- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.875
- 548
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Masraflı oluyor tabi, eskisi gibi birikim yapamıyorum hayat da git gide pahalanıyor malum. Sıkılmıyorum çünkü sıkılacak vakit olmuyor ki akşam işten gel, yemek evin işi aile arkadaşlar derken zaman çok hızlı geçiyor. Yalnız vakit geçirmeyi de seviyorum gezmeyi evde oturup kafa dinlemeyi kek yapmayı film izlemeyiCalisiyorsun degil mi?Masrafli olmuyor mu?Ev sizin mi yada. Sıkılmıyor musun?Ben yalniz yasarken son donemler cok sıkıldım.Belki de o siralar ayrilik acisi cektigimden
Yoksa kendi duzenin de iyi oluyor aslinda.Ama aileyle daha iyi bana gore.Annemi yakindan gormeden rahat edemiyorum zaten kadin yasli.
Aile ile sorunun yok ise ayni evde yasanmasi daha guzel geliyor bana..Merhaba arkadaşlar.
Ben boşanmış bir çocuğu olan bir anneyim. Şu ana kadar ailem ile aynı evde yaşadım. Hiç bir sıkıntım yok. Çok seviyorum onları .
Fakat artık ayrılıp kendi evimi kurmak istiyorum ama sizce çocuğuma yetebilir miyim? Avantajları dezavantajları nelerdir?
Maddi anlamda çok şükür bir sıkıntım yok. Kiraya çıkabilirim, kredi ile evde alabilirim. ( çalışıyorum).
Bana böyle yaşayan yada şahit olan anneler örnekler verirseniz çok sevinirim.
Dipnot: şimdiye kadar sizlerden öneri aldığım her konuda bana çok güzel ve çok farklı fikirler verdiniz çok teşekkürler
Hayırlısı olsun canım senin adına ben artık evlenmeyi düşünüyorum zaten çıkarsam öle çıkarım :)Ne kadar oldu boşanalı?
Dur olmazsa ben bir deneyim iyi birşeyse sana da Tavsiy e ederim:)
Benim eltim kaynimla ayrıldığında kendine 2+1 ev aldıDüşününce daha eğlenir gibi hissediyorum. Kendimize göre evi ayarlarız hem anneanne ve dedeye gezmeye gideriz (çok uzak olmayız zaten)
4.000-Tl alıyorum ben ama ucu ucuna yetiyor çoğu zaman da eksideyiz , hasta oluyor ekstra masraf çıkıyor mesela her şey alt üst oluyor ... Temel ihtyaçların dışında hiç bir şeye para kalmıyor , oğlum bu yaz denize gitmek istiyor mesela benim tatil için param yok en basiti...merhabaaaa
özel olmazsa paylaşırsanız çok sevinirim.. :) herşey gönlünüzce olsun inşallah :)
4.000-Tl alıyorum ben ama ucu ucuna yetiyor çoğu zaman da eksideyiz , hasta oluyor ekstra masraf çıkıyor mesela her şey alt üst oluyor ... Temel ihtyaçların dışında hiç bir şeye para kalmıyor , oğlum bu yaz denize gitmek istiyor mesela benim tatil için param yok en basiti...
Kaç haftadır çocuk sinema , oyun parkı istiyor , götüremiyorum yapacak bir şey yok .. Benim bir de maaşın 4/1 kısmı icraya gidiyor... Babası olacak sağ olsun , ölene kadar çalışsam da bitmeyecek bir borç bıraktı , 1 kuruşta yardımı yok , Allah'a çok şükür yine de sağlımız yerinde , işimiz var belki bir gün hayat bize de güler di mi :)hay allah razı olsun.. işte bunları çok merak ediyordum bu başlık hiç kapanmasa hep paylaşım yapsak güç bulsak birbirimizden.
özel sektörde maaşım 3200 + 400 tl yemek kartı idi. olanaklarım çok daha iyiydi fakat memur olunca maaşım düştü 2880 oldu rabbim herkese bereket versin yuvasına. ailemle yaşadıgım için çocuklarımı tatile götürebildim geçen yaz mesela.
sinema basit gibi gelebilir ama 3 kişi sinema 55 tl + yol parası + dışarıda yemek parası (görünce istiyor çocuklar) nerden baksanız bi 100 tl rahat çıkıyor insanın cebinden..
mesela hastaneye gidiyoruz devlet hastanesi eve uzak taksi gidiş dönüş 100 tl tutuyor.. özel hastaneye gitsek keza öyle çocuk ateşliyken insanın gözü bunları görmüyor ama para yoksa hayat kalitesi düşüyor..
ben birde ev açarsam gönlüme göre eşyalarım olsun istiyorum.. benimde hayalim bu..
o yüzden biraz daha beklemem gerek sanırım.
Kaç haftadır çocuk sinema , oyun parkı istiyor , götüremiyorum yapacak bir şey yok .. Benim bir de maaşın 4/1 kısmı icraya gidiyor... Babası olacak sağ olsun , ölene kadar çalışsam da bitmeyecek bir borç bıraktı , 1 kuruşta yardımı yok , Allah'a çok şükür yine de sağlımız yerinde , işimiz var belki bir gün hayat bize de güler di mi :)
Kaç haftadır çocuk sinema , oyun parkı istiyor , götüremiyorum yapacak bir şey yok .. Benim bir de maaşın 4/1 kısmı icraya gidiyor... Babası olacak sağ olsun , ölene kadar çalışsam da bitmeyecek bir borç bıraktı , 1 kuruşta yardımı yok , Allah'a çok şükür yine de sağlımız yerinde , işimiz var belki bir gün hayat bize de güler di mi :)
Ya zaten gittiği yuvayla her ay fıldır fıldır geziyorlar , sinema , tiyatro , müze , avm , at binme ama hafta sonu diğer çocuklar annem babam beni oraya buraya götürdü diye anlatınca çocuk ister istemez annecim biz de seninle gidelim mi diyor .... Evet burası çok güzel bir alan , siteyi keşfedip üye olduğumdan bu yana içimde ki yalnızlık hissi bir nebze de olsa azaldı... Haftada 6 tam gün çalışıyorum , akşam ve hafta sonu 4 yaşında ki bir çocuk dışında konuşabileceğim bir yetişkin yok etrafımda , çok huzurlu ve mutluyum ama insan zaman zaman yetişkin birileri ile konuşmaya ihtiyaç duyuyor.herseyden önemlisi bereket bence.. allah gönlünüze göre versin.. sinema tiyatro oyun alanı gibi etkinlikler sık sık yapıldıgında bir kıymeti kalmıyor.. evde bir oyun üretmek belki beraber bi kek çırpmak bi kurabiye hamuru yapıp beraber şekil vermek..
yazın bisiklet sürmek veya beraber piknik yapmak... bunlar daha dolu dolu anı..
oğlum devlet okuluna gidiyor sabahçı ben geç geliyorum ödevlerine yardımcı olsun diye etüt merkezine gidiyor mesela yani masraf bitmiyor..
böyle güçlü mücadeleci annelerle tanışmak yazışmak çok güzel bir duygu ben çok gururlandım :)
Ya zaten gittiği yuvayla her ay fıldır fıldır geziyorlar , sinema , tiyatro , müze , avm , at binme ama hafta sonu diğer çocuklar annem babam beni oraya buraya götürdü diye anlatınca çocuk ister istemez annecim biz de seninle gidelim mi diyor .... Evet burası çok güzel bir alan , siteyi keşfedip üye olduğumdan bu yana içimde ki yalnızlık hissi bir nebze de olsa azaldı... Haftada 6 tam gün çalışıyorum , akşam ve hafta sonu 4 yaşında ki bir çocuk dışında konuşabileceğim bir yetişkin yok etrafımda , çok huzurlu ve mutluyum ama insan zaman zaman yetişkin birileri ile konuşmaya ihtiyaç duyuyor.
Allah bağışlasin kuzuları öpunBen eski iş arkadaşlarımdan bikac kişi ve burdan tanıştığım dostlarım var onlarla konuşup yazisiyorum terapi gibi geliyor. Benim de biri 4 diğeri 6 yaşında çocukların var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?