Çocuğum sürekli hasta oluyor

Bizde ayni durumdayiz demeye geldim .kreşe basladigi gunden beri hasta .3 gun gondermiyorum iyi ediyorum cocugu 4ncu gun yine hasta ..antibiyotikler spreyler vitaminler parollar calpollar bitkisel herseyler havada uçuyo işe yaramiyor ..evden calisiyorum bende 4 yasinda oglum bisiler ögrensin hemde günü dolu dolu geçsin diye gonderdim sanirim alıcam okuldan cunku 5 gundur yine evde :( okula boşa para veriyorum

Çok geçmiş olsun. Bu ara hastanede arkadaşların çocukları da hep hasta salgın var. Olmasa bile çocuklar okulun ilk yılı virüslere alışmaya çalışıyorlar. Benim oğlumun bağışıklığı prematüre olduğu için çok düşük doktorumuz kesinlikle kreşe göndermiyor bizi. İlkokul yaşına kadar biraz güçlenecek insallah. Sende üzme kendini zamanla alacak bitecek
Sizin bebeğin beyaz kanında bir sıkıntı var mı ?

Yapıldı, tüm değerleri normal diyor doktor. Bağışıklık için ayrıca bir şeye mi bakıyorlar onu bilemiyorum ama
Tüm değerlere bakıldıysa ona da bakılmıştır diye düşünüyorum. Bağışıklık için beyaz küre değerlerine de bakıyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun. Yardımcı bakıcı olması şart görünüyor. Ben de bu sebeplerden ötürü 3 yaşında olan kızımı henüz kreşe göndermedim.Çünkü dönüşümlü bakabilecegim eşim yanımda degil. İş yogunlugum da çok.En güzeli bakıcı böyle durumlarda bakılması için

Benim oglumda krese gidiyor 5 yasinda. Ilk zamanlari bizde her hafta acillik olurduk hatta serum falan takilirdi. Ben instagramda dogal surup diye birsey gormustum. Taze zencefil, taze zerdecal,bal, kabuk tarcin, taze limon,karabiber. Ben bu karisimi yapiyorum kavanoza ama urunleri toz kullaniyorum. Mesela 5 yemek kasigi bala 1 er tatli kasigi folu dolu zencefil, zerdecal, 1 er cay kasigi karabiber tarcin koyiyorum. Ustunede 1 tane limonu sikiyorum. Her sabah 1 tatli kasigi ogluma veriyorum. Bu cok iyi geldi bize. Burnu tikanmaya akmaya baslayinca hemen iyi geliyor. Sizede olurmu bilemedim alerji falan yaparmi cocuklara ama arastirip deneyin isterseniz.

Çok geçmiş olsun. Kreşe, okula başlayan çocuklar ilk dönemlerinde sık sık hastalık geçirirler. Bu sene kızım ilkokula başladı, arkadaşım grip aşısı yaptırmamızı tavsiye etti. Aile hekimine danıştık o da tavsiye edince yaptırdık. Bu kadar salgına rağmen çok rahat geçti şu aylar. 2 defa akşam ateşlendi, sabaha topladı hemen. Bağışıklığı eskiden de kuvvetliydi ama 2 senedir izole yaşamasına rağmen aşı çok iyi geldi bence. Siz de doktora danışsanız iyi olabilir.

Aynı aynı bizde aynı durumdayız. Hasta diye okuldan almak zorunda kaldık çünkü 6 aylıktı kardeşi ona bulaştı. İyileştiler derken tekrar okula gönderdim evde çocuk bunaliyor kardeşine bana sarıyordu çünkü. Yine hasta oldu, dört gündür evde toparlandı derken yine kardeşine bulaştırdi. Küçük yine hasta. Hastaneye gidiyoruz antibiyotik verip hava verip gönderiyorlar. Bizimki hep ince kısa kıyafetlerle geziyor terledim bunaldim sıcak oldu diye çıkarıyor ben giydiriyorum o çıkarıyor yemiyor içmiyor her şey zorla. Bunaldım bende. İki hasta bebe. Büyük yine çabuk atlatıyor ama küçük ikidir iğne yiyor hırıltıli nefes alma hızlı hızlı nefes alıp veriyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık

Keşke imkan olsa ama benim kız kardeşim annem anneannem yok
Eşimin de annesi kendi hamile kızına bakmaya gitti doğuma kadar orada kalacak. Doğuma 3 ay var zaten çağırsak da gelmez :KK43:
annem var kızkardeşim var, bebek yapayım diye ölüyorlar (evli bile değilim) ama korkuyorum. işim yoğun, yaşım ileri.
bu ülkede bakacak kimsesi olmayan ve özelde çalışan bir kadının bebek yapması, bakması çok büyük bir başarı.

eminim elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuzdur
kreşe giden çocukların neredeyse hepsi ilk sene hep hasta
el-ağız-ayak artık rutine girdi (bundan 5 sene önce doktorlar teşhis bile edemiyordu yabancıydık bu hastalığa artık neredeyse tüm çocuklar geçiriyor, kötü haber: 1 kere geçirince bitmiyor su çiçeği gibi değil, her sene tekrar olabilir..maalesef)
covid zamanı evlerde kapalı olmak herkesi etkiledi, bu sene herkes hasta zaten...(çok pis genelledim biliyorum ama valla durum da neredeyse böyle)

yani keşke bu konuyu annesi, kızkardeşi, birşeysi olmayıp özelde çalışıp, bir de kreşte çocuğu olan kadınlar diye açsaydınız vallahi merak ediyorum ne yapıyor bu kadar kadın...benim gözümde süperman filansınız. gözlerimden ateş çıkartıyorum duvarların içinden geçiyorum deseniz inanırım. uçtuğunuzu zaten biliyorum, şüphe bile duymuyorum. bir de her akşam 3 çeşit yemek yapıyorum diyen varsa vallahi plaket yolluyacam.

Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve en çabukta o yollanır.
Burda ne demek istediniz hiç anlamadım. Çalışan annelerin çocukları, sadece çalışmayan annelerin çocukları yüzünden mi hastalanıyor ne alaka yani. Ben çalışmıyorum hastayken de göndermiyorum ama çalışan anneler ateşli ateşli çocukları göndermek durumunda kalıyorlar çoğu zaman mecburen eee bu durumda da kimseyi suçlamak doğru gelmiyor bana

Normal, hepsi böyle.
Bir tek benim büyük oğlan okul sürecini sorunsuz atlattı kreş aşamasınsa, bu sene de ilk defa bu hafta hasta oldu.
Neden derseniz, daha bir yaşına gelmeden el ayak, 6. Hastalık, larenjit vb bir sürü bulaşıcı hastalığı zaten atlattı, üstüne tekrar tekrar kaptı.
Çocuk kreşe zaten tam donanımlı başlamıştı ama küçük oğlum sürekli hasta. Bir hafta gidiyorsa diğer hafta mutlaka hasta çünkü o kreşe de kısa gitti ve büyük kadar topluma karışamadı.

Canım bizde aynı durumdayız! Hatta çevremdeki çoğu çocuk aynı. Dediğin gibi hep cuma günü başlıyor hastalık hafta sonu koş acile :(

Hatta bir tane arkadaşım okula sinirle gidip siz bu çocuklara ne yapıyorsunuz deyip ortalığı ayağa kaldırmış ve çocuğunu almış ama bende bir okul öncesi öğretmeniyim ve benim sınıfımda da durum aynı...

Şunu da söyleyebilirim... Eskiden de böyle çok hastalık olurdu ama aileler ilaç verip yollardı çocuklarını okula fakat pandemi olduğu için artık ufak bir hapşırık öksürük oldu mu hemen eve yollanıyor çocuklar. Bir öğretmen olarak sürekli sesim giderdi, büyük gripler yaşar öksürük krizlerine girerdim çocuklardan kapıp.. Ama bu sene maske ve hasta çocukların alınmayışı sebebiyle grip ve öksürük olmadı çok şükür bende. Çocuklar sürekli hava kullanıyor çoğu bronşit olmuş veya ciğerlerinde iltihap olmuş

Herkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.

Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.

Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?
Okula giden çocuklarda hep bu problem var merak etmeyin çevremdeki insanlar da bu durumdan şikayetçi

Parainfluanza salgını var suan uc tip oluyor bogaz enfeksiyonu, sinuzit, ve bronsit seklinde biz okula basladigimizdan bu yana ayni virusu kapıyor yani suan cocuklarin hepsi aynı virusu tasiyor.
Ve buna bagisiklik kazanmiyorlar.
Habire öksürüyorlar.
Dikkat.edin aniden bronslara iniyor cunku..
valla artık ne diyip yapacağımı şaşırdım. zaten kreş de hasta dolu. bırakıp alırken bakıyorum tüm çocuklar öksürüyor. :(

Benim oglumda krese gidiyor 5 yasinda. Ilk zamanlari bizde her hafta acillik olurduk hatta serum falan takilirdi. Ben instagramda dogal surup diye birsey gormustum. Taze zencefil, taze zerdecal,bal, kabuk tarcin, taze limon,karabiber. Ben bu karisimi yapiyorum kavanoza ama urunleri toz kullaniyorum. Mesela 5 yemek kasigi bala 1 er tatli kasigi folu dolu zencefil, zerdecal, 1 er cay kasigi karabiber tarcin koyiyorum. Ustunede 1 tane limonu sikiyorum. Her sabah 1 tatli kasigi ogluma veriyorum. Bu cok iyi geldi bize. Burnu tikanmaya akmaya baslayinca hemen iyi geliyor. Sizede olurmu bilemedim alerji falan yaparmi cocuklara ama arastirip deneyin isterseniz.
böyle bişeyi içirmeyi nasıl başarıyorsunuz? lütfen taktik verin :)

Canım bizde aynı durumdayız! Hatta çevremdeki çoğu çocuk aynı. Dediğin gibi hep cuma günü başlıyor hastalık hafta sonu koş acile :KK43:

Hatta bir tane arkadaşım okula sinirle gidip siz bu çocuklara ne yapıyorsunuz deyip ortalığı ayağa kaldırmış ve çocuğunu almış ama bende bir okul öncesi öğretmeniyim ve benim sınıfımda da durum aynı...
:D valla arkadaşın neye sinirleneceğini bulamayınca okula patlamış. benim eşim de ne oluyo bu okulda diyip duruyor sanki çocuklara virüs zerk ediyolarmış gibi :) benim kızımın en büyük sorunu ellerini sürekli ağzına sokması tırnak yemesi. elini her yere sürüp ağzına sokarsan tabi hastalık kaçınılmaz olur

Bizde ayni durumdayiz demeye geldim .kreşe basladigi gunden beri hasta .3 gun gondermiyorum iyi ediyorum cocugu 4ncu gun yine hasta ..antibiyotikler spreyler vitaminler parollar calpollar bitkisel herseyler havada uçuyo işe yaramiyor ..evden calisiyorum bende 4 yasinda oglum bisiler ögrensin hemde günü dolu dolu geçsin diye gonderdim sanirim alıcam okuldan cunku 5 gundur yine evde :KK43: okula boşa para veriyorum
geçen ay 1 ay ödedik 10 iş günü gitti :) valla evden çalışınca da zor gerçekten. bilgisayarın falan üstüne çıkıyor telefonla konuşturmuyor üstüne çocuk tv bağımlısı oluyor.

Aynı aynı bizde aynı durumdayız. Hasta diye okuldan almak zorunda kaldık çünkü 6 aylıktı kardeşi ona bulaştı. İyileştiler derken tekrar okula gönderdim evde çocuk bunaliyor kardeşine bana sarıyordu çünkü. Yine hasta oldu, dört gündür evde toparlandı derken yine kardeşine bulaştırdi. Küçük yine hasta. Hastaneye gidiyoruz antibiyotik verip hava verip gönderiyorlar. Bizimki hep ince kısa kıyafetlerle geziyor terledim bunaldim sıcak oldu diye çıkarıyor ben giydiriyorum o çıkarıyor yemiyor içmiyor her şey zorla. Bunaldım bende. İki hasta bebe. Büyük yine çabuk atlatıyor ama küçük ikidir iğne yiyor hırıltıli nefes alma hızlı hızlı nefes alıp veriyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık
valla kıyafet çıkarmaya kadar aynı.
eve geldiği gibi çorapları çıkarıyor ayağından. gece örtünmüyor diye uyku tulumu giydiriyorum kolunu bacağını dize dirseğe kadar çekiyor öyle yatıyor. sürekli düzeltiyorum, örtünce çıldırıyor sinirleniyor. çocuklarımız da bazı konularda inatçı ve zor çocuklar sanırım

Back