Çocuğum kreşe başladı anksiyetemi durduramıyorum. Yapmayı düşündüğüm şey…

düşüncelerinizin aşırı olduğunun siz de farkındasınız. Evet annelik çok zor çalışan anne olup birilerine emanet etmek daha zor ama sonsuza kadar fanusta yaşayamaz. İnanın bi yerden sonra tevekkül eden insanların çocukları hep daha özgüvenli daha başarılı daha normal oluyor, fanusta büyütmeye çalışanların gerçekten hep bi sorun oluyor çocuklarında. Korkmayın güvenilir bir yer bulduysanız Allah’a emanet diyin gönderin. Ha bana kalırsa bi tık erken 2 yaş ama şu durumunuzda zaruri imiş, umarım her şey gönlünüzce olur. Bırakın biraz dış dünyaya alışsın çocuk, biz yeni nesil olarak bi tık abartıyoruz, aman travmasız olsun aman her şey mükemmel olsun. Sonra o çocuklar büyüyünce hayattaki her olumsuzlukta çöküyor maalesef. Bi yerden sonra tevekkül

Biraz daha hassas cevap yazabiliriz hanımefendiye diye düşünüyorum. Zaten düşüncelerinin çok sağlıklı olmadığını ve psikolojik destek aldığını söylemiş. Anne adayı bile değilim ama aynı kaygıları taşıyorum ilerisini düşündüğümde. Sizi çok iyi anlıyorum, insan evladına gelecek en kötü olumsuz durumun düşüncesinde bile aklını kaçıracak gibi oluyordur ama hayatta mutlaka başına olumsuz şeyler gelecek. Derdini anlatacak yaşa geldiğinde de anlatamayabilir. Korkar, çekinir, utanır belki siz aylar sonra öğreneceksiniz arkadaşları tarafından kendisini üzen bir şey yaşadığını okul ortamında. İstediğimiz kadar hakim olmaya çalışalım her anına maalesef gerçekten fiziksel olarak hep yanında olmadığımız sürece bu mümkün olmayacak. Olumsuz düşüncelerden bir nebze olsun kendinizi uzaklaştırıp, sizinde dediğiniz gibi “sosyalleşecek, enerjisini atacak” kısımlarına odaklanmaya çalışın. Öğretmenlerin birebir numaralarını verseler her veli günde 50 kere yazardı o yüzden anlıyorum bu kuralı. Diğer veliler ile numaralaşabilirsiniz. Ara sıra küçük baskınlar yapabilirsiniz (hiç bilmiyorum orada bulunduğu saatler içinde durduk yere ziyarete izin var mı yada çocuğun sarkadaşlarıyla vakit geçirdiği zamanlarda sizi görmesi doğru mu, o an ki adaptasyonunu bozar mı vs) bir öneri sadece.

Ya ben bu olaya avantajsız grup açısından bakıyorum. Öğretmen evet huzursuz olur ama bir çocuk taciz de ediliyor olabilir mesela. Çocuğun mağduriyeti daha büyük. Keşke bir çözümü olsa böyle konuların ama kimseyi etkilemeden çözüm mümkün olmuyor maalesef

Teşekkür ederim desteğiniz için. Anksiyetemi mesleğimin tetiklediğini düşünüyorum. Haklısınız. İlerleyen zamanlarda taleplerime daha uygun bir kreş bulmayı umut ediyorum.
Paylaşımınız için teşekkür ediyorum farklı bir bakış açısı kazandım.
Teşekkür ediyorum güzel önerileriniz için
Önerileriniz ve nazik yaklaşımınız için teşekkür ederim.

Merhaba
Sizin kadar değil ama bende çok endiselenmistim her anne gibi öncelikle bu sebepten kendinizi suçlamayın anladığım kadarıyla terapi de alıyorsunuz zamanla bunun önüne geçersiniz inşallah
Ben size konunuzun bana hatırlattığı komik bir anımı anlatmak istiyorum
3 kizim var en küçüğü kreşe başladı konuşuyor derdini anlatıyor ama biliyorum gitmek istemiyor
evde İki ablası ve ben yaşıyoruz eşim yurt dışında çalışıyor o dönem Ben büyük kızlara kızdığımda yani gerçek bir kızma değil de işte söylendiğimde falan böyle ya da Şakayla karışık durumlarda asacağım kulaklarınızdan tavana gibi bir cümle kuruyorum kulaklarınızdan tavana asacağım kulaklarından tavana asmak lazım böyle cümleler
Neyse bir gün bu ufaklık eve geldi baktım yüzü gözü bir Mahsun Hayırdır dedim
bugün okulda çok kötü bir şey oldu dedi Öyle mi Ne oldu dedim öğretmen beni kulaklarımdan tavana astı dedi Gerçekten mi dedim Evet gerçekten dedi
yani Nasıl dumur oldum bakıyorum Diyorum ki sen şu bücüre bak diyorum yani Bu benim sürekli kullandığım bir cümle ve ben eskaza bunun yerine işte suratına bir tane vuracağım gibi bir cümle kuruyor olsaydim eve gelip öğretmen suratıma bir tane vurdu deseydi beni sanirim kimse durduramazdi
Yani demek istediğim bunlar var ya çok fena oluyorlar

Keşke olsa. Ben eğitim kalitesi açısından baktım olaya, işin içinden gelince ister istemez aklıma bu geliyor ilk. Keşke çocukları her kötülükten koruyabilsek, sarıp sarmalayabilsek

Ya benim de hiç unutmadığım bir anım var böyke. İlk senemde 3 yaş sınıfında öğretmenim. Okuldan çıktım müdür aradı; "X'in annesi aradı, X eve gidince Mervucka bana mavi şişeden bi ilaç içirdi demiş. Kadın çocuğu tahlile götürecekmiş. Neden böyle dedi sence". Başımdan aşağı kaynar sular döküldü ilk anda. Sonra bi düşündüm ki o gün kalabalık bi grupla doktorculuk oynamıştık ve doktor oyuncaklarının içinde mavi, yeşil, kırmızı cam eski gerçek ilaç şişeleri var. X de uzaktan bizi izlemişti ama nedense oyuna katılmamıştı. Ben de dahil etmek için şişelerden birisini vermiştim ona. Anneyi hemen arayıp bunu anlatmıştım. Telefonda müdür esip gürleyen, çocuğu hastaneye götüreceğini söyleyen veli " ay tahmin etmiştim zaten, bizimki öyle kafasından hikaye atar" demişti. Okulda öğrenmediğim bir tecrübe yaşamıştım o gün.

Tespiti halinde tabii. Ve ilk suç olduğu için hagb alır. Millet adam yaralıyor korkmuyor bundan mi korkacak.
Hanımefendi neye dayanarak böyle emin emin konuşuyorsunuz ? “İlk suç olduğu için hagb alır” mesela biz ne hukuk fakültesinde ,ne adalet akademisinde ,ne hakim savcılık stajında ne de meslek hayatımızda böyle bir uygulama öğrenmedik. İlk suçu olduğu halde binlerce ceza verdiğim dosya var. Bu hakimin takdirindedir ve yine benim gibi cezalandırılmamış suçun teşvik ediliciğine inandığı için cezadan yana olan binlerce hakim var.
Hukuk zor ve detaylı bir alandır öyle bir yerlerden duyduğunuz bilgilerle yılların hukukçusu gibi yazmayın bence

Üst mahkemeden de onaylandı mi verdiginiz binlerce ceza.

Verdiginiz cezaları değil de ilk suçu olduğu halde onaylanmış ceza almış örnekleri verin. Cezasını çekmiş kişileri örnek verin. Ceza infaz yasası yüzünden su an yerlerde hukuk. Kimsenin bir suçtan korktuğu falan yok. Herkes elini kolunu sallıyor. Kadın burda çocuğu için endişe ettiği ses kaydından mi korkacak. Üstelik tespit edilip edilemeyeceği belli olmayan bir şey için. Sade vatandaşlari korkutuyor anca hukuk. Başka bir işe yaramiyor. Suçlular daha iyi biliyor zaten hangi suçtan ne kadar yatarım olur vs.

Kızım 1 yaşında, çalışıyorum, annem bakıyorum. Ona rağmen sizinkilere benzer korkularım şimdiden başladı, hatta kreşe vermemek için eşimi iknaya çalışıyorum. Size tedavi olun diyenlere asla kulak asmayın, her anne farklıdır. Ama çocuklarımız bir gün mutlaka hayata karışacaklar. Düşecek, kalkacak belki aç kalacaklar. Ben kızımın iyiliği için çalışıyorum, onun geleceğini kurmak için çalışıyorum diyerek avutuyorum kendimi. Siz de öyle yapmaya çalışın ve biraz akışına bırakın hayatı. Kurcaladıkça sizin için daha da zorlaşır her şey.

Ben kızımı anaokuluna başlatırken yetkliye özellikle belirtmiştim,çocuktur bu düşer kalkar olabilir ama böyle bir durum yaşanırsa bir zarar görmese bile,keyfi yerinde olsa bile bilmek istiyorum. Yanlış anlamayın,bazı düşmelerde sonradan sorun yaşanabiliyor ki yaşayan bir tanıdığım oldu,olayi da anlattım onlara(buradan yazıp sizi strese sokmak istemem),ben gözlemlemek istiyorum evde uykusu geliyormu,halsiz mi ,kusarsa ,gözlerde kayma vs olursa diye takip edebilmeliyim diye anlatmıştım,anlayış göstermişlerdi. Özel butik bir yerdi zaten,her düşme vb durumlarda bilgilendirildim. Kızımda anlatabiliyordu zaten olanı biteni.
Fazla şüpheci geldiniz bana. Hepimizin çocuklarımızla ilgili hassasiyetleri var, bende düşme konularında biraz pimpirikli bir anneyim ama doğru iletişimle halletik.
Yemek,uyku vb konuları da okuldan alırken sorabilirsiniz. Benim kızımda iştahsızdı öğretmeni biliyordu sorduğumu(yemek yemediyse evde ona göre birşeyler hazırlayayım,daha nitelikli besin değeri yüksek birşeyler yediririm bilirsem demiştim açık açık zaten)kendisi söyledi hep yemegini güzel yedi yada az yedi,bugün uyudu/uyumadı vb şekilde. 5 dakika sürmuyor bu konuşma inanın. Sonradan iletişim defteri yapmışlardı yemek ,uyku vb konularda kısa notlar yazardı öğretmeni, bu sohbete de gerek kalmadı. Telefonu da yoktu açıkçası,almaya gerek duymadım,sabah,akşam görüyordum zaten,soruyordum soracaklarımı varsa şayet bir konu.
Bir sorun olursa zaten kurum sahibinin numarası vardı bende.
Kötü olaylar olabilir tabi ama herkesi de kötüymüş gibi yaftalamamak gerek. Ses kaydi falan olmaz bence yakışıksız olur. Ha kamera varsa morluk vb durumlarda gidip göruşüp izlersiniz kayıtları,nasıl düşmüş ne olmuş.

Merhaba, kızım 2.5 yaşında başladı krese, kardeşi 6 aylıktı. Içinize en sinen kreşe verdiyseniz endişe etmeyin. Ben cok cok rahat bir insanım çocuklarıma ve hayata karşı. Sanki ben rahat oldukça şans o kadar yüzüme gülüyor gibi. Çok iyi bir kreşe ve dünyanin en iyi oğretmenine denk geldim. Mesela geçen gün bana kızımın 3 kaşık patlıcan yediğini sevinçle anlattı. Oysa ben hic sorgulamam. Az cok cocugumun iştahinı bilirim. Tek tek yeme içme uyuma vs gibi şeyler çok gorevi olmasada ogretmeni bana sürekli detay bilgi veriyor. Çoğunda siz ne derseniz o diyorum. Bir gün biraktim tam arabaya gidecekken bahçeden bi gördüm (onlar beni görmüyor) koşarak bir sarıldılar ama varya kizimi bir öpüyor evladı dersiniz. Kizimda onu öyle. Ah ağladım sevinçten. Evladimin ne kadar mutlu bir yerde guvende olduğunu bir kez daha görünce. Bu kadar detaylı yazmamın sebebi içiniz rahat olsun diye. Aksilikler elbette olacak. Kizimin elini ısırdı bir arkadaşı, biri yanağını. Hemen ogretmeni arayip böyle böylw oldu endise etmeyin krem sürdük ama bilin dediler. Canı acıdığı icin biraz üzüldüm ama kizim kendini korumayi ogrendi. Oncede korkardi ses edemezdi simdi biri ona zarar vermeye kalksa hemen tepki gösteriyor. Sizin korkulariniz ve korumaciliginiz inanin cevreden daha büyük zarar veriyor. Ileriye gitmedigi muddetce yaşadığı tüm zorluklar onu güçlendirecek güzellikler ise hep mutlu edecek.

Bence istifa edin ,evlenene kadar kendiniz bakın çocuğunuza böylece yaşadığınız şehirde ki kurum ve kurum çalışanları gazabınızdan kurtulmuş olur. Ayrıca yapmaya çalıştığınız şey suç hanımefendi siz iyi misiniz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…