- 28 Şubat 2020
- 6
- 0
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba kac cm dogdu kiziniz. Neye gore koydular cucelik teshisini...Merhaba benim kızım yeni doğdu kızıma cücülik teşhisi koydular. Bu büyüme hormonu biz dede işe yararmı fl kemikleri kısa kızımın
Persentil %3 ün altındaysa araştırıyorlar diye biliyorum ben, 81 cm boyu varsa persentili %10 civarıdır ve genetik büyük ihtimalMerhaba anneler oglum 20 aylik oldu yeni ve 80 81 cm arasi. Persentilde baya dusukten gidiyoruz. Sizce bir endokrine gorunmeli miyiz ? Kan degerleri falan normaldi en son yaptirdigimiz tahlilde. Benim biyum 150 baba boyu 170 genetiktir diye kendimi avutuyorum ama yanlis mi yapiyorum sizce ? Bizim sut yumurta bugday alerjimiz var malesef. Bunlari tuketemiyoruz bir de...
MerhabaCanım öncelikle geçmiş olsun. Bu topigi ilk sayfadan itibaren okuduysan biraz bilgi sahibi olmuşsundur ama bende birşeyler ekleyeyim. Bana sorarsan hiç vakit kaybetmeden tedaviye karar verip başlaman. Tahlil sonuçları büyüme hormonu yetersizliği ise bu hormonu dışarıdan vermek zararlı değil. Zaten kolay kolay Dr.lar tedaviye başlamıyor önce bir yıllık gözlem ve tahliller sonucu buna karar veriyor. Erkek çocuk olduğu için şanslısın da kızlarin boyu ergenlikte dururken erkeklerde daha fazla uzuyor. Tedaviniz okul çağına geldiğinde belkide bitmiş olacak. Dediğim gibi bir an önce karar vermen önemli. Bende başlarda senin gibi endiseliydim ama şimdi ne kadar doğru bir karar vermişim diyorum. Kızım liseye başladı ve bu sene yasitlarina yetişti. Çocuklar birbirlerine karşı çok acımasız olabiliyor, arkadaşları zaman zaman boyu ile ilgili çok canını yaktı ama şimdi ozguveni tam bir genç kız oldu :) Bu süreçte sormak istediğin bişey olursa her zaman yardımcı olmaya hazırım canım.
Merhaba çocugunuz kaç yaşında iken başladınız benim ikiz kızlarım var dogduklarınsa boy farkı 1 cm kilo farkı 100 grmdı. Şu an 3.5 yaşındalar biri 18 kilo boy 106-108 yanılmıyorsam biri 99-100 cm kilo 14.500 kg ben az gerimi diye düşünüyorum yemeyi sevmiyor biraz zorluyorum süt yogurt vs yediriyorum onları seviyor çok şükür yumurta sarısı yemez beyazını yer oeynşrede yeni başladı 2 saat bekliyorum yedirmek için cvp yazarsanız çok sevinirim rabbim şifa versin evlatlarımızaHerhaba bayanlar uzun bı beklemenin ardından raporumuz çıktı bu akşam ilk iğneyi kullanmaya başlıcaz ama korkuyorum nasıl iğne yapicam diye eğitimini aldım ama anne yüreği tedirginim bu arada 1 yıllık yapıldı raporumuz
Merhaba biz 3 yaşında başladık şuan 3.5 yaşındayız bnm oğlumda erken doğdu normal aylık kontrollerimizde çocuk doktorumuz bı sıkıntı var uzaması kilosu çok geri diyip ünüversite hastanesine gönderdi tabi onlarda hemen büyüme hormonu eksik demediler bı çok test yapıldı nedenini bulmak için en son byh hormonu testi yapıldı eksik çıktı tedaviye rağmen 12.5 kilosu boyunu tam hatırlamıyorum virüs varken gittim korkudan boyu yazan kağıdı nereye koyduğumu bilmiyorum 100 'ün altındaydı ama yani demem o ki bebekliğinden beri biz hastanedeyiz iki yaşında ameliyat bile oldu ama tedavi elhamdülillah işe yarıyor çok aşırı kısaydı zaten kemik yaşıda 1 yas çıkmıştı şimdi size ne söylesem bilemiyorum isteseniz bı doktorunuza sorun sağlık ocagindaki doktorlarda bilgi veriyor sizi yanlış yönlendirmek istemem güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim rabbim sağlık versin bebislerinizeMerhaba çocugunuz kaç yaşında iken başladınız benim ikiz kızlarım var dogduklarınsa boy farkı 1 cm kilo farkı 100 grmdı. Şu an 3.5 yaşındalar biri 18 kilo boy 106-108 yanılmıyorsam biri 99-100 cm kilo 14.500 kg ben az gerimi diye düşünüyorum yemeyi sevmiyor biraz zorluyorum süt yogurt vs yediriyorum onları seviyor çok şükür yumurta sarısı yemez beyazını yer oeynşrede yeni başladı 2 saat bekliyorum yedirmek için cvp yazarsanız çok sevinirim rabbim şifa versin evlatlarımıza
Benim oglum da bir ay sonra 4 yasi bitecek 2016 dogumlu max 97 cm filan univeesite hastanesinde takip ediliyor ama bize tedavi baslamadilar surekli takip edilip yollaniyoruz sizin 3 yasinda 100 cm altinda diye hemen baslamislar sasirdim simdiMerhaba biz 3 yaşında başladık şuan 3.5 yaşındayız bnm oğlumda erken doğdu normal aylık kontrollerimizde çocuk doktorumuz bı sıkıntı var uzaması kilosu çok geri diyip ünüversite hastanesine gönderdi tabi onlarda hemen büyüme hormonu eksik demediler bı çok test yapıldı nedenini bulmak için en son byh hormonu testi yapıldı eksik çıktı tedaviye rağmen 12.5 kilosu boyunu tam hatırlamıyorum virüs varken gittim korkudan boyu yazan kağıdı nereye koyduğumu bilmiyorum 100 'ün altındaydı ama yani demem o ki bebekliğinden beri biz hastanedeyiz iki yaşında ameliyat bile oldu ama tedavi elhamdülillah işe yarıyor çok aşırı kısaydı zaten kemik yaşıda 1 yas çıkmıştı şimdi size ne söylesem bilemiyorum isteseniz bı doktorunuza sorun sağlık ocagindaki doktorlarda bilgi veriyor sizi yanlış yönlendirmek istemem güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim rabbim sağlık versin bebislerinize
Hemen başlandığını kim söyledi 6 aylıktı ünüversite hastanesi ne gonderildik bı çok testen geçti aylarca geniz eti bademcik ameliyatı oldu iki yaşında çoğu anne bilir ne kadar o yaş için zor olduğunu 20 gün hastanede sadece serumlarla zor toparlandı ve yıllık uzaması çok düşük tedavi gördüğü halde 100 cm altında demek ki gerek görmüyorlar yıllık uzamaya göre yapılıyor bu test umarım anlatabilmisimdir yani hemen tedavi başlanmadı dediğiniz gibiBenim oglum da bir ay sonra 4 yasi bitecek 2016 dogumlu max 97 cm filan univeesite hastanesinde takip ediliyor ama bize tedavi baslamadilar surekli takip edilip yollaniyoruz sizin 3 yasinda 100 cm altinda diye hemen baslamislar sasirdim simdi
Hastane surecleriniz icin gecmis olsun diliyorum ben mesajinizdan daha kisa surecte baslandigini dusundum neden kizdiniz anlamadim?Hemen başlandığını kim söyledi 6 aylıktı ünüversite hastanesi ne gonderildik bı çok testen geçti aylarca geniz eti bademcik ameliyatı oldu iki yaşında çoğu anne bilir ne kadar o yaş için zor olduğunu 20 gün hastanede sadece serumlarla zor toparlandı ve yıllık uzaması çok düşük tedavi gördüğü halde 100 cm altında demek ki gerek görmüyorlar yıllık uzamaya göre yapılıyor bu test umarım anlatabilmisimdir yani hemen tedavi başlanmadı dediğiniz gibi
Merhaba biz 3 yaşında başladık şuan 3.5 yaşındayız bnm oğlumda erken doğdu normal aylık kontrollerimizde çocuk doktorumuz bı sıkıntı var uzaması kilosu çok geri diyip ünüversite hastanesine gönderdi tabi onlarda hemen büyüme hormonu eksik demediler bı çok test yapıldı nedenini bulmak için en son byh hormonu testi yapıldı eksik çıktı tedaviye rağmen 12.5 kilosu boyunu tam hatırlamıyorum virüs varken gittim korkudan boyu yazan kağıdı nereye koyduğumu bilmiyorum 100 'ün altındaydı ama yani demem o ki bebekliğinden beri biz hastanedeyiz iki yaşında ameliyat bile oldu ama tedavi elhamdülillah işe yarıyor çok aşırı kısaydı zaten kemik yaşıda 1 yas çıkmıştı şimdi size ne söylesem bilemiyorum isteseniz bı doktorunuza sorun sağlık ocagindaki doktorlarda bilgi veriyor sizi yanlış yönlendirmek istemem güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim rabbim sağlık versin bebislerinize
Teşekkür ederim bn burda başımızdan ne geçtiyse soran arkadaşlara elimden geldiğince mesajlarına cevap vermeye çalışıyorum bazen burda bazende özelden üste ki mesajımda ve çoğu mesajımda bebekliğinden beri hastanelerdeyim diye yazdım demekki sizin gözünüzden kaçmış kızmadım sizin söylediğinizi duzelttim sadeceHastane surecleriniz icin gecmis olsun diliyorum ben mesajinizdan daha kisa surecte baslandigini dusundum neden kizdiniz anlamadim?
Banada çok düşük gelmedi Sonuç ta erken de doğmuşlar kaç cm geri diye sordunuz mu hiç size tavsiyem araştırıp ıyi bı çocuk doktoru bulup gidip bı muayene ettirmek eğer ki geri derse çocuk endokrinoloji bölümüne sefk eder onlarda gereğini yaparlarlar bence eğer öyle birşey varsada tedavi olur bebeğiniz korkulcak bişeyde değil tadavi oluyor diye seviniyor bile insan içinizi ferah tutunÇok teşekkur ederim geri dönüşünüz için benim ikizlerde erken dogdular 34 haftamızda 2.200 kilo ile eve geldik . 7 ekim 2016 dogumlular 3 yaş 7 ay oldular 99 cm normalmi boyu bilmiyorum saglık ocagı normal diyor persentilde hesaplayıcıda yaşıtlarına göre küçük diyor ne yapacagımı anlamıyorum
İkizi 106-108 civarı geliyor 47 cm ve 48 cm dogdular 48 cm olan uzun 47 cm 99 geliyor 6 ayda 1 cm uzadıBanada çok düşük gelmedi Sonuç ta erken de doğmuşlar kaç cm geri diye sordunuz mu hiç size tavsiyem araştırıp ıyi bı çocuk doktoru bulup gidip bı muayene ettirmek eğer ki geri derse çocuk endokrinoloji bölümüne sefk eder onlarda gereğini yaparlarlar bence eğer öyle birşey varsada tedavi olur bebeğiniz korkulcak bişeyde değil tadavi oluyor diye seviniyor bile insan içinizi ferah tutun
6 ayda 1 cm evet düşük önce zaten araştırırlar sizde üzmeyin kendinizi en iyisi biraz üstüne düşün rabbim sağlık versin inşallahİkizi 106-108 civarı geliyor 47 cm ve 48 cm dogdular 48 cm olan uzun 47 cm 99 geliyor 6 ayda 1 cm uzadı
Zaten yıllık uzamaya göre bu test yapılıyor büyük ihtimal biraz izleriler ondan sonra yaparlar testiİkizi 106-108 civarı geliyor 47 cm ve 48 cm dogdular 48 cm olan uzun 47 cm 99 geliyor 6 ayda 1 cm uzadı
Çok teşekkur ederrimZaten yıllık uzamaya göre bu test yapılıyor büyük ihtimal biraz izleriler ondan sonra yaparlar testi
Merhaba
Tedaviyle ilgili süreciniz nasıl devam etti,bir yan etkisi oldu mu?Kiznizin şimdi boyu kac cm oldu?Biz de başlayıp başlamama konusunda kararsızlık yaşıyoruz,boyu yaşıtlarına gore kisa
Bu yaşa göre 106 cm boy %92 persentilde yani baya uzun. 99 cm ise %41 yani ortalamanın çok az altında. Yani ikisi de normal, kardeşler arasında fark olabilir dert etmeyin.Çok teşekkur ederim geri dönüşünüz için benim ikizlerde erken dogdular 34 haftamızda 2.200 kilo ile eve geldik . 7 ekim 2016 dogumlular 3 yaş 7 ay oldular 99 cm normalmi boyu bilmiyorum saglık ocagı normal diyor persentilde hesaplayıcıda yaşıtlarına göre küçük diyor ne yapacagımı anlamıyorum