Çocuğum olmayacak

31
Bildigim kadariyla amh dustukce regl gitgide azaliyor
Benimki gitgide artmaya basladi
Regl bozuklugu diye birsey de hic duymadim🤷‍♀️
evet cunku amh ve fsh yumurtalık rezervını gosterır

yumurtalık da yumurta azaldıkca ya da bıterse, regl de bıter zaten
stres, hormonlar, kılo alıp vermeye baglı vb sebeplerden duzensızlıkler oluyor bazılarının 1 sene bıle suruyor ve sonra eskı duzene donuyor. duzensızlık, regl bozuklugu bunu kastettım

Üyeler birçok yorum yapmış seçenekler ile ilgili.Ben sadece sonuç ne olursa olsun uzulseniz bile bunu hayatınızın merkezine koymayın demeye geldim.Bu hayatda baba olmak istemeyen insanlarda var gayet uyumlu mutlu evlilikleri var.En güzeline denk gelmenizi diliyorum Sonuç her ne olursa olsun

Öncelikle 29 yaşındasınız umutsuz olmayın. Kimler kimler çocuk doguruyor, tıp çok gelişti her geçen gün de gelişmeye gidiyor. Tek bir doktorun söylediğine bel bağlamayın, farklı doktorları ziyaret edin. Karşınıza doğru insan çıktığında inşallah herşey gönlünüze göre olur

10 yıldır evliyiz ve daha evliliğimizin ilk gününden beri çocuk sahibi olmak istedik. Zira ben 32 eşim 35 yaşındaydı. Bir yıl geçmesine rağmen çocuk sahibi olamayınca kontrole gittiğimizde, eşimden kaynaklı, normal yolla hamile kalamayacağımı öğrendik ve hemen akabinde zorlu tüp bebek tedavilerine başladık. 2 yılda 4 başarısız tüp bebek tedavisi sonrasında pes edip, ailemize 2 kişilik devam etme kararı aldık, mutlu mesut, yuvamızda yaşamaya devam ediyoruz. Bazen aklıma gelip, üzülmüyor değilim ancak evlilikler çocuksuz da yürüyebiliyor yeter ki sevgi, saygı, bağlılık... olsun. Bu arara dünyaya yeniden gelsem, yine eşimle evlenmeyi tercih ederim. İnşallah sizin de karşınıza bu düşüncede bir insan çıkar.

Bende erken menopoz var evli değilim hayatımda biri de yok ama olursa bunu ne zaman söylemeliyim direkt ilişkinin başında mı yoksa ciddileştiği zaman mı?
Bir tanıdığımız 40 yaşında evlendi ve çocuk istiyordu ancak menopoza yaklaşmış adetleri kesilmeye gitmişti sülük ve hacamat olarak tekrar adet olmaya başlamıştı. Sizde bir deneyin denemekten zarar çıkmaz.

Bende erken menopoz var evli değilim hayatımda biri de yok ama olursa bunu ne zaman söylemeliyim direkt ilişkinin başında mı yoksa ciddileştiği zaman mı?
Menopoza girmeden yumurta dondurma işlemi yaptırın evleneceğiniz kişiye de açıklama yaparsınız kabul ederse evlenince tüp bebekle anne olabilirsiniz 💐

Benim doktorum 0.01 olan hastalarında bile başarılı OPU yapabiliyor, bence bu kadar karamsar olmayın. Yumurtalık canlandırmak için de çok alternatifler var.
Merhaba canım senin doktorun kim acaba bende erken menapoz var iyi bir doktor arayışındayım

Eğer yumurtaların mevcutsa varsa az da olsa toplattır tüp bebekte ilerde en azından çok uğraşmazsın güvenebileceğin merkezde ön görüşme hazırlayabilirsin ilerde tüp bebek denersen sadece eşinin spermi ihtiyaç olucak sonra embriyolar dölleniyomu ona bakılacak vs.

Ama şöyle bir şey var ki hiç bir şey imkansız değil neler var neler ..kendine inanmalısın. Ayrıca belki eş adayı da problemlidir bilemezsin erkeklere değil de kadınlara daha çok problemli demeyi sever bizim insanlarımız :) severler kadını hemen kötülemeyi.. bilemezsin 😉

Şimdiden Stress yapmayı bırak yeterki 1 yumurta 1 canlı sperm olsun olmayacak şey değil.

Çalıştığım yerde doktorunun menopoza girmişsin artık çocuğun olmaz dediği bir arkadaşım vardı. Zaten 1 kız çocuğu olduğu için önemsememişti, 33 yaşındaydı. Şu an ikinci kızı 2 yaşında. Tıp bilimine her zaman güvenirim ama o kadar çok olmaz denen şey oldu ki bazen çok da takmamak gerekiyor bence, her şey olacağına varıyor. Siz yine de ciddi bir adım atmadan önce söyleyin.
Benim aile büyüklerim hep 45 den sonra menopoz oldu.Ama annem erken oldu.Halam 40 mesela bende 31 yaşındayım ve korkuyorum.

Amh değerim de çok düşük 0.02 ilaçsız regl olmuyorum
Amh değeri düşüklüğü için yumurtalıklara prp yaptırın. Benim de düşüktü. Kesinlikle tüp bebek demişti doktor. Prp yaptırdıktan sonraki 3. ayda( en yüksek verim 2 regl sonrası dönemmiş ) doğal yollardan hamile kaldım. 2 çocuğum bu şekilde normal oldu. Amh seviyesine göre birkaç kere bunu tekrarlama gereği de olabiliyormuş Yumurta kalitesi arttıktan sonra da dondurursunuz. Allah en güzeli ne ise onu nasip etsin size

İnşallah seni gerçekten seven bunu sorun etmeyecek biri olur hayatında. herkes anne olmak zorunda değil zaten kadın ille doğurmak zorunda da değil.belki hayatındaki insan da çocuk istemeyen biri olur. ilerde istersen çaresi de bulunur belki karamsar olma olur mu

Ablam 1 aşılama 3 başarısız tüp bebek sonunda normal şekilde hamile kalmıştı. Üstelik öncesinde kendi yumurtanla anne olman imkansız yumurta naklini düşün demişlerdi. O dönemde biesteron diye bir ilaç da kullanıyordu sanırım. Yani Rabbim verince veriyor bei şekilde. Olumsuz düşünmeyin. Farklı doktor görüşleri alın.

X