• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu ile yalnız yaşayan bekar anneler...

bence krediyle ev al. tüm borcun bittiğinde annenlerin yanından ayrılırsın. kendi evinde çocuğunla yaşar kira veya kredi borcu düşünmezsin
hem çocuğun bir iki yaş daha büyümüş olur hem de annenlerin de içi rahat eder kendine ait evine çıktığın zaman
canım kredi ile evi bir kaç yılda ödemem için 2 yıl yaşamı durdurmam lazım. çünkü geçen giden günler ömürden gidiyor ve geri gelmiyor. daha yayarak ödemeliyim krediyi.

Ben varım
Oğlum 10 yaşını doldurmak üzere.
Evim Aileme yakın.
Ama insan ne olursa olsun kendi düzenini arıyor.
Nefes alabildiğin sadece sana ve çocuğuna ait bir evinin olması çok güzel.
karışan eden olmaz. istediğiniz gibi hoş vakit geçirir, mutlu mesut yaşarsınız.
canım çok tşk ederim

En güzeli gönlünüze göre ev alın, kiralar da hiç uğraşmayın derim.
O evi de bi güzel dayayın döşeyin zevkinize göre, sonra da eşyaların borcu tamamen bittikten sonra yeni evinize geçersiniz.
Krediyide daha rahat ödersiniz, tabii bu düşüncelerimi orta halli maddiyat üzerinden yazdım.
İki yıldır bende eşimden görev gereği ayrıyız.
Annemle beraber yaşıyoruz 6 yaşındaki kızımla, fakat hiç anlaşamıyoruz.. çünkü annem çok titiz ve tertipli.
Şimdi yeni ev aldık fakat geceleri yalnız yatmaya korktuğum için yine beraberiz :))
Hayırlısı olsun inşallah.
tatlım eşyam var boşandığım evin eşyası değil. (biraz karışık bir durum. eşya masrafım hiç yok. )

Aile ile sorunun yok ise ayni evde yasanmasi daha guzel geliyor bana..
Ekstra sorumluluk olacak simdi ayri ev.. Bir de bildigim kadariyla evlilik dusunuyorsun, yeni duzen kurup tekrar degistirmen/bozman gerekebilir evlilik durumu olursa..
ailemle sıfıra yakın sorun. her evde olacak minnak şeyler. evlenmek istemiyorum sanırım. büyük konuşmak istemem ama cidden hayatımda ilk kez bunu hiç istemediğimi düşünüyorum.

herhangi bir sorun yoksa parayı biriktirin çoçuğunuzun geleceği için. Krediyle ev alın kiraya verin taksitlerin bir kısmını kira öder. Sizde eğitim, gelişim ve gezme için daha rahat yaşarsınız.

Çocuklar dede ve anneanne yanında daha mutlu oluyorlar , tabi sizde mutluysanız
paramın bir kısmını biriktirsemde kalan para ile ayrı evde bu dediklerinizi çok rahat yapabilirim.

ailemle sıfıra yakın sorun. her evde olacak minnak şeyler. evlenmek istemiyorum sanırım. büyük konuşmak istemem ama cidden hayatımda ilk kez bunu hiç istemediğimi düşünüyorum.
Kizina ayri bi hayat kurmak istiyorsan belki olabilir ama ailenle sifira yakin sorun var ise duzenini bozma derim.. Birikim yap kizin adina, daha iyi..

merhabaaaa

bekar bir anne olarak konunuz dikkatimi çekti.. bu konu da bende çok başlık açmıştım daha öncelerde ama o zaman özel sektörde çalışıyordum çocukların kreş masrafları fazlaydı ve maaşım yetmiyordu ve bir de eve çocuklardan geç geliyordum.

ailemle çatıştığım anlaşamadığım noktalar vardı ama taşlar yerine oturdu zamanla.. çocuklarımın odası ve benim odam var odamda köşe takımım televizyonumuz yani benim odamı oyun odası olarak da kullanıyorlar..

akşam geldiklerinde annem yemeklerini yediriyor ben onlardan 1 saat sonra geliyorum mesela..

çok iyi anlaşsak da bazen kendi eşyalarım kendi evim bir düzenim olmasına çok hevesleniyorum.mobilya kataloglarına bakarken hayallere dalıyorum..

fakat bu yıl memur oldum atandım binlerce kere şükür.. maaşım 2880 rabbim herkesin kesesine bereket versin çocukların kreş ve etüt merkezi masrafı ise 1200 tl bakıyorum bu şartlarda ayrı eve çıkmam olanaksız.

yaz tatilinde de yaz okuluna gitmek zorunda kalıyorlar ve 2 çocuk için nerdeyse bi asgari ücret ödüyorum.. canları sağolsun hersey yavrularım için tabi ama benim size sormak istediğim maddi durumum yeterli diyen arkadaşlar mesela ne kadar kazanıyor.. yani ne kadar yeterli?

çocukların hayat standartlarını düşürmek istemiyorum mesela ayda bir sinema, tiyatro,dışarda bi yemek yemek,arabamız yok acil durumlarda veya ulaşımın zor oldugu zamanlarda taksiye binmek vb. faaliyetlerimizden geri kalmak istemiyorum..

ha birde hayatımda kimse yok ama iyi bir insan girerse hayatıma evlenebilirim de diyorum bu konuda kafam biraz karışık.. şimdilik ailemle yaşamaya devam ediyorum sorunlarımızı genel hatlarıyla çözdük çok şükür.

özel olmazsa paylaşırsanız çok sevinirim.. :) herşey gönlünüzce olsun inşallah :)
benim çocuğum bir tane. maaşım var. ayrıca başka yerden aldığım gelirlerim var. aylık gelirim bir karı kocanın aylık geliri gibi. birde çok fazla para harcamıyorum. çok planlı gidiyorum. tatil için ailemin yanına gidiyorum (tatil evi). yurt dışına gittik bir kaç kez. en ince detayına kadar hesapladım. hesapladığımdan az harcadım. cimri değilim ama cidden çevremdeki insanların hepsinden daha az harcadığımı biliyorum.
ayrıca benim eşyam zaten var ama boşandığım eşyalar değil. eşya masrafım hiç yok. eşyalarım bir kaç senelik.

çok teşekkür ederim. inşallah hepimizin gönlünce olsun.

hay allah razı olsun.. işte bunları çok merak ediyordum bu başlık hiç kapanmasa hep paylaşım yapsak güç bulsak birbirimizden.

özel sektörde maaşım 3200 + 400 tl yemek kartı idi. olanaklarım çok daha iyiydi fakat memur olunca maaşım düştü 2880 oldu rabbim herkese bereket versin yuvasına. ailemle yaşadıgım için çocuklarımı tatile götürebildim geçen yaz mesela.

sinema basit gibi gelebilir ama 3 kişi sinema 55 tl + yol parası + dışarıda yemek parası (görünce istiyor çocuklar) nerden baksanız bi 100 tl rahat çıkıyor insanın cebinden..

mesela hastaneye gidiyoruz devlet hastanesi eve uzak taksi gidiş dönüş 100 tl tutuyor.. özel hastaneye gitsek keza öyle çocuk ateşliyken insanın gözü bunları görmüyor ama para yoksa hayat kalitesi düşüyor..

ben birde ev açarsam gönlüme göre eşyalarım olsun istiyorum.. benimde hayalim bu..

o yüzden biraz daha beklemem gerek sanırım.
canım babası ile genelde sinemaya gittikleri için ben o masraftan kurtuluyorum :) avm ye gezmeye gitmiyorum. çok fazla dışarıda yemek yemiyoruz. çok çok pahalı kıyafet almıyorum.
kesmeyeceğim yerler eğitim, tatil, kitap, kurs... gibi.
kredi kartım var ama kullanmıyorum. çünkü 100 lirada harcasam o tüm hesabımı bozuyor.
kendime bir kaban almam lazım ama almadım. sezon sonunda almayı düşünüyorum. böyle minik minik şeyler yaptıkça sıkıntı yaşamıyorum.

KarincaKadin KarincaKadin :) konunuz çok samimi geldi bana
çok teşekkür ederim. cidden iki arada bir deredeyim. kendimi düşündüğüm kadar babamla annemi de düşünüyorum. kendilerine özel balkon yaptılar sabah namazından sonra kahve içeriz diye ama nerde biz olunca evde kahvelik zamanları kalmıyor. beraber kalamadan birisine birşey olursa (Allah korusun) kendimi çok suçlu hissedeceğim.

Kaç haftadır çocuk sinema , oyun parkı istiyor , götüremiyorum yapacak bir şey yok .. Benim bir de maaşın 4/1 kısmı icraya gidiyor... Babası olacak sağ olsun , ölene kadar çalışsam da bitmeyecek bir borç bıraktı , 1 kuruşta yardımı yok , Allah'a çok şükür yine de sağlımız yerinde , işimiz var belki bir gün hayat bize de güler di mi :)
Kaç haftadır çocuk sinema , oyun parkı istiyor , götüremiyorum yapacak bir şey yok .. Benim bir de maaşın 4/1 kısmı icraya gidiyor... Babası olacak sağ olsun , ölene kadar çalışsam da bitmeyecek bir borç bıraktı , 1 kuruşta yardımı yok , Allah'a çok şükür yine de sağlımız yerinde , işimiz var belki bir gün hayat bize de güler di mi :)
canım neden nafaka ödemiyor?
oyun parklarına çok sinir oluyorum sürekli aynı mantıkta oyuncaklar ve çok pahalı. çocuğa da birşey katmıyor. biz gayet belediyenin oyun parkına gidiyoruz. :) elmamızı armutumuzu alıp orda kızım çocuklarla bende annelerle oyalanıyoruz.

Maddi inkanin yetiyosa ayri eve cik .. bi kez cikinca baba evinden insan kendi duzenini ariyo.. illa evlenmis olmak bile gerekmez.. bi sure yanliz yasayan birini dusun, o bile zorlanir

herseyden önemlisi bereket bence.. allah gönlünüze göre versin.. sinema tiyatro oyun alanı gibi etkinlikler sık sık yapıldıgında bir kıymeti kalmıyor.. evde bir oyun üretmek belki beraber bi kek çırpmak bi kurabiye hamuru yapıp beraber şekil vermek..

yazın bisiklet sürmek veya beraber piknik yapmak... bunlar daha dolu dolu anı..

oğlum devlet okuluna gidiyor sabahçı ben geç geliyorum ödevlerine yardımcı olsun diye etüt merkezine gidiyor mesela yani masraf bitmiyor..

böyle güçlü mücadeleci annelerle tanışmak yazışmak çok güzel bir duygu ben çok gururlandım :)
çok teşekkür ediyorum. bende tam olarak sizin gibi düşünüyorum.
çocuğu avm ye götürüp tutumlu olmayı anlatamıyor insan. kendini yetersiz hissediyor. bende götürmemeyi tercih ediyorum. halk kütüphanesi, belediye parkı, tarihi mekanlar bizim gezi alanlarımız. her gördüğümüzde konuşacak birşey çıkıyor. ve bedava.
dışarıda yemek yiyeceksek bile bunu sürekli yapmıyorum. (ayda en fazla 2 kere.)

kuzu dubleks ev dedigin eger bildigimiz dubleks ev ise normal evden bir farki yok ki , yine tek salon tek mutfak ve yan yana yatak odalari var
senin amacina hizmet edecek birsey degil dubleks ev
arkadaşımla konuştuk onların 2 kapısı varmış ve aradaki merdiveni kaldırmışlar. tek sorun en üst kata asansör çıkmıyormuş. yoksa diğer türlü anneme artı iş.

benimde eski eşten kalan borç vardı ödedim 3 yıl çok şükür bitti. 10 bin tl birikmiş nafaka borcu var iki çocuk için toplam 300 tl nafaka buna bile zor ikna olmuştu.. zaten vermiyor :))))
ne demek vermiyor arkadaşlar. çocukları tek başımıza mı dünyaya getirdik?
işten çıksa ne kadar çıkacak kuzu gibi bir işe illaki girecek işte o zaman birikmiş nafakayı alacağız.

Back