• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Ben babaanne ve anneanneyle büyümüş bir çocuğum. İkisi aynı mahallede yan yana evlerdeydi zaten ama çoğunlukla babaanneyle kaldım. İkisine de çok düşkünüm ama babaannem başkadır.
Bir evlat annesini nasıl severse öyle sevdim onu. Ben 6 yaşındayken annem düzenini kurup beni kendi evine aldı, bundan önce de anneannemle yaşıyordu annemden ayrı değildim ama beni babaannemden alması benim için hala travmadır.
Günlerce o evde yemek yemedim, konuşmadım, annemden nefret ettim, zaten öyle bir bağım da yoktu onunla.
18 yaşıma girdiğim ilk gün aldım valizi yeniden babaanneme taşındım, o ölene kadar da onunla kaldım.
Yaşım büyüdükçe annemin ne kadar zor bir hayatı olduğunu, ne kadar mücadele ettiğini ve beni nasıl düşündüğünü anladım ve aramız gerçekten düzeldi ama tüm bunları anlamam için kazık kadar kadın olmam gerekti.
Çocuk kimle büyürse onu anne görüyor.
ne kadar yanlis bir sey. kimbilir belki de babanne zorla annenin rizasi olamadan almistir yanina, eskiler boyle yapiyor. bana yanlis geliyor, yasli insan sonucta, bir sure sonra o cocugun hayatinda olmayacak, o cocuga annesi lazim

ne kadar yanlis bir sey. kimbilir belki de babanne zorla annenin rizasi olamadan almistir yanina, eskiler boyle yapiyor. bana yanlis geliyor, yasli insan sonucta, bir sure sonra o cocugun hayatinda olmayacak, o cocuga annesi lazim
Hayır öyle bir durum yok, yani zorla alınma gibi.

Keşke elimde olsaydı en çok istediğim şeydi …
Üff kim inanır buna Allah aşkına? Gerçekten isteyen kadın gerekirse boşanır alır bebesini. Hamileyken annem de bana aynı bunu teklif etti biliyor musunuz? Çocuk bizde kalır, siz çalışırsıniz dedi. Eşimle ben herhalde şaka yapıyor sandık. İkinciye söyleyince saçmalama dedik, normal mi bu yaptığınız sizce?

Bbaanneyle buyumus bir cocuk olarak ve annemle babam her zaman sorunlu olan bir aileydi babanneme kacmak isterdim 21 yasindayim anneyim ama hala annemle aramda duzgun bir bag yok hala bana dusmanmis gibi hissediyorum 15 aylik oglum var calisiyordum o zamanlar babannede kaliyordu bazi gunler gece de birakiyordum baktim cocugum babanneye baglaniyor ve ben bundan rahatsiz oluyorum ciktim isten suan 1-2 saatligine bieaktigimda bile babannesiyle kalmak istemiyor bana baglandi iyiki erken mudahele etmisim maalesef cok gec kalmissiniz gerekirse cikin isten ve kizinizla sosyallesin sinemaya goturun lunaparka goturun hos sohbet edin sizinle kalmak istemesini saglayin ve kesinlikle esinizle bu donemde aranizi bozmayin cocugu evden iten en buyuk etken bu ilerisinide dusunerek biran once mudahale edin babanne ve babayla da acik acik konusun bu durumu durum ciddi cunki

Wala teşekkür ederim herkesten linç yedim evet babanenade hoşuna gidiyordu ikisinde memnundu çok genç kv cumartesi bile plan yapıyordu kızımla bana sormadan bana da planın varsa önceden söyle diyor düşün iyi niyetli olan insan cumartesi anne evde onal vakit geçirsin derdi dimi

Bbaanneyle buyumus bir cocuk olarak ve annemle babam her zaman sorunlu olan bir aileydi babanneme kacmak isterdim 21 yasindayim anneyim ama hala annemle aramda duzgun bir bag yok hala bana dusmanmis gibi hissediyorum 15 aylik oglum var calisiyordum o zamanlar babannede kaliyordu bazi gunler gece de birakiyordum baktim cocugum babanneye baglaniyor ve ben bundan rahatsiz oluyorum ciktim isten suan 1-2 saatligine bieaktigimda bile babannesiyle kalmak istemiyor bana baglandi iyiki erken mudahele etmisim maalesef cok gec kalmissiniz gerekirse cikin isten ve kizinizla sosyallesin sinemaya goturun lunaparka goturun hos sohbet edin sizinle kalmak istemesini saglayin ve kesinlikle esinizle bu donemde aranizi bozmayin cocugu evden iten en buyuk etken bu ilerisinide dusunerek biran once mudahale edin babanne ve babayla da acik acik konusun bu durumu durum ciddi cunki
Çok konuştum inanki düzgünce anlattım olmadı kavga ettim olmadı ne isterse onu yapsın diyor oda orda kalma istiyor babayı dinliyor aslında o burda kalça dese kalır ama demiyor ısrar etme diyor bana

Çocuğun hiçbir suçu yok.
Hiçbir şey yapamıyorsanız, sözüm geçmiyor diyorsanız, kızınızla beraber yaşamak için babaannede kalsaydıniz.
Eşinizle kızınız orada kalıyor siz niye kalmıyorsunuz?
Siz olsanız kalormıydınız kayınvalide ile aynı evde

Wala teşekkür ederim herkesten linç yedim evet babanenade hoşuna gidiyordu ikisinde memnundu çok genç kv cumartesi bile plan yapıyordu kızımla bana sormadan bana da planın varsa önceden söyle diyor düşün iyi niyetli olan insan cumartesi anne evde onal vakit geçirsin derdi dimi

acele ediyorsunuz, oyle bir seferde olmaz, yavas yavas isleyin bence. onlarin da suyuna gidin, anlarlarsa daha cok engellerler.

Haftasonları da babaaannede kalıyor asla ama asla gelmiyor. Neler yaptım .. o istiyo diye kedi aldım ona rağmen değişmedi durum. Kaldı ki babaaannesi de kedi aldı şaka gibi .. ve daha da saçma olanı babası ‘çocuğu zorlama, nerede kalmak istiyorsa kalck’ diyor
Keşke ilk başta temiz temiz ayrilsaydiniz en azından çocuk size karşı saygı duyardı. Bu şekilde eşinizle ikinizin arasındaki anlasmazlikta çocuk arada kalmış. Düzeni alt üst olmuş. Babaanne erken kalkamiyorduysa ona bir çare bulmaliydiniz nolursa olsun bir çocuk zorunlu haller dışında başka bir yerde kalmamali. Zaten şuanda bir evlilik müessesesi göremiyorum ben çocuk orda eşiniz orda ee siz boş evin nesini bekliyorsunuz. Tez elden bir pedagogla görüşüp aksiyon almalisiniz. Ha bir de eşiniz çocuğun babasıysa sizde annesisiniz. Tırnaklarinizi biraz çıkarın ve ağırlığınızı koyun derim. Yoksa çocuk bir yetişkin olana kadar sizi anlamayacak

Başımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister
Bence gidin sizde orda kalın. Bakalım ne yapacaklar. Kızınıza da deyin senden ayrı kalmak istemiyorum o yüzden ne olursa olsun senin yanındayım mesajını işlemeye calisin

Çok konuştum inanki düzgünce anlattım olmadı kavga ettim olmadı ne isterse onu yapsın diyor oda orda kalma istiyor babayı dinliyor aslında o burda kalça dese kalır ama demiyor ısrar etme diyor bana
O zaman sinsice yaklasicaksiniz hediyeler alin biraz cocugu cekin kendinize isten cikin biran once boyle bir adam icin ne cocugunuzu kaybetmeye nede ona para yedirmeye değmez nelerden hoslaniyorsa onlari yapsrak onlari alarak cocugu eve cekin henuz kucuk ve herseye kanabilecek yasta onlar kandirmadan siz kandirin ve ona annesinin siz olsugunu ogretin annelik cok kutsal aylarca karninda tasi dogur psikolojisini cek sonra size dusman olsun bu gercekten cok kotu acilen birseyler yapmaniz gerekiyor ergenlikte hic bas edemezsiniz

Üff kim inanır buna Allah aşkına? Gerçekten isteyen kadın gerekirse boşanır alır bebesini. Hamileyken annem de bana aynı bunu teklif etti biliyor musunuz? Çocuk bizde kalır, siz çalışırsıniz dedi. Eşimle ben herhalde şaka yapıyor sandık. İkinciye söyleyince saçmalama dedik, normal mi bu yaptığınız sizce?
Boşanma davası açtım zaten kararlıydım ama paikolog babaya verdi çocuğu

O zaman sinsice yaklasicaksiniz hediyeler alin biraz cocugu cekin kendinize isten cikin biran once boyle bir adam icin ne cocugunuzu kaybetmeye nede ona para yedirmeye değmez nelerden hoslaniyorsa onlari yapsrak onlari alarak cocugu eve cekin henuz kucuk ve herseye kanabilecek yasta onlar kandirmadan siz kandirin ve ona annesinin siz olsugunu ogretin annelik cok kutsal aylarca karninda tasi dogur psikolojisini cek sonra size dusman olsun bu gercekten cok kotu acilen birseyler yapmaniz gerekiyor ergenlikte hic bas edemezsiniz
Ayne. Öle yapıyorum hediye alıyorum sevdiği aktivite yapıyorum çok kötü durumum gerçekten zaten ergenliği fena olacak her dediği yapılıyor babası ve babannesi ağlamak nedir bilmez bile kızım

Back