- Konu Sahibi seraphimax
-
Çocuğum depresyona girmek üzere. DEHB tedavisi devam ederken, bir de depresyon eklenirse ne yaparım ben? Giderek oğlum içine kapanıyor. Az konuşuyor az yiyor, ortada sebep yokken ağlıyor. Ben hep derim ya burada, annelerin ruh sağlığı önemli diye. Eşimle anlaşamadığımız tek nokta çocuk değil. Başka konular var ama bu dosya öncelikli. ben kendimi ortamı bir yana bıraktım çırpınıyorum bakalım ne olacak. Çalışmak sorun değil, mesleğim var, diplomam var. Okul da bulunur kardeşim yardım eder. O zaten okul sahibi. Ama önemli olan iş buralara gelirse ben kocamı mı çocuğumu mu tercih etmeliyim? Bu çocuğa yeterli imkanı sağlayamıyoruz, ben gidiyorum demek de zor olmaz mı? İşte temel açmazım bu. Çocuğumun büyümesi, evliliğimin devamı....
Çocuğum depresyona girmek üzere. DEHB tedavisi devam ederken, bir de depresyon eklenirse ne yaparım ben? Giderek oğlum içine kapanıyor. Az konuşuyor az yiyor, ortada sebep yokken ağlıyor. Ben hep derim ya burada, annelerin ruh sağlığı önemli diye. Eşimle anlaşamadığımız tek nokta çocuk değil. Başka konular var ama bu dosya öncelikli. ben kendimi ortamı bir yana bıraktım çırpınıyorum bakalım ne olacak. Çalışmak sorun değil, mesleğim var, diplomam var. Okul da bulunur kardeşim yardım eder. O zaten okul sahibi. Ama önemli olan iş buralara gelirse ben kocamı mı çocuğumu mu tercih etmeliyim? Bu çocuğa yeterli imkanı sağlayamıyoruz, ben gidiyorum demek de zor olmaz mı? İşte temel açmazım bu. Çocuğumun büyümesi, evliliğimin devamı....
Sorular ve eşimin cevapları:
Soru 1- Çocuğumuz iyi bir eğitim alamıyor. Buradaki eğitim zayıf. Sosyal ve sportif faaliyet yok. Arkadaş ortamı yok. her gün morali bozuk geliyor. ben iyi görmüyorum.
ELcevap: Burada senin gibi en az 20 kişi var tek sen şikayet ediyorsun. Eğitimse buranın en iyi okulu burası. Millet de çocuğunu buraya gönderiyor. Çocuk tembelse ne yapalım yani. Tek çocuk senin çocuğun değil.
Soru 2- Çocuğun tedavisi devam ediyor ileride gideceğimiz yerlerde ne yaparız acaba tedaviyi devam ettirebilirmiyiz?
Elcevap: Bana baksana sen, çok büyütüyorsun bunu. Herkesin çocuğu yaramaz. Bu çocuğu erkek gibi yetiştir, hanımevladı gibi yetiştiriyorsun. O çocuk bu hap yüzünden manyak olsun, senin ağzını burnunu............................ durmadan hap veriyorsun da ne oluyor, hep şikayet buradaki kadınlara baksana, kimse sesini çıkarıyor mu? Sen çok üstüne düşüyorsun bu çocuğun. Bırak kendi haline.
Soru 3- Bugün evde canımız sıkılıyor, hadi araba ile bir tur atıp gelelim....
Elcevap: Öf beee, yorgunum diyorum, hem nereye gideceğiz burada?Otur televizyona bak.
Soru 4_ Bak millet pikniğe gidiyor çoluk çocuk
Elcevap: Orada sarhoşlar var, gidenler kavga edip dönüyor.
Soru 5- Tayinler açıklandığı zaman ben senin memleketine gidemem bak biraderin orada, damadın kız kardeşin iki çocuğu ile orada. ben nasıl yaparım orada? Kardeşimle teyzemin yanına İstanbul'a gitsem, orada bir ev tutsam, hem çalışsam, hem çocuğa daha iyi bir ortam sağlasak, hem birikim yapsak, hem oğlanın tedavisini yapsak...
Elcevap: ben senin İstanbul'da ne halt yiyeceğini nerden bileyim, ne yaptığını nereden bileyim?
Soru: Ama çocuğun geleceği, tedavisi. Üstelik halt yiyecek olan her yerde yer.
Elcevap: sen aptal bir kadın olduğundan ve herşeyi abarttığından sürekli işi çıkmaza sokuyorsun.
Başka sorular varsa alabilirim. Aldığım cevaplar bunlar.
Öncelikle çok geçmiş olsun evladın için. Zor bir durumdasın gözlerim dolu dolu okudum. Ama hiçbir şey çözümsüz değil inan. Belli ki zorlancaksın ama aşacaksın bu durumları, ilerde keşke oğlum için daha çok çaba gösterseymişim demek daha acıdır muhakkak.
Kardeşin İstanbul'da mı yaşıyor? Onun yanına da gitmene karşı değil mi eşin? Şimdi eşinin ailesi çok mükemmel insanlar olsalar bile bir süre sonra sorunlar patlak vermeye başlayabilir. Kaldı ki zaten pek yardımsever değillermiş anladığım kadarıyla ve tabi yer problemi.
Eşine destek olman önemli; ama eşin size hiç destek olmuyormuş. Zaten şefkatini göremediği babayla bir çocuk büyüse ne olur büyümese ne olur. "Ben yokmuşum gibi davranın" diyen bir babayı rol model olarak alsa ne olur almasa ne olur. Hatta almasa daha iyi olur. Mesleği zor şartları ağır o da belki durumun ağırlığından bu halde psikolojisi yıpranmış durumdadır ona da hak vermek lazım ama sonuç olarak hayır beklememek de lazım. Zaten kendisi de öyle söylüyor. Bu yüzden çocuğun için atacağın adımlarda onu düşünmemen yerinde olacaktır. Akrabaların diyorsa gel yardımcı olalım olanak var burda bence hiç düşünme git. Eğer mümkün olursa bunu geçici bir durum gibi açıkla eşine biz orada yaşarız ama ben gelir seni görür giderim, izinlerde gelirsin vs. Hala anlamıyorsa ve izin vermiyorsa yapılacak birşey yok o evlilik için, o durumdaki çocuk evlilikten çok daha önemli.
Tayin durumu ne zaman belli olur? Belki bakarsın iyi yere çıkar...
Canım arkadaşım ben bu konuyu açtığımdan beri kaç kahve kaç sigara içtiğimi bilmiyorum. Allah razı olsun, benim için gözyaşı döküyorsun, ama bu soruları ben eşime sordum, aldığım cevaplar yukarıdaki gibi oldu hep. ben anneyim, dayanamıyorum evladımın gözyaşına.Kardeşimle görüşmüyorduk, daha yeni barıştık, kardeş olsun kanlın olsun, sokakta bırakmaz seni. 24 Ocak gibi açıklanacak. Haziran ayında da gideceğimiz yer belli olacak. Ama hayat beklemez ki seni. Ah bir gıdım destek bulsam, ama hep aptal benim, hep abartan benim. Kaynanam dahil, kocam dahil hep böyle diyorlar.
Ben zaten yazmıştım, tek sorun çocuğum ve bulunduğumuz ortamın şartları değil.
....
Ama beyefendi hastaymış, ben aramamışım onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?