe göndermeniz, orada iyileşme sağlaması lazım ama covid nedeniyle okullar kabul etmiyor doğal olarak bu da sıkıntılı süreç. Tavsiyem ki ben öyle yenebildim çocuğunuzu gözlemleyin, ufacık bir hastalık belirtisi verdiğinde hemen bitki çayları ve aromaterapiye başlayın. Ben çok etkisini gördüm çok şükür. Ama ilk başlangıcı yakalamak önemli, yani hastalık baya başladıktan sonra yaptığını müdahale iyileşme sürecini uzatıyor.

Annemi 5 sene önce kaybettim. Bu şehirde de kimsemiz yok maalesef. Valla bazen ne cesaretle çocuk yaptığımı düşünüyorum. Çocuğa da yazık ettik.
Olur mu ne insanlar var aman benim her şeyim vardı ilkokulda hep hastaydım köpek gibi oksururdum sonra alerjikmisim ama çok geç öğrendik kutu kutu antibiyotik sonrası.. propolis kullaniyormusun??

Öncelikle çok geçmiş olsun meleğinize.
Bizde de durum aynıydı ilk yıl her hafta sonu acildeydik ben memurum artık iznim kalmamıştı eşimde idari kadroda işe gitmesi lazımdı o kadar kötüydüm ki bazen hasta gidiyordu anaokuluna artık kendimi kötü hissediyordum anneliğimi sorguluyordum sizi çok iyi anlıyorum. Ama siz sakın böyle düşünmeyin elinizde olan hiç bir şey yok kendinizi yıpratmayın sakın . Sonra bir doktor çok iyi geldi kızıma verdiği bağışıklık güçlendirici ile bağışıklığı güçlendi biraz birde inanın o okuldaki mikropları ala ala bağışıklığı daha da arttı kısa süreli minik girip tarzı atlatıyoruz artık. Her akşam kış geceleri rutine bağladım yemekten sonra portakal suyu veriyorum birde zencefil bal limon zeytin yağı karışımı yapıp akşamları veriyorum. Bulunduğum yer çok kuru havayı nemlendiriyorum. yani bunlar hep alternatif ama a mikrobu alınca b mikrobunu alınca bağışıklıkları artıyor maalesef tanıya tanıya vücutları. Siz sağlam durmaya bakın çok zor biliyorum ama güçlü durmanız lazım

Herkese mutlu sabahlar

Geçmiş olsun bu arada, Benım kız okula da gitmiyor tam 3 yaşında 2 aydır hiç iyileşmedi 2 kılo zayıfladı da, size tavsiyem multi vitamin başlayın bizim doktorumuz önerdi, d vitamini çinko, balık yağı bunlar bağışıklık güçlendirir

Back