• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Ne fikri oluştu acaba başınıza gelince anlarsınız bu kadara kolay fikir oluşabiliyor mu
Neden üstüne üstüne gitmediniz. Çocuğunuz orada bırakılırken yanına kvrılıp yatmadınız. Kayınvalideniz çocukla plan yaparken arkalarına takılmadınız. Çocukla geçirdiğiniz kısacık vakitlerde onu pamuklara sarmadınız. Sanırım bakımının zor olduğu zamanlarda bu durumlar işinize geldi. Şimdi de hak hukuk diyorsunuz.bi akıllı sizsiniz çünkü

Su forumda ilk defa bir kadına git kvden de kal diyorum. Tatlım çocuk dis çıkarırken yokmuşsun, 2 yaş sendromunda yokmuşsun, anaokulu alısirken yokmuşsun. 7 sene çocuğun varken o ya da bu nedenle bekar hayatı sürmüşsun. Şimdi bir 7 sene de kv ile yaşa. Kızın için değmez mi? Onun için bunu yapamaz mısın? Çok zaman kaybetmişsin daha da kaybetme.

Ne fikri oluştu acaba başınıza gelince anlarsınız bu kadara kolay fikir oluşabiliyor mu
Başıma niye gelsin çok ekstrem Bi durum olur ciddi Bi hastalı gibi o zaman belki ayrı kalmak zorunda kalırım. Onun dışında ben nereye çocuklarım da oraya. Sen desen ki bakıcı tutsak geçinecek para kalmıyordu vs vs gibi Bi durum kimse sana bu kadar yüklenmez ki. Her gün kvnin evine gidip çocuğu almadan dönmenizin ya da başka Bi alternatif denememenizin mantıklı Bi mazereti yok. Kocam öyle istedi bi sebep olamaz.

Neden üstüne üstüne gitmediniz. Çocuğunuz orada bırakılırken yanına kvrılıp yatmadınız. Kayınvalideniz çocukla plan yaparken arkalarına takılmadınız. Çocukla geçirdiğiniz kısacık vakitlerde onu pamuklara sarmadınız. Sanırım bakımının zor olduğu zamanlarda bu durumlar işinize geldi. Şimdi de hak hukuk diyorsunuz.bi akıllı sizsiniz çünkü
Şuanda da umrunda değil ya. Kvsinin dedikodusunu yapmaya gelmiş.

Kızın başka bir evde senin şefkatine muhtaç. Onun ihtiyacı çocuklu arkadaşınla kahvaltı değil. Onun kendini güvenli hissettiği yerde annesinin de olması ihtiyacı. Nasıl duruyorsun? O çocuğun bir annesi var. O da sensin. Hapishanede değilsin, ağır hastanede yatiracak hastalığın yok, eş ailesi senden kacirmamis. Hadi git oraya. Kızının olduğu yere. Sen adım at. O da bak annem benim için geldi der. Sana adım atmaya başlar.

Yazın nedenli yazmadınız haklısınız hepiniz ama insanın bazen basireti bağlanır derler ya aynen öle. Kalamamki evimden başka yerde kalamam birde beni kendi yerinize koyun siz kalırmıydnz
Bunu okuduktan sonra o uzunca yazdigim tavsiyeyi sildim sizden anne olmaz. Baska diyecegim birsey yok ister aglayin ister üzulün

Yazın nedenli yazmadınız haklısınız hepiniz ama insanın bazen basireti bağlanır derler ya aynen öle. Kalamamki evimden başka yerde kalamam birde beni kendi yerinize koyun siz kalırmıydnz
Evinden başka yerde kalamıyorsun ama çocuğundan ayrı kalıyorsun öyle mi? Ya bsg ya

Bu hanfedinin kiziyla bag kurmak istedigine inanmiyorum. Kendi evinden cikmak istemiyor, kv evine gitmek istemiyor, velayet neden babada aciklamiyor ve o zaman 7 aylik olan kizini hangi gercek nedenlerle kv evine birakti onu da aciklamiyor, sizden kesinlikle saglikli gercek bir anne olamaz. Bunu verdiginiz asiri sacma akil disi cevaplardan anliyorum. O yavrucaktan da uzak durun ki en azindan gercek annesi ile buyuyebilsin

Peki şimdi boşanıp çocuğun velayetini alsanız nasıl bakacaksınız ona?
Çalışan anneler bir şekilde bakıyorlar çocuklarına. Babaanne gelip sizin evde yatsaydi geceleri, yada bir süre işe ara verseydiniz. En yapılmayacak şeyi yapmışsınız.

Eşiniz ve annesi tam bir ödipus kompleksi. Adam sizinle değil annesiyle evli ve çocuğunuzu da kendi çocukları gibi görüyor. Hastalıklı bir durum ve siz de bir avukat tutarak bunu anlatabilirsiniz. Çocuklarda kişilik oluşumu 7 yaşında bitiyor, çocuğa travmadan başka bir şey yaşatılmaz şu andan sonra. Ne hastalandığında, ne düştüğünde, ne mutlu olduğunda, ne sokakta parkta gezdiğinde yokmuşsunuz ki yanında? Çok şey istemiyor musunuz bu çocuktan? Başkası bakıp büyütsün ben hiç uğraşmayayım, sonra da hop diye gidip alayım okul çağına gelmiş bebeklikten çıkmış çocuğu.

Doğurup sosyal hizmetlere veren mi anne, yoksa bakan besleyen büyüten mi? Üniversitedeyken arkadaşımı ziyaret gelirlerdi. Kız annesine abla diyordu, çok sonra öğrendim annesi olduğunu. Anneanneye anne, anneye abla diyordu. Ben de geç hamilelik sanıyordum yaşlarını görünce. Sebebini sordum, o bakmadı ki bana dedi. Adet olduğum gün bile anneannemle ped almaya gittik, benim annem o dedi. Ne tesadüf bu kadın da bankacıydı. Üstelik kız sadece annesine değil teyzesine de abla diyordu.

Eşim istedi eşim öyle karar verdi babaannesi ne derse o oldu... Sınırı ne bunun? Babaanne erken kalkamıyormuş, mesela ben öğlen 12 de kalkarım o zaman kadar kahvaltı falan veremem dese tamam mı diyecektiniz? Veya bir odaya koyarım dışarı çıkarmam ayağıma dolanır dese onu da kabul mu edecektiniz? Siz taşıyıcı annelik yapıp bu kadın için çocuk doğurmuşsunuz resmen. Nasıl hayır demek bu? İlk bunu yaptıklarında niye soluğu avukatta almadınız? Duyan da ülke ülke kaçırdılar çocuğu sanar.

Kadınlar çalışsın kariyer yapsın tamam da çocuğunu evden yollasın başkasının başına atsın da demedik.
Benim kızlar boyuma geldi şimdi bile babaları tek başına bir şeye karar veremez.

Pedagog rapor verdi yazıp duruyorsunuz, siz de gidip başka pedagoga durumu açıklasanıza. Anne oğul değil eş gibi hareket ediyorlar. Çocuğu doldurmasalar da sizden uzak dururdu ama en azından nefret etmezdi. Şu da var, sizin içinizde annelik iç güdüsü yokmuş, yanınıza alsanız bile bakabilecek misiniz? Kızınız da açık açık ben evimden başka yerde kalamam diyor.

Normalde yaramaz çocuklara sinir oluyorum açıkçası ama bu çocuğa çok üzüldüm. Annesine ihtiyacı var ondan öfkesi bence. İhmal edilmiş bir çocuk...

Uyudum uyandım aklımda bu konu. Çok üzüldüm. Ben çalışmıyorum, kayınvalidemi de çok severim çok iyi bir babaannedir. Onlara gittiğimizde saatlerce kızımla oynardı. Çok güzel oyunlar kurardı. Ben de oynardım kızımla ama o kadar oynamazdım açıkçası. Kayınvalidem oyuna kaptırırdı yani kendini hiç sıkılmazdı. Ve tabii her gün çocuğa baksa evin sorumluluklarıyla birlikte bu şekilde oynayamazdı ara sıra olunca oynuyordu yani saatlerce. kızım da babannesine çok bağlandı, sürekli gitmek istiyordu gün içinde. Gittiğimizde de eve dönerken hep ağlıyordu.O zamanlar o kadar kötü hissediyordum ki. Kıskanıyordum resmen. Hemen araya mesafe koyup kızımla daha fazla oynamaya başladım. Ve bir süre sonra babanneme gidicem lafı tamamen kesildi. Ki benim kızım hiç babannesinde kalmadı, bir kere kalıcam dedi sonra aradılar ağlamış annemi özledim diye gittik aldık.

Buna rağmen o kadar fazla empati yaptım ki konunuzla. O hislerinizi anlayabiliyorum. Ama çok fazla hatanız var maalesef. Bundan sonrası için kızınızla aranıza girmelerine izin vermeyin. Çok çok fazla ilgi vermeniz gerekiyor. Bakın çocuk zaten çok fazla ilgi isteyen bir şey, sizin bir de böyle bir durumunuz var. Bir anne için çok zor bir durum. Keşke böyle olmasaydı, farklı yollar arasaydınız. Şu saatten sonra geçmişe ah vah etmenin de pek faydası yok zaten. Ama ergenliğe girdikten sonra hiç çözülmez gibi bu konu. Şuan en azından daha çocuk, daha geç kalmadan bir şeyler yapın. Babaanne bensiz plan yapıyor diyorsunuz ama muhtemelen o da çocuğu kendi çocuğu gibi görüyordur artık. Baba da bu durumdan memnun. Sizin yerinize annesini koymuş. Saçma bir ilişki ağı olmuş. 3ü de halinden memnunken işiniz çok zor. Kolaylıklar dilerim. Artık bir şeyleri değiştirmeye başlayın lütfen daha yıllar geçmesin…

Son düzenleme:
O kadar uzun bir zaman dayanacak gücüm yok gerçekten. Şuan ne yapabilirim ben çıldırmak üzereyim 😭
yıllarca dayanmışsınız ama şimdi ne değişti?biraz geç kalmadınız mı?sizi yargılamak istemiyorum ama madem siz bakmıyacaktınız niye doğurdunuz o çocuğu?bu soruyu ilk defa soruyorum burda.gerçekten o çocuk ne yaşıyor kendinizden çok bunu düşünün.ben en çok o çocuğa üzüldüm kim bilir neler yaşamış içinde.

Siz konuyu yazınca aklıma boşanan ettim geldi kv gorumcem çalışıyor diye gorumcemin çocuklarını buyurmuştu eltim karnımdan boşanmaya karar verdi hiç unutmam o zamanlar kızı 5 yaşındaydı kapıyı çaldı kızını içeri attı birazda buna baksın diyerek gitti kızı şuan 12 yaşında ve annesini toplasan 4 kere görmüştür şuanda o da nefret ediyor valla etsin insan çocuğunu nasıl bırakır normalde yangında kul birakmazsiniz çocuğunuza gelincemi bise yapamadiniz kimse k bakmasın benim doğurduğum cocugumu elimden alacaklar mümkün değil

Back