Çocuğum sürekli hasta oluyor

Hastayken göndermesinler tabii ama annesi çalışmıyor diye çocuk akran etkileşiminden oyundan okul öncesi kazanımlardan neden geri kalsın ki...

Bu sene özellikle zor geçiyor. Oğlumun doktoru bağışıklık borcunu ödüyor diyor. Geçen sene kapalı kalmalarınım bedeli, çok normal. Endişe etmeyin bağışıklık çalışıyor diyor. Gayet normal kendinizi suçlamayım. Hepimiz aynı durumdayız ama her hastalıktan sonra daha kuvvetli oluyorlar

aklınızda bulunsun süt öksürük durumunda daha çok balgam yaptığı için önerilmiyor. HAsta olduğunda vermememiz gerektiğini söylemişti doktorumuz. Ama içirebilirseniz kefir tavsiye ederim. Bağışıklık için çok faydalı. Belki sevdiği bir meyveyle çekerseniz daha kolay olur içmesi.

Benim kızım da öyle Temmuzda başladı kreşe her ay hasta sürekli burnu akıyor öksürüyor, ben çalışmıyorum 5 aylık bir kızım daha var, büyük kızım evde rahat vermediği için değil birşeyler öğrensin, 2 senedir evde sosyalleşsin diye verdim. Benim de baktıracak kimsem yok. Niye kreşe verdin diyenlere çok kızıyorum insan keyfi çocuğunu kreşe vermez baktıracak kimsesi yoktur ayrıca bir yaştan sonra sizin evde verebilecekleriniz kısıtlı. Şu an çocuğum öğreniyor, büyüyor vs. Siz de gönderdiğinize pişman olmayın öncelikle.
Bizim götürmediğimiz doktor kalmadı, dedikleri ise şimdi hasta olmazsa ilkokula başladığında olacak, çünkü vücutları mikroba alışkın değil. Napalım ey okula verme diyenler ilkokula da mı yollamayalım.
Sizin yapacağınız bağışıklığını güçlendirici takviyelerde bulunmak. Balık yağı vs.
Öksürük varsa doğal yolları var pekmez gibi. Muayene için önce bi çocuk doktoruna gösterin, çare olmazsa kulak burun boğaz doktoruna götürün, belki alerjiktir. Nedenini bulmaya çalışın. Kreşe gönderdiğinize pişman olmayın zamanla ona neler kattığını görünce mutlu olursunuz. Hasta olması bağışıklık için aslında iyi bişey vücudu savaşmayı öğreniyor.

bence imkanınız varsa eve bir yardımcı alın. Hem size ev işlerinde yardımcı olur çocuk yokken, hastalık durumunda da çocukla ilgilenir. Maddi imkanı olan tanıdıklarım öyle yapıyorlar çok memnunlar düzenden.

Bee o nün ari ürünlerini denemeni tavsiye ederim.reklam yapmis gibi olmak istemiyorum ama ben o şekilde kurtuldum.gunluk rutin olarak çocuklarıma 10 damla propolis,mollers balık yağı ve ari ekmeği yediriyorum.cok sukur hastalanmiyolar ki çocuklarımdan biri yel esse hastalanan bi çocuktu.Hatta suan ailece korona olduk.ama çocuklarım oksurmedi bile o derece ise yarıyor.tabi bu ürünlerin yanında kuruyemis meyve takviyesi yapiorum.asla abur cubur yedirmiyorum .günlük kefir icirmeye çalışıyorum.Bagisiklikta bitiyo is.kendini bakamıyorum diye üzme.bazi cocuklar boyle hassas.Bagisikligini güçlendirmeye calis aradaki farkı göreceksin.

Calısmayan anneler bu pahalılıkta krese yolluyor mu ya cocugunu:S

Calısmayan anneler bu pahalılıkta krese yolluyor mu ya cocugunu:S
Valla yolluyorlar ki bana tepki veriyorlar. Çalışan kadın , desteksiz kadının desteği yok ! Diğeri evde ve çocuk hasta ama yollayım bir kaç saat diyor. Sonrada gelmiş burada bana laf yapıyorlar. Kreş çalışan anne için miymiş. Kendisi o kafada çünkü.

Hastayken göndermesinler tabii ama annesi çalışmıyor diye çocuk akran etkileşiminden oyundan okul öncesi kazanımlardan neden geri kalsın ki...
Ben onu demedim ki. Bende çalışmıyorum ve kızım yaşı gelince bende yollayacağım. Ama demek istediğim çocuk hasta olduğunu bile bile sırf evde keyif yapmak için çocukları kreşe yollayan anneler var. Ha çalışan annenin yollaması da doğru asla değil.

İlk 3 ay pik yapıyor yani siz bakamıyor falan değilsiniz.
Bagısıklık anca kazanıyor cocuk.
Bizimde öyle 1 hafta gidiyor 1 hafta gitmiyor.
Ben artık bal /zencefil hasta olmasa da yediriyorm her sabah.
Öksürükte 3 kez bronsit atlattık,artık hık dese ayagının altına zeytinyagı sarımsak kürü sürüyorm yatarken.
Buhar makinasıyla yasadık bi süre resmen.Dr a sorup buhara baslıyorum.
Bi de nazal yıkama seti aldırdı dr,okuldan gelince burnunu yıkıyorm onla haftada birkac kez.
Hastalıklar buruna yerlesir önce dedi dr,temizliyorm sık sık burnunu.

Yani bu kadar olur. Sabah aynı konuyu acacaktım ama artık kk ahalisi benden bir adet daha oğlum ve kreş temalı bir konu daha gorurlerse bayginlik gecirecekler diye acmadim oğlum Ocakta 3 olacak. Eylulden beri yarım gün kreşe gidiyor geçen hafta tam güne cevirdim. Sürekli hastalaniyor , aynen sizin gibi kullanmadigim takviye kalmadi. Sürekli dr uyla watsapp tan iletişim halindeyiz. Ekim kasimda toplasan 10 gün fala belki gitmistir. Geçen cuma hafif ateş yaptı neyse ki hsonu toparladi. Dün gondermedim bugün mecbur gitti. Eminim tekrar edecek. Aslında bizim anneanne babaannenin bakmasi secebegimiz de var ama onlar da bambaşka hikaye. Zaten o yüzden 2.5 yaşında baslattim kreşe. Sabredecegiz, yalnız degilsiniz. Allah ciddi hastalik vermesin. Bu arada çevremde eşim de dahil herkesin gozunde küçücük evladıni kış kiyamette okula postalayan keyfine düşkün anneyim, ama oğlum için en iyisinin bu olacağına karar verdigim için kreşe baslattim.bagisiklik güçlendirici olarak sabahlari bir çay kasigi udi hindi yagi veriyorum bu arada, dr muz önermişti, bakalim

Bu yıl çocuklar çok ciddi salgın geciriyorlar. Acil servisler dolu. Hem gidince goruyorum hem de arkadaşlar söylüyor.
Ama tabiki okula giden çocuklar daha sık ve şiddetli etkileniyorlar.
Aslında spizella bakıcı tutsan daha iyi olabilir bence. Çocukların sosyallesmesi içinkreş filan diyorlar ama bu kadar hasta olup çile çekmeye değmiyor. Tabiki imkanın var ise.
Çevrenizde eşe dosta sorun ,uygun iyi birini bulursun umarım .
Hasta olunca alternatif tıp hiç etki etmiyor . Antibiyotiksiz atlatamiyorlar

Ne marka kullaniyorsunuz

Sambucol kullanıyoruz desem :) ayy resmen her şeye de bir cevabım var ama vallahi her gün başka bir takviye veriyorum dönüşümlü.

Toz vermişti zes.. diye bir ilaç
Sambucol tavsiye eder misiniz?Ben mollers kullanıyorum ama bariz bir fark yok.

Ilk yıllar gerçekten çok hasta oluyor çocuklar. Imkaniniz varsa bakıcı bulup bu yıl göndermeyin. Sonraki yıl da bağımsız anaokulu seçeneğini değerlendirebilir siniz bakıcı desteği ile birlikte. Yarim gün okula gider bakıcı da hastalanınca bakar. Daha sonraki yıllar hasta olna durumu azalıyor. Işınlarla idare edebilirsiniz. Maalesef hastalık olayları işyerinde özellikle kadın personele çok sıkıntı yaratıyor. Halbuki eşi çalışmayan erkek personelde çocuğu hastalanınca doktora götürüyor.

beslenmesine aşırı ama aşırı dikkat edin. benimde aynı yaşlarda kızım. korona sonrası bu kadar hastalanmalrı normal ama hafif atlatması için beslenme ve uyku önemli.

sımdı hasta olacak atlatacak bagısıklık kazanacak sızde bu surecte bununla ılgılı deneyım kazanacaksınız kı ılk okulda rahat edın

ayrıca bu sene anormal bır salgın var evde durdugum yerde bıle hasta oldum ben .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…