Öncelikle merhaba hanımlar, 2 yaşında bir oğlum var ve çalışıyorum. Normal şartlarda çocuğuma kayınvalidem ve annem dönüşümlü bakıyor. Ama bu sene kayınvalidem nisan başında köye gitti daha da gelmedi. Annem çocuğa bakıyor iyi güzel ama kendi sağlık sorunları çok ve ileri derecede. Belinde vida var, bacaklarından varis ve
protez ameliyatı olması lazım. Gün içinde çocuğa bakıyor ama akşam lavaboya bile koluna girerek götürüyoruz ve bu beni çok üzüyor. Dün akşam kayınvalidemden gelmesini istedim sonra yine dönersin en azından annem biraz dinlensin dedim, ama gelemeyeceğini bizim çocuğu göndermemizi söyledi. Ben ilk başta ciddiye almadım ama onlar baya ciddi söylemişler ve evdeki herkes ciddiye almış durumda. Dünden beri iki gözüm iki çeşme ağlıyorum ben oğlumdan nasıl ayrı kalacağım diye,bana bir akıl verin.
Annem gerçekten rahatsız olmasa hayatta düşünmem oğlumu uzağa göndermeyi ama annemin sağlık durumu elvermiyor çocuk bakmaya. Bu zamana kadar nasıl baktı derseniz, 24 saatlik vardiyalarla çalışıyorum, bir gün annem bakıyor, 2 gün ben evdeyim ama ister istemez aynı evin içinde olunca kadın duramıyor, onu da yapayım bunu da yapayım derken yoruyor kendini. e bende 24 saat işten çıkıyorum evde anneme daha fazla yük olmamak için çocuğa ev işlerine her şeye yetişmeye çalışıyorum. bende ister istemez sürekli yorgun isteksiz ve stresli oluyorum. Oğlum dedesine babaannesine özellikle evdeki amcasına feci düşkün, ve köyü seviyor. Mantık olarak olur diyorum. Ama gelin görün ki dün geceden beri ağlıyorum ben onsuz ne yaparım diye. Anneme üzülmesem bir dk düşünmem bile bu teklifi ama ona üzülüyorum. o da beni böyle gördükçe üzülüyor ben bakarım tamam diyor ama tamam demekle olmuyor.
Velhasıl çocuğunu daha önce böyle köye babaannesinin, anneannesinin yanına gönderenler nasıl dayandınız, çocuğunuz geldiğinde size küstü mü, ya da gittiği yerde çok zorlandı mı alışıldık yer bile olsa, nasıl aştınız bu süreci lütfen bana bir şey söyleyin.. Dünden beri sarılıp sarılıp ağlayasım geliyor çocuğunda psikolojisi bozulacak benim yüzümden..
not: yazmayı unutmuşum bu olay sadece 1 aylığına olacak. sonra yine annem gelecek ve kışa da zaten kayın validem dönecek evine.