Çocuğum mu kocam mı? fikir lütfen.... aklımı oynatacağım.

Arkadaşım ne olur yıpratma artık kendini oğlunu ve kendini düşün yazık ya çekmeye değermi tamam 14 yıl verilmiş emek ama günah birdaha bu yaşa gelmiceksiniz oğlunun rol modeli çok kötü biran önce gel istanbula ben okudukça dayanamıyorum yaşadıklarına kendiside lojmandamı kalır misafirhanedemi kalır kendine ev mi tutar bilemem ama oğlunu heba etme (çok afedersin ama) bı odun uğruna

bakın,sormamın nedeni şu,eşiniz kendisi de depressif davranıyor,genelde ordan dönenler bu şekilde oluyor...eğer orada değildiyse de komutanlarınla sorun yaşıyor olabilir.iş ortamları bazen oldukça tantanalı olabiliyor,bunu da dolayısıyla size yansıtıyor olabilir.eğer son dönemlere doğru arttıysa bu tip tatsızlıkları,denetlemelerinden kaynaklanıyor olabilir...14 yıllık evliyim diyorsunuz,daha iyisini bilirsiniz elbet,ama onun açısından da bakmanızı istedim.

Bakın eşiniz çocuğuyla ilgilenmediği gibi,
sizede psikolojik baskı yapmış,neden kendinizden bahsederken
o kelimeleri kullanıyorsunuz ki??
Siz kendinizi,şuan başetmekte olduğunuz sorununuzu çok güzel
ifade etmişsiniz..Ne istediğinizi biliyorsunuz aslında ama birazcık cesaret istiyor sanırım...
Evlenirken iyi günde,kötü günde diyoruz,elbette yeriniz eşinizin yanıdır,
ama bir önceki mesajlarımda yazdığım gibi,çocuk herşeyi değiştiryor,
hayatımız çocuğumuz üzerine kuruluyor ve bu hayatta bütün anne babaların
isteyeceği tek şey,her yönden sağlıklı bir evlada sahip olmaktır ve
onun için çabalamaktır,
onun için fedakarlık yapmaktır..
bu durumda eşinizin destek olması gerek,
elbette evinizi terk etmeyeceksiniz,arada gelip gideceksiniz ,
eşiniz gelip gidecek,en azından bu zorlu süreç bitene kadar...
Lütfen eşinizin sizi sindirmesine izin vermeyin..

canım hakkını helal et konunu tam okumadan baştaki mesajına göre yanıt vermiştim. kusura bakma.

çocuğunu alır seni siler gidermiş, tekrar çocuk yapsın o zaman, bu dünyadaki tek çocuk senin oğlun mu? bu sözünü unutmuş galiba.

canım on beş tatilde al çocuğunu ailenin yanına git dinlen toparlan kendine gel öyle karar ver. çocuk da söke söke sende kalır. hiç merak etme.

allah yardımcın olsun inş.

Yürekten söylüyorum, o kadar üzüldüm ki durumuna, oğluna! Ellerim titriyor şu an inan. 5.sayfaya ve bu yazdıklarına kadar okuyabildim yorum yapmadan. Ben de bir anneyim ve senin ne kadar duyarlı, ilgili bir anne olduğunu anlayabildim. Ama bu tip diyaloglara girdiğin, iletişim sorunu yaşayan ve bu kadar gamsız bir eşi oğlunla teraziye koyabilmiş olmanı bir türlü anlayamadım. Beynin mi uyuştu canım benim? Nasıl hala dayanabiliyorsun? Oğlun (Allah korusun) elden giderken, bu derece sağlıksız bir ilişkinin, yuva sandığın o nazi kampının neresinden tutabiliyorsun?

Bak canım, sanırım durumuna o kadar yakından bakıyorsun ki, dışardan görülmesi çok kolay şeyleri bile birbirine karıştırıyorsun. Diyelim ki, doğru düzgün bir yere tayin çıkmadı ve sen benzer bir hayat yaşayacaksın gittiğin yerde. Ne olacak söyleyeyim. Oğlun git gide karamsar, sosyal yaşamdan soyutlanmış, annesi babası mutsuz, doğru düzgün eğitim alamayan ve "harcanmış", hatta kötü bir ilişkiye kurban verilmiş bir genç olarak "o depresyon senin, bu buhran benim" biri olarak, annesinin değiştirmeye yeterince emek vermediği bir bluğ çağı yaşayacak. Ve sen onda gördüğün her olumsuzlukta kendini biraz daha suçlayarak belki de evliliğinden ve eşinden nefret etme çukuruna düşen bir "anne" olacaksın. Özellikle "anne" olacaksın diyorum çünkü inan kadınlığını unutacaksın vicdan sızısından! O kadar uzatabilirim ki bu ilk senaryoyu. Ama bil ki olumsuzlukların bir bir sıralandığı bir senaryo olacak bu. Bir de diyelim ki aldın evladını ve geldin kardeşinin yakınlarına. Anneliğinin verdiği güçle babasından uzakta oluşunu bir güzel tolere edecek ve bu çocuğun hakkını bir bir vermeye başlayacaksın. Şu aşamada babayı çok da katmıyorum çünkü büyük ihtimalle size bir tavır takınacaktır. Ama esas oğluna olan yükümlülüğünü dikkate aldığım için o tarafı göz ardı ediyorum izninle. Evladının geleceğine yapacağın bu yatırım karşısında eğer seni boşamayı göze alırsa zaten yolu açık olsun bence, çünkü sadece döllemiş olmakla anne baba olunmuyor, bizzat sizden örnek almalı diye düşünüyorum. Canın ciğerin dallanıp budaklanınca, kendini iyi hissedince ve hayatla barışıp sağlıklı bir bireye dönüşünce kendini nasıl hissedebileceğini düşünebiliyor musun? Kendine uygun arkadaşlar, hobiler edinecek, en önemlisi de "evrilecek" arkadaşım. Eşinin çok katı biri olamayacağını umut ederek, yaptığın tercihi eninde sonunda anlayacağını ve ilişkinizi tazelemek için elinden geleni yapacağını düşünüyorum. Zaten yapmazsa da en doğru kararı verdiğine en somut delili oluşturacaktır.

İki ayrı tercih şansın var arkadaşım. Geleceğinizi ve vicdani yükünüzü şekillendirebileceğin. Ve bunu şu an sadece sen yapabilirsin. Ne yazık ki sadece "sen"! Çok iyi düşün. Allah yardımcın olsun canım...

yazdıklarından yola çıkarak söylüyorumki:

bu kadar egoist vurdumduymaz bencil paranoyak(istanbul a gidince ne halt yiyeceğini nerden biliyim demek bir kadına edilecek en ağır laftır) bir eşle bu çevresel faktörlerin olmasa yani çok büyük herşeyin önüne serildiği bir şehirde yaşasan mutlu olabilecek misin diye sormak istiyorum ama ilk etapta kendini çocuğuna adamış bir anne olduğundan birde bununla uğraşma diye soramıyorum (kıyamıyorum sana öyle duyarlı bir insansın ki!). her halukarda tabiki çocuğun.sorunun cevabını "eşin" yaptıklarıyla vermiş sana canım.en doğru cevabı o vermiş sana

Tabiki de çocuğun..eşin hiç ilgilenmiyor,al para git al git yap diyorsa,babasından sevgi şefkat görmüyorsa,git istediğin şehirde yaşa ablacım.En azından çocuğun kişisel gelişimi tam olarak tamamlar seninde dediğin gibi ergenlik çağında neye ilgisinin ve becerisinin olduğunu anlayamayacaksın.eşin daha kötü bir yere gittiğinde sende istediğin şehre git çocuğunu düşün.Oğlunun geleceği senin elinde

Evet, daha önce derdim var bölümünde eşleri ile sorun yaşayan arkadaşlara boşanmayı en son alternatif olarak öneriyorum. Aynı kriter benim için geçerli. Boşanmak çözüm değil. Arkadaşlarım bilirler, patafix, ipek biliyorlar annem babam boşanınca nasıl dağıldığımı, kardeşim için nasıl ciğerlerimin dağlandığını onlar biliyorlar.
Bekleyeceğim. Bu duyarsızlık devam edemez. Kayınvaldemle konuştum, ne yaparız dedim, hiç ondan ummazdım aslında ama bana ''serap, sen ve torunumun düzgün yaşaması ve senin rahatın önemli, o zaman gelsin, çözüm üreteceğiz hep beraber'' dedi. Umarım herşey yolunda gider. Daha kardeşimle konuşmadım. Eşimin de keyifli bir zamanını kollayacağım. Kimseyi kırmak, üzmek, yıpratmak istemiyorum. Yıpranmak da istemiyorum. Büyük şehirin zorlukları da çok fazla. İmkanlar geniş olduğu gibi tehlikeler de geniş. Hayırlısını beklemek önemli. Tabii eşimin bazı hareketlerini siz de ben de kabul edemiyoruz ama onun açısından da zordur bazı şeyler. Ama bana bugün çok kıymetli çok değerli şeyler söylediniz, bana vaktinizi ayırdınız. Özelden atan arkadaşlara da sonsuz saygılar. hepinizden Allah razı olsun. Dostluk gösterdiniz, sizlerin de dostu Allah olsun. Oğlum için neler yapabilirim, en azından 5 yıl sonrasını arkadaşlar örnekler vererek anlattılar. Bütün yazılanları tek tek okudum, hepsi çok doğru. Zaten doğru bir tane ve hepimiz aynı doğrulardayız. ben üzüntüden ve çaresizlikten buğulu bakıyorum herşeye. Şöyle düşünürüm hep, bencil davranırsam, oğlum bir kızla evlenir ve ben onu ahlaklı, sağlıklı, bilinçli ve görgülü birey olarak yetiştiremezsem, torunumun annesi de sağlıklı olmaz, sağlıklı yuvalar olmaz. her koyun kendi bacağından asılır ama kokusu mahalleyi tutar, sinek olur herkes rahatsız olur. Kimseyi rahatsız etmek, huzursuz etmek istemedim asla. İki lokmam olsun, oğlumun yüzü gülsün, eşimin de ruhu huzurlu olsun. Hayatımda tek lüksüm kitap satın alıp okumaktır, onu da bulunduğum yeri anlattım yok. İnternetten alıyorum. Çok mu şey istiyorum, oğlum keman çalsın, basket oynasın, yüzmeyi bilsin, ananas gördüğü zaman koca koca gözlerini açıp bakmasın, bir ilaç için iki gün üç gün beklemeyelim, eti, sütü, yumurtası, balı peyniri en azından yakınlarda olsun, oğlumu köpek mi kovalayacak, inek mi tepecek, arkadaşları arkasından taş atıp alay mı edecek, diye korkmayım, ışıklı gözlerinden anne canım sıkılıyor diye gözyaşı akıtmasın istiyorum.
herşey için teşekkürler.

Son durumum daha iyi gibi. Oturdum, ciddi ciddi hiç gevşemeden, herşeyi anlattım. Bundan sonra neler yapılabilir, neler yapılamaz onlar konuşuldu, çözüme bağlandı. Bu konuyu açtıktan sonra tayin olacağımız kesinleşti. Haberi de bana telefonla geldi. Mayıs ayı içerisinde tayin olacağımız il, ilçeye gidilecekse Haziran ayı içinde belli olacak. Şimdi ejderha olsam bişey yapamam. Sadece beklemekle yetiniyorum. Eşim şimdi, çoğu yerde haklısın ama elimizde olan bu diyor. Çocuğum iyi, bu aralar. Tatile girmesini bekliyorum, gidiş dönüş 5 saat ama konrole götüreceğim. Şu anda görüntüde herşey normal. Ama ben kendimi çok iyi hissetmiyorum. Desteğiniz için teşekkürler.

Fazla dolmussun dikkat et bir yerden patlak vermesin
kitap sorununu simdilik belki internet üzerinden yapacagin
siparislerle tamamlayabilirsin cünkü ihtiyaclarin var ve orada imkan yok
bu kafayi bozacak kadar sorun olabiliyor

simdi ne yapsam ejdarha olsam faydasi olmaz yazmissin ya
sakin ol tayin meselesi hal oldummu kesin bir seyler yaparsin
zaten yaz geliyor olmazsa alir cocugunu istanbula gider
sende 3 ay kafani dinlersin :)

Esine gelince isi ne kadar zor olsada cocuguyla ilgilenmemesi
mazaret olamaz baba cünkü
cocugunuzun tam ikinize birden zor bir bölgede yasamanizdan dolayi olusan diger sorunlarla
birlikte ne kadar ihtiyaci vardir hic düsündünmü
babasina anlatican orta yol bulsun
isi ne kadar zor olursa olsun mutlaka cocuguna zaman ayiricak
sana zaman ayiricak bunlardan
taviz verme

Son düzenleme:
Bugün, az önce oğlum ağlayarak eve geldi. 7. sınıflardan iki tane çocuk bunu sıkıştırmış, elini bağlamışlar, oğlum çırpındıkça bunlar gülmüş. Oğlumun çok samimi bir arkadaşı var, o da görüp kurtarmış. Şimdi de bacağıma yapışmış, anne okula gitme gitme diyor. Bundan yaklaşık bir iki ay önce de 6. sınıflardan üç tane çocuk yine oğlumu sıkıştırıp kendisine bakkaldan browni alsın diye verdiğim 1 TL yi istemişler. Sen bize haraç vereceksin, biz ne dersen onu yapacaksın demişler. Okula gitim, çocukları idareye çektirdim, şimdi bırak para istemeyi selam bile vermezler. Şimdi anne herşey kötü olur nolur diyor. Oğlumun öğretmenini aradım, cevap vermiyor. Daha 20 25 dakkam var. Hani muhteşem bir okul olur, kantini olur, herşey satılır, şudur budur, öyle bişey de yok. Kantin yok ki okulda. Öğretmenler kaçmaya çalışır, öğrenciler ayrı bir hava. Bu çocuk tedavi görüyor diye bas bas bağırıyorum. Eşimi radaım az önce sakin ol diyor, okula git diyor, oğlan anne gitme herşey daha kötü olur diyor. Yazık ya, bütün okul biliyor oğlumu yazık ya bu eziyet değil mi....

Bu nedir böyle anlamadım ki!!! Kurtlar Vadisi'ne mi yerleştiniz arkadaşım siz! Yumurta kapıya dayanmış artık. Bu tarz taşkınlıklar oğlunuzda travma etkisi yaratabilir bu tedavi sürecinde! Acil bir çözüm bulunması gerekiyor. Siz bir an önce ablanızın yanına gelseniz? Ciddi bir sorun yaratır mı evde böyle bir karar? Durumu eşinize biraz daha abartarak anlatsanız? Mesela "oğlumuz artık tuhaf hareketler sergilemeye başladı. Kendi kendine konuşuyor burdan gitmek istiyorum diye" vb.gibi şeyler söyleseniz? Tayinin nereye çıkacağı da belli değil, değil mi? Çok üzüldüm, keşke elimden bişeyler gelebilse...

Yok Patafix, daha hiçbirşey belli değil. Ancak Mayıs ayında belli olacak. Mayıs ayında gideceğimiz yer, haziran ayında da ilçeye çıkacaksa ilçe belli olacak. Gitti eteri geldi beteri olmasın. Sabrediyorum, kendimi sıkıyorum, yüzüme koca bir sırıtma yerleştirdim ama ağlamak istiyorum. bekleyelim görelim diyeceğim ama, karar verdim ben de bir doktora görüneceğim. teyzemle konuştum, biraz idare et bakalım, bekle biraz herşey netleşsin diyor. Ama daha 5 ay var.
Belki de güzel gelişmelerin güzel şeylerin olması için böyle sancı çekilmesi lazım.

Allah yardımcınız olsun ne diyebilirim ki başka...Oğlunuza çok üzüldüm inanın içim gitti. Nasıl bir yetiştirme tarzıdır bu inanamıyorum, hiç mi dünya görmemiş ordaki anne babalar? Oğlum nerden duymuşsa geçen gün oyun oynarken "mal" diye hakaret etti küçük dayısına benim aklım çıktı, gözlerimi açarak bir bakışım vardı ki korkup özür diledi hemen. Anlayamıyorum ben böyle ufacık çocuklar nasıl bir serbestlikle "eğitilemiyor" ki başka çocukların elini kolunu bağlamayı düşünebiliyorlar!!!

Evet bu mal konusunu da yazmıştım zaten. Çocuğuma dediler, ben de annesine gittim, bak böyle böyle dedim, ''şekerim ne var bunda herkes söylüyorr'' dedi bana. Bilmiyorum, ben kendimi iyi hissetmiyorum artık. Birazdan şöyle bir evi toplayım diyorum. Hırsımı temizlikten alıcam artık. Ne yapacağımı bilmemek o kadar kötü ki, bilmiyorum. Çocuğa mı üzüleyim, kendime mi bakayım, adamı ikna mı edeyim, ne yapacağım bilmiyorum.

Canım, inan bu tip olaylar İstanbul'da ve diğer büyük şehirlerde de olabiliyor, hatta daha sık oluyor.
Yani orada yaşıyor olmanıza bağlayıp da ekstra üzme kendini..

Ancak tabi olayı hafife al da demiyorum, okula git, Milli Eğitime şikayet et veya en basitinden o öğrencilerin velilerini okula çağırtıp çok sert bir şekilde görüş. O öğrencilere disiplin cezası verilmesini talep et.

Oğlunu iyi anlıyorum, şikayet etmiş gibi olmak da istemez. Benim 5 yaşındaki kızım bile, bana gelip okulla ilgili bişey anlatırsa "anne nolur öğretmenime söyleme" diyor. Kaldı ki senin oğlun ergen yaşta.

canım ipek, zaten benzer bir olayda aynısını yapmıştım. Oğlumun 1 liralık kek parasına göz diken zıpalar, idarede süt dökümüş kediye döndüler. Dedim ya, sabrediyorum. Az bir zamanım kaldı. İnsan sabırla olgunlaşacak. Ama ben hem kendi derdimde olsun, hem de başka arkadaşların derdinde olsun, önce ruh sağlığını korumayı tavsiye ediyorum. Bu yüzden 15 tatilde şehir merkezine gidip bir doktorla ayrıntılı olarak görüşmeyi düşünüyorum. Umarım herşey iyi olur. Herşeyin hayırlısını isteyelim hayırlısı olsun. Desteğin için teşekkür ederim kardeşim.

Bu cevapları veren koca için canım çocuğunuzu heba ediyorsunuz.
Bir silkelenin kendinize gelin bana sorarsanız.Adam sizi gözden çıkarmış.Lütfen varkına varın.
Yaşadığınız yerde herkes yaşıyor şartları kabulleniyor olabilir sizde kabullenecek değilsiniz.
Önce adamı postalayın bakın herşey nasıl düzelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…