- 29 Nisan 2024
- 500
- 1.025
ben de aynı durumdaydımBende erken menopoz var evli değilim hayatımda biri de yok ama olursa bunu ne zaman söylemeliyim direkt ilişkinin başında mı yoksa ciddileştiği zaman mı?
erken menopozsa, gelmez hanımefendıŞuan alternatif tıp çok gelişti rahatsızlığınız ne bilmiyorum ama yumurta kalitesi geri getirileblr
cyclo mu kullanıyorsunuz adet olmak ıcın ?Amh değerim de çok düşük 0.02 ilaçsız regl olmuyorum
Ben hormon kullanıyorum cinsel hayatı nasıl etkiliyor?ben de aynı durumdaydım
su ankı esımle tanıstıgımda da, esımden oncekı dıger kısılerde de. en bastan soylemenız lazım, sonucta sadece cocuk sahıbı olma konusu degıl, cınsel hayatınızı da etkıleyen bır surec olacak
ve sıze yardımcı olabılırım, 26 yasında basladı cunku benım hıkayem. su an 41 oldum. uzun bır yolculuk yanı benımkı, bu surecte.
Evet ama biyoeşdeğere geçeceğim bu aycyclo mu kullanıyorsunuz adet olmak ıcın ?
hıc yumurta var mı ?Amh değerim de çok düşük 0.02 ilaçsız regl olmuyorum
bio eş değer daha doğal hormon.Evet ama biyoeşdeğere geçeceğim bu ay
duzenlı kemık taramasıEvet ama biyoeşdeğere geçeceğim bu ay
kurulukBen hormon kullanıyorum cinsel hayatı nasıl etkiliyor?
Peki tedaviye rağmen bu şikayetler devam ediyor mu cinsel hayatım olmadığı için bilmiyorum şuankuruluk
ısteksızlık
ates basmaları
sınırler de ınıs cıkıs, ani aglama halleri
vb... bu sebeple tedavı alıyoruz zaten, sadece kemık saglıgı ya da kalp damar, ya da gogus kanserı rıskını azaltmak ıcın hormon almıyoruz ki. cınsel hayatımızın duzenı de bozuldugu ıcın tedavı alıyoıruz
zaman zaman oluyor tabi ama bunlar sorun değilPeki tedaviye rağmen bu şikayetler devam ediyor mu cinsel hayatım olmadığı için bilmiyorum şuan
Teşekkür ederim cevaplarınız içinzaman zaman oluyor tabi ama bunlar sorun değil
özellikle şu an sizin sorun etmenize gerek yok
siz öncelikle yumurtalık durumunuza ve hormon degerlerınıze baktırın toplatabılırsenız yumurta toplatın dondurun yani.
sonrasında kendinizin rutin yıllık kontrolleri, bio eş değer tedavi vs bunlara odaklanın yani.
rica ederimTeşekkür ederim cevaplarınız için
Yani ben çok çocuk sevgisi ve isteği olan biri değildim zaten ama diğer hastalıklar beni çok korkutuyor çünkü hastalık hastasıyım zatenrica ederim
her zaman sorabilirsiniz, yardımcı olmak isterim cunku ben 26 yasındaydım, bır yıllık bıle degıldı evlılıgım.
cok yıprandım cok yanlız kaldım
dogruyu egrıyı ancak 40lara gelırken ogrenmıs oldum hem de tek basıma.
Sizin bilginiz var sanirim size danisayimerken menopozsa, gelmez hanımefendı
hıc bır tedavı kalıtetyı artırmaz ya da yumurtayı cogaltmaz. ıkı tane cıkan habere ınanmayın lutfen.
korkmayınYani ben çok çocuk sevgisi ve isteği olan biri değildim zaten ama diğer hastalıklar beni çok korkutuyor çünkü hastalık hastasıyım zaten
en onemlısı cocuk ıcın asla erken ya da yanlıs bır evlılıge gırısmeyın... en onemlı tavsıyem bu olurYani ben çok çocuk sevgisi ve isteği olan biri değildim zaten ama diğer hastalıklar beni çok korkutuyor çünkü hastalık hastasıyım zaten
Evet sanki hemen her yerimiz kırışıcak kalp krizi geçireceğiz bir şey yapamayacağız gibi anlatıyorlarkorkmayın
cok korkutucu hıkayeler atıyor herkes
ama hormonlar onemlı, tedavınıze odaklanın, ben gece 12 de kıslık hazırlıyorum plazada dıs tıcarette calısıyorum araba suruyorum, haftasonu koy evınde tadılat yapıyorum, heryere yetısıyorum sukur yanı
ama ılaclar, saglıklı beslenme, moral... rutın senelık kontroller. bunlar onemlı.
kafaya takarsanız, alzeimer da olursunuz cunku ostorejen eksıklıgı unutkanlık ve buna baglı alzeımer temelıne olumsuz etkı yapabılıyor mesela ama bunu dusunmezsenız, benım gıbı 40 dan sonra yenı seyler bıle ogrenen bırı de olabılırsınız
merhabaSizin bilginiz var sanirim size danisayim
Amh 0.13tu en son gecen sene ve artik leke seklinde regl goruyordum 2 gun surmuyordu bile
Sonrasinda hamile kaldim ve dogumdan sonra reglim asiri fazlalasti 5 gun kadar ve asiri suruyor neden olabilir? Amhnin arttigina da cevremde bircok kiside sahit oldum ustelik
0.4 cikip 1 yil sonra 1.1 cikan var degeri
31merhaba
yasınız kac buarada ?
amh artmaz , amh degerı o anlık yanlıs kan verılmesı, yanlıs analız ıle sıze oyle gelmıstır
yumurtalık rezervını ve kalıtesını , fsh degerı ve amh gosterır ve gerıye gıden bır sey duzelmez. sadece anlık regl bozuklugu vardır herhangı bır sebeple, o durumda bır duzelme olur ama aylar gecmıs ve sıze erken menopoz teshısı konulmussa, bu degerler asla duzelmez