Çocuğum kreşe başladı anksiyetemi durduramıyorum. Yapmayı düşündüğüm şey…

Önlem dediğiniz şeyin 2 ila 5 yıla kadar hapis cezası var.

Yoo, okulda akilli saat kullanmanin oyle bir cezasi yok. O dediginiz bir kisinin telefonunu vs hacklemek vs icin gecerli.
Cezası var tck ilgili maddesi çocukların kullandığı akıllı saatler bu kanun kapsamı dışındadır demiyor.
Eğer akıllı saatle ortam dinliyorsanız cezası var. İster çocuğun saati olsun ister başka bir saat.
Telefon kullanmanın da cezası yok ama ben şayet telefonla izinsiz ses kaydı ortam dinlemesi yapıyorsam bunun cezası var.
Yok diye emin konuşuyorsunuz ama ben bir hukukçuyum ve sizden daha eminim ki ve batta biliyorum ki cezası var. Önlem dediğiniz şey suç hatta uzun uzun yazmaya üşendim ilgili haberden copy past yapıyorum.

Bir diğer önemli konu ise ortam dinlemesi özelliğine sahip saatler kullanarak istemeden de olsa çocuğunuz üzerinden suç işliyor olabilirsiniz. Hukukçu olmasam da 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun “Kişiler Arasındaki Konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” başlıklı 133. maddesine dikkatinizi çekmek isterim:

Daha ana sınıfına ve ilkokula gidecek.
İleri boyutlarda olmamak kaydıyla akran zorbalığı hep olacak, alay etmeler, saç çekmeler…
İlkokul öğretmeni ve okul personeli için üzülüyorum şimdiden.
Onlar sizin çocuğunuzun annesi değil.
Sizin gibi elbebek gülbebek yapmayacakları için hep şikayet edilecekler ve “kötü öğretmen” olacaklar.

Kreş döneminde çalışmayıp kendiniz bakın diyeceğim ama bunun ilerisi de var.
Gayet de tedavi görmeniz gerekiyor.
O çocuğun ilerde problemli olacağı zaten belli de umarım kendi içinde olur da topluma aksetmez problemleri.

tedavi olun yoksa ilerde çocuğunuza en büyük zararı siz verirsiniz.
Ben en çok da bu tarz insanların topluma vereceği zarardan endişeliyim.
Eğitim öğretim ortamında en çok iftiraya maruz kalan öğretmenler ve personeller genellikle bu yapıdaki ebeveynlerden ve çocuklarından oluşuyor. Biraz yüksek ses duysalar çocuğunun psikolojisini bozan kötü öğretmen olacaklar bunlara göre. Sonra gelsin şikayetler, gitsin dilekçeler..

Konunun diğer tarafından yazayım. Öğretmen çocuğunuza bile isteye zarar vermez psikopat değilse. Arada çıkıyor öyleleri muhakkak ama diğer öğretmenler farkedince önlem alınır ve çok çok çok nadirdir. Çocuklar düşebilir, çarpabilir, birbirlerine zarar verebilirler. Her an tetikte olsak da anında müdahale edemediğimiz durumlar olabiliyor, insanız sonuçta. Veli bilgilendirilir böyle bir durumda. Ciddi bir durum geliştiyse de hastaneye götürülür.

Yemek konusuna gelince; yemeyen çocuk bir kez, iki kez uyarılır yemek saati bitene dek yemediyse sınıfa alınır. Başında beklenip yesin diye uğraşılmaz. Yemediyse de yemedi deriz, korkacak saklayacak bir durum değil.

Sınıflarda kamera olması sanıyorum yasal değil. Emin değilim ama konusu geçmişti okuldayken. Hakim olduğum bir mevzu değil. Araştırılabilir.

Okul öncesindeyken velilerle ciddi bir durum olmadığı sürece iletişime geçmiyordum ben de. Gerekli bilgilendirmeyi velilere kapalı whatsapp grubunda yapıyordum. Şu an özel eğitimdeyim, nazımın geçtiği bir pozisyonda olduğum için veli ve öğrenci seçebiliyorum. Veli bana güvenmiyorsa çocuğunu almıyorum. En baştan da bunun konuşmasını yapıyorum, ona göre davranıyorlar. Videolarını çekip ben atıyorum velilere zaten. En ufak güvensizlik sezersem bir iki uyarı sonrası almıyorum çocuğu. Kaldı ki akıllı saat, ses kayıt cihazı falan girecek sınıfıma direkt davayı açarım, acımam.

Ben yurtdısındayım. Kreşe çocuk pat diye bırakılmıyor. Beraber gidiyorsunuz sınıfta oturuyorsunuz ..çok şeffaflar. Alışma süresi bir ay belkindaha uzun sürebiliyor. Günlüknyarım saatle başlanıyor vs. Ama işte çok şeffaf bir ortam. Türkiyeye bu gelse keşke diycem ama kreş denilen yerler türkiyede çok dar oluyor. Burada az öğrenci kocaman okul kocaman bahçe oluyor. Kreş olayına el atılmalı bence. Çocuk ne hissediyor acaba pat diye başlıyor

Valla müdür duymasın sizin okulla ilişiğinizi keser
Madem bu kadar endişeliydiniz öğretmenlerin numarasını verdiği bir kreş seçseydiniz
Kızım 13 aylıktan beri kreşte
Ağladığı da olmuştur, yemediği de olmuştur, yaralanıp geldiği de oldu. Böyle çok çok panik halindeyseniz eve kamera+bakıcı yapmalısınız

Bu nasıl kötü bir bakış açısı? Ben burda yaptığım bir eylemden bahsetmiyorum. Aklıma böyle bir düşünce geliyor, yanlış olduğunu hissediyorum, benim gibi düşünen var mı diye akıl danışıyorum. Ve güzel bakış açıları ve öneriler de aldım üslübu güzel insanlardan. Ancak 2 senedir 7/24 birlikte geçirdiğim çocuğumdan ayrıldığım hafta aklıma gelen düşünceler yüzünden siz nasıl böyle kolay ve çirkin bir şekilde ahkâm kesebilirsiniz! Çocuğun ilerde problemli olacağı belliymiş. İnşallah topluma aksetmezmiş. Beni bu anksiyete ataklarına iten şey zaten bizatihi toplumun kendisi. Çürümüş değer yargıları. İnsanların işini düzgün yapmaması. Bir kreş öğretmeni çocukları sevmek bağrına basmak annesi gibi olmak zorunda değil elbette. Ancak 2 yaşında çocuğa nasıl davranılacağını bilmeyen 19-20 yaşındaki diplomasız çeyiz parası biriktirmek için işe girmiş insanlarla dönen kurumlar var bu ülkede. Aynı ülkede mi yaşıyoruz? Körü körüne meslektaş savunmalı paylaşımlardan bıktım. Ben kendi mesleğim için bunu yapmıyorum hiçbir yerde.

Anne değilim ama anksiyeteliyim o yüzden drumunuzu çok iyi anlıyorum,beyninizin sizi ne kadar yorduğunu biliyorum ama bebeğiniizin özgüven kazanabilmesi için biraz özgürlüğe ihtiyacı var.Korkuları kontrol etmek hiç kolay değil bunu tek başınıza yapmak çok zor o yüzden kesinlikle profesyonel bir destek alın ve şunu unutmayın siz annesiniz eminimki bebeğiniz orada mutlu değilse dinleme cihazına falan ihtiyacınız olmadan bunu hissedersiniz, rahat olun

Merak etme aç kalmaz benimkide zorla yerdi okulda öğretmen kendi yedirip resim atıyordu endisemi bildiği için,akran zorbaligida olur ama öğretmenler oyuna çevirerek bunu yok ediyorlar kendimden biliyorum,için rahat olsun birşey olsa çocuktan anlarsin zaten

Burda nedense hissiyatımın sebebinin oğlumun yaşı olduğunu düşünüyorum. İnternette çok fazla çocukları 3yaşından önce birine/kreşe bırakmanın doğru olmadığıyla ilgili içerik okudum ve izledim. Küçük yaşlarda çocuklar kendilerini annelerinin bir uzvu zannedelermiş vs.şeklinde. Şu an kreşe başlamasının ve benim de işe başlamamın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu çıkmazlara giriyorum. Yoksa çocuğu elbette sürekli kontrol edemem. Ancak bu ihtimal dahilinde olan kötü dış etkenlere 2 yaşında maruz kalmakla 10 yaşında maruz kalmak aynı etkiyi mi bırakır?

Bende bir paronaya durumu var evet orası kesin. Yapıcı paylaşımınız için teşekkür ederim.

Önerileriniz için teşekkür ederim hali hazırda psikoterapi alıyorum psikoloğuma bu konuyu da açacağım. Oğlumun kreşe gitmesini istemeyen annem, kendisi de geçmişte kreş öğretmenliği yaptığı ve olumsuz yönlerini uzun uzun anlattığı için sürekli olumsuz düşünüyorum. Üslubunuz için ayrıca teşekkür ederim

Evet evet.

Ses kaydı fikri kötü kabul, zaten suç. Oğlumun gündüz ne yaşadığını ne yaptığını bilmek istemek neden hastalıkla ilişkilendiriliyor? Birçok insan evde bakıcı varken kamera sistemi kuruyorlar. Bakıcı için kamera kuran insanları da bu şekilde yargılıyor muyuz? Yoksa benim tek suçum gizli kayıt yapmak düşünmek mi?

Ben de öğretmenim bebeğim şuan 1 yaşında 2 yaşına girince mecburen kreşe başlayacak burda herkes size tepki göstermiş hastalık demişler kaç tanesi 2 yaşındaki çocuğunu kayıtsız şartsız birine emanet edebiliyor acaba ilginç
Valla bu hastaliksa bende hastayım sizin gibi ben de aynı şekilde ses cihazı akıllı saat koyacağım çantasına ve kreşe yazdırırken kamera sistemlerinin çalışıp çalışmadığını nerde olduğunu soracağım
Kimse kusura bakmasın kameraların olduğu bir ortamda dahi şiddet haberleri izledik kaç kez uzmanlar bile uyarıyor pedagoglar dahi akrabalirinizla bile tek bırakmayın vs millet kreşe laf ettirmiyor pes

Psikoloğa gözükmelisiniz kaygılarınız normal bir anne kaygıları değil
Lütfen yanlış anlamayın ama desteğe ihtiyacınız var
Hiç çocuğa ses kayıt cihazı takıp okula göndermeyi düşünen bir anne görmedim duymadım okumadım

Hayatın gerçekleri böyleyse yapacal birşey yok. İki kişi çalışmadan ev geçindirmek çocuk okutmak zor. İşe başlamanız gerekiyorsa ne yapabilirsiniz ki… herkes ister kendi çocuğunu kendisi büyütmek.
Bence bir süre haberleri izlemeyin derim. Belli ki sizi kötü etkiliyor.

Rahat ol canım kreş öğretmeniyim benimde bir evladım var inan bana kendi evlatlarımızdam daha fazla üzerine titriyoruz çocuklarınızın canını sıkma rabbim başka dert vermesin

Rahat ol canım kreş öğretmeniyim benimde bir evladım var inan bana kendi evlatlarımızdam daha fazla üzerine titriyoruz çocuklarınızın canını sıkma rabbim başka dert vermesin
Çocuklarımızın karşısına sizin gibi iyi insanlar çıksın diye dua ediyorum, sadaka veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…