- 14 Mart 2019
- 1.989
- 2.513
- 133
Bizim cadıda 3 yaşında hep hastaHerkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.
Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.
Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?
Evet insan bi umutsuzlaşıyor bizimkide bu ay full hasta oldu bronşit olduuu idrar yolu enfeksiyonu olduuuu bademcikler şiştiiiGeçmiş olsun size de. Evet evden de çalıştırmıyor sağolsun. Şu an kucağımda ayılıp bayılıyor. İstisnasız her hastalığa yakalanıyorlar yahu.
Daha el ayak hastalığı yeni geçmişti. O kadar kötü oldu ki 3 gün tek kelime konuşamadı yemek yiyemedi ağız içinde boğazına kadar aftlar çıkmıştı. Tam şükürler olsun iyileşti dedik ki şom ağızlı mıyım neyim.
Sambucol kullanıyoruz desem :) ayy resmen her şeye de bir cevabım var ama vallahi her gün başka bir takviye veriyorum dönüşümlü.Biz ayda 5 yada 6 kere doktora giderdik. Surekli hasta olurdu, hatta bütün doktorlar bademciklerinin alınması gerek dediler. Hatta bir ara kulağınada tüp takılması gerekebilir dediler. Kuzenimin cocuguda aynıydı, ameliyat için büyümesini bekliyorlardı. Bir bağışıklığı arttiran vitaminle duzeldigini soyledi inanmadım. Biz doktor ne vitamini verse alip demedik diye vitaminle duzelir mi diye. En son çaresiz kaldım denemekten zarar gelmez diye aldim. Sukur 1.5 sene cok hafif hastalıklar gecirdi. Suan ilk okulda suan hastalandik yine ama bronsiolit oldu alerjisi yuzunden. Denemek isterseniz araştırın sambucol kids
Toz vermişti zes.. diye bir ilaçÇiğneme tableti?
Bize cok iyi geldi üzüldüm gerçektenSambucol kullanıyoruz desem :) ayy resmen her şeye de bir cevabım var ama vallahi her gün başka bir takviye veriyorum dönüşümlü.
Toz vermişti zes.. diye bir ilaç
Keşke imkan olsa ama benim kız kardeşim annem anneannem yokEğer aileden biri gelip bakabiliyorsa, kiz 1 ay evde kalsin. Benim kizimda çok hasta oluyordu, o zaman daha 1 yaşinda değildi ama. Doktorda 1 ay evde kalmasini tavsiye etti, çünkü çocuk gerçekten tam toparlanmadan geri gidiyordu kreşe.
O 1 aydan sonra gercekten çok daha az hasta kaldi, hatta nadir. Denemeye değer bence.
Benim kızım da 3 bitti eylül de ve kreşte, sürekli hasta 2 kez boğaz enfeksiyon sebepli kulak iltihabı , kac kez öksürük burun akıntısı tıkanıklığı .. kaç antibiyotik bitti hem kreş hem de bu yıl hastalıklar Cok direncliymis tüm doktorlar öyle diyo bi hafta ıyi iki hafta kötü çocuklarBizim de 5 oldu eylülden beri. Bi de antibiyotiksiz geçirdikleri var.
Bu nasıl bir bakıl açısı ya?? İyi misiniz siz? Kreş sanki sadece çalışan annelerin bebelerine bakma kurumu. Hey Allahım.Kreşe giden çocuk zaten ister istemez hasta oluyor. Valla bana kızacaklar ama özellikle çalışmayan anneler , hasta çocuklarını bile isteye neden kreşe yolluyor aklım almıyor. Sadece gitsin biraz rahat edeyim diye çalışmak zorunda olan anneleri zora sokuyorlar.
Valla annen falan varsa biraz rica edeceksin. Çünkü sürekli çocuğu için izin isteyen personel sevilmez ve en çabukta o yollanır.
Merhaba kaderdaşım :)Spizellaa aynı dönem doğum yapmıştık seninlee adını gördüğümde kader arkadaşım diye bağrıma basıyorum seniiben de oğlumu bir ara gönderdim ancak senin hesap haftanın yarısı okul yarısı hastane şeklinde ilerliyorduk bir ayda toplasan 10 gün gitmedi en sonunda alerjisini tetikleyen bir şey var okulda astıma döner denildiği için almak zorunda kaldık. Çok zor vallahi hele çalışan insana ayrı zor, takviye ediciler şunlar bunlar neler yapmadık yok çocuğun bağışıklığı guclenene kadar böyle olacaktı. Yakınınızda aileden birileri yok mu onlar ilgilense çocukla diyeceğim de her hafta her hafta kim nasıl vakit ayırsın onun için de dimi
Bu durumda olan çok insan var. Bağışıklığı kuvvetlendirmek lazım. Size fazla abartı gelebilir ama eğer evinizde kullandığınız bakterileri %99 a kadar öldüren deterjanlar varsa artık kullanmayın, çamaşır deterjanı sıvı el sabunlari dahil . Beslenmenizde fermente olmuş gıdalara ağırlık verin. Ev kendi tursunuzu kendiniz yapın ama limonsuz ve sirkesiz olmalı. Kefir, boza , probiyotik zenginleştirilmiş yoğurt vs vs aklıma ilk gelenler bunlar. Çocuğu sıcak, soğuk , karlı vs demeden her hava şartında dışarı çıkarın. Uygun zamanlarda çamurla toprakla daha fazla oyun oynamasını sağlayınHerkese mutlu sabahlar
Kızım 3 yaşında ve eylülde tam zamanlı kreşe başladı. Başladığından beri her hafta hasta. İlk 3-4 gün gidiyor cuma cumartesi pazar hasta. Her haftasonu acilde geçti nerdeyse.
En son el ayak ağız hastalığına yakalandı 22 kasım haftası. 1 hafta eşimle işten dönüşümlü izin aldık evde iyileşti.
Pazartesi kreşe gitti, salı günü burda okullar tatildi, çarşamba perşembe cuma gitti yani 4 gün. Cuma akşamı aldık gene burnu akıyor. Haftasonu öksürük de başladı.
Dün ateşi de çıktı gene gidemedi işten izin aldım. Gece yine ateşliydi.
Bu sabah kalktık durumu daha da fena.
Kreşe bu halde gönderemiyorum.izin de alamıyorum artık. Bugün hala arayıp da amirime yine gelemicem diyemiyorum yüzüm kalmadı. İşte bir sürü yapılacak şey var.
Ofiste aynı işi yapan iki arkadaşız. Onun da çocuğuna bakmaya gelen bakıcı covid olmuş. Önce çocuğa şimdi de arkadaşıma geçmiş. Evde raporlu şu an. Valla bir yol gösterin arkadaşlar ben çok bunaldım. Çocuğuma mı üzüleyim kendi işimi halledemediğime mi bilmiyorum. Saat 10 da işle ilgili randevulu bir görüşmem var ama gidemeyecek gibiyim.
Herkes böyle mi yoksa ben mi bakamıyorum bu çocuğa?
Kendim içiyorum çörek otu yağını acı biraz.Alerjide en iyi bitkisel takviye bebelere sabah aç karnına verilen çörek otu yağı, siz de bi araştırın.
Babası bu hastalıklar sırasında tüm izinlerini ve tüm mazeret izinlerini aldı. Her hafta illa 1-2 gün evde kaldığı için bi o bi ben izin alıyoruz.çok geçmiş olsun. Biz de benzer durumdayız. Tabii ki bakım deyince anne öncelikli geliyor akıllara ama madem bugün bu kadar zordasınız bugünlük de babası ilgilense? bence anneanne babanne vs den önce baba gelmeli akıllara.
He he sensin. Hasta çocuklarını evde duran kadın neden yollar sizce ? Farklı bakış açısı olunca iyi misiniz bilmem ne . Şahaneyim şekerim. Tenks.Bu nasıl bir bakıl açısı ya?? İyi misiniz siz? Kreş sanki sadece çalışan annelerin bebelerine bakma kurumu. Hey Allahım.
Ben de aslında bunu düşünerek hiç koruyucu davranmadım. İlk doğduğu günden itibaren kış demedim kar demedim hep çıkardım. Covidin en pik yaptığı zamanlarda bile çocuk parkına gitmeyi bırakmadık. Acaba biraz daha hijyenik mi olsaydım diyorum şimdi.Bu durumda olan çok insan var. Bağışıklığı kuvvetlendirmek lazım. Size fazla abartı gelebilir ama eğer evinizde kullandığınız bakterileri %99 a kadar öldüren deterjanlar varsa artık kullanmayın, çamaşır deterjanı sıvı el sabunlari dahil . Beslenmenizde fermente olmuş gıdalara ağırlık verin. Ev kendi tursunuzu kendiniz yapın ama limonsuz ve sirkesiz olmalı. Kefir, boza , probiyotik zenginleştirilmiş yoğurt vs vs aklıma ilk gelenler bunlar. Çocuğu sıcak, soğuk , karlı vs demeden her hava şartında dışarı çıkarın. Uygun zamanlarda çamurla toprakla daha fazla oyun oynamasını sağlayın
E çocuk hasta ise anne de evde ise evde çocuğun dinlenip toparlanması uygun değil mi? Kim hasta halde göndermeyi normal bulur kiBu nasıl bir bakıl açısı ya?? İyi misiniz siz? Kreş sanki sadece çalışan annelerin bebelerine bakma kurumu. Hey Allahım.
Ben orayı anlamamışım pardon..E çocuk hasta ise anne de evde ise evde çocuğun dinlenip toparlanması uygun değil mi? Kim hasta halde göndermeyi normal bulur ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?