Çocuğu ile yalnız yaşayan bekar anneler...

Masraflı oluyor tabi, eskisi gibi birikim yapamıyorum hayat da git gide pahalanıyor malum. Sıkılmıyorum çünkü sıkılacak vakit olmuyor ki akşam işten gel, yemek evin işi aile arkadaşlar derken zaman çok hızlı geçiyor. Yalnız vakit geçirmeyi de seviyorum gezmeyi evde oturup kafa dinlemeyi kek yapmayı film izlemeyi

Aile ile sorunun yok ise ayni evde yasanmasi daha guzel geliyor bana..
Ekstra sorumluluk olacak simdi ayri ev.. Bir de bildigim kadariyla evlilik dusunuyorsun, yeni duzen kurup tekrar degistirmen/bozman gerekebilir evlilik durumu olursa..

Düşününce daha eğlenir gibi hissediyorum. Kendimize göre evi ayarlarız hem anneanne ve dedeye gezmeye gideriz (çok uzak olmayız zaten)
Benim eltim kaynimla ayrıldığında kendine 2+1 ev aldı
Dedeye annaneye babaneye ziyarete gidiyorlardı
Pedegogda bunu önermişti açıkçası düzenleri oldu bu şekilde
Diğer türlü çocuk için zor oluyor

1+1 ev bulsanız ne iyi olur ya da 2+1 alsanız ailenizden çok uzakta olmayan ama özgür olabilcegınız... oyle tanıdıklarım var çocuk okuldan anneannesıne gıdıo kadın akşam alıo evıne goturuo enınde sonunda bu sızın hayatınız zorluklarıda olur guzellikleride bence ayrı ev ıyıdır...

herhangi bir sorun yoksa parayı biriktirin çoçuğunuzun geleceği için. Krediyle ev alın kiraya verin taksitlerin bir kısmını kira öder. Sizde eğitim, gelişim ve gezme için daha rahat yaşarsınız.

Çocuklar dede ve anneanne yanında daha mutlu oluyorlar , tabi sizde mutluysanız

merhabaaaa

bekar bir anne olarak konunuz dikkatimi çekti.. bu konu da bende çok başlık açmıştım daha öncelerde ama o zaman özel sektörde çalışıyordum çocukların kreş masrafları fazlaydı ve maaşım yetmiyordu ve bir de eve çocuklardan geç geliyordum.

ailemle çatıştığım anlaşamadığım noktalar vardı ama taşlar yerine oturdu zamanla.. çocuklarımın odası ve benim odam var odamda köşe takımım televizyonumuz yani benim odamı oyun odası olarak da kullanıyorlar..

akşam geldiklerinde annem yemeklerini yediriyor ben onlardan 1 saat sonra geliyorum mesela..

çok iyi anlaşsak da bazen kendi eşyalarım kendi evim bir düzenim olmasına çok hevesleniyorum.mobilya kataloglarına bakarken hayallere dalıyorum..

fakat bu yıl memur oldum atandım binlerce kere şükür.. maaşım 2880 rabbim herkesin kesesine bereket versin çocukların kreş ve etüt merkezi masrafı ise 1200 tl bakıyorum bu şartlarda ayrı eve çıkmam olanaksız.

yaz tatilinde de yaz okuluna gitmek zorunda kalıyorlar ve 2 çocuk için nerdeyse bi asgari ücret ödüyorum.. canları sağolsun hersey yavrularım için tabi ama benim size sormak istediğim maddi durumum yeterli diyen arkadaşlar mesela ne kadar kazanıyor.. yani ne kadar yeterli?

çocukların hayat standartlarını düşürmek istemiyorum mesela ayda bir sinema, tiyatro,dışarda bi yemek yemek,arabamız yok acil durumlarda veya ulaşımın zor oldugu zamanlarda taksiye binmek vb. faaliyetlerimizden geri kalmak istemiyorum..

ha birde hayatımda kimse yok ama iyi bir insan girerse hayatıma evlenebilirim de diyorum bu konuda kafam biraz karışık.. şimdilik ailemle yaşamaya devam ediyorum sorunlarımızı genel hatlarıyla çözdük çok şükür.

özel olmazsa paylaşırsanız çok sevinirim.. :) herşey gönlünüzce olsun inşallah :)

merhabaaaa

özel olmazsa paylaşırsanız çok sevinirim.. :) herşey gönlünüzce olsun inşallah :)
4.000-Tl alıyorum ben ama ucu ucuna yetiyor çoğu zaman da eksideyiz , hasta oluyor ekstra masraf çıkıyor mesela her şey alt üst oluyor ... Temel ihtyaçların dışında hiç bir şeye para kalmıyor , oğlum bu yaz denize gitmek istiyor mesela benim tatil için param yok en basiti...

hay allah razı olsun.. işte bunları çok merak ediyordum bu başlık hiç kapanmasa hep paylaşım yapsak güç bulsak birbirimizden.

özel sektörde maaşım 3200 + 400 tl yemek kartı idi. olanaklarım çok daha iyiydi fakat memur olunca maaşım düştü 2880 oldu rabbim herkese bereket versin yuvasına. ailemle yaşadıgım için çocuklarımı tatile götürebildim geçen yaz mesela.

sinema basit gibi gelebilir ama 3 kişi sinema 55 tl + yol parası + dışarıda yemek parası (görünce istiyor çocuklar) nerden baksanız bi 100 tl rahat çıkıyor insanın cebinden..

mesela hastaneye gidiyoruz devlet hastanesi eve uzak taksi gidiş dönüş 100 tl tutuyor.. özel hastaneye gitsek keza öyle çocuk ateşliyken insanın gözü bunları görmüyor ama para yoksa hayat kalitesi düşüyor..

ben birde ev açarsam gönlüme göre eşyalarım olsun istiyorum.. benimde hayalim bu..

o yüzden biraz daha beklemem gerek sanırım.

Kaç haftadır çocuk sinema , oyun parkı istiyor , götüremiyorum yapacak bir şey yok .. Benim bir de maaşın 4/1 kısmı icraya gidiyor... Babası olacak sağ olsun , ölene kadar çalışsam da bitmeyecek bir borç bıraktı , 1 kuruşta yardımı yok , Allah'a çok şükür yine de sağlımız yerinde , işimiz var belki bir gün hayat bize de güler di mi :)

herseyden önemlisi bereket bence.. allah gönlünüze göre versin.. sinema tiyatro oyun alanı gibi etkinlikler sık sık yapıldıgında bir kıymeti kalmıyor.. evde bir oyun üretmek belki beraber bi kek çırpmak bi kurabiye hamuru yapıp beraber şekil vermek..

yazın bisiklet sürmek veya beraber piknik yapmak... bunlar daha dolu dolu anı..

oğlum devlet okuluna gidiyor sabahçı ben geç geliyorum ödevlerine yardımcı olsun diye etüt merkezine gidiyor mesela yani masraf bitmiyor..

böyle güçlü mücadeleci annelerle tanışmak yazışmak çok güzel bir duygu ben çok gururlandım :)

benimde eski eşten kalan borç vardı ödedim 3 yıl çok şükür bitti. 10 bin tl birikmiş nafaka borcu var iki çocuk için toplam 300 tl nafaka buna bile zor ikna olmuştu.. zaten vermiyor :))))

Ya zaten gittiği yuvayla her ay fıldır fıldır geziyorlar , sinema , tiyatro , müze , avm , at binme ama hafta sonu diğer çocuklar annem babam beni oraya buraya götürdü diye anlatınca çocuk ister istemez annecim biz de seninle gidelim mi diyor .... Evet burası çok güzel bir alan , siteyi keşfedip üye olduğumdan bu yana içimde ki yalnızlık hissi bir nebze de olsa azaldı... Haftada 6 tam gün çalışıyorum , akşam ve hafta sonu 4 yaşında ki bir çocuk dışında konuşabileceğim bir yetişkin yok etrafımda , çok huzurlu ve mutluyum ama insan zaman zaman yetişkin birileri ile konuşmaya ihtiyaç duyuyor.

Ben eski iş arkadaşlarımdan bikac kişi ve burdan tanıştığım dostlarım var onlarla konuşup yazisiyorum terapi gibi geliyor. Benim de biri 4 diğeri 6 yaşında çocukların var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…