Çocuğum sürekli hasta oluyor

Bizim cadıda 3 yaşında hep hasta
Ana okuluna giderken oğlum ilk sene hep ama hep hastalandı ben faydalı olduğunu düşünüyorum bağışıklıkları gelişiyor 1 2 sene sonra hastalanmamaya başlayacak
Eninde sonunda okula gidecekler
mikrop görmemiş çocuklar aynı şekilde okuldada hastalanacak kaçış yok yani bu süreci er yada geç yaşayacaksınız zaten
Benim tavsiyem biz propolisli kış şurubu ve probiyotik kullanmaya başladık
Kızım 1 ayda Bi 5 defa hastalandı kreşede gitmiyor ama
Takviyelerin faydalı olduğunu düşünüyorum geçen senede kullandık çok nadir hasta oldular

Evet insan bi umutsuzlaşıyor bizimkide bu ay full hasta oldu bronşit olduuu idrar yolu enfeksiyonu olduuuu bademcikler şiştiii
En sonda hepsinden beter bi hastalıkmış krup geçirdi nefes alamadı sürekli arka arkaya öksürdü gözünden yaş eksik olmadı nefes alamadığı için
Öksürdükçe boğazları acıdı ağladı
Yani herkes böyle inan
Öyle keşke olmasaydı bakamıyorum diye düşünme ilk çocuk olunca hiç geçmeyecekmiş hiç bitmeyecekmiş gibi oluyo sürekli hastalandıkları için

Alerjide en iyi bitkisel takviye bebelere sabah aç karnına verilen çörek otu yağı, siz de bi araştırın.

Eğer aileden biri gelip bakabiliyorsa, kiz 1 ay evde kalsin. Benim kizimda çok hasta oluyordu, o zaman daha 1 yaşinda değildi ama. Doktorda 1 ay evde kalmasini tavsiye etti, çünkü çocuk gerçekten tam toparlanmadan geri gidiyordu kreşe.

O 1 aydan sonra gercekten çok daha az hasta kaldi, hatta nadir. Denemeye değer bence.

Sambucol kullanıyoruz desem :) ayy resmen her şeye de bir cevabım var ama vallahi her gün başka bir takviye veriyorum dönüşümlü.
Çiğneme tableti?
Toz vermişti zes.. diye bir ilaç

Keşke imkan olsa ama benim kız kardeşim annem anneannem yok
Eşimin de annesi kendi hamile kızına bakmaya gitti doğuma kadar orada kalacak. Doğuma 3 ay var zaten çağırsak da gelmez

Bizim de 5 oldu eylülden beri. Bi de antibiyotiksiz geçirdikleri var.
Benim kızım da 3 bitti eylül de ve kreşte, sürekli hasta 2 kez boğaz enfeksiyon sebepli kulak iltihabı , kac kez öksürük burun akıntısı tıkanıklığı .. kaç antibiyotik bitti hem kreş hem de bu yıl hastalıklar Cok direncliymis tüm doktorlar öyle diyo bi hafta ıyi iki hafta kötü çocuklar

Bu nasıl bir bakıl açısı ya?? İyi misiniz siz? Kreş sanki sadece çalışan annelerin bebelerine bakma kurumu. Hey Allahım.

Merhaba kaderdaşım :)
Vallahi arada 15 gün iyi olsa en azından bi oh diyeceğiz. Öğlen alcam covid testine götüreceğim. Bari bişey varsa başka çocuğa geçirmeyelim. Bir de covidse gireriz karantinaya otururuz artık

Bende balik yağlı multimineral ve immun44 kullanıyorum ona

çok geçmiş olsun. Biz de benzer durumdayız. Tabii ki bakım deyince anne öncelikli geliyor akıllara ama madem bugün bu kadar zordasınız bugünlük de babası ilgilense? bence anneanne babanne vs den önce baba gelmeli akıllara.

Bi tane back-up sart aslinda. Yani krese gidemediginde bakabilecek birinin olmasi iyi olurdu. Calisan annenin isi zor. Normal hasta olmasi.. ben 2,5 yasinda gondermek istedim hepsinide 3 yasinda yollayabildim ancak krese.. enfeksyonlar vs. Birsuru bisey kullandik. Buarada sadece burnu akiyorsa ya da biraz oksuruyorsa yolluyoduk biz, atesi olmadigi surece ve kendinde oldugu surece sorun yoktu.. ama artik korona var o yuzden cok dogru degil boyle bir halde gitmesi.. Allah yardimcin olsun gecmis olsun

Bu durumda olan çok insan var. Bağışıklığı kuvvetlendirmek lazım. Size fazla abartı gelebilir ama eğer evinizde kullandığınız bakterileri %99 a kadar öldüren deterjanlar varsa artık kullanmayın, çamaşır deterjanı sıvı el sabunlari dahil . Beslenmenizde fermente olmuş gıdalara ağırlık verin. Ev kendi tursunuzu kendiniz yapın ama limonsuz ve sirkesiz olmalı. Kefir, boza , probiyotik zenginleştirilmiş yoğurt vs vs aklıma ilk gelenler bunlar. Çocuğu sıcak, soğuk , karlı vs demeden her hava şartında dışarı çıkarın. Uygun zamanlarda çamurla toprakla daha fazla oyun oynamasını sağlayın

Alerjide en iyi bitkisel takviye bebelere sabah aç karnına verilen çörek otu yağı, siz de bi araştırın.
Kendim içiyorum çörek otu yağını acı biraz.
Ah bir de nasıl söyleyeyim hanımlar o kadar iştahsız ve inatçı ki. D vitamini damlasını, multivitamini, takviyeleri hatta içirmem gereken ateş düşürücüyü bile biberon maması içinde çaktırmadan içirebiliyorum.
Deniz tuzu spreyi ile burnunu açayım dersem eşim ve ben iki kişi zor zaptedip sıkıyoruz sonra o kadar çok ve uzun süre ağlıyor ki burnu gene tıkanıyor süt, çay, ıhlamur, meyve suyu daha hayatında hiç içmedi. ballı süt vs iç iyileş di mi yooook.
Boğazım acıyor diyor ılık bitki çayı yapıyorum ama onu ancak şırıngayla ağzına sıkarak içirebilirim. O zaman da kendini öksürmek suretiyle kusturuyor. Valla benim işim çok zor :)

Zaten bence düzgün yese içse bu kadar sık da hastalanmazç

Babası bu hastalıklar sırasında tüm izinlerini ve tüm mazeret izinlerini aldı. Her hafta illa 1-2 gün evde kaldığı için bi o bi ben izin alıyoruz. Şimdi öğlen gelecek biraz ilgilenecek. Bir de askeri kurumda çalıştığından çok zor oluyor izin alması.
Ben acaba bakıcı mı düşünsem kreşten alıp?

Bu nasıl bir bakıl açısı ya?? İyi misiniz siz? Kreş sanki sadece çalışan annelerin bebelerine bakma kurumu. Hey Allahım.
He he sensin. Hasta çocuklarını evde duran kadın neden yollar sizce ? Farklı bakış açısı olunca iyi misiniz bilmem ne . Şahaneyim şekerim. Tenks.

Ben de aslında bunu düşünerek hiç koruyucu davranmadım. İlk doğduğu günden itibaren kış demedim kar demedim hep çıkardım. Covidin en pik yaptığı zamanlarda bile çocuk parkına gitmeyi bırakmadık. Acaba biraz daha hijyenik mi olsaydım diyorum şimdi.
Mesela evde yere bişey düşürür yerden alıp yer bazıları sinir krizi geçirebilir böyle bişeye. Ama olmadı.
Deterjan konusunu değerlendireceğim. Çamaşır suyu falan kullanmıyorum ama biraz daha doğal şeylere geçiş yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…