Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Cevap verdiginiz için çok tesekkür ederim. Eşim nedense kafasinda bir senaryo yazdi çocugun heryerini delecekler, psikolojisi bozulucak hastaneyede yatirirlar mi acaba gibi gibi... Onun yüzünden doktora götüremiyorumda gec kalmaktanda korkuyorum. Önce gözlem yapilacagini söylersem belki ikna olur o zaman. Çocugumu her gören 1 yasinda mi cabuk konusmus gibi cumleler kuruyor moralim iyice bozuluyor.
kuzenim daha geç yaşlarda kullanmaya başladı hep kısaydı çocuk yaşıtlarında 10 falandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. İlk başta sadece kontrolleri oldu endokrin bölümünde gelişimine baktılar. Sonra iğne başlandı oda şeker iğnesi gibi birşey sanırım ince küçük uçlu. Sonra sürekli kontrolleri oldu kan değerlerine bakıldı eğer sorun olursa bir aylık falan bıraktırıp tekrar kan sonucuna göre başlattılar . Belirli bir kemik yaşına kadar karşılıyormuş zaten devlet ilaçları. Şu an çok çok uzun değil ama yaşıtlarına göre normal bir boyda.

Cevap verdiginiz için çok tesekkür ederim. Eşim nedense kafasinda bir senaryo yazdi çocugun heryerini delecekler, psikolojisi bozulucak hastaneyede yatirirlar mi acaba gibi gibi... Onun yüzünden doktora götüremiyorumda gec kalmaktanda korkuyorum. Önce gözlem yapilacagini söylersem belki ikna olur o zaman. Çocugumu her gören 1 yasinda mi cabuk konusmus gibi cumleler kuruyor moralim iyice bozuluyor.
Rica ederim tabiki insan tedirgin oluyo ilk zamanlar banada yaşını sorduklarında üç dediğimde bı kalıyorlar di bnmde morelim bozuluyordu burdaki arkadaşlar sağolsun :)her şeyde beni aydınlattilar ilk zamanlar bnde hiç bir şey bilmiyordum ve şuan tedavi çok iyi gidiyor elhamdülillah bunu hastalık olarak bile görmüyorum sonuç ta her şey çocuklarımızın iyiliği için böyle düşünsün eşiniz

Rica ederim tabiki insan tedirgin oluyo ilk zamanlar banada yaşını sorduklarında üç dediğimde bı kalıyorlar di bnmde morelim bozuluyordu burdaki arkadaşlar sağolsun :)her şeyde beni aydınlattilar ilk zamanlar bnde hiç bir şey bilmiyordum ve şuan tedavi çok iyi gidiyor elhamdülillah bunu hastalık olarak bile görmüyorum sonuç ta her şey çocuklarımızın iyiliği için böyle düşünsün eşiniz
Çok sevindim sizin adiniza tedavinin iyi gitmesine. Darisi bizim basimiza insallah. İlk basta gözlem yapicak dediniz gözlem yaparken herhangi birsey istiyor mu doktor? Yani kan testine bakipta mi gözlem yapiyor?

Çok sevindim sizin adiniza tedavinin iyi gitmesine. Darisi bizim basimiza insallah. İlk basta gözlem yapicak dediniz gözlem yaparken herhangi birsey istiyor mu doktor? Yani kan testine bakipta mi gözlem yapiyor?
Boy kilo gerek görürse kan testide yapıyor bizde yapmıştı

Benim kızım 6 yaşında ve 7 aydır kullanıyoruz. Kesinlikle bir gün bile kaybetmeyin evet yaşı daha çok küçük biz de daha erken yaşta farkettik ama bazı drlara göre hormon eksikliği yoktu hala da farklı görüşler var biz genetik testte yaptırdık o yüzden başlamamız uzun sürdü genom testi. Kesinlikle endokrin ve çocuk genetik bölümlerine gidin. Kızım küçük doğdu. 1 yaşında açığı kapatmıştı ama 2-3 yaş arası büyümemiz az oldu. Sonrasında aşırı olmasa da devam etti uzaması ama açığı kapatamadı. Kilo problemi hiç olmadı. Hatta kiloluydu küçükken. %3 ün altındaydı. Şu an %3-10 arasına girdi. Acıbadem çocuk genetik Yasemin Alanay çocuk endokrin Saygın Abalı çok iyiler. Bağcılar da Araştırma da Suna hanım ile devam ediyoruz

Muhtemelen bizde de yapar çünkü ayina göre bizde hersey yerlerde.
Benim kızım 6 yaşında ve 7 aydır kullanıyoruz. Kesinlikle bir gün bile kaybetmeyin evet yaşı daha çok küçük biz de daha erken yaşta farkettik ama bazı drlara göre hormon eksikliği yoktu hala da farklı görüşler var biz genetik testte yaptırdık o yüzden başlamamız uzun sürdü genom testi. Kesinlikle endokrin ve çocuk genetik bölümlerine gidin. Kızım küçük doğdu. 1 yaşında açığı kapatmıştı ama 2-3 yaş arası büyümemiz az oldu. Sonrasında aşırı olmasa da devam etti uzaması ama açığı kapatamadı. Kilo problemi hiç olmadı. Hatta kiloluydu küçükken. %3 ün altındaydı. Şu an boyu %3-10 arasına girdi. Acıbadem çocuk genetik Yasemin Alanay çocuk endokrin Saygın Abalı çok iyiler. Bağcılar da Araştırma da Suna hanım ile devam ediyoruz

Benim kızım 6 yaşında ve 7 aydır kullanıyoruz. Kesinlikle bir gün bile kaybetmeyin evet yaşı daha çok küçük biz de daha erken yaşta farkettik ama bazı drlara göre hormon eksikliği yoktu hala da farklı görüşler var biz genetik testte yaptırdık o yüzden başlamamız uzun sürdü genom testi. Kesinlikle endokrin ve çocuk genetik bölümlerine gidin. Kızım küçük doğdu. 1 yaşında açığı kapatmıştı ama 2-3 yaş arası büyümemiz az oldu. Sonrasında aşırı olmasa da devam etti uzaması ama açığı kapatamadı. Kilo problemi hiç olmadı. Hatta kiloluydu küçükken. %3 ün altındaydı. Şu an boyu %3-10 arasına girdi. Acıbadem çocuk genetik Yasemin Alanay çocuk endokrin Saygın Abalı çok iyiler. Bağcılar da Araştırma da Suna hanım ile devam ediyoruz
Bizim çocuk doktoruna görede genetik olabilir diyor esimde ona uyuyor ve çocugun heryerini delecekler deyip duruyor. Bir sekilde götürücem endokrine. Ben İzmirde yasiyorum doktor bakiyorum iyi bir doktor .

Merhaba bizde izlemdeyiz.bilgilerinizden faydalanmak adina sizin dogumdan itibaren boy sureciniz nasildi? Benim oglumda yasina ve ayına gore cok kilolu ama boyu dusuk persentil. Siz hep boyda %3 persentil altinda miydiniz ? İgne ile mi %10 persentila geldiniz? Cunku doktorlar boyda %3 p altina inmedikce hic ilglenmiyorlar, ailevi olabilir diyolar izliycez diyolar boyu tam %3 altinda degil daha diyolar. Bi sekilde ciddiye alınmadığını dusunup daha cok moral bozuluyor, sinirlerimi yipraniyor. Siz nasil çözüme gidebildiniz? Ben tikandim iyice ve sizinle ayni bolgedeyiz sanirim. Bende Bağcılar Arastirmada feride fusuna gitmistim saygın bey ile de mail yoluyla gorusmustum. İzlemlerin ölçümlerini biriktirip Saygin beyede gidicem daha 2 yasinda olduğu icin biraz daha bekliyoruz minnak sekilde

Saat gec kusura bakmayın benim oğlum 6 yasinda 2 senedir gözetim altındaydi şimdi doktor sonuçlara gore büyüme hormonu tedavisine baslamaya karar verdi endiselerimiz var herhangi bir yan etkileri ile karsilasan var mi

Saat gec kusura bakmayın benim oğlum 6 yasinda 2 senedir gözetim altındaydi şimdi doktor sonuçlara gore büyüme hormonu tedavisine baslamaya karar verdi endiselerimiz var herhangi bir yan etkileri ile karsilasan var mi
Bizde herhangi bir yan etkisi olmadı yaklaşık 5 aydır kullanıyoruz 3 yasindaki oğluma şimdilik bı sıkıntı yok inşallah olmazda sizde korkmayın zamanla alışıyor çocuklar tabi sizde

Merhaba bizde büyüme hormonuna başlayacağız. Bugün rapor çıktı kızım için. Kafamda bir sürü soru var. Kızım 11 yaş 6 aylık. Bilmiyorum bir faydası olacak mı ya da doğru birşey mi yapıyorum. Daha eski kullananlardan bilgi almayı çok isterim.

ha bu arada unutmadan... oğlunuzun iştahı nasıl ? doktorumuz b.h. eksikliği olan çocuk yemez , zaten yese de gerektiğince yaramaz demişti bana :KK43: oğlum ilk 5 yıl aç yaşadı desem yeridir.5 yaşına kadar bir kase çorbayı bitirebildiğini görmedim.ardından da birbaşka yemek yediğini ... yarım kase çorbayla 8-10 saat dururdu.önceleri yememesinin hormonlardan daha etkili olduğunu düşünürdüm büyümesinde.ancak kızımdan sonra anladım ki öyle değilmiş.kızım çok iştahlı olmasa da normal beslenen bir çocuk.en azından büyümesini etkileyecek kadar az yemiyor diyebilirim.fakat oğlumun gelişim tablosuyla karşılaştırdığımda kilo ve boy birebir hatta gramı gramına uyumlu.
ayrıca oğlumun 5 - 6 yaşından beri yemeye başlamasının da kilo alımı veya uzamasına bir etkisi olmadı :KK43: gördüm ki hormonların kabahatiymiş bu bizim değil.eğer yemiyorsa vicdan azabı çekmemeniz için bahsetmek istedim.

Dün ilk dozumuzu yaptık. Umarım herşey yolunda gider. Çok acemiyim ve kızım çok tepki verdiği için bir dozu boşu boşuna harcadım ve ikinci dozda yapabildim. Umarım çocuklarımız sağlıklı bir şekilde büyürler. Daha önce kullanan anneler deneyimlerini paylasabilirlerse çok sevinirim.

Rica etsem cocuguna kullanan butun anneler yukarida ki soruma cevap verebilir mi bu beni cok dusunduruyor. Boy 165 olunca devlet ödemezse ve hala boyu uzama potansiyeline sahipse (kemikleri kapanmadiysa) biz kendimiz de alip kullanmaya devam edebilir miyiz?
Birde genetik boy potansiyeli atiyorum 175 olan cocuk icin tedavi sonunda boyu 1.75 olacagi sekilde mi ilac dozu ayarlaniyor. Yoksa buyume hormonu eksikliginin miktarina gore mi doz ayarlanip veriliyor. Bizim buyume uyari testlerinde klonodil ve D Lopa testlerinde en yuksek degerimiz 3 cikti. En dusuk 0.3 cikti
Ne yaptınız merak ettim nasıl gidiyor. Bütün yazılanları ilk sayfadan itibaren okudum. Bizde başlayalı 2 gün oldu kızım için. Çok endişeliyim. Sizde durumlar nasıl?

Dün ilk dozumuzu yaptık. Umarım herşey yolunda gider. Çok acemiyim ve kızım çok tepki verdiği için bir dozu boşu boşuna harcadım ve ikinci dozda yapabildim. Umarım çocuklarımız sağlıklı bir şekilde büyürler. Daha önce kullanan anneler deneyimlerini paylasabilirlerse çok sevinirim.
Cocugunuz kac yasinda

Merhaba bayanlar bana bı akıl verin lütfen kafam allak bullak malum virüsten dolayı benim elimde 20 günlük doz var oda bitince 6 ay olucak kullanmaya başlayalı yani test falanda olması gerekiyor bitince ben ne yapcam şimdiden kara kara düşünmeye başladım ne yapsam sizce

X