- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Süpermiş canım. Bizimde bir kedimiz var. Oda gelecek bizimle. :) inşalalh mutluluğun daim olsunYazmak istedim.
Kızım 3.5yaşında ilen boşandım. Destek olmak için annem diğer sehirden geldi. 7.5 yaşına kadar beraber kaldık. Annem uyumludur iyidir ama. Ne yapsam annemi de götürüyordum.tatile. Haftasonları vb. Hep gezdirmek zorunda kalıyordum. Ev düzeni olmuyor. Kurallarına uyulmuyır. Müge Anlı ile başlayıp Esra Erolla devam edip akşam saçma sapan diziler.
Bana çok faydadı oldu ama ne zaman gitti ben mutluluğa erdim. Oh be kendi hayatım kendi düzenim. Temizlersem temiz kalıyor. Dağıtırsam umrum olmuyor. TV açmıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz. İatefiğim saatte kalkıyorum. İstediğim kişiyi istediğim saatte davet ediyorum. Şehir dışından arkadaşlarım geliyor.
Yani 1 senedir çok rahatladım.
Yavru Kedi buldum bir tane ama anne olsun kızım görsün, yavrularına basıl annelik yapıyor, bilsin diye büyüyünce çiftleştirdik. 2 yavrumuz oldu. Onlar da büyüdüler. 3 kefimiz evimize inanılmaz mutluluk getirdi. Eşyalarımı mahvettiler bakımları zor, kumu manası vb ama onların getirdiği mutluluk be kahkaha asla paha biçilemez parayla satın alınamaz.
Evim 3+1. Kredisi bitmek üzere. Kızımın odası ayrı. Oyun odası ayrı.
Gerginliğim bitti, sinirim gitti. Allah bozmasın son 7-8 aydır çok mutluyum.
Tavsiyem ayrı düzenin olsun ama annenlere de yakın olsun. Kızı alırlar okuldan vb. Sen bırakırsın gerekince.
Canım çok teşekkürler sende çok çok mutlu ol inşalahBen boşanmadim, ama ben küçükken annemle ayrı bir hayat kurmuştuk. Az çok hatırlıyorum, yemek ve ekmek bölerek yerdik ertesi güne artırmak için. Ama mutluyduk, aynı evde iki kişi kaldık, bu yüzden birbirimize daha çok yöneldik. Daha güzel yetistigimi düşünüyorum, ve anne kız ilişkimiz kalktı tamamen iki arkadaş ve dost olduk.
Senin imkanların bu noktada bizden de iyi olacak. Aklı başında ve çok güçlü bir annesin. Benim şahsi fikrim çok rahatlayacak olacağın. Eh bir de Kizinla iletişimin aynı kalır sansan da çok daha üst düzey bir yere varıyor. Bir de artık baya dillenip konuşan bir yasa gelmiş. Bu saatten sonra kendi düzeniniz ve yuvanız da her şey daha rahat olur.
Çok mutlu ol
SGK sı yok sabit çalışmıyor bizden yoksulluk nafakası talep etmesin diye nafaka istemedim zaten bağlansa da ödemez di lafa gelince baba baba olan nafaka bağlanmasa da evladına bakmaz mı baba müsvedde si bu tiplercanım neden nafaka ödemiyor?
oyun parklarına çok sinir oluyorum sürekli aynı mantıkta oyuncaklar ve çok pahalı. çocuğa da birşey katmıyor. biz gayet belediyenin oyun parkına gidiyoruz. :) elmamızı armutumuzu alıp orda kızım çocuklarla bende annelerle oyalanıyoruz.
benim gibi kadınları görünce mi?
ne demek vermiyor arkadaşlar. çocukları tek başımıza mı dünyaya getirdik?
işten çıksa ne kadar çıkacak kuzu gibi bir işe illaki girecek işte o zaman birikmiş nafakayı alacağız.
Ne diyeyim ben buna ya. Hiç bakanını görmedim canım. 5 lira vermişlerdi kızıma nafakadan önce. Annen birşeyler alsın diye.SGK sı yok sabit çalışmıyor bizden yoksulluk nafakası talep etmesin diye nafaka istemedim zaten bağlansa da ödemez di lafa gelince baba baba olan nafaka bağlanmasa da evladına bakmaz mı baba müsvedde si bu tipler
bende seninle aynı durumdaydım. ailemle hiç sıkımtım yoktu ama kızımda bende ayrı düzen istedik maddi sıkıntımda yoktu çalışıyorum çünkü. ayrıldık kızımla beraber aileme yakın biryerden ev tuttum sabah geçerken okula bırakıyorum akşam serviste anneme bırakıyor iş dönüşüde ordan alıyorum. kendi düzenimiz var evimize eşyalar alıyoruz benim için keyifli oldu açıkcası. anne kız kendimize ait bir çatımız ve çocuk için çok iyi oluyor. şuda var eskisine göre daha çok yoruluyorsun çünkü birde evin sorumluluğu üstüne biniyor. ya ne olursa olsun çocuk da sende kendinizi iyi hissediyorsun kızım zaten mutlu akşam uyku saati geldiğinde odasına gidip yatıyor sonra ki vakitte annenin sessiz sakin kahvemi tabletimi alıp ayaklarımı uzatıyorum keyf yapıyorum günün bütün yorgunluğu gidiyor.Merhaba arkadaşlar.
Ben boşanmış bir çocuğu olan bir anneyim. Şu ana kadar ailem ile aynı evde yaşadım. Hiç bir sıkıntım yok. Çok seviyorum onları .
Fakat artık ayrılıp kendi evimi kurmak istiyorum ama sizce çocuğuma yetebilir miyim? Avantajları dezavantajları nelerdir?
Maddi anlamda çok şükür bir sıkıntım yok. Kiraya çıkabilirim, kredi ile evde alabilirim. ( çalışıyorum).
Bana böyle yaşayan yada şahit olan anneler örnekler verirseniz çok sevinirim.
Dipnot: şimdiye kadar sizlerden öneri aldığım her konuda bana çok güzel ve çok farklı fikirler verdiniz çok teşekkürler
Çok teşekkürlerBen varım
Yalnız bizimkiler 3 katküstteler
Kesinlijle yapmanygereken bişey siz bir ailesiniz ayrı alanınız olnalı
Sonuçta o ev senin değil çocuğunla rahat kavga bile edemiyorsun
Ben çalışıyorum çocuğum annemde akşamaevimize geçiyoruz yemekler hazırlıyorum aile olduğumuzu hissediyoruz çok güzel keyifli
Canımçooook teşekkür ederim.Evet!
Güçlü, mantıklı, akıllı ve mücadeleci bir kadınsın.
Yapamayacağın şey yok.
Evladın çok şanslı!
İşte bu çok teşekkür ediyorumbende seninle aynı durumdaydım. ailemle hiç sıkımtım yoktu ama kızımda bende ayrı düzen istedik maddi sıkıntımda yoktu çalışıyorum çünkü. ayrıldık kızımla beraber aileme yakın biryerden ev tuttum sabah geçerken okula bırakıyorum akşam serviste anneme bırakıyor iş dönüşüde ordan alıyorum. kendi düzenimiz var evimize eşyalar alıyoruz benim için keyifli oldu açıkcası. anne kız kendimize ait bir çatımız ve çocuk için çok iyi oluyor. şuda var eskisine göre daha çok yoruluyorsun çünkü birde evin sorumluluğu üstüne biniyor. ya ne olursa olsun çocuk da sende kendinizi iyi hissediyorsun kızım zaten mutlu akşam uyku saati geldiğinde odasına gidip yatıyor sonra ki vakitte annenin sessiz sakin kahvemi tabletimi alıp ayaklarımı uzatıyorum keyf yapıyorum günün bütün yorgunluğu gidiyor.
Ben gördüm canım ya kuzenim var çocuğun durumu hiç te iyi değil asgari ücret çalışıyor akşam yemek yemiyor işyerinde yediği ile duruyor ama kızının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor , düzenli alıyor , gezdiriyor bazen bana bazen ablasına götürüyor hafta sonları ... Baba gibi babalarda var ama biz de şans yok :)Ne diyeyim ben buna ya. Hiç bakanını görmedim canım. 5 lira vermişlerdi kızıma nafakadan önce. Annen birşeyler alsın diye.
MaşallahhhhBen gördüm canım ya kuzenim var çocuğun durumu hiç te iyi değil asgari ücret çalışıyor akşam yemek yemiyor işyerinde yediği ile duruyor ama kızının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor , düzenli alıyor , gezdiriyor bazen bana bazen ablasına götürüyor hafta sonları ... Baba gibi babalarda var ama biz de şans yok :)
Çok teşekkürler.Aile ne kadar iyi , güler yüzlü olursa olsun
Hani bir laf var ya o kapıdan bir kere çıktıktan sonra diye devam eden ..
Aynen öyle .
Kadın içinde , çocuk içinde bir süre sonra boğucu olabiliyor .
Artık sen ve çocuğun bir çekirdek ailesin ve ayrı bir ortak alana ihtiyacın var çocuğunla senin .
Ve dul kadın damgası yapıştıracak insanların ağzına o damgayı vurup ayrı bir ev hakkın diye düşünüyorum.
Umarım herşey gönlünce olur
Canım tşkler. Aynı apartman bana bile mantıklı geliyor canım. Sağlıkla al bebeğini kucağınatüm yorumları okumadım belkı aynısını yazan olmuştur.
ev alma ıhtımalınız varsa mumkunse aılenızle aynı apartmandan bı daire alın
alt ust karsı komsuluk hangısı olursa
herkesın kapısı mutfagı banyosu ayrı olur
sız işteyken onların gözu kızınızda olur. soncta 9 yasındakı kız cocugu anne ısteyken hep bırının sorumlulgna ıhtyc duyar
hem sızın de gözunuz annenızın babanızın uzerınde olur
yan yana apartman bıle zor, aynı apartman mumkunse
bu sekılde olan tanıdıklarım var, cidden cok rahatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?